Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Samsung RVU users - DO NOT UPGRADE TO 1028!


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Super Moderators
  • 36,826 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 23 March 2012 - 07:37 AM

Samsung's 1028 update completely removed my ability to pause, fast forward and rewind. There is no revert procedure.

I know, just like most of you, when someone posts "XXXX broke my XXXX" my first tendency is to ignore it. But I got a tip from a highly placed source that 1028 was causing problems, so I did the brave thing: I upgraded so you don't have to.

Sure enough, I have ZERO trickplay with 1028 after multiple tries.

I would skip this update until DIRECTV's had a chance to address it.
Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Beerstalker

Beerstalker

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,986 posts
Joined: Feb 09, 2009

Posted 23 March 2012 - 07:44 AM

Wow, that sucks. Any idea if it's a Samsung or DirecTV issue? Could it be somethign with the remote commands? What remote are you using the Samsung TV remote or the DirecTV simplified remote?
Sometimes when I reflect back on all the beer I drink I feel ashamed. Then I look into the glass and think about the workers in the brewery and all of their hopes and dreams. If I didn’t drink this beer, they might be out of work and their dreams would be shattered. Then I say to myself, "It is better that I drink this beer and let their dreams come true than be selfish and worry about my liver."
-by Jack Handy

#3 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Topic Starter
  • Super Moderators
  • 36,826 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 23 March 2012 - 07:47 AM

No luck with the Samsung remote, the RC70x or the Logitech Harmony.

I don't know who caused the problem but I know DIRECTV is aware of it.
Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

#4 OFFLINE   samrs

samrs

    MANC

  • DBSTalk Club
  • 1,235 posts
  • LocationFlat Branch, NC
Joined: May 30, 2004

Posted 23 March 2012 - 07:58 AM

Thats just great, I read about it here first. I wonder how many techs are out there scratching their heads about now. Stuff like this makes for a long day. :rolleyes:
HR20-100, HR20-700, HR24-100, HR34-700/AM21

#5 OFFLINE   denpri

denpri

    AllStar

  • Registered
  • 88 posts
Joined: Aug 08, 2009

Posted 23 March 2012 - 11:15 AM

Stuart,

Just tried Pause, FF, REW, etc. (both live & recorded) on my UN40D6420 with F/W 1028 and everything is working OK. Didn't really do anything special yesterday when I did an online D/L (other than allowing the set to power cycle twice as part of the update process). Also, I didn't do anything special on the HR34.

-Dennis-

P.S. CE on HR34 from two weeks ago.

#6 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Topic Starter
  • Super Moderators
  • 36,826 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 23 March 2012 - 11:37 AM

I'm letting the comment about CE stand because I've specifically been let to believe this affects people on the national release and may not affect those on the Cutting Edge.
Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

#7 OFFLINE   Fuego

Fuego

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: Mar 23, 2012

Posted 23 March 2012 - 01:16 PM

Oops! - Noticed the 1028 update last night and d/l it. Didn't play with it enough to notice if I lost the functions mentioned.

I like the concept of the RVU function and lack of a tuner for this UN46D6000 bedroom TV but so far we hate the time lag on functions thru the remote.

I'm still using the Samsung remote but it doesn't have an ability to program for A/V sources (Samsung sound bar) so I'm stuck with two remotes instead of the single D* remote that came with the H25 previously used <shrug>. Anyone know if the programming instructions and codes are released for the RC70x yet, and if so how do I get an RC70x? Not sure I want to spend the $$$ to buy another Harmony remote for the bedroom.

#8 OFFLINE   denpri

denpri

    AllStar

  • Registered
  • 88 posts
Joined: Aug 08, 2009

Posted 23 March 2012 - 01:57 PM

I'm still using the Samsung remote but it doesn't have an ability to program for A/V sources (Samsung sound bar) so I'm stuck with two remotes instead of the single D* remote that came with the H25 previously used <shrug>. Anyone know if the programming instructions and codes are released for the RC70x yet, and if so how do I get an RC70x? Not sure I want to spend the $$$ to buy another Harmony remote for the bedroom.


Does your Samsung Sound Bar have HDMI & ARC (Audio Return Channel) video connections? I've got my Sammy TV connected via HDMI/ARC to a Sammy Sound Bar & the TV remote VOL +/- button works fine during a RVU session. If you don't have a Sound Bar with video connections, I thought it was possible (but haven't checked) to use the AnyNet+ CEC capability of both the TV and Sound Bar via an Optical connection to also control the Sound Bar volume with the TV Remote.

Like you, I'd love to get an RC70x but they're still not listed on the DirecTV Website.

#9 OFFLINE   wahooq

wahooq

    Icon

  • Registered
  • 921 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 23 March 2012 - 02:17 PM

rc70 can be ordered through dtv csr's
My comments and opinions are my own and not necessarily those of DirecTV.

#10 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Topic Starter
  • Super Moderators
  • 36,826 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 23 March 2012 - 03:26 PM

Here's the latest... I can't do 480i or 480p output anymore either since I updated.
Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

#11 OFFLINE   Kevin F

Kevin F

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,128 posts
Joined: May 09, 2010

Posted 23 March 2012 - 03:45 PM

I don't mean to hijack the thread but is anything different with the rc70 remote?

Kevin
Kevin

Good TV (Cable). Better TV (Dish Network). DirecTV.

My Setup

#12 OFFLINE   wahooq

wahooq

    Icon

  • Registered
  • 921 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 23 March 2012 - 03:54 PM

its for the rvu clients only
My comments and opinions are my own and not necessarily those of DirecTV.

#13 OFFLINE   n751cas

n751cas

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: Apr 17, 2012

Posted 17 April 2012 - 09:11 AM

I've heard this issue might be due to a problem in the latest CE server code, or an interop problem between the server and TV. I had the same problem and it went away after resetting the server. Full trick play restored on the TV.

#14 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Topic Starter
  • Super Moderators
  • 36,826 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 17 April 2012 - 10:27 AM

:welcome_s n751cas!

I can confirm it's actually an issue with the TV's firmware, but that a full unplug of the TV and DVR for 5 seconds restores the function temporarily. It goes away now and again, and unplugging the TV seems to fix it.
Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.




spam firewall