Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Adding equipment - 722 and 222 dishnetwk

l727

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 OFFLINE   tedks

tedks

    New Member

  • Registered
  • 5 posts
Joined: Dec 07, 2011

Posted 07 December 2011 - 04:21 PM

I have 2 tvs runing on a 722k fed by one cable down from the dish.
second line down feeds a 311 sd setup.

what I want to do is add another 722 and a 222.
each one (all) will operate autonomous - like 4 different worlds.

can I put a 2 way splitter on each of the down cables and thus
feed the receivers ?

and how about useing attenuators on the antenna's so when any
are recording they dont change any of the other receivers.
what db range would I need ?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   MattG@DISH Network

MattG@DISH Network

    Icon

  • DISH Representative
  • 550 posts
Joined: Jan 06, 2011

Posted 07 December 2011 - 04:42 PM

I have 2 tvs runing on a 722k fed by one cable down from the dish.
second line down feeds a 311 sd setup.

what I want to do is add another 722 and a 222.
each one (all) will operate autonomous - like 4 different worlds.

can I put a 2 way splitter on each of the down cables and thus
feed the receivers ?

and how about useing attenuators on the antenna's so when any
are recording they dont change any of the other receivers.
what db range would I need ?


You can not split the line from the dish. Each receiver will need its own independent line. If you have a 1000.2/1000.4, they can support up to 3 receivers without needing an external switch (so if you plan on having 2 722's, a 222, and the 311, you would need a DPP44 switch as well).

There are 32 different remote addresses, and (if I remember correctly) the receivers have an attenuator built in. All you would have to do is set the remotes to different addresses, and they will not bother each other

Matthew "Speedy" Gonzales
Social Media

Monday/Tuesday/Thursday/Friday 11a-10p MT.  Off: Weds/Sat/Sun.


#3 OFFLINE   tedks

tedks

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 5 posts
Joined: Dec 07, 2011

Posted 07 December 2011 - 05:04 PM

+++++++++
You can not split the line from the dish. Each receiver will need its own independent line. If you have a 1000.2/1000.4, they can support up to 3 receivers without needing an external switch (so if you plan on having 2 722's, a 222, and the 311, you would need a DPP44 switch as well).
++++++++++
mis type - the 311 is a 322.

where do I find these #'s (1000.2/1000.4)?

when the installer was here (dish has 3 lnb's - labeled as PRO) he used
the 3rd lnb to set the dish angle with his guage. So can I use this
to one of the new units? or the dpp44?

currently one of the down cables is split - one going to tv1 the other to tv2.
tv1 has the 722 and its output goes back into the cable in and I guess
bouncing off the lnb back to tv2 ? hahaha this is WAY diff than reg cable.

so this is what I need: ebay.com/itm/DISH-NETWORK-DPP44-Switch-Dish-Pro-Plus-and-Power-Inserter-/260911179948?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbf84a8ac

and I have to find a hookup directions since this is used.
getting too old for this stuff :-P

#4 OFFLINE   MattG@DISH Network

MattG@DISH Network

    Icon

  • DISH Representative
  • 550 posts
Joined: Jan 06, 2011

Posted 07 December 2011 - 05:20 PM

+++++++++
You can not split the line from the dish. Each receiver will need its own independent line. If you have a 1000.2/1000.4, they can support up to 3 receivers without needing an external switch (so if you plan on having 2 722's, a 222, and the 311, you would need a DPP44 switch as well).
++++++++++
mis type - the 311 is a 322.

where do I find these #'s (1000.2/1000.4)?

when the installer was here (dish has 3 lnb's - labeled as PRO) he used
the 3rd lnb to set the dish angle with his guage. So can I use this
to one of the new units? or the dpp44?


On your remote, press menu-6-1-1-check switch, and tell me what shows up in the row next to "SWITCH"

currently one of the down cables is split - one going to tv1 the other to tv2.
tv1 has the 722 and its output goes back into the cable in and I guess
bouncing off the lnb back to tv2 ? hahaha this is WAY diff than reg cable.


That is a diplexer, not a splitter. This allows your TV2 video, and satellite signal to be combined/uncombined.

so this is what I need: ebay.com/itm/DISH-NETWORK-DPP44-Switch-Dish-Pro-Plus-and-Power-Inserter-/260911179948?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbf84a8ac

and I have to find a hookup directions since this is used.
getting too old for this stuff :-P


The ebay link wasn't any good for me (didn't bring anything up). Here is a link to a DPP44

https://www.dishstor...products_id=112

Matthew "Speedy" Gonzales
Social Media

Monday/Tuesday/Thursday/Friday 11a-10p MT.  Off: Weds/Sat/Sun.


#5 OFFLINE   tedks

tedks

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 5 posts
Joined: Dec 07, 2011

Posted 07 December 2011 - 05:50 PM

On your remote, press menu-6-1-1-check switch, and tell me what shows up in the row next to "SWITCH"
+++++++++++++
check switch:
sat 1 SAT 2
1 2 3 4 1 2 3 4
119 110 129 X 119 110 129 X
OK OK OK X OK OK OK X
1K.2 1K.2 1K.2 NC 1K.2 1K.2 1K.2 NC
Recption verified
DPP 1k.2 w/separator

+++
ebay # 260911179948
looks same as your unit (only cheaper LOL)
+++

That is a diplexer, not a splitter. This allows your TV2 video, and satellite signal to be combined/uncombined.
++++++++
Its a Holland 28v 1a max 5-2 150mhz stvc

hope this covers ur ??
========================

#6 OFFLINE   tedks

tedks

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 5 posts
Joined: Dec 07, 2011

Posted 07 December 2011 - 05:57 PM

oh the super dish and alternate boxes are uncheckd

#7 OFFLINE   MattG@DISH Network

MattG@DISH Network

    Icon

  • DISH Representative
  • 550 posts
Joined: Jan 06, 2011

Posted 07 December 2011 - 06:03 PM

You have a 1000.2 dish. This will run up to 3 receivers without needing the DPP44. If you need 4, or more receivers hooked up, you will need a DPP44 switch.

Also, the Holland equipment is a diplexer, not a splitter. Each receiver will need it's own line from the dish, or switch

Matthew "Speedy" Gonzales
Social Media

Monday/Tuesday/Thursday/Friday 11a-10p MT.  Off: Weds/Sat/Sun.


#8 OFFLINE   tedks

tedks

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 5 posts
Joined: Dec 07, 2011

Posted 08 December 2011 - 06:35 PM

almost forgot to say thank you for your help.
I will get a dpp44 - hope it comes with a good layout on
which connectors are in/out etc and placement in the mess
of cables. :-)

#9 OFFLINE   MattG@DISH Network

MattG@DISH Network

    Icon

  • DISH Representative
  • 550 posts
Joined: Jan 06, 2011

Posted 08 December 2011 - 06:45 PM

You're welcome! Let us know how things go :D

Matthew "Speedy" Gonzales
Social Media

Monday/Tuesday/Thursday/Friday 11a-10p MT.  Off: Weds/Sat/Sun.





spam firewall