Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

I think my 508 finally bit the dust.


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   SayWhat?

SayWhat?

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,558 posts
Joined: Jun 06, 2009

Posted 02 March 2012 - 06:02 PM

Just doing constant reboots. Get to 2 of 5, maybe 3 of 5, then reboots. When the acquiring signal screen is on, I can get to the menu. Tried to do check switch, gets part way through, then reboots. Even if just on the Point Dish screen watching what appears to be a good signal, it will only stay a few minutes, then reboot.

Tried an old switch I had laying around, no change.

Don't want to upgrade and get a new commitment and DVR fees.

A couple of people offered 508s before, but I got distracted and never got back to them.
Help stamp out Twits and Twitterers!

HD, SchmacHD!! Just be glad you've got a picture at all.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   SayWhat?

SayWhat?

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 5,558 posts
Joined: Jun 06, 2009

Posted 03 March 2012 - 11:23 AM

It should stay running even without the dish cable connected, right?
Help stamp out Twits and Twitterers!

HD, SchmacHD!! Just be glad you've got a picture at all.

#3 OFFLINE   Blowgun

Blowgun

    Godfather

  • Registered
  • 411 posts
Joined: May 22, 2008

Posted 03 March 2012 - 02:28 PM

The DISH coax cable isn't necessary to keep the 508 running. If you suspect the hard drive is the fault, there are somethings you could try, but they would void the "warranty".

If you decided to replace your 508, I thought the 512 was suppose to be grandfathered and that the monthly costs were to remain the same?

#4 OFFLINE   SayWhat?

SayWhat?

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 5,558 posts
Joined: Jun 06, 2009

Posted 03 March 2012 - 02:48 PM

No warranty. I opened it this morning and replaced the fan that had been acting up. Tried to let it run for a while without the cables attached, even just sitting on the menu. No matter what I do, it reboots after about 2-3 minutes.

I can't remember if they said they would ship a 512 or if there were any costs involved. The 211 required a tech visit which I don't want.
Help stamp out Twits and Twitterers!

HD, SchmacHD!! Just be glad you've got a picture at all.

#5 OFFLINE   gtal98

gtal98

    Godfather

  • Registered
  • 363 posts
Joined: Jan 30, 2011

Posted 03 March 2012 - 11:33 PM

I think they will ship you a 512. I'm guessing the 211 probably required a tech visit because you don't currently have any HD receivers? And a HD dish would be required.

#6 OFFLINE   Simplylinked

Simplylinked

    New Member

  • Registered
  • 8 posts
Joined: Jun 11, 2012

Posted 11 June 2012 - 07:46 AM

Good luck on the 508. We are nursing ours along too. Have our original 501 too.

#7 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,761 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 11 June 2012 - 12:29 PM

No warranty. I opened it this morning and replaced the fan that had been acting up. Tried to let it run for a while without the cables attached, even just sitting on the menu. No matter what I do, it reboots after about 2-3 minutes.

I can't remember if they said they would ship a 512 or if there were any costs involved. The 211 required a tech visit which I don't want.


Try to eliminate HDD issues - disconnect power or/and IDE cable from the drive and see if reboots will continue.




spam firewall