Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

DIRECTV App for iPad (1.5.x) with DIRECTV Everywhere - Issues and Discussion


  • This topic is locked This topic is locked
290 replies to this topic

#151 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Never say 'never'.

  • DBSTalk Club
  • 14,119 posts
  • LocationWinters, CA, between Napa and Sacramento
Joined: Dec 02, 2010

Posted 06 April 2012 - 04:18 PM

Here's the official answer:

Changing your password on DIRECTV.com will not invalidate your saved token inside the iPad application.

Only a logout, or a deletion of the app will.


Sounds pretty definitive!
Mr. young: I am pretty sure there are ways to remotely disable your iPad should it become lost or stolen. I should look into it, as I just got a new one. You can certainly enable "Find my iPad", which I am about to do!
(:eek2:)
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

...Ads Help To Support This Site...

#152 OFFLINE   jacmyoung

jacmyoung

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,544 posts
Joined: Sep 08, 2006

Posted 09 April 2012 - 12:26 PM

Thank you both.

#153 OFFLINE   sda3

sda3

    Mentor

  • Registered
  • 48 posts
Joined: Nov 28, 2005

Posted 11 April 2012 - 11:50 AM

It won't really be useful until you can stream live TV from outside your home. I have TVs in the rooms that I want to watch TV.

It should also be able to stream recorded shows from my DVRs

#154 OFFLINE   VicF

VicF

    AllStar

  • Registered
  • 70 posts
Joined: Sep 05, 2006

Posted 11 April 2012 - 03:16 PM

TV Everywhere my XYZ. I am going to give Nomad a try and if that does not work well and not iPad app "soon". Since I have to travel some now; I am going to be forced to switch to Dish after 11 years with D*.
Whole Home, HR-24 - Samsung Plasma,

#155 OFFLINE   Go Beavs

Go Beavs

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,480 posts
  • LocationPortland, OR DMA
Joined: Nov 18, 2008

Posted 11 April 2012 - 03:25 PM

TV Everywhere my XYZ. I am going to give Nomad a try and if that does not work well and not iPad app "soon". Since I have to travel some now; I am going to be forced to switch to Dish after 11 years with D*.


Dish's solution to outside the home streaming is basically a Slingbox. You can always buy one of those for your DIRECTV system and stream to your heart's content. :)

Genie, Hx2x, nomad
D* customer since Oct '99


#156 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,152 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 11 April 2012 - 03:35 PM

TV Everywhere my XYZ. I am going to give Nomad a try and if that does not work well and not iPad app "soon". Since I have to travel some now; I am going to be forced to switch to Dish after 11 years with D*.


Nomad does work on iPads's just not as a native iPad only app. And before switching you might want to check out some of the problems that Dish folks have when it comes to their everywhere offering.

See post My Setup for configuration info.


#157 OFFLINE   KenW

KenW

    Legend

  • Registered
  • 208 posts
Joined: Nov 16, 2005

Posted 11 April 2012 - 04:05 PM

I've been pretty happy with nomad on my iPad. I travel weekly.

You should check out the nomad thread.

Setup

Ken


#158 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,723 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 11 April 2012 - 04:33 PM

Nomad does work on iPads's just not as a native iPad only app.

And it works very well. It's not only a completely functional GUI, but the Nomad device itself is client agnostic. It creates and transfers the same resolution/quality MP4 file to an iPad, iPod, iPhone, PC or Windows laptop. As a result, iPad video playback quality is as good as it's going to be, even if the GUI will be someday look more elegant. Perhaps like DirecTV for iPad's GUI, or maybe even integrated into it.
/steve

#159 OFFLINE   awalt

awalt

    Legend

  • Registered
  • 197 posts
Joined: Jul 30, 2007

Posted 12 April 2012 - 07:58 AM

The app works pretty ell for me, but I find the selection of Live TV shows limited. I would love to be able to watch my local Regional Sports Network on it, since MLB.TV blacks out my game (don't get me started...)

Are there reasons anyone knows of why some channels can be live streamed and others not? Is it bandwidth concerns, licensing, or something else?

Hoping it comes soon, this app looks like it has a lot of potential.

#160 OFFLINE   harsh

harsh

    Beware the Attack Basset

  • Registered
  • 19,972 posts
  • LocationSalem, OR
Joined: Jun 14, 2003

Posted 12 April 2012 - 08:19 AM

It won't really be useful until you can stream live TV from outside your home.

The nomad is not yet the tool to do this. The original trademark grant documentation mentions streaming, but it is not currently implemented. As Go Beavs points out, you can do this right now with a Slingbox or a Vulkano (from a single receiver).

The other issue is that many don't have the upstream Internet bandwidth to stream HD video and that's not something you can cure with a product that must compress on-the-fly.

Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought. -- JFK


#161 OFFLINE   inkahauts

inkahauts

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,798 posts
Joined: Nov 13, 2006

Posted 12 April 2012 - 01:05 PM

The app works pretty ell for me, but I find the selection of Live TV shows limited. I would love to be able to watch my local Regional Sports Network on it, since MLB.TV blacks out my game (don't get me started...)

Are there reasons anyone knows of why some channels can be live streamed and others not? Is it bandwidth concerns, licensing, or something else?

Hoping it comes soon, this app looks like it has a lot of potential.


Probably mostly licensing deals.

#162 OFFLINE   tonyd79

tonyd79

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 12,860 posts
  • LocationColumbia, MD
Joined: Jul 24, 2006

Posted 14 April 2012 - 03:31 PM

Love my directv iPad app. Just wish it would get channels right on the sports scoreboard. Keeps telling me there are no channels available for most games when they are. Seems it tries to figure out your subscriptions and fails. I'd rather the way the red button score guide works. Give me all the channels and if I don't get the one I pick, the receiver tells me that.
LR: HR34-700, H24-200, Fios DVR, BD350 Blu Ray, Roku Netflix Player, Chromecast, Sony 65w850 TV
BR: HR21-200, Viso 32LX, DB350 Blu Ray
Dish: Slimline, SWM8
Other: genieGo

#163 OFFLINE   mrdobolina

mrdobolina

    AllStar

  • Registered
  • 338 posts
  • LocationA Mile High
Joined: Aug 28, 2006

Posted 14 April 2012 - 10:15 PM

I have a question about the guide in the iPad app: why do my HD locals have 2 instances? I live in Denver, don't have an AM21 nor an HR20, and all of my locals that are in HD show up twice in the guide. Trying to setup SNL to record tonight and I don't know which one to pick!
DirecTV Customer Since 1997

#164 OFFLINE   TheRatPatrol

TheRatPatrol

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,866 posts
  • LocationPhoenix, AZ
Joined: Oct 01, 2003

Posted 14 April 2012 - 10:18 PM

I have a question about the guide in the iPad app: why do my HD locals have 2 instances? I live in Denver, don't have an AM21 nor an HR20, and all of my locals that are in HD show up twice in the guide. Trying to setup SNL to record tonight and I don't know which one to pick!

Sounds like you're seeing both the SD and HD versions.

#165 OFFLINE   mrdobolina

mrdobolina

    AllStar

  • Registered
  • 338 posts
  • LocationA Mile High
Joined: Aug 28, 2006

Posted 14 April 2012 - 10:45 PM

Sounds like you're seeing both the SD and HD versions.


Nope. I have "hide SD duplicates" set to on and both of the channel listings say HD/have the HD logos. For example, 9 NBC HD, or 7 ABCHD. They also all have the HD icon in the show listing when the show is in HD (both SNL's were listed as HD). I have a workaround, but it's frustrating that I had to find one
DirecTV Customer Since 1997

#166 OFFLINE   mrdobolina

mrdobolina

    AllStar

  • Registered
  • 338 posts
  • LocationA Mile High
Joined: Aug 28, 2006

Posted 16 April 2012 - 11:51 AM

Anyway, my workaround is this: I set both shows to record. I set the first instance of the channel/show to record 1 minute early. I set the 2nd instance to record 2 minutes early. Whichever one records, I set that channel as a favorite/"heart" in my iPad app guide.

I'm wondering if this has anything to do with the fact that I use to have an HR-20 with OTA capabilities. That receiver has been gone for awhile now, most certainly gone before I installed the iPad app. In the case of HR-20's or AM21's, doesn't the OTA channel show up as "9-1" as the channel number instead of just "9" in the iPad app guide??
DirecTV Customer Since 1997

#167 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 9,092 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 16 April 2012 - 01:11 PM

OTA channels don't show up on my iPad app for either HR20 that I have.

Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#168 OFFLINE   Go Beavs

Go Beavs

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,480 posts
  • LocationPortland, OR DMA
Joined: Nov 18, 2008

Posted 16 April 2012 - 01:56 PM

OTA channels don't show up on my iPad app for either HR20 that I have.


By design, no OTA channels show up in the iPad app except in the "Currently Watching" module.

Genie, Hx2x, nomad
D* customer since Oct '99


#169 OFFLINE   mrdobolina

mrdobolina

    AllStar

  • Registered
  • 338 posts
  • LocationA Mile High
Joined: Aug 28, 2006

Posted 16 April 2012 - 02:03 PM

So that deepens the mystery for me. Why would my HD Locals show up TWICE in the iPad app guide?? Only 1 of each channel pair records when set up to record via the app.

Any other Denver area (or any other market) iPad app users seeing this?
DirecTV Customer Since 1997

#170 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Never say 'never'.

  • DBSTalk Club
  • 14,119 posts
  • LocationWinters, CA, between Napa and Sacramento
Joined: Dec 02, 2010

Posted 16 April 2012 - 03:58 PM

So that deepens the mystery for me. Why would my HD Locals show up TWICE in the iPad app guide?? Only 1 of each channel pair records when set up to record via the app.

Any other Denver area (or any other market) iPad app users seeing this?


SF area, have not seen that even once, and I have good locals here. I wonder if there might be tags for the Denver area's locals that are set wrong. Or even if that could be it.....
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#171 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Never say 'never'.

  • DBSTalk Club
  • 14,119 posts
  • LocationWinters, CA, between Napa and Sacramento
Joined: Dec 02, 2010

Posted 16 April 2012 - 04:04 PM

I'm wondering if this has anything to do with the fact that I use to have an HR-20 with OTA capabilities. That receiver has been gone for awhile now, most certainly gone before I installed the iPad app. In the case of HR-20's or AM21's, doesn't the OTA channel show up as "9-1" as the channel number instead of just "9" in the iPad app guide??


Yes, locals show up as -1, -2 etc. here in SF, on my Guide on the HR20-700 I have in use. They don't show up on my iPad.
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#172 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Never say 'never'.

  • DBSTalk Club
  • 14,119 posts
  • LocationWinters, CA, between Napa and Sacramento
Joined: Dec 02, 2010

Posted 16 April 2012 - 04:52 PM

Way too many times have I been prevented from running the app as log-in fails. Today, it wouldn't go at all. Rebooted the iPad (3) and now it wants me to enter PW, which I did twice- no joy. On the try after closing and reopening, it did finally let me in, though it's still searching for receivers. It's showing the sports panel, but saying my Sharks game is "blacked out".... cause it can't find the receivers! [It ain't blacked out...,]

Now, as it never found receivers, it's on its fourth attempt. It did not make me reenter either user name nor PW, but it ain't finding the go ahead, either. Still telling me my Giants BB and Sharks hockey are blacked out.

DANG!

Is this not a DIRECTV® server issue? Cause my LAN is pretty solid, and this happens a lot.
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#173 OFFLINE   SteelDog

SteelDog

    Cool Member

  • Registered
  • 25 posts
Joined: Feb 08, 2007

Posted 16 April 2012 - 07:24 PM

Man I am excited. I have been on many a business trip and wished I could watch my content on my DVR while kicking back in my hotel room. Now I can. I just bought the new iPad 3 and I can't wait to try this out.

#174 OFFLINE   cypherx

cypherx

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,082 posts
  • LocationPA - Berks County
Joined: Aug 27, 2010

Posted 17 April 2012 - 08:35 AM

So when can we look at a scheduled recordings list or a series priority manager on the ipad like you can with Comcast's iOS app - click here - ?

- > Link to my setup thread< -

My  DirecTV HD WISHLIST:  NickJR, Nicktoons, Revolt.TV, FXM, We, Oxygen, The Hub, Fuse, GSN, Sprout, GAC, Esquire, BBC World News, Sundance, Up, Music Choice Play HD, Al Jazeera America, Military Channel, NASA

My DirecTV SD WISHLIST: MTV Hits, MTV Jams, Music Choice, Youtoo TV

 

---

HR44-500
HR24-200

 


#175 OFFLINE   SteelDog

SteelDog

    Cool Member

  • Registered
  • 25 posts
Joined: Feb 08, 2007

Posted 17 April 2012 - 05:19 PM

Yes, locals show up as -1, -2 etc. here in SF, on my Guide on the HR20-700 I have in use. They don't show up on my iPad.


I have been playing that and I noticed my Fox Sports affiliate channel is not showing up on the iPad either.




Protected By... spam firewall...And...