Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

DIRECTV App for iPad (1.5.x) with DIRECTV Everywhere - Issues and Discussion


  • This topic is locked This topic is locked
290 replies to this topic

#126 OFFLINE   lugnutathome

lugnutathome

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,966 posts
  • LocationWoodburn, OR
Joined: Apr 13, 2009

Posted 28 March 2012 - 11:13 AM

Have you tried the Windoze approach? reboot the iPad? If no joy uninstall and reinstall?

I've had the reboot fix some issues in other apps. Not saying that will help but?

I would really like to see an at home/not at home toggle button in the setup options or main page so the app didn't have to go through as much overhead on a remote start up.

Don "eliminate the basics" Bolton

Add another one to the list of no longer working Apps... :nono2:

My iPad worked fine before the update, no longer sees any DVRs and doesn't stream Live TV anymore...


Go fast, turn left, repeat until done.


...Ads Help To Support This Site...

#127 OFFLINE   willmw

willmw

    Mentor

  • Registered
  • 42 posts
Joined: Aug 31, 2011

Posted 28 March 2012 - 12:55 PM

+1 on trying a reboot. Power the ipad completely off and back on...or alternatively double click the home button and kill the app and try it again then.

#128 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Honi Soit Qui Mal Y Pense.

  • DBSTalk Club
  • 14,900 posts
  • LocationWinters, CA, between Napa and Sacramento
Joined: Dec 02, 2010

Posted 28 March 2012 - 02:51 PM

Gents, and Ladies-

I've had a bunch of no or slow connects with the iPad app. Given my LAN seldom gives troubles, and I am on a rock solid DECA system, I have to think it's the connection to or with the DIRECTV® servers that validate my iPad (now a 3, or a new one.)

I doubt an uninstall-reinstall does much at all besides the obvious quit and restart of the app.

A quick double tap on the home button brings up a row of apps with the little minus sign, just press and they quit; an easy way to quit the app without shutting the Pad down. (works on iPhones, too.)
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#129 OFFLINE   CincySaint

CincySaint

    AllStar

  • Registered
  • 122 posts
Joined: Jan 16, 2008

Posted 28 March 2012 - 04:39 PM

This is available on laptops and PC's also. Just log into your account there is a download you can install.


Can you tell me what menu on the D* website to find this? I don't see it even when I log in.

#130 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Honi Soit Qui Mal Y Pense.

  • DBSTalk Club
  • 14,900 posts
  • LocationWinters, CA, between Napa and Sacramento
Joined: Dec 02, 2010

Posted 28 March 2012 - 05:33 PM

Can you tell me what menu on the D* website to find this? I don't see it even when I log in.


Simply go to the app store via iTunes and search on directv....
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#131 OFFLINE   TBlazer07

TBlazer07

    Grumpy Grampy

  • Registered
  • 4,777 posts
Joined: Feb 05, 2009

Posted 28 March 2012 - 10:03 PM

Does everyone have the "everywhere" option on the iPad app or is it some sort of partial rollout? I was out today and had my first opportunity to try it out outside the house over wi-fi in Starbucks and got the "Can't find any DVRs, you must be connected to the same network as your DVR" message."

It's version 1.50.

#132 OFFLINE   Go Beavs

Go Beavs

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,549 posts
  • LocationPortland, OR DMA
Joined: Nov 18, 2008

Posted 28 March 2012 - 10:12 PM

Does everyone have the "everywhere" option on the iPad app or is it some sort of partial rollout? I was out today and had my first opportunity to try it out outside the house over wi-fi in Starbucks and got the "Can't find any DVRs, you must be connected to the same network as your DVR" message."

It's version 1.50.


The "Live TV" section in the "everywhere" tab is, unfortunately, still restricted to your home network. The other sections should work outside your home network though.

Genie, Hx2x, nomad
D* customer since Oct '99


#133 OFFLINE   wahooq

wahooq

    Icon

  • Registered
  • 922 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 28 March 2012 - 10:16 PM

Does everyone have the "everywhere" option on the iPad app or is it some sort of partial rollout?


Its only partially rolled out right now...you will update automatically
My comments and opinions are my own and not necessarily those of DirecTV.

#134 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 9,308 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 29 March 2012 - 05:36 AM

Simply go to the app store via iTunes and search on directv....


I think Cincy was looking for the PC version. The link is posted in Sgt.'s post here . . http://www.dbstalk.c...496#post2984496

Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#135 OFFLINE   TBlazer07

TBlazer07

    Grumpy Grampy

  • Registered
  • 4,777 posts
Joined: Feb 05, 2009

Posted 29 March 2012 - 05:40 AM

The "Live TV" section in the "everywhere" tab is, unfortunately, still restricted to your home network. The other sections should work outside your home network though.



Maybe I am confused on how this works. Trying this from home now.

I "Touch" the "Watch on iPad" tab on the bottom of the screen
Screen now says "DirecTV Everywhere in large font on top.
There are 4 tabs: Live TV, Movies, TV Shows, Networks

First I touch the "Networks" Tab and it shows I am "subscribed to" Encore & Starz (Which I am NOT) and AUD (which I do get).

Then I touch "AUD" which I do get and it says "AUD programs you can watch from your iPad," ALL is selected, and the screen is BLANK.

Then I touch Starz and Encore (which I AM NOT subscribed to) and it shows hundreds of programs I CANNOT watch because I'm not subscribed.

Then I go to LIVE TV where there is lots of stuff listed but you say I can't watch any of that outside my home.

So it seems I can't watch ANYTHING. It says I can watch channels I don't get (starz & encore) with plenty of listings but there are no listings under the 1 channel I do get (AUD). Of course all the PPV channels are there.

How they can call this "DirecTV ANYWHERE" is confusing. For me at least it's DirecTV NOWHERE.

It's not really a big deal as I will rarely if ever use it but I still am curious as I must be missing something here.

#136 OFFLINE   Go Beavs

Go Beavs

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,549 posts
  • LocationPortland, OR DMA
Joined: Nov 18, 2008

Posted 29 March 2012 - 07:01 AM

Maybe I am confused on how this works. Trying this from home now...

snip

It's not really a big deal as I will rarely if ever use it but I still am curious as I must be missing something here.


No, that's about right. The only odd thing is that the Audience network has no content. Right now I can see 20 shows when I tap the Audience network.

Maybe wahooq's comments are relevant here. Perhaps that content will populate on its own.

Genie, Hx2x, nomad
D* customer since Oct '99


#137 OFFLINE   Tonedeaf

Tonedeaf

    Legend

  • Registered
  • 252 posts
Joined: Jun 13, 2006

Posted 29 March 2012 - 08:59 AM

Glad I am not the only one that cannot get DirecTV anywhere other than home. I updated the app after seeing a story on it at Engadget(I think) touting the avialbility to watch outside of the home.
Equipment
HR22-100(VOD/MRV) SWM/DECA connected via HDMI on Panasonic TC-P58S2
HR24-200(VOD/MRV) SWM/DECA connected via HDMI on Panasonic TH-50PZ85U
HR21-700(VOD/MRV) W/AM21 SWM/DECA connected via HDMI to Sony KDL-46V3000
HR22-100(VOD/MRV) SWM/DECA connected via HDMI to Westinghouse 37"LCD
H24-200 SWM connected via HDMI to Samsung 24" LCD

AU9 Dish , SWM-16, SWS-8 Splitter

#138 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 9,308 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 29 March 2012 - 09:27 AM

I've got tons of posters in every category that I subscribe to. Even Starz has flipped to the Sub category for the free weekend!

Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#139 OFFLINE   TBlazer07

TBlazer07

    Grumpy Grampy

  • Registered
  • 4,777 posts
Joined: Feb 05, 2009

Posted 29 March 2012 - 12:21 PM

I've got tons of posters in every category that I subscribe to. Even Starz has flipped to the Sub category for the free weekend!

Well, I don't subscribe to any premiums so that leaves ONLY AUD channel for me to watch ANYwhere, I mean NOwhere because it doesn't have any programming (yet) to view for me.

The whole thing really seems to be a big publicity gimmick and advertsing hyperbole because other than PPV stuff and premium channels which I do not sub to, even IF AUD showed me programming it's only one channel I can watch. Pretty useless if I do say so myself. I really thought you could also get the channels that "stream live" when home.

#140 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 9,308 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 29 March 2012 - 02:17 PM

I've got 20 posters in Audience. Encore has also moved to Subscribed for the free weekend. Too many programs to count on it and Starz.

I think I've used HBO outside of the home network, but I also have the HBO/Go app.

Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#141 OFFLINE   TBlazer07

TBlazer07

    Grumpy Grampy

  • Registered
  • 4,777 posts
Joined: Feb 05, 2009

Posted 29 March 2012 - 02:53 PM

Well, now I have "AUD" programming to watch "Everywhere." Problem was I was on the "posters" display option which is empty, when I went to the "list" option AUD programming was there.

So aside from any free premium weekends ALL I get is AUD for free.

Seriously, the name "DirecTV Anywhere" certainly leaves the IMPRESSION, albeit admittedly wrong, that you can actually watch DirecTV anywhere, not just one channel (AUD) and any free premium weekends that might come up if you have no extra cost premium subs.

#142 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 9,308 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 29 March 2012 - 06:05 PM

As an engineer, I was never fond of the marketing side of the business. The phrase "DirecTV Anywhere" actually implies no amount of channels.

If you're able to watch 1 channel from DirecTV, you're watching "DirecTV Anywhere".

Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#143 OFFLINE   poppo

poppo

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,608 posts
Joined: Oct 10, 2006

Posted 29 March 2012 - 06:15 PM

The "Live TV" section in the "everywhere" tab is, unfortunately, still restricted to your home network. The other sections should work outside your home network though.


Yep, makes it pretty useless IMO. Plus just like the PC app, there does not appear to be any buffering, so if your connection is slow, you get crappy playback. Pausing stops the stream.

Hate to say it but Amazon Prime (what shows are available) plays great on the Kindle Fire. You can pause if need be, and it will keep buffering, even until the whole show is loaded. You can't exit without it starting over, but at least you get a great looking video even on the slowest connection.

#144 OFFLINE   TBlazer07

TBlazer07

    Grumpy Grampy

  • Registered
  • 4,777 posts
Joined: Feb 05, 2009

Posted 29 March 2012 - 06:32 PM

As an engineer, I was never fond of the marketing side of the business. The phrase "DirecTV Anywhere" actually implies no amount of channels.

If you're able to watch 1 channel from DirecTV, you're watching "DirecTV Anywhere".


Yes, you are of course 100% correct but I'll bet if you asked 20 random people ON THE STREET (who aren't lawyers, advertising agents, marketing people or DirecTV apologists, fanatics or geeks like most of us) they would think differently. It depends on how you read it, like "How Long is a Chinaman" (sorry, Asian). :)

The first thing that would come to mind would be "GEE, that's neat, I can watch my DirecTV programming anywhere" and not "GEE I can watch the Audience channel anywhere as well as a couple premium channels if I $ub$cribe to them. Especially since a LOT of TV programming from the "cable/sat & network" channels are already available to stream legally and free over the web with just a browser one might think DirecTV is doing the same thing.

#145 OFFLINE   MrSmartyA

MrSmartyA

    Mentor

  • Registered
  • 43 posts
Joined: Aug 17, 2008

Posted 29 March 2012 - 06:39 PM

Where is the Android app?

Sorry, but I don 't buy Apple products.

#146 OFFLINE   TBlazer07

TBlazer07

    Grumpy Grampy

  • Registered
  • 4,777 posts
Joined: Feb 05, 2009

Posted 30 March 2012 - 06:41 PM

Where is the Android app?

Sorry, but I don 't buy Apple products.


There is none yet. Haven't heard that there will be one but anything is possible.

#147 OFFLINE   Drex5000

Drex5000

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Sep 06, 2011

Posted 02 April 2012 - 08:27 PM

In terms of Android, I'm wondering how the Kindle Fire's hardware stacks up against Ipad 2/3 as it relates to DirecTV2PC. My wife has a Kindle Fire and at night I want to go to sleep and she wants to stay up watching television so she watches Netflix on the Kindle--would be even better for her (and really, me) if she could watch the DVR stuff on the Kindle :lol:

#148 OFFLINE   jacmyoung

jacmyoung

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,544 posts
Joined: Sep 08, 2006

Posted 04 April 2012 - 10:45 PM

I had the iPad app remember the login name and password. Today I wanted to try the DirecTV Everywhere beta on my laptop, but forgot the password, so I reset it and logged in my account on my laptop, only to find out the beta is not working for my account yet.

Anyhow after changing the password, I thought I would not be able to auto sign on to my iPad app, but it did. Shouldn't the username and password for both DirecTV.com and the DirecTV iPad app be the same?

If they are not the same, how do I even change the iPad app's log in name and password?

#149 OFFLINE   jacmyoung

jacmyoung

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,544 posts
Joined: Sep 08, 2006

Posted 06 April 2012 - 02:18 PM

No one knows?

Changing password did not stop the iPad app from auto log in and start. I tried to delete the app then reinstall, only then it asked for the log in again.

Potentially a lost iPad can continue be used even if the log in password is changed later?

#150 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Topic Starter
  • Super Moderators
  • 37,032 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 06 April 2012 - 03:35 PM

Here's the official answer:

Changing your password on DIRECTV.com will not invalidate your saved token inside the iPad application.

Only a logout, or a deletion of the app will.
Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.




Protected By... spam firewall...And...