Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Receivers not activated??


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   toddszr600

toddszr600

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Apr 12, 2012

Posted 12 April 2012 - 12:03 PM

2 of my 3 recievers show not activated, but show up on my account and all the info looks fine??, yes Im a noob......Ideas.

seemed to have gone through the whole setup ok, but still nothing

vip222k

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Wire Nut

Wire Nut

    Legend

  • Registered
  • 171 posts
Joined: Apr 06, 2012

Posted 12 April 2012 - 12:11 PM

Call Dish Network and confirm the receiver numbers (R01...) and smart card numbers (S19...) of your boxes, then they will send an authorization "hit" which should clear up your issue. If not, unplug the power cord for 30 seconds and plug back in.

#3 OFFLINE   toddszr600

toddszr600

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3 posts
Joined: Apr 12, 2012

Posted 12 April 2012 - 12:23 PM

You may have answered my question, I wasnt sure if Dish did a initial "authorization hit" or if it stayed in the stream.

I had to run cables to the other areas so not all the boxes were online when I made my initial set up call to dish and now that Ive got around to it maybe I need to have them do this again??

The reciever #s all match my online account, I guess I thought the recievers would download the authorization once they were connected and did their downloads??

#4 OFFLINE   Wire Nut

Wire Nut

    Legend

  • Registered
  • 171 posts
Joined: Apr 06, 2012

Posted 12 April 2012 - 12:27 PM

After the initial activation, the system sends "hits" automatically for about 30 minutes. Exceed that time and you need to call in. Pretty common, they should have you going in no time.

#5 OFFLINE   toddszr600

toddszr600

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3 posts
Joined: Apr 12, 2012

Posted 12 April 2012 - 12:42 PM

Thanks, WN!

#6 OFFLINE   Wire Nut

Wire Nut

    Legend

  • Registered
  • 171 posts
Joined: Apr 06, 2012

Posted 12 April 2012 - 12:54 PM

No problem, welcome to DBS!

#7 OFFLINE   coldsteel

coldsteel

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,984 posts
Joined: Mar 28, 2007

Posted 13 April 2012 - 09:43 AM

Actually, it's 2 hours, but needs a rehit tho.
DISH 625 dvr

The opinions posted on this site are my own and do not represent DISH Network's positions, strategies or opinions. Unless I decide to be bad or call out an idiot...




Protected By... spam firewall...And...