Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

922 external hard drive issue


  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 OFFLINE   crabtrp

crabtrp

    Legend

  • Registered
  • 271 posts
Joined: Sep 23, 2006

Posted 20 November 2011 - 09:54 AM

I recently switched from DTV, I have a 922 in my living room now. I want to repurpose my EHD so I switched the lead from an eSata to a USB and plugged it into the back of the 922. Nothing. No message to inform me it needs reformatting, no flashing light showing disk usage, nothing. I plugged it out and in etc. Nothing.

The drive worked fine on my DTV HR20 unit, but nothing on 922.

Any thoughts?

...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   garygaryj

garygaryj

    AllStar

  • Registered
  • 76 posts
Joined: Dec 28, 2007

Posted 20 November 2011 - 10:20 AM

You might want to say what the make/model# is for your drive, so people who have that drive could advise. Also, you could say whether you have left it on and connected during an overnight 'Daily Update', and whether you have tried to go to Menu > My Media Transfer, and whether anything shows up there besides the VIP922 Set Top Box.

I come from the same situation, but just got a different new EHD, rather than try to re-use the D* eSATA drive, so I can't advise, but can sympathize.

#3 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,271 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 20 November 2011 - 11:58 AM

Connect to your PC first using USB, run Victoria (under Windows) - post SMART snapshot here. Then we will continue.

#4 OFFLINE   MikeJH@DISH Network

MikeJH@DISH Network

    Guest

  • Registered
  • 37 posts
Joined: Dec 28, 2010

Posted 20 November 2011 - 12:14 PM

I recently switched from DTV, I have a 922 in my living room now. I want to repurpose my EHD so I switched the lead from an eSata to a USB and plugged it into the back of the 922. Nothing. No message to inform me it needs reformatting, no flashing light showing disk usage, nothing. I plugged it out and in etc. Nothing.

The drive worked fine on my DTV HR20 unit, but nothing on 922.

Any thoughts?



If the USB port on the back of your 922 isn't recognizing your EHD you can try the USB port on the front of the receiver to see if it reads it there. If the EHD is still not showing up please PM me your account information and the specs of the EHD that you are using. Thanks.

#5 OFFLINE   crabtrp

crabtrp

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 271 posts
Joined: Sep 23, 2006

Posted 20 November 2011 - 12:41 PM

Connect to your PC first using USB, run Victoria (under Windows) - post SMART snapshot here. Then we will continue.


I plugged the drive into my PC to get this info and it told me it couldn't read the drive. I re-formatted it so that it could. Just to try I then plugged it back into the 922, and it recognized it!

I am now happily transferring shows to it. So I guess when I press the DVR button I have to choose whether I am looking at shows on the 922 or ones on the EHD. It is awesome it allows it in addition to the internal one. 2.5tb's should be enough.

Thanks all! All I need now is an whole home DVR equivalent and I will be all set.

#6 OFFLINE   crabtrp

crabtrp

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 271 posts
Joined: Sep 23, 2006

Posted 20 November 2011 - 12:47 PM

Is there any way of setting up a timer to put it on the EHD by default?

#7 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,271 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 20 November 2011 - 12:50 PM

EHD is an ARCHIVE, not a second drive. Also you mentioned 2.5 TB, we get no info about support a size bigger then 2 TB. Are you sure ? What number of free space you see if you select Transfer to EHD ?

#8 OFFLINE   crabtrp

crabtrp

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 271 posts
Joined: Sep 23, 2006

Posted 20 November 2011 - 01:04 PM

EHD is an ARCHIVE, not a second drive. Also you mentioned 2.5 TB, we get no info about support a size bigger then 2 TB. Are you sure ? What number of free space you see if you select Transfer to EHD ?


I am showing .5TB internal and 2TB external available.

#9 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,271 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 20 November 2011 - 08:13 PM

Anyway, the analogy is DVR has one or two bottle, a main tube going to internal bottle and second bottle could be filled by taking from/to first bottle only.

#10 OFFLINE   garygaryj

garygaryj

    AllStar

  • Registered
  • 76 posts
Joined: Dec 28, 2007

Posted 20 November 2011 - 10:42 PM

I have a 1TB WD My Book Essential as my EHD for my 922, and it operates fine as both archive and also as a Play drive. The Play is quite normal from the EHD, although the forwarding and reversing are a little less smooth than the IHD.

#11 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,271 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 20 November 2011 - 11:08 PM

Adding to that analogy - you could smell, look at content of both bottles :) - mean can play from both.

#12 OFFLINE   crabtrp

crabtrp

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 271 posts
Joined: Sep 23, 2006

Posted 27 November 2011 - 08:07 PM

Another week another issue. I copied a lot of shows to my EHD. I was happy as Larry until I went to watch one of the shows last night, and most of the shows are gone!

One possible reason I can think of is this - I initially copied about 10 Dr. Who's onto the EHD, then mid week I copied two more. The only ones there now are the two I copied second. Does it overwrite existing shows of the same name when you do a second copy?

#13 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,271 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 27 November 2011 - 09:24 PM

No. That was a glitch. :(

#14 OFFLINE   crabtrp

crabtrp

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 271 posts
Joined: Sep 23, 2006

Posted 27 November 2011 - 09:46 PM

Is this glitch a one off or on going? Is there a link?

#15 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,271 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 28 November 2011 - 12:19 AM

No one could tell - the SW is so buggy, so each unique config create different conditions for raise some of the bugs.

#16 OFFLINE   puckwithahalo

puckwithahalo

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,286 posts
Joined: Sep 02, 2007

Posted 28 November 2011 - 09:57 AM

Is there any way of setting up a timer to put it on the EHD by default?


menu -> settings -> record plus -> select enable under External Device Recordings
The postings on this site are my own and don't represent Dish's positions, strategies, or opinions.

-Puck

#17 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,271 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 28 November 2011 - 10:50 AM

menu -> settings -> record plus -> select enable under External Device Recordings

When it's changed ?

External Device Recordings are not EHD.
It's always been writing to PVP [personal video player] aka Archos device.

Edited by P Smith, 30 November 2011 - 11:18 AM.


#18 OFFLINE   puckwithahalo

puckwithahalo

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,286 posts
Joined: Sep 02, 2007

Posted 28 November 2011 - 11:44 AM

When it's changed ? External Device Recordings is not EHD.
It's always was writing to PVP [personal video player] aka Archos device.


I'll double-check, but I was told that was for external hard drives too now.
The postings on this site are my own and don't represent Dish's positions, strategies, or opinions.

-Puck

#19 OFFLINE   crabtrp

crabtrp

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 271 posts
Joined: Sep 23, 2006

Posted 28 November 2011 - 03:49 PM

No one could tell - the SW is so buggy, so each unique config create different conditions for raise some of the bugs.


So if the recordings can be wiped of the EHD at any time without warning, it pretty much means that the EHD is useless. I am not going to send any more shows out to it if I cannot be sure they will be just erased.

I tend not to record shows I have no interest in watching.

#20 OFFLINE   l8er

l8er

    Icon

  • Registered
  • 624 posts
Joined: Jun 18, 2004

Posted 28 November 2011 - 07:27 PM

No one could tell - the SW is so buggy ...

That's a bit harsh, and not quite true.

My VIP922 works as advertised. Have I lost a few shows during transfers to the EHD? Yes. Many? No.

I have found if you transfer shows when the DVR is not busy doing other things, and don't try to send too many things at once, it's actually very reliable.
-GA

#21 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,271 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 28 November 2011 - 08:08 PM

That's the point - each setup is unique and the bugs would pop up unpredicted. Your case just part of the picture and is not typical.

#22 OFFLINE   crabtrp

crabtrp

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 271 posts
Joined: Sep 23, 2006

Posted 28 November 2011 - 10:01 PM

And now the recordings are back!

#23 OFFLINE   JeffN9

JeffN9

    Legend

  • Registered
  • 178 posts
Joined: Apr 14, 2007

Posted 29 November 2011 - 02:06 PM

And now the recordings are back!


Sounds very similar to the next thread in this forum entitled "All recordings gone". I have to say that I have never lost any recordings, even temporarily. I now have over 400 movies/shows on two EHD's that I leave plugged into the 922 all the time. The only problem that I have had is that occasionally the 922 does not seem to recognize that the EHD's are connected. Usually a soft re-boot fixes the problem but it's been somewhat of a pain. I've tried different plug in arrangements with one or both drives and all have failed eventually with the exception of the current configuration. Right now I have one drive plugged in the back USB and one plugged into the front. So far that has remained stable for close to a month. I'm keeping my fingers crossed.

#24 OFFLINE   l8er

l8er

    Icon

  • Registered
  • 624 posts
Joined: Jun 18, 2004

Posted 29 November 2011 - 02:13 PM

. Your case just part of the picture and is not typical.

And how do you know that?
-GA

#25 OFFLINE   AZ.

AZ.

    Legend

  • Registered
  • 139 posts
Joined: Mar 27, 2011

Posted 29 November 2011 - 03:48 PM

And how do you know that?


I would say because there are probably close to 100 people who have lost recordings more than once? Have had more than one 922 in less than a years time?

I think all it would take is reading all the problems the 922 has had since day one (what 19 months?) and you would have a little compassion for the many who are more than just frustrated paying $200 and the extra $4 a month fee....and please dont forget the whole BBMP joke...wernt we going to have that by mid November????? lol




Protected By... spam firewall...And...