Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Options to get my DirecTV2PC app working.


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 OFFLINE   jimbohanna

jimbohanna

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Apr 14, 2012

Posted 14 April 2012 - 11:22 AM

I have 1 PC working just fine with my DTV DVR box....now I am trying to get the software to work on my laptop. Here is my log, with the issues I am facing. What are my options, if any, to get it to work on this laptop. Thank you in advance for any help or suggestions. I am not a complete green horn, i just dont know what my options are.

Check Item PC Playback Ready? Info
CPU : Intel Pentium III Xeon processor Yes
__dwItemID=1001__ : szLibCPUName = Intel® Core™2 Duo CPU T8300 @
__dwItemID=1002__ : dwLibClockRate = 2393
__dwItemID=1003__ : dwLibFamily = 6, dwLibModel=23, dwLibStepping=6
__dwItemID=1004__ : dwLibNumPhysicalProc = 2, dwLibNumCorePerPackage=2, dwLibNumLogicalPerCore=0
__dwItemID=1005__ : dwLibCorePerPackage = 2, dwLibTotalLogicals=2
__dwItemID=1006__ : szWMIName=Intel Pentium III Xeon processor
__dwItemID=1007__ : szWMIManufacturer=GenuineIntel
__dwItemID=1008__ : dwWMIMaxClockSpeed=2393
__dwItemID=1009__ : bBatteryExist=1
__dwItemID=1010__ : szGuess=
GPU (Hardware acceleration) : No hardware decoder detected No More Info
System Memory : 1984 MB Yes
Operating System : Windows XP Service Pack 3 Yes
Graphics Card : Mobile Intel® 965 Express Chipset Family Yes
__dwItemID=1301__ : Adapter Compatibility: Intel Corporation
__dwItemID=1302__ : VideoProcessor: Mobile Intel® 965 Express Chipset Family
Screen Capture Protection : Windows Vista or later is required No More Info
__dwItemID=1305__ : GPUDetectPass Yes
Graphics card video memory : 128 MB
Graphics Card Driver : 6.14.10.5218 No More Info
__dwItemID=1501__ : 2D Driver=6.14.10.5218
__dwItemID=1502__ : COPP=Yes
__dwItemID=1504__ : DEVICE=N/A
Video Connection Type : Internal connection Yes
Network Adapter : ETHERNET: Bluetooth Device (Personal Area Network) Yes
Network Adapter : ETHERNET: Broadcom 802.11n Network Adapter - Packet Scheduler Miniport Yes
Network Adapter : ETHERNET: Marvell Yukon 88E8058 PCI-E Gigabit Ethernet Controller - Packet Scheduler Miniport Yes
Program version : 1.0.0.2107
System language : 0409 ENU English English
Time : Sat Apr 14 12:16:30 2012
Computer : Notebook
System Name : HOMEMAC

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,767 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 14 April 2012 - 12:05 PM

I don't see much help for this.

GPU (Hardware acceleration) : No hardware decoder detected No More Info
Graphics Card : Mobile Intel® 965 Express Chipset Family Yes
__dwItemID=1301__ : Adapter Compatibility: Intel Corporation
__dwItemID=1302__ : VideoProcessor: Mobile Intel® 965 Express Chipset Family
Screen Capture Protection : Windows Vista or later is required No More Info
Graphics card video memory : 128 MB

I've highlighted what looks to be three major issues.
A.K.A VOS

#3 OFFLINE   jimbohanna

jimbohanna

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3 posts
Joined: Apr 14, 2012

Posted 14 April 2012 - 12:34 PM

Thanks, I knew the 3 causes. 1 is obviously and easy fix, Install Vista or Windows 7. The other 2 I wasnt sure if there was something else I could do to get this to work.

#4 OFFLINE   jimbohanna

jimbohanna

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3 posts
Joined: Apr 14, 2012

Posted 14 April 2012 - 12:36 PM

3 RED issues are actually
OS version, I suppose I can update it.
GPU - not sure if there is a solution for this.
Graphics Driver. Which I have already updated to the most recent version.

#5 OFFLINE   CCarncross

CCarncross

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 7,058 posts
  • LocationJackson
Joined: Jul 19, 2005

Posted 14 April 2012 - 05:40 PM

Its pretty much a no-go if your laptop doesnt have all the hardware it needs to support Directv2PC playback....The video chipset in your laptop is not up to snuff unfortunately.

#6 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,767 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 14 April 2012 - 07:15 PM

3 RED issues are actually
OS version, I suppose I can update it.
GPU - not sure if there is a solution for this.
Graphics Driver. Which I have already updated to the most recent version.


Its pretty much a no-go if your laptop doesnt have all the hardware it needs to support Directv2PC playback....The video chipset in your laptop is not up to snuff unfortunately.

Yep, this is a dead end.
If this wasn't a laptop, a video card upgrade would get the hardware up to the job.
A.K.A VOS

#7 OFFLINE   allenn

allenn

    Icon

  • Registered
  • 702 posts
  • LocationGeorgia
Joined: Nov 19, 2005

Posted 14 April 2012 - 07:32 PM

You can get a used PC laptop or desktop for about $100 which will run DirecTV2PC. I found an HP laptop in the Atlanta, GA area for my son which runs DirecTV2PC. I installed Win 7 Home Premium OEM which cost me another $100. Also, check out Craig's List and eBay. Best Wishes!

PrimeStar/DIRECTV subscriber since 10/30/1994.
Roswell, GA (Atlanta Area)
2 D* HR24-100s and AM21s
MRV - D* SWiM LNB, PI-21 module, and Wireless DECA Cinema Connection Kit (CCK-W)
Linksys WRT310N


#8 OFFLINE   BAHitman

BAHitman

    Godfather

  • Registered
  • 431 posts
  • LocationAustin Texas
Joined: Oct 23, 2007

Posted 14 April 2012 - 10:10 PM

I would go ahead and install vista/Win7 and update to latest drivers. and try it anyway... it may or may not work. or it may produce unpredictable results... I had one machine work fine with the intel video, and another work really choppy. a third machine would not ever show video. so it's worth a shot, but I would not expect it to work... but you might luck out...

HR34, HR20x3, HR22, HR23, H24, H21

-BAHitman


#9 OFFLINE   mikeren1

mikeren1

    AllStar

  • Registered
  • 54 posts
  • LocationJax, Fl
Joined: Sep 13, 2008

Posted 16 April 2012 - 08:13 AM

I am having issues also.. Here are the results .. Any help would be appreciated...This is an almost brand new pc with hd graphics card and windows 7..Thx

Check Item PC Playback Ready? Info
CPU : Intel® Core™ i3-2100 CPU @ 3.10GHz Unknown More Info
__dwItemID=1001__ : szLibCPUName = Intel® Core™ i3-2100 CPU @
__dwItemID=1002__ : dwLibClockRate = 3092
__dwItemID=1003__ : dwLibFamily = 6, dwLibModel=42, dwLibStepping=7
__dwItemID=1004__ : dwLibNumPhysicalProc = 4, dwLibNumCorePerPackage=8, dwLibNumLogicalPerCore=0
__dwItemID=1005__ : dwLibCorePerPackage = 8, dwLibTotalLogicals=16
__dwItemID=1006__ : szWMIName=Intel® Core™ i3-2100 CPU @ 3.10GHz
__dwItemID=1007__ : szWMIManufacturer=GenuineIntel
__dwItemID=1008__ : dwWMIMaxClockSpeed=3100
__dwItemID=1009__ : bBatteryExist=0
__dwItemID=1010__ : szGuess=
GPU (Hardware acceleration) : Intel® HD Graphics Family Yes
System Memory : 4096 MB Yes
Operating System : Windows 7 Service Pack 1 Yes
Graphics Card : Intel® HD Graphics Family Unknown More Info
__dwItemID=1301__ : Adapter Compatibility: Intel Corporation
__dwItemID=1302__ : VideoProcessor: Intel® HD Graphics Family
Screen Capture Protection : No No More Info
__dwItemID=1304__ : IntelNewSCD=No
__dwItemID=1304__ : IntelOldSCD=No
__dwItemID=1305__ : GPUDetectPass Unknown
Graphics card video memory : 3857 MB
Graphics Card Driver : 8.15.10.2291 No More Info
__dwItemID=1501__ : 2D Driver=8.15.10.2291
__dwItemID=1502__ : COPP=Yes
__dwItemID=1504__ : DEVICE=N/A
Video Connection Type : Digital(with HDCP) Yes
Network Adapter : ETHERNET: Realtek PCIe GBE Family Controller Yes
Program version : 1.0.0.2107
System language : 0409 ENU English English
Time : Mon Apr 16 10:10:27 2012
Computer : Desktop
System Name : MIKE-HP

#10 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,767 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 16 April 2012 - 08:43 AM

I am having issues also.. Here are the results .. Any help would be appreciated...This is an almost brand new pc with hd graphics card and windows 7..Thx

Check Item PC Playback Ready? Info

GPU (Hardware acceleration) : Intel® HD Graphics Family Yes

Graphics Card : Intel® HD Graphics Family Unknown More Info

Screen Capture Protection : No No
More Info

The lack of screen capture protection looks to be it.
Intel Graphics chips have had mixed results.
There may be a driver update that will help.
A.K.A VOS

#11 OFFLINE   CCarncross

CCarncross

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 7,058 posts
  • LocationJackson
Joined: Jul 19, 2005

Posted 16 April 2012 - 01:52 PM

The screen capture protection is usually what kills this....basically thats the HDCP....if the video doesnt support HDCP, Directv2PC will not work...

#12 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,494 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 16 April 2012 - 02:18 PM

I've actually had to back up a couple of versions on various video drivers from the manufacturer versus the updates from Microsoft along the way.

Keep trying - you might find one that works. The bad news is you might not.

Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#13 OFFLINE   allenn

allenn

    Icon

  • Registered
  • 702 posts
  • LocationGeorgia
Joined: Nov 19, 2005

Posted 16 April 2012 - 03:18 PM

I am having issues also......... Any help would be appreciated...This is an almost brand new pc with hd graphics card and windows 7..Thx........



Most likely, you have an integrated Intel graphics chipset which is HDCP compliant. Apparently, DirecTV2PC does not recognize it, refer to the following: http://forums.direct...postID=10930646. It appears that Intel integrated graphics chipsets are not on the D* compatible list. I can offer two options:

- If your nearly new PC has a PCIe video slot, then add a D* recognized graphics card.

- D* is testing DirecTV Everywhere, refer to: http://www.dbstalk.c...ad.php?t=203670,
which (my guess) is the replacement for DirecTV2PC. If you can wait, this will probably solve your dilemma.

Best wishes!

PrimeStar/DIRECTV subscriber since 10/30/1994.
Roswell, GA (Atlanta Area)
2 D* HR24-100s and AM21s
MRV - D* SWiM LNB, PI-21 module, and Wireless DECA Cinema Connection Kit (CCK-W)
Linksys WRT310N


#14 OFFLINE   TMar

TMar

    AllStar

  • Registered
  • 58 posts
Joined: Sep 02, 2007

Posted 01 May 2012 - 03:26 AM

The lack of screen capture protection looks to be it.
Intel Graphics chips have had mixed results.
There may be a driver update that will help.


The screen capture protection is usually what kills this....basically thats the HDCP....if the video doesnt support HDCP, Directv2PC will not work...


On one of my rigs my video card supports HDCP but the monitors don't and it still works. Playback adviser is red with "Digital (without HDCP) and it still works fine for me.




Protected By... spam firewall...And...