Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo

129 lnb connected but showing N.C.


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   paintpol13

paintpol13

    Cool Member

  • Registered
  • 15 posts
Joined: Mar 09, 2012

Posted 17 March 2012 - 06:20 PM

i have dish 500+ with the new style dish pro plus lnb with 110,119,and 118 locked on...i wanna add 129 with the bracket it came with to get more hd channels..so i aded it onto my setup and the switch recognizes it but its saying status: N.C. instead of DB+...i noticed that there are also newer DP single lnb with the blue ports...would that help me get hd channels? the 129 lnb i have now has two white ports and i heard that using the blue ports will make my receiver get hd channels?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 19,037 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 17 March 2012 - 07:18 PM

Did you run a checkswitch after you added the LNB?

-- My cat's breath smells like cat food.


#3 OFFLINE   paintpol13

paintpol13

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 15 posts
Joined: Mar 09, 2012

Posted 17 March 2012 - 07:37 PM

yes i did..its showing up with 110,119,118 as "ok" and status: "DB+" then 129 says "ok" then N.C. what does DB+ and N.C. mean?

#4 OFFLINE   garys

garys

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,154 posts
Joined: Nov 04, 2005

Posted 17 March 2012 - 09:00 PM

It means the switch is showing the lnb is connected, but not seeing the sat. You need to adjust the lnb/dish to get the signal.

#5 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 19,037 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 18 March 2012 - 12:02 AM

That makes it sound like a dish alignment issue then... and if so, that means either the add-on bracket could be attached incorrectly OR the dish itself wasn't properly aligned for 110/118/119 previously.

-- My cat's breath smells like cat food.


#6 OFFLINE   gtal98

gtal98

    Godfather

  • Registered
  • 363 posts
Joined: Jan 30, 2011

Posted 18 March 2012 - 08:32 AM

Or, being that your in Mass, a tree could be blocking 129 - it's extremely low in the sky up there.

#7 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 19,037 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 18 March 2012 - 12:33 PM

Or, being that your in Mass, a tree could be blocking 129 - it's extremely low in the sky up there.


Also possible. IF that is the case, your only option to get 129 would be a separate wing dish that you could mount somewhere that would clear the obstruction (if you determine that to be the problem).

-- My cat's breath smells like cat food.





spam firewall