Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

hdmi


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#21 OFFLINE   FarmerBob

FarmerBob

    Godfather

  • Registered
  • 572 posts
Joined: Nov 27, 2002

Posted 10 January 2012 - 01:08 AM

Just as they are now showing a 1.4b series cable on the HDMI site, they are up to 1.3c just as the 1.4 was coming out. I have several 50 and 75 foot 1.3b's in many installations and my own home and they all work great. I paid about $1 a foot for at the best place for purchasing cables: http://eForCity.com.

...Ads Help To Support This SIte...

#22 OFFLINE   ms1960

ms1960

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 31 posts
Joined: Dec 16, 2005

Posted 22 January 2012 - 02:38 PM

Ok guys have not had time to try anything lately till today but what I did was reverse the connections I hooked up in the bedroom the hdmi out of the directv receiver to the living room where I connected to the sony tv and it works perfect. When I had from the fta in living room to samsung tv in bedroom will not work. Whats the problem?

#23 OFFLINE   WestDC

WestDC

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,632 posts
Joined: Feb 09, 2008

Posted 22 January 2012 - 03:31 PM

Ok guys have not had time to try anything lately till today but what I did was reverse the connections I hooked up in the bedroom the hdmi out of the directv receiver to the living room where I connected to the sony tv and it works perfect. When I had from the fta in living room to samsung tv in bedroom will not work. Whats the problem?


HDMI IS "Beyond that it can be hit or miss and you have to try it with your particular set up to get a definite answer".

Samsung (HDMI ISSUE)
"Let's Have Some Fun!"

#24 OFFLINE   ms1960

ms1960

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 31 posts
Joined: Dec 16, 2005

Posted 28 January 2012 - 10:15 AM

What I don't get is why it will work from directv receiver in bedroom to sony tv in living room set on 1080i but will not work from fta receiver in living room to bedroom samsung tv using settings 480i.

#25 OFFLINE   DogLover

DogLover

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,510 posts
Joined: Mar 18, 2007

Posted 28 January 2012 - 10:27 AM

What I don't get is why it will work from directv receiver in bedroom to sony tv in living room set on 1080i but will not work from fta receiver in living room to bedroom samsung tv using settings 480i.


Are you sure the Samsung will accept 480i over HDMI? Not all TV's can accept that.
DogLover

My Setup

#26 OFFLINE   davring

davring

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,400 posts
Joined: Jan 13, 2007

Posted 28 January 2012 - 10:30 AM

Two different Sammy's I had would not accecpt 480i over HDMI.

#27 OFFLINE   ms1960

ms1960

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 31 posts
Joined: Dec 16, 2005

Posted 28 January 2012 - 12:27 PM

How can I tell if my tv is compatible?

#28 OFFLINE   DogLover

DogLover

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,510 posts
Joined: Mar 18, 2007

Posted 28 January 2012 - 01:07 PM

How can I tell if my tv is compatible?


The manual should tell you. If you no longer have a manual, you could try hooking that TV up to the DIRCTV box and setting it to 480i. If you get the same unsupported message, that would be a good indication. That the TV won't accept 480i over HDMI.
DogLover

My Setup

#29 OFFLINE   ms1960

ms1960

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 31 posts
Joined: Dec 16, 2005

Posted 28 January 2012 - 06:08 PM

I hooked up directv receiver in living room to samsung tv in bedroom settings on 1080 and it works perfect, so it would seem something in the fta receiver is causing this problem. I have the fta receiver in the living room connected to the sony tv in the living room through hdmi and it works perfect so go figure.

#30 OFFLINE   Davenlr

Davenlr

    Geek til I die

  • Registered
  • 9,090 posts
Joined: Sep 16, 2006

Posted 28 January 2012 - 06:27 PM

What brand FTA receiver? Most of those use RGB and not YPrPb outputs, and may cause some handshaking issues at that distance. If its an AZBox, well, it might just be the AZBox software. If so, try rebooting the FTA receiver with the HDMI cable plugged in to the Samsung, and watch to see if it shows ANY boot screens at all.

Tivo Premier XL4, Tivo Premier, Tivo HD whole home on Xfinity HD, DirecTv Whole Home with 39" high gain KaKu dish, Roku3,SageTv 8 TB Win8 Server -> DVDO Edge-> Denon AVR, Klipsch KB15's/Panasonic 55ST60 plasma"


#31 OFFLINE   ms1960

ms1960

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 31 posts
Joined: Dec 16, 2005

Posted 28 January 2012 - 07:33 PM

openbox s9

#32 OFFLINE   satcrazy

satcrazy

    Icon

  • Registered
  • 807 posts
  • LocationGreat lakes, NW Pa.
Joined: Mar 15, 2011

Posted 29 January 2012 - 04:40 PM

If you set your direct reciever to 480i [ not 1080 ]and connect that to sammy bedroom tv, what happens?

[ with the same hdmi cable]

Edited by satcrazy, 29 January 2012 - 04:49 PM.


#33 OFFLINE   ms1960

ms1960

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 31 posts
Joined: Dec 16, 2005

Posted 12 February 2012 - 08:27 PM

Problem solved finally, changed the fta receiver to 1080i and everything works perfect. Thanks for your help everyone.




Protected By... spam firewall...And...