Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Selecting tuner to record show


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 OFFLINE   ginger123

ginger123

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: Mar 14, 2012

Posted 14 March 2012 - 06:00 PM

During the day I watch TV-1 and Record on Tuner-2. At night I want to watch TV-2 and record on Tuner-1, but I can not set future recordings so this happens. All recordings go on Tuner-2 except when there are two programs scheduled at the same time and date. When I set a LIVE program to record, I can set which tuner records the program. Why can't we set which tuner records when setting future recordings from the Guide? This feature would be very useful. I don't think it would be hard to write the code to do this since it's already completed for live recording.

I asked Dish, but received a response that didn't answer the question, like they didn't understand.

...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   VDP07

VDP07

    Godfather

  • Registered
  • 484 posts
Joined: Feb 22, 2006

Posted 14 March 2012 - 07:18 PM

During the day I watch TV-1 and Record on Tuner-2. At night I want to watch TV-2 and record on Tuner-1, but I can not set future recordings so this happens. All recordings go on Tuner-2 except when there are two programs scheduled at the same time and date. When I set a LIVE program to record, I can set which tuner records the program. Why can't we set which tuner records when setting future recordings from the Guide? This feature would be very useful. I don't think it would be hard to write the code to do this since it's already completed for live recording.

I asked Dish, but received a response that didn't answer the question, like they didn't understand.


Although you didn't say so, it sounds like you may be watching 1 tv at a time. If this is the case, you could set your receiver to "Single" mode and use the heck out of the "Swap" button.:)

#3 OFFLINE   gtal98

gtal98

    Godfather

  • Registered
  • 363 posts
Joined: Jan 30, 2011

Posted 14 March 2012 - 07:40 PM

Press Menu,8 (preferences),5 (Record Plus). By default this feature is enabled and sends all recordings to TV2. Two options here:

1. You could try swapping this back and forth during the day to direct the recordings to the appropriate TV for you current watching. I have never tried this though, it may end up confusing the receiver - also pretty annoying.

2. Disable this feature. When this feature is disabled as long as only one show is recording at a time it will record in the room where the show was originally scheduled to record. So setup your morning recordings on TV2 and they'll record in there. Setup your evening recordings from TV1 and they'll record in there.

VDP07's suggestion is recommended too if you only even watch one TV at a time. It has the added benefit of PIP capabilities as well.




Protected By... spam firewall...And...