Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

S-L-O-W


  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 OFFLINE   AntAltMike

AntAltMike

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,148 posts
  • LocationCollege Park MD (just outside Wash, DC)
Joined: Nov 20, 2004

Posted 20 January 2012 - 09:39 PM

See thread title for details.

...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   Robert L

Robert L

    Legend

  • Registered
  • 205 posts
Joined: Dec 13, 2005

Posted 20 January 2012 - 10:05 PM

Yeah, this site is extremely slow to load. It hasn't been fast for awhile but would go ahead and load fairly well. Today its almost not working, and I tried on 3 different computers. All were using IE9

Loads the top half and stops. Maybe something to do with the ad's.
3- HR20-700, 2-HR24-500, Native on, 5- Networked (wired), FIOS, Slimline dish, Swm-16,HD receiver for music
Various displays & projectors, using HDMI

#3 OFFLINE   B Newt

B Newt

    Icon

  • Registered
  • 719 posts
Joined: Aug 12, 2007

Posted 20 January 2012 - 10:26 PM

IE9? EEEWWWW......

HR20-100 s/w version 0x192
au9 dish NO multiswitch or diplexers.
Internet connection via WIFI.


#4 OFFLINE   MysteryMan

MysteryMan

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 7,196 posts
  • LocationUSA
Joined: May 17, 2010

Posted 21 January 2012 - 05:45 AM

Late yesterday I was experiencing the slow hang up on IE 9. Experienced the same thing when I switched to Google. This morning the site is fast and working normally.

DIRECTV customer since 1995.


#5 OFFLINE   AntAltMike

AntAltMike

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3,148 posts
  • LocationCollege Park MD (just outside Wash, DC)
Joined: Nov 20, 2004

Posted 21 January 2012 - 09:10 AM

Back to normal, here.

#6 OFFLINE   Herdfan

Herdfan

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,188 posts
  • LocationTeays Valley, WV
Joined: Mar 18, 2006

Posted 22 January 2012 - 08:29 AM

Nope, still slow here. FireFox 9 for Mac. Other site loading fine.

Edit: It took 17 seconds from the time I pressed POST until it finished.

#7 OFFLINE   HDJulie

HDJulie

    Icon

  • DBSTalk Club
  • 859 posts
Joined: Aug 10, 2008

Posted 22 January 2012 - 08:42 AM

Same thing for me this morning both with loading & posting.

#8 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,201 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 22 January 2012 - 08:46 AM

Very slow here this AM.

See post My Setup for configuration info.


#9 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,804 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 22 January 2012 - 11:11 AM

Very strange behavior this morning (9am PST) .... some pages load quickly, as normal. But getting lots of "can't access site DBSTalk ...", and many pages take a minute or more to load. I'm using Chrome if that matters.
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#10 OFFLINE   Scott Kocourek

Scott Kocourek

    CUTTING EDGE

  • Super Moderators
  • 9,414 posts
  • LocationWisconsin
Joined: Jun 13, 2009

Posted 22 January 2012 - 01:59 PM

Very strange behavior this morning (9am PST) .... some pages load quickly, as normal. But getting lots of "can't access site DBSTalk ...", and many pages take a minute or more to load. I'm using Chrome if that matters.

Exactly the same on IE9 here.

Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, Dish Network, or any other company.

Become a DBSTalk.com member or join the CE program HERE


#11 OFFLINE   Go Beavs

Go Beavs

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,519 posts
  • LocationPortland, OR DMA
Joined: Nov 18, 2008

Posted 22 January 2012 - 03:47 PM

I've seen the same issue on and off for a couple of days now. I use Safari and IE9 and see the same behavior on both.

Genie, Hx2x, nomad
D* customer since Oct '99


#12 OFFLINE   Nick

Nick

    Keep going - don't give up!

  • DBSTalk Club
  • 21,408 posts
  • LocationThe Beautiful Golden Isles of Georgia
Joined: Apr 23, 2002

Posted 22 January 2012 - 03:54 PM

No problems here -- must be youse guys. ;)

(IE8, only because my FF is corrupted)

.


~ 13 Years on DBSTalk ~
Charter Gold Club Member
DBSTalk Club ~ 21k Club
Top 10 Poster

.


#13 OFFLINE   David Bott

David Bott

    Hall Of Fame

  • Administrators
  • 2,260 posts
  • LocationTraveling the USA
Joined: Jul 12, 2005

Posted 23 January 2012 - 10:42 AM

Hi Guys...Just wondering if you are still seeing an issue. One of our ad partner networks had issues and thus I removed them from the system until they can correct it. Thus that could have been the issue with the connections.

#14 OFFLINE   Scott Kocourek

Scott Kocourek

    CUTTING EDGE

  • Super Moderators
  • 9,414 posts
  • LocationWisconsin
Joined: Jun 13, 2009

Posted 23 January 2012 - 10:44 AM

Hi Guys...Just wondering if you are still seeing an issue. One of our ad partner networks had issues and thus I removed them from the system until they can correct it. Thus that could have been the issue with the connections.


David things were working fine last night and are working fine today too.

Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, Dish Network, or any other company.

Become a DBSTalk.com member or join the CE program HERE


#15 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,201 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 23 January 2012 - 11:01 AM

Working much better, thanks!

See post My Setup for configuration info.


#16 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Never say 'never'.

  • DBSTalk Club
  • 14,625 posts
  • LocationWinters, CA, between Napa and Sacramento
Joined: Dec 02, 2010

Posted 23 January 2012 - 11:38 AM

I have been on a lot over the last 24 hours, and did not see any slowdowns, fwiw. Usually when I do, it's fixed by a modem reset (Comcast).

[I know that you believe you understood what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.]
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#17 OFFLINE   B Newt

B Newt

    Icon

  • Registered
  • 719 posts
Joined: Aug 12, 2007

Posted 23 January 2012 - 01:33 PM

Working fine for me using FireFox.

HR20-100 s/w version 0x192
au9 dish NO multiswitch or diplexers.
Internet connection via WIFI.


#18 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,271 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 12 February 2012 - 01:27 PM

It's SLOW again - FF v10. Works fine a few days ago.

Not sure about network related problems, but I would look into rebuilding indexes. When it was done last time ?

#19 OFFLINE   MikeW

MikeW

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,553 posts
Joined: May 16, 2002

Posted 12 February 2012 - 01:49 PM

I've been having strange log in issues. It won't "remember me". In IE9, when I log in, it displays the welcome screen, then puts me on the home page as a guest. No problem using Chrome. I deleted cookies/history and tried compatibility view, but nothing seems to have helped.

#20 OFFLINE   Richierich

Richierich

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,487 posts
Joined: Jan 10, 2008

Posted 12 February 2012 - 02:03 PM

Working fine for me!!!

Also, was not having any problems this morning. :)
*
DIRECTV CUSTOMER SINCE 1997
Here's My Setup

#21 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Never say 'never'.

  • DBSTalk Club
  • 14,625 posts
  • LocationWinters, CA, between Napa and Sacramento
Joined: Dec 02, 2010

Posted 12 February 2012 - 02:05 PM

I've been having strange log in issues. It won't "remember me". In IE9, when I log in, it displays the welcome screen, then puts me on the home page as a guest. No problem using Chrome. I deleted cookies/history and tried compatibility view, but nothing seems to have helped.


Try the cookie and cache delete again, and quit IE, wait ten minutes, throw three chicken bones, then try again. :sure:
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#22 OFFLINE   David Bott

David Bott

    Hall Of Fame

  • Administrators
  • 2,260 posts
  • LocationTraveling the USA
Joined: Jul 12, 2005

Posted 12 February 2012 - 02:06 PM

No issues on our side of things I can see. If you see speed issues please try running a trace route to www.dbstalk.com and see what is shown for the route. You may see that a router along the way is the issue and then you know it should clear up once the network guys fix it. (It could be anywhere along the route mind you.)

#23 OFFLINE   Richierich

Richierich

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,487 posts
Joined: Jan 10, 2008

Posted 12 February 2012 - 02:09 PM

No issues on our side of things I can see. If you see speed issues please try running a trace route to www.dbstalk.com and see what is shown for the route. You may see that a router along the way is the issue and then you know it should clear up once the network guys fix it. (It could be anywhere along the route mind you.)


How does Joe Six Pack Know How to Perform a Trace Route back to DBSTALK??? :)
*
DIRECTV CUSTOMER SINCE 1997
Here's My Setup

#24 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,271 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 12 February 2012 - 02:23 PM

No issues on our side of things I can see. If you see speed issues please try running a trace route to www.dbstalk.com and see what is shown for the route. You may see that a router along the way is the issue and then you know it should clear up once the network guys fix it. (It could be anywhere along the route mind you.)


Not that high, but real delays starting after LA points, before that it's shows ~40 ms after each hope:
...
  9    78 ms    53 ms    53 ms  xe-2-1-0.cr2.lax112.us.above.net [64.125.26.29]
 10    88 ms    88 ms    88 ms  xe-2-3-0.cr2.iah1.us.above.net [64.125.25.17]
 11    98 ms    88 ms    88 ms  xe-2-3-0.cr2.dfw2.us.above.net [64.125.31.121]
 12   139 ms    87 ms    87 ms  xe-1-1-0.er2.dfw2.us.above.net [64.125.26.214]
 13    88 ms    88 ms    87 ms  64.124.196.226.t00876-01.above.net [64.124.196.226]
 14    89 ms    89 ms    89 ms  jbdr1.0.dal.colo4.com [206.123.64.41]
 15    88 ms    88 ms   118 ms  72.249.128.110
 16   189 ms   189 ms   189 ms  dbnet.bott.net [72.9.159.119]
Trace complete.

  9    78 ms    53 ms    53 ms  xe-2-1-0.cr2.lax112.us.above.net [64.125.26.29]
 10    88 ms    88 ms    88 ms  xe-2-3-0.cr2.iah1.us.above.net [64.125.25.17]
 11    98 ms    88 ms    88 ms  xe-2-3-0.cr2.dfw2.us.above.net [64.125.31.121]
 12   139 ms    87 ms    87 ms  xe-1-1-0.er2.dfw2.us.above.net [64.125.26.214]
 13    88 ms    88 ms    87 ms  64.124.196.226.t00876-01.above.net [64.124.196.226]
 14    89 ms    89 ms    89 ms  jbdr1.0.dal.colo4.com [206.123.64.41]
 15    88 ms    88 ms   118 ms  72.249.128.110
 16   189 ms   189 ms   189 ms  dbnet.bott.net [72.9.159.119]
Trace complete.

  9    53 ms    53 ms    53 ms  xe-2-1-0.cr2.lax112.us.above.net [64.125.26.29]
 10    88 ms    89 ms    88 ms  xe-2-3-0.cr2.iah1.us.above.net [64.125.25.17]
 11    88 ms    88 ms    88 ms  xe-2-3-0.cr2.dfw2.us.above.net [64.125.31.121]
 12    88 ms    87 ms   102 ms  xe-1-1-0.er2.dfw2.us.above.net [64.125.26.214]
 13    87 ms    88 ms    88 ms  64.124.196.226.t00876-01.above.net [64.124.196.226]
 14   106 ms   107 ms   107 ms  jbdr1.0.dal.colo4.com [206.123.64.41]
 15   117 ms   106 ms   106 ms  72.249.128.110
 16   205 ms   207 ms   206 ms  dbnet.bott.net [72.9.159.119]
Trace complete.


#25 OFFLINE   Blowgun

Blowgun

    DHMO User

  • Registered
  • 548 posts
Joined: May 22, 2008

Posted 16 March 2012 - 09:56 PM

Looks like the slowness has returned, at least for me anyways. For the past 4 or 5 hours it's taking up to 10 minutes to load a single page or the page doesn't load at all.

This has caused the 'Go to first new post" link that's associated with new posts in existing threads to timeout and disappear, since the 'New Post' link is only available for certain period of time.

It's so bad right now I had to edit this post at a different forum website because previewing the post at DBSTalk was taking a very long time. I don't know if I can even submit this reply. Two previous attempts showed no indication that they made it.

At the moment a trace to dbstalk.com doesn't look to good. Here's where the trace starts to fall apart:
10    41 ms    37 ms    37 ms  sjoeosr03-gex3-1.pac.sta.suddenlink.net [66.76.175.129]
11     *       38 ms     *     sjoeosr01-10gex1-3.pac.sta.suddenlink.net [66.76.175.33]
12    98 ms    97 ms    98 ms  173-219-251-43-link.sta.suddenlink.net [173.219.251.43]
13   102 ms    98 ms     *     173-219-243-37-link.sta.suddenlink.net [173.219.243.37]
14    98 ms    97 ms    97 ms  173-219-243-24-link.sta.suddenlink.net [173.219.243.24]
15   102 ms   104 ms     *     173-219-243-34-link.sta.suddenlink.net [173.219.243.34]
16   101 ms   107 ms   101 ms  173-219-254-171-link.tex.sta.suddenlink.net [173.219.254.171]
17   101 ms   101 ms   100 ms  173-219-246-93-link.sta.suddenlink.net [173.219.246.93]
18   101 ms    99 ms    99 ms  jbdr1.0.dal.colo4.com [206.123.64.41]
19   100 ms   101 ms   101 ms  72.249.128.110
20   100 ms    99 ms     *     dbnet.bott.net [72.9.159.119]
21     *      101 ms   100 ms  dbnet.bott.net [72.9.159.119]

Everything else such as browsing to other sites, a trace to Google.com, is working as expected with no delays.

Of course the only thing to do is wait it out. In the meantime, if I can load the page, is anyone else experiencing this?




Protected By... spam firewall...And...