Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Hopper - S209 Software Experiences/Bugs Discuss


  • Please log in to reply
95 replies to this topic

#26 OFFLINE   dunkonu23

dunkonu23

    Legend

  • Registered
  • 185 posts
Joined: Sep 10, 2006

Posted 28 April 2012 - 10:54 AM

So, for those of us here, it appears we have Sling Adapters. 365B, did you get S209 on both Hoppers (assuming you have both SA's on Hoppers, that is)?

Scott
--
Fly RC Helicopters!
Team ALeeS RC

...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   356B

356B

    Icon

  • Registered
  • 905 posts
  • LocationNorthern California
Joined: Oct 11, 2008

Posted 28 April 2012 - 12:55 PM

So, for those of us here, it appears we have Sling Adapters. 365B, did you get S209 on both Hoppers (assuming you have both SA's on Hoppers, that is)?

Scott


I have two Hoppers, one with a Sling Adapter. The one with the Sling got the update. My other Hopper and it's Joey did not.
Thank you and
Best of luck

#28 OFFLINE   dunkonu23

dunkonu23

    Legend

  • Registered
  • 185 posts
Joined: Sep 10, 2006

Posted 28 April 2012 - 12:58 PM

Cool. I guess it's an SA only type update, then.

Scott
--
Fly RC Helicopters!
Team ALeeS RC

#29 OFFLINE   domingos35

domingos35

    Icon

  • Registered
  • 536 posts
Joined: Jan 11, 2006

Posted 28 April 2012 - 01:18 PM

my Hopper with the sling adapter on it got the update
the other i cannot check(sold my AVR receiver)

#30 OFFLINE   356B

356B

    Icon

  • Registered
  • 905 posts
  • LocationNorthern California
Joined: Oct 11, 2008

Posted 28 April 2012 - 01:29 PM

Cool. I guess it's an SA only type update, then.

Scott


I don't know about that. I think there could be several issues at play. If you had a report issued to Dish through a DIRT member with receiver ID#, a call or chat session to Dish, a tech visit, an problem posting at the Dish Support site; or updates could be in some kind of numeral order, and then there's always randomness....which I really don't believe in. I think Dish must monitor bug complaints some how some way on some level....:sure:
Thank you and
Best of luck

#31 OFFLINE   Ray C@DISH Network

Ray C@DISH Network

    Icon

  • DISH Representative
  • 914 posts
Joined: Dec 28, 2010

Posted 28 April 2012 - 01:50 PM

We do. We will look at reports of problems to determine if it is a random issue or if it is a problem with software or hardware. Whether it is a random or an issue with the software/hardware, we will work on a resolution to the issue as quickly as possible. Thanks.

I don't know about that. I think there could be several issues at play. If you had a report issued to Dish through a DIRT member with receiver ID#, a call or chat session to Dish, a tech visit, an problem posting at the Dish Support site; or updates could be in some kind of numeral order, and then there's always randomness....which I really don't believe in. I think Dish must monitor bug complaints some how some way on some level....:sure:



#32 OFFLINE   dunkonu23

dunkonu23

    Legend

  • Registered
  • 185 posts
Joined: Sep 10, 2006

Posted 28 April 2012 - 05:19 PM

I don't know about that. I think there could be several issues at play. If you had a report issued to Dish through a DIRT member with receiver ID#, a call or chat session to Dish, a tech visit, an problem posting at the Dish Support site; or updates could be in some kind of numeral order, and then there's always randomness....which I really don't believe in. I think Dish must monitor bug complaints some how some way on some level....:sure:


Yeah, that makes sense and Ray said it did, too. Still kind of odd that only those of us with SA's got the update here. I don't know about the other site, yet.

Scott
--
Fly RC Helicopters!
Team ALeeS RC

#33 OFFLINE   frodob9

frodob9

    Cool Member

  • Registered
  • 26 posts
Joined: Sep 05, 2008

Posted 28 April 2012 - 08:10 PM

I have 2 Hoppers and no sling adapters. Both of my Hoppers have 2.09.

#34 OFFLINE   dunkonu23

dunkonu23

    Legend

  • Registered
  • 185 posts
Joined: Sep 10, 2006

Posted 28 April 2012 - 09:05 PM

Cool, thanks! So much for that idea! :)

Scott
--
Fly RC Helicopters!
Team ALeeS RC

#35 OFFLINE   sregener

sregener

    Godfather

  • Registered
  • 626 posts
Joined: Apr 17, 2012

Posted 29 April 2012 - 03:18 AM

We do. We will look at reports of problems to determine if it is a random issue or if it is a problem with software or hardware. Whether it is a random or an issue with the software/hardware, we will work on a resolution to the issue as quickly as possible. Thanks.


I got 2.09 on Thursday morning, no doubt because Ray had been very helpful in finding a work around to a bug I found. See thread "New to Hopper - Can't resume playback?"

Based on a single test of what had been consistently broken behavior, it appears that this bug has been quashed in 2.09 - I can now exit playback of a program while it is still recording and Resume appears as an option when I return to it. Kudos to the Dish team for fixing this - and so quickly!

#36 OFFLINE   dunkonu23

dunkonu23

    Legend

  • Registered
  • 185 posts
Joined: Sep 10, 2006

Posted 30 April 2012 - 04:46 AM

S209 is on both my Hoppers as of yesterday morning. Still no fix for my EHD issue (older drive being recognized).

Scott
--
Fly RC Helicopters!
Team ALeeS RC

#37 OFFLINE   renpar61

renpar61

    Legend

  • Registered
  • 138 posts
Joined: Aug 05, 2006

Posted 30 April 2012 - 05:02 AM

I got 2.09 on Thursday morning, no doubt because Ray had been very helpful in finding a work around to a bug I found. See thread "New to Hopper - Can't resume playback?"

Based on a single test of what had been consistently broken behavior, it appears that this bug has been quashed in 2.09 - I can now exit playback of a program while it is still recording and Resume appears as an option when I return to it. Kudos to the Dish team for fixing this - and so quickly!


I didn't know about this bug. What you describe happened to me last night. I am still on 2.07

The other bug that s not yet fixed for me is related to the EHD. When my WD is plugged in, the Hopper automatically freezes when Dish checks or pushes updates in the early AM, and requires a reset.

#38 OFFLINE   domingos35

domingos35

    Icon

  • Registered
  • 536 posts
Joined: Jan 11, 2006

Posted 30 April 2012 - 08:28 AM

S209 is on both my Hoppers as of yesterday morning. Still no fix for my EHD issue (older drive being recognized).

Scott


My Hopper didn't recognize my older drive either
i bought a new and voila it recognized it
u probably need a new hard drive

#39 OFFLINE   mdavej

mdavej

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,288 posts
Joined: Jan 30, 2007

Posted 30 April 2012 - 09:19 AM

I initially had trouble with my EHD not being recognized. So I contacted DIRT and they sent a hit to my receiver and the EHD started working (sent down some kind of key they said).
My drive is at least 10 years old.

#40 OFFLINE   dunkonu23

dunkonu23

    Legend

  • Registered
  • 185 posts
Joined: Sep 10, 2006

Posted 30 April 2012 - 09:43 AM

:) Hits have been sent, even by DIRT. :) I do need another hard drive, but with 1GB now available I have more time to wait. I will get another hard drive as soon this one comes up, it has content that my wife wants kept.

Scott
--
Fly RC Helicopters!
Team ALeeS RC

#41 OFFLINE   rpotts

rpotts

    Cool Member

  • Registered
  • 22 posts
Joined: Feb 07, 2003

Posted 01 May 2012 - 07:49 PM

I have two hoppers - the one with the sling box got 209, the other is still at 207.

#42 OFFLINE   bb83

bb83

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Apr 25, 2009

Posted 02 May 2012 - 06:04 AM

1 hopper got S209 at 1:27 this morning. Other hopper still on S207.

#43 OFFLINE   oldengineer

oldengineer

    Godfather

  • Registered
  • 455 posts
Joined: May 25, 2008

Posted 02 May 2012 - 06:43 AM

Both Hoppers/Joeys got 209/260 this morning. I didn't get 208 so I guess it's now a general release.

2H/1J


#44 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,383 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 02 May 2012 - 08:44 AM

Both Hoppers/Joeys got 209/260 this morning. I didn't get 208 so I guess it's now a general release.

Wrong guess.

It was short tight spool overnight.

#45 OFFLINE   RasputinAXP

RasputinAXP

    Kwisatz Haderach of Cordcuttery

  • Registered
  • 3,141 posts
Joined: Jan 23, 2008

Posted 02 May 2012 - 08:55 AM

huh. I guess I'm short and tight. 209 on me.

"Belligerent and numerous."

SlingTV, Tablo and Plex to Roku 3s and Chromecasts on a Vizio 42" in the living room and a Toshiba 32" in my bedroom. Xbox 360 client on a Westinghouse 42" in the game room. Tablets EVERYWHERE!

 

I used to update the Dish Network FAQ but not anymore.


#46 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,383 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 02 May 2012 - 09:14 AM

if you will gess little more you could find it's nothing spooling now
and adding more guesses, you could post date/time of your last upgrade
duh

#47 OFFLINE   treecastle

treecastle

    AllStar

  • Registered
  • 91 posts
  • LocationEast Tennessee
Joined: Dec 05, 2005

Posted 02 May 2012 - 10:21 AM

My Hopper received S2.09 early this morning. So far so good :)

DirecTV subscriber from 1996 to March 2012
DISH subscriber from March 2012 to May 2013

DirecTV subscriber since May 2013

 


#48 OFFLINE   RasputinAXP

RasputinAXP

    Kwisatz Haderach of Cordcuttery

  • Registered
  • 3,141 posts
Joined: Jan 23, 2008

Posted 02 May 2012 - 11:46 AM

if you will gess little more you could find it's nothing spooling now
and adding more guesses, you could post date/time of your last upgrade
duh


I could guess I could. Or I couldn't. Or I could just not care all that much.

You're often ruder than you need to be.

"Belligerent and numerous."

SlingTV, Tablo and Plex to Roku 3s and Chromecasts on a Vizio 42" in the living room and a Toshiba 32" in my bedroom. Xbox 360 client on a Westinghouse 42" in the game room. Tablets EVERYWHERE!

 

I used to update the Dish Network FAQ but not anymore.


#49 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,383 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 02 May 2012 - 01:24 PM

just mirroring your reply in same manner ... should I say sorry for that ?

#50 OFFLINE   Marlin Guy

Marlin Guy

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,127 posts
Joined: Apr 08, 2009

Posted 03 May 2012 - 08:00 AM

I'm still on 207. Do I need to do anything to prompt the system to download the new firmware?




Protected By... spam firewall...And...