Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Hopper supported by iPhone and iPad Dish Apps?


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   tgaleza

tgaleza

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Mar 23, 2012

Posted 23 March 2012 - 09:48 AM

I've used the Dish iPad and iPhone apps often to set timers remotely with my 722 receivers. Now, I've got the Hopper / Joey configuration in place of the 722's, but my iPhone/iPad Dish apps don't recognize any receivers (My Hopper and Joeys are all connected to my broadband network - the broadband setup within my Hopper TV menu validates that the receivers are indeed connected to my broadband network). Is this simply a case of Dish not yet supporting the Hopper within the iPhone / iPad arena when it comes to setting timers remotely?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Ray C@DISH Network

Ray C@DISH Network

    Icon

  • DISH Representative
  • 911 posts
Joined: Dec 28, 2010

Posted 23 March 2012 - 09:52 AM

I have a Hopper and I'm able to sling using my iPad and Android devices, along with computer and laptop. Are you getting an error message? Please let me know. Thanks.

#3 OFFLINE   tgaleza

tgaleza

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3 posts
Joined: Mar 23, 2012

Posted 23 March 2012 - 10:04 AM

Thanks for the response - I'm looking for the Dish iPhone and iPad apps to work for the purpose of setting timers remotely. I know you can use the Sling Adapter to watch TV on your iPad, but I simply want to use the existing features within the Dish apps on the iPhone and iPad to set timers on my home box via those respective devices when I'm away from the house. The sling adapter is not needed for that. I could set timers remotely when I had the 722 configuration. I simply can't do it now that I've got the Hopper configuration.

#4 OFFLINE   mdavej

mdavej

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,248 posts
Joined: Jan 30, 2007

Posted 23 March 2012 - 10:47 AM

Hmmm... I'm not having any issues setting timers from the Dish iPhone app on my Hopper. But I do have a sling adapter. Like you said, that shouldn't make any difference. Have you tried going online in a browser to confirm it replaced your 722 with the new Hopper? I actually set up about 30 timers from DishOnline on my Hopper, and a couple more from the iPhone.

#5 OFFLINE   tgaleza

tgaleza

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3 posts
Joined: Mar 23, 2012

Posted 23 March 2012 - 11:02 AM

That's a good suggestion - Dish Online is still showing my old receivers - I may have to call them. I'll update the thread once I connect with them. Thanks.




spam firewall