Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Service Menu Access to Point the Dish


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 OFFLINE   duffasaurus

duffasaurus

    Cool Member

  • Registered
  • 25 posts
Joined: Aug 16, 2008

Posted 18 March 2012 - 02:28 PM

How do you access the service menu on the Hopper i.e. to check dish alignment and signal strength. Cannot find it on the Main menu! Is it a hidden menu for service techs?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 40,270 posts
Joined: Apr 17, 2003

Posted 18 March 2012 - 02:50 PM

Press Menu
Choose Settings ... Diagnostics ... Point Dish

#3 OFFLINE   duffasaurus

duffasaurus

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 25 posts
Joined: Aug 16, 2008

Posted 18 March 2012 - 05:28 PM

Press Menu
Choose Settings ... Diagnostics ... Point Dish


Tnx sooo much! The eyes don't work as well at my age! ;)

#4 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 40,270 posts
Joined: Apr 17, 2003

Posted 18 March 2012 - 06:56 PM

I'm so used to saying Menu-6-1-1 Point Dish that these new menus are a bit of a challenge. :)

#5 OFFLINE   RaymondG@DISH Network

RaymondG@DISH Network

    Godfather

  • Registered
  • 263 posts
Joined: Jul 21, 2011

Posted 18 March 2012 - 07:00 PM

I'm so used to saying Menu-6-1-1 Point Dish that these new menus are a bit of a challenge. :)


There is a quick way to get to the Point Dish screen by pressing, Menu-Yellow-Yellow on the remote.

#6 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,057 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 18 March 2012 - 08:43 PM

There is a quick way to get to the Point Dish screen by pressing, Menu-Yellow-Yellow on the remote.


http://www.dishuser.org/hoppertips.php

#7 OFFLINE   BobaBird

BobaBird

    EKB Editor

  • Registered
  • 4,022 posts
Joined: Mar 30, 2002

Posted 19 March 2012 - 12:48 AM

Even quicker, just yellow-yellow.
Charles @dishuser - a dynamic employee of Massive Veridian
Visit the EchoStar Knowledge Base
"The other guys charge $9.95/month to use tapeless record" - Dish Network Tech Forum, 8-6-01
"dual" is NOT the same as "Twin" - here's why

#8 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 40,270 posts
Joined: Apr 17, 2003

Posted 19 March 2012 - 02:13 AM

Even quicker, just yellow-yellow.

Wierd, blue-yellow works too. :)




Protected By... spam firewall...And...