Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

CSNBA


  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#1 OFFLINE   steff3

steff3

    Legend

  • Registered
  • 245 posts
Joined: Jun 12, 2006

Posted 05 April 2012 - 04:20 PM

Can someone in the Sacramento/SF Bay Area explain to me how to get our local MLB games? I am new to Dish and just assumed if I received CSNBA that I would receive the local games however so far each time I have tried to tune in I receive a Not Allowed to View message. Is this a paid subscription only?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 19,459 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 05 April 2012 - 05:23 PM

What package do you subscribe to?

RSNs (regional sports) are not included in all Dish packages.

-- I like to go fast (not really)


#3 OFFLINE   steff3

steff3

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 245 posts
Joined: Jun 12, 2006

Posted 05 April 2012 - 06:10 PM

What package do you subscribe to?

RSNs (regional sports) are not included in all Dish packages.


AT250. The channel provides pre and post game but is unavailable during broadcast....so far anyway.

#4 OFFLINE   VDP07

VDP07

    Godfather

  • Registered
  • 481 posts
Joined: Feb 22, 2006

Posted 05 April 2012 - 06:34 PM

A's are on CSNCA, Giants are on CSNBA. The message you were getting usually means that the game was being shown on one of the local networks, MLBN or one of the ESPN's. It's confusing as to which network has priority to broadcast any given game. Giants are on CSNBA or Fox 40 for 4 games starting Friday nite. A's are on CSNCA 4 times in the next 7 days. On tuesday nite the A's are blacked out on CSNCA because the game is being shown on MLBN.

#5 OFFLINE   steff3

steff3

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 245 posts
Joined: Jun 12, 2006

Posted 05 April 2012 - 06:42 PM

A's are on CSNCA, Giants are on CSNBA. The message you were getting usually means that the game was being shown on one of the local networks, MLBN or one of the ESPN's. It's confusing as to which network has priority to broadcast any given game. Giants are on CSNBA or Fox 40 for 4 games starting Friday nite. A's are on CSNCA 4 times in the next 7 days. On tuesday nite the A's are blacked out on CSNCA because the game is being shown on MLBN.


Yes, exactly, and it shows as much in my guide however if I attempt to tune to say the Giants tomorrow, I get the pop up stating "...not available for viewing in your area". Same for the A's next week.

#6 OFFLINE   garys

garys

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,163 posts
Joined: Nov 04, 2005

Posted 05 April 2012 - 07:36 PM

Have you checked to league website and see if the teams are viewable in your area. You may get the channel, but it may not mean you are in the team's coverage area.

#7 OFFLINE   steff3

steff3

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 245 posts
Joined: Jun 12, 2006

Posted 05 April 2012 - 08:12 PM

Have you checked to league website and see if the teams are viewable in your area. You may get the channel, but it may not mean you are in the team's coverage area.


Yes, I am well within the coverage area. I never had an issue with CSN whle with Direct. Was hoping someone from the area here could chime in, perhaps I am missing something.

#8 OFFLINE   steff3

steff3

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 245 posts
Joined: Jun 12, 2006

Posted 05 April 2012 - 08:14 PM

By the way, thank you for all who are trying to help. I really do appreciate it!

#9 OFFLINE   VDP07

VDP07

    Godfather

  • Registered
  • 481 posts
Joined: Feb 22, 2006

Posted 05 April 2012 - 09:17 PM

I live about as far South in the Sacramento DMA as you can get. While A's and Giants games aren't blacked out here, I suffer the same problem you are having with many Kings games. Like I said, very confusing and have never really gotten a reasonable explanation as to why.

#10 OFFLINE   steff3

steff3

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 245 posts
Joined: Jun 12, 2006

Posted 05 April 2012 - 09:26 PM

I live about as far South in the Sacramento DMA as you can get. While A's and Giants games aren't blacked out here, I suffer the same problem you are having with many Kings games. Like I said, very confusing and have never really gotten a reasonable explanation as to why.


Well that just sux....a deal breaker for me unfortunately I'm stuck for a while. Its a shame because other than this I ready like Dish.

#11 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 19,459 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 05 April 2012 - 10:39 PM

I'm curious if you meant it the way it sounded... Are you trying to tune to an event in the future... i.e. tomorrow or the next day?

If so, I actually haven't tried that with my RSN... it could be that a future event is erroneously "locked" due to corrupt EPG data that will self-correct OR because the EPG hasn't been properly updated for permissions.

I also forgot to ask if you were talking about an SD or HD channel. The HD channels like this are part-time, so they typically are only "live" to carry a game and not much before or after... so that might be an issue as well.

-- I like to go fast (not really)


#12 OFFLINE   steff3

steff3

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 245 posts
Joined: Jun 12, 2006

Posted 05 April 2012 - 11:57 PM

I'm curious if you meant it the way it sounded... Are you trying to tune to an event in the future... i.e. tomorrow or the next day?

If so, I actually haven't tried that with my RSN... it could be that a future event is erroneously "locked" due to corrupt EPG data that will self-correct OR because the EPG hasn't been properly updated for permissions.

I also forgot to ask if you were talking about an SD or HD channel. The HD channels like this are part-time, so they typically are only "live" to carry a game and not much before or after... so that might be an issue as well.


Yes, I was trying to set it to record for tomorrows date via the guide when the message appears. Although the other day I also tried to tune in live and received the same message. I have checked the schedule and both Bay Area teams are playing tomorrow and are suppose to be telecast so I will confirm. With that said, shouldn't I still be able to set it to record for a future date? There are several differences I am adjusting to coming from D*, not necessarily bad, but different just the same and that is understandable but this I did not see coming. Oh, was trying to set to the HD channel.

#13 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 19,459 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 06 April 2012 - 12:57 AM

You *should* be able to record a future event... but being honest, lots of folks have had issues setting timers to record events on the part-time HD RSN channels.

The channels themselves don't go live until right around the time of the event... so some people have reported that their timers recorded several hours of black screen OR the "check here later" slate on the channel.

In addition, I've seen issues where future events on the RSNs didn't even show more than a couple of days out in the 9-day EPG... so it wouldn't surprise me IF the lockout flags aren't properly marked. i.e. you might be able to tune to the channel or set a timer tomorrow but not today.

To be blunt... the whole part-time RSN HD thing is something of a mess for Dish... and causes at least several problems like this that would be fixed IF they had full-time channels... but current bandwidth forces them to share the space.

All I can really do is (sincerely) wish you luck with setting a timer. I've seen more than one angry person here complaining after not getting the recording they expected from an RSN HD channel.

I wish I (or Dish for that matter) had a better answer.

-- I like to go fast (not really)


#14 OFFLINE   tampa8

tampa8

    Godfather/Supporter

  • Registered
  • 1,803 posts
Joined: Mar 30, 2002

Posted 06 April 2012 - 06:29 AM

Yes, you can't always record ahead of time on the HD RSN channel, you can on the SD one. You can easily check to be sure you and Dish agree as to what teams you are supposed to get.

http://www.mydish.com/gamefinder/


Do it both ways.

#15 OFFLINE   steff3

steff3

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 245 posts
Joined: Jun 12, 2006

Posted 06 April 2012 - 10:06 AM

Thanks Stewart, that was a great response and well said. I obviously have some adjusting to get use to, lol. At least now that I know I can plan my viewing accordingly. I would hope that Dish increases their bandwidth in the future.

Tampa8...yes, I am to get all our Bay Area Teams, that was a prerequisite before switching from D*. Thanks for the tip on SD but to be truthful....I don't bother with SD any longer but if it was something that I just had to see I suppose it would be better than not seeing it at all (maybe ;))

#16 OFFLINE   plasmacat

plasmacat

    Legend

  • Registered
  • 212 posts
Joined: Mar 14, 2007

Posted 06 April 2012 - 10:25 AM

The Giants are on ESPN2 today at 4pm.

#17 OFFLINE   garys

garys

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,163 posts
Joined: Nov 04, 2005

Posted 06 April 2012 - 10:25 AM

If you are new, it may takes a couple of days for Dish to get your blackouts straight. Or, your receiver may need a hit as far as having your location correct, try to pm a DIRT member here to see if they can help you.

#18 OFFLINE   steff3

steff3

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 245 posts
Joined: Jun 12, 2006

Posted 06 April 2012 - 10:41 AM

The Giants are on ESPN2 today at 4pm.



Cool, thanks for the heads up! That maybe why they showed blacked out on CSN?


If you are new, it may takes a couple of days for Dish to get your blackouts straight. Or, your receiver may need a hit as far as having your location correct, try to pm a DIRT member here to see if they can help you.


How long is considered new? My install was two full weeks yesterday and they have sent one 'hit" already last week for a different issue. I am thinking Stewart hit it on the head and is just something I need to adjust to. :(

#19 OFFLINE   steff3

steff3

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 245 posts
Joined: Jun 12, 2006

Posted 06 April 2012 - 08:18 PM

Okay, I am officially pissed. I was able to view the Giants on our Bay Area CSN but the A's are blacked out yet available via D*. What gives???? Is this what I can expect from Dish? I really enjoy watching our local teams amd this is not making for a happy time in our household. I was hoping as Stewart suggested that it would be available at game time but it is not. Still says unavailable in my viewing area. I am in the coverage area yet nothing :nono2::nono2: This is the only real complaint I have but one that will cause me to go back to D* as soon as the ETF are at 200.00.

#20 OFFLINE   sigma1914

sigma1914

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,839 posts
  • LocationAllen, TX
Joined: Sep 05, 2006

Posted 06 April 2012 - 08:31 PM

Is the SD channel available?
If you stop responding to them or put them on ignore, then eventually they'll go away.




spam firewall