Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

How do I make my Hopper recognize my USB Wifi Adapter???


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 OFFLINE   LazhilUT

LazhilUT

    AllStar

  • Registered
  • 69 posts
Joined: Mar 24, 2012

Posted 06 April 2012 - 07:49 PM

How do I make my Hopper recognize my USB adapter???
I go to broadband connection and the only selectable option is MoCa which is not what I have.
It won't let me choose Wireless...how does this receiver recognize my USB wifi adapter?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Wire Nut

Wire Nut

    Legend

  • Registered
  • 171 posts
Joined: Apr 06, 2012

Posted 06 April 2012 - 07:54 PM

Kind of a long shot but what kind of adapter are you using? Was it sent to you by Dish or left by an installer? Not all are compatible, usually if that is the case it will give a popup when you plug it in.

#3 OFFLINE   LazhilUT

LazhilUT

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 69 posts
Joined: Mar 24, 2012

Posted 06 April 2012 - 09:26 PM

I bought a generic one...150mbps...the tech told me I could buy any adapter.

#4 OFFLINE   LazhilUT

LazhilUT

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 69 posts
Joined: Mar 24, 2012

Posted 06 April 2012 - 09:27 PM

And when I plug it in I don't get any messages, not even it saying it's not compatible. It's like nothin is plugged in.

#5 OFFLINE   JBv

JBv

    Godfather

  • Registered
  • 798 posts
  • LocationTulsa, OK
Joined: Oct 05, 2011

Posted 06 April 2012 - 09:44 PM

That's your problem. It will only work with the Dish supported adapter, a Netgear something. You can get it from Dish's website.
DirecTV Employee
The postings on this site are my own and do not represent DirecTV's positions, strategies, or opinions.

#6 OFFLINE   LazhilUT

LazhilUT

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 69 posts
Joined: Mar 24, 2012

Posted 06 April 2012 - 09:52 PM

Are you serious? The tech told me that any wireless adapter would work...

#7 OFFLINE   Wire Nut

Wire Nut

    Legend

  • Registered
  • 171 posts
Joined: Apr 06, 2012

Posted 06 April 2012 - 10:19 PM

The tech should have left you an adapter as part of the free installation. Connectivity pays dividends for installers, it was in his/her best interest to do so. Call Dish Network and see if they will send you one, might even be free. You're looking for the Netgear WNDA3100V2.

#8 OFFLINE   LazhilUT

LazhilUT

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 69 posts
Joined: Mar 24, 2012

Posted 07 April 2012 - 06:05 AM

The @Dish_Answers twitter team told me my tech was wrong so they are sending me the USB Adapter for free.
Dish rocks and the Hopper and Joey do too!




spam firewall