Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

922 SERVER Connection field


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 OFFLINE   kcolg30

kcolg30

    Godfather

  • Registered
  • 255 posts
Joined: May 11, 2010

Posted 08 November 2011 - 04:17 PM

These are three fields for the Broadband status.

DHCP
Server
Internet

My DHCP and Internet always show 'OK' occasionally the 'Server Connection' will say FAILED then without doing anything it will go back to 'OK' if I just let it sit at that screen. Two questions.

1. Is that normal? Have you people seen that?
2. Server Connection field, is that on DISH's side? For example if it shows FAILED and I have a good IP via my DHCP server running on my router and my connection shows 'OK' on the Internet field is the Server field DISH's issue if it shows up as 'FAILED'

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   garygaryj

garygaryj

    AllStar

  • Registered
  • 76 posts
Joined: Dec 28, 2007

Posted 08 November 2011 - 06:42 PM

I'm not sure you gave enough information. Are there any other symptoms or lack of functionality? Are you getting all green OK's within seconds of touching the blue color button, but then, by staying on the screen too long, it is potentially cycling a test of the connection, perhaps? (To my knowledge, Dish doesn't provide details on what the box is actually doing when you leave the test page up. But you could call tech support and ask. Let us know if you find out. Perhaps someone else already has asked and will let us know.)

It might just be lack of a "keep alive" signal, and not much to worry about, if all else is fine in the way the unit is working.

Please give more info on how you are getting your internet to the 922 box, and please go into detail if it involves more than a wired ethernet Cat 5 connection to your cable or DSL modem.

#3 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,757 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 08 November 2011 - 08:49 PM

so what ? do you have real problem(s) with broadband functioning ?




spam firewall