Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

My Remote won't Turn on TV


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 OFFLINE   socal404

socal404

    Legend

  • Registered
  • 121 posts
Joined: Jun 26, 2007

Posted 16 January 2012 - 03:55 PM

I have an H25 HD receiver, and just purchased a Sharp 26" TV. I was able to program my Directv remote to turn it on/off with the power switch, but it won't turn the set on/off with the Directv on/off switch. The receiver functions properly, but when I turn the receiver off, the TV won't turn off as well. Any suggestions? Thanks.:confused:
Sharp Aquos 46" TV
Directv HR24-200 family room w/HDMI cable
Directv R22-100 bedroom

Directv R22-100 office
Directv H25 living room w/HDMI cable
Whole Home Setup

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Shades228

Shades228

    Hall Of Fame

  • Banned User
  • 5,914 posts
Joined: Mar 18, 2008

Posted 16 January 2012 - 04:01 PM

Use one of the other codes for your TV or use the slider.

#3 OFFLINE   Richierich

Richierich

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,468 posts
Joined: Jan 10, 2008

Posted 16 January 2012 - 05:15 PM

PM EDMUND (the Remote Master) and he can answer any and all questions about Remotes and why they will or will not work.
*
DIRECTV CUSTOMER SINCE 1997
Here's My Setup

#4 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Registered
  • 10,253 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 16 January 2012 - 05:40 PM

I have an H25 HD receiver, and just purchased a Sharp 26" TV. I was able to program my Directv remote to turn it on/off with the power switch, but it won't turn the set on/off with the Directv on/off switch. The receiver functions properly, but when I turn the receiver off, the TV won't turn off as well. Any suggestions? Thanks.:confused:


Certain TVs are not able to work with the On/Off buttons on the remote. The way those buttons work is that it sends two signals out. One to first turn the receiver on/off and then one for the TV to turn on/off. Some TVs will not see the second signal. Unfortunately, in this case, you need to use the slider and then use the PWR button.

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#5 OFFLINE   doctrsnoop

doctrsnoop

    Godfather

  • Registered
  • 466 posts
Joined: Nov 20, 2007

Posted 16 January 2012 - 05:57 PM

I have an H25 HD receiver, and just purchased a Sharp 26" TV. I was able to program my Directv remote to turn it on/off with the power switch, but it won't turn the set on/off with the Directv on/off switch. The receiver functions properly, but when I turn the receiver off, the TV won't turn off as well. Any suggestions? Thanks.:confused:


I just bought a Sharp LC 26SV490U from Best Buy and have no problems with the remote turning the TV off/on with the DTV on off switch.

You might simply have to try all the codes listed in the remote programming menu.

5 - HR22-100 4 via regular ethernet, 1 via DECA, 2 HR21-700 networked via regular ethernet, HR21-100 networked via DECA, H25-500
R15-500 Inactive, H20-600 (ECO 2.0) inactive,D11 (Humax LD2060) inactive
Slimline 5 w/ SWM8 parallel w/ SWM16 w/DECA

#6 OFFLINE   socal404

socal404

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 121 posts
Joined: Jun 26, 2007

Posted 17 January 2012 - 12:15 AM

I just bought a Sharp LC 26SV490U from Best Buy and have no problems with the remote turning the TV off/on with the DTV on off switch.

You might simply have to try all the codes listed in the remote programming menu.


doctrsnoop,

I'm having the problem with the same TV you just bought. I took it out of the box this morning. As you know it does an automatic setup, and doesn't offer different codes. Did you try again after the initial setup?
Sharp Aquos 46" TV
Directv HR24-200 family room w/HDMI cable
Directv R22-100 bedroom

Directv R22-100 office
Directv H25 living room w/HDMI cable
Whole Home Setup

#7 OFFLINE   doctrsnoop

doctrsnoop

    Godfather

  • Registered
  • 466 posts
Joined: Nov 20, 2007

Posted 17 January 2012 - 06:58 AM

doctrsnoop,

I'm having the problem with the same TV you just bought. I took it out of the box this morning. As you know it does an automatic setup, and doesn't offer different codes. Did you try again after the initial setup?


Well I don't have the automatic setup model, so I did it the old manual way. I'm sure you can still do that too. Drill down through menu, setup, remote, tv, scroll down to Sharp, there are a few codes. I don't remember exactly the one that ends up being the right one. But very often the codes are similar, often all able to control volume or something, but doing something funny with power.

On my HR22 I see quite a few Sharp codes, 10818, 10093, 10039, 10153, 10157, 10165, 10281, 10386 and more. Pretty sure it was one of those. Even if they don't show on an H25 I believe those codes are still valid for the remote.

Slide switch to TV, hold MUTE and SELECT until flashes twice, enter code, it will flash twice.

Edited by doctrsnoop, 17 January 2012 - 07:09 AM.


5 - HR22-100 4 via regular ethernet, 1 via DECA, 2 HR21-700 networked via regular ethernet, HR21-100 networked via DECA, H25-500
R15-500 Inactive, H20-600 (ECO 2.0) inactive,D11 (Humax LD2060) inactive
Slimline 5 w/ SWM8 parallel w/ SWM16 w/DECA

#8 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,721 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 17 January 2012 - 08:53 AM

From the remote manual:
Sharp:
10093, 10039, 10153, 10157, 10165, 10220, 10281, 10386, 10398, 10491, 10688, 10689, 10818, 10851, 11602, 11917, 11393
A.K.A VOS

#9 OFFLINE   Edmund

Edmund

    Remote Master

  • DBSTalk Club
  • 1,755 posts
  • LocationSouthern Ca
Joined: Apr 17, 2003

Posted 17 January 2012 - 04:16 PM

Also try code 11089.
aka Tivoburkee

#10 OFFLINE   Richierich

Richierich

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,468 posts
Joined: Jan 10, 2008

Posted 17 January 2012 - 04:38 PM

Also try code 11089.


Finally EDMUND to the RESCUE!!! :lol:
*
DIRECTV CUSTOMER SINCE 1997
Here's My Setup

#11 OFFLINE   FastNOC

FastNOC

    Godfather

  • Registered
  • 409 posts
Joined: Sep 11, 2007

Posted 18 January 2012 - 10:31 AM

i have a SHARP LC-60LE835U1

the remote works correctly with the tv. However of course since I am using RF for the DirecTV and the tv is IR i still have to point the stinkin remote at the TV, and it frequently misses. When it misses it throws it out of sync too so when I do turn the dang TV on the box goes off, and since I'm using HDMI detection it shuts the tv right back off too :).

I know I know, I could just hit the remote again, but My DTV box is not visible, so i don't see whether it's on or not.

anyway, i'll be over here whining about small stuff --->

#12 OFFLINE   DogLover

DogLover

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,510 posts
Joined: Mar 18, 2007

Posted 18 January 2012 - 11:08 AM

i have a SHARP LC-60LE835U1

the remote works correctly with the tv. However of course since I am using RF for the DirecTV and the tv is IR i still have to point the stinkin remote at the TV, and it frequently misses. When it misses it throws it out of sync too so when I do turn the dang TV on the box goes off, and since I'm using HDMI detection it shuts the tv right back off too :).

I know I know, I could just hit the remote again, but My DTV box is not visible, so i don't see whether it's on or not.

anyway, i'll be over here whining about small stuff --->


Since you are using HDMI detection, can't you just use the power button on the DIRECTV remote to toggle the box. It would then turn the TV on and off. (You'd know when it missed turning the box off, because the TV would still be on, too.)
DogLover

My Setup

#13 OFFLINE   socal404

socal404

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 121 posts
Joined: Jun 26, 2007

Posted 18 January 2012 - 01:36 PM

Also try code 11089.


Edmund,

Thanks for the suggestion, but here is the problem, which no one seems to be reading in my posts. In the remote set-up for the H25-500 that I have, it doesn't ask for a code. The process is this. I go to Set Up>Remote Set-up. I then choose the make and model of my TV, and aim the Directv remote at the receiver and TV. It does the finding automatically. It never asks me to input a code. After it is done with the process, it asks me to try the volume control. If it works, my choice is the "It Works". My only other choices are "try another make" or "reset remote". I've done everything it is asking me, and the Directv On/Off buttons only turn off the receiver. I have to use the TV's remote to turn off the set. So, with that, do you have any other suggestions?

Thanks.
Sharp Aquos 46" TV
Directv HR24-200 family room w/HDMI cable
Directv R22-100 bedroom

Directv R22-100 office
Directv H25 living room w/HDMI cable
Whole Home Setup

#14 OFFLINE   Vin

Vin

    Legend

  • Registered
  • 224 posts
Joined: Mar 29, 2004

Posted 18 January 2012 - 01:57 PM

Edmund,

Thanks for the suggestion, but here is the problem, which no one seems to be reading in my posts. In the remote set-up for the H25-500 that I have, it doesn't ask for a code. The process is this. I go to Set Up>Remote Set-up. I then choose the make and model of my TV, and aim the Directv remote at the receiver and TV. It does the finding automatically. It never asks me to input a code. After it is done with the process, it asks me to try the volume control. If it works, my choice is the "It Works". My only other choices are "try another make" or "reset remote". I've done everything it is asking me, and the Directv On/Off buttons only turn off the receiver. I have to use the TV's remote to turn off the set. So, with that, do you have any other suggestions?

Thanks.


To manually program the remote to control your TV, start by sliding the switch on the remote to TV, then hold down mute and select, wait for 2 blinks and then enter code....repeat until you find the code that works (try 10818).
Vin

#15 OFFLINE   Richierich

Richierich

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,468 posts
Joined: Jan 10, 2008

Posted 18 January 2012 - 02:04 PM

To manually program the remote to control your TV, start by sliding the switch on the remote to TV, then hold down mute and select, wait for 2 blinks and then enter code....repeat until you find the code that works (try 10818).


Also try code 11089 according to EDMUND is no other code works.
*
DIRECTV CUSTOMER SINCE 1997
Here's My Setup

#16 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,721 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 18 January 2012 - 02:09 PM

Also try code 11089 according to EDMUND is no other code works.

I think that code was listed under plasma TVs, but to try to answer the OP:
"yes you need to manually enter the code". The auto programing doesn't always work, but since what you're trying to do it program the remote, you don't need the receiver to do anything.
Slide the switch to TV, then hold down mute and select, wait for 2 blinks and then enter code....repeat until you find the code that works
A.K.A VOS

#17 OFFLINE   socal404

socal404

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 121 posts
Joined: Jun 26, 2007

Posted 21 January 2012 - 12:10 AM

Finally, after many days, I have resolved my issue. Thanks to everyone for your help. I didn't realize you could program the TV without using the Directv receiver. I found the proper code, and now both the receiver and the TV work with the Directv On/Off switch. Thanks again!:hurah:
Sharp Aquos 46" TV
Directv HR24-200 family room w/HDMI cable
Directv R22-100 bedroom

Directv R22-100 office
Directv H25 living room w/HDMI cable
Whole Home Setup

#18 OFFLINE   doctrsnoop

doctrsnoop

    Godfather

  • Registered
  • 466 posts
Joined: Nov 20, 2007

Posted 21 January 2012 - 08:09 AM

Finally, after many days, I have resolved my issue. Thanks to everyone for your help. I didn't realize you could program the TV without using the Directv receiver. I found the proper code, and now both the receiver and the TV work with the Directv On/Off switch. Thanks again!:hurah:


cool! I think the TV is pretty good for the money.

5 - HR22-100 4 via regular ethernet, 1 via DECA, 2 HR21-700 networked via regular ethernet, HR21-100 networked via DECA, H25-500
R15-500 Inactive, H20-600 (ECO 2.0) inactive,D11 (Humax LD2060) inactive
Slimline 5 w/ SWM8 parallel w/ SWM16 w/DECA

#19 OFFLINE   thebigeazy

thebigeazy

    Cool Member

  • Registered
  • 48 posts
  • LocationSouth Louisiana
Joined: May 12, 2006

Posted 16 February 2012 - 11:02 AM

I hate to hack this discussion, but I've been having a problem with my RCA 22LA45RG TV. Before the last upgrade (0x59e) I could turn the tv on/off using the on & off buttons on the remote. Now I need to slide it to TV. I've tried all of the RCA codes and scanning for a code but nothing works.

Thanks

#20 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,721 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 16 February 2012 - 11:06 AM

I hate to hack this discussion, but I've been having a problem with my RCA 22LA45RG TV. Before the last upgrade (0x59e) I could turn the tv on/off using the on & off buttons on the remote. Now I need to slide it to TV. I've tried all of the RCA codes and scanning for a code but nothing works.

Thanks

The software update had nothing to do with your remote. Might be time for a new remote or a reset of the remote and start fresh.
A.K.A VOS




spam firewall