Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

TIVO SW version 6.4


  • Please log in to reply
121 replies to this topic

#1 OFFLINE   wahooq

wahooq

    Icon

  • Registered
  • 921 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 02 May 2012 - 08:33 PM

is now available in the daily call back..FYI
My comments and opinions are my own and not necessarily those of DirecTV.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   speedy4022

speedy4022

    Legend

  • Registered
  • 231 posts
Joined: Jan 26, 2004

Posted 03 May 2012 - 08:25 AM

What units are you talking about?
Mike
Directv user since 96 :)

#3 OFFLINE   sbl

sbl

    Icon

  • DBSTalk Club
  • 835 posts
Joined: Jul 21, 2007

Posted 03 May 2012 - 10:16 AM

That would be the older DTiVo models: HR10, HDVR2, etc. There has been an ongoing problem for people with these old boxes that, for whatever reason, were running old versions of the TiVo software that could not handle recent changes in guide data for locals. The 6.4a update was a couple of years ago and had been removed from the satellite stream. Now it is back so these folks can update (though some have trouble booting and the update requires a phone call into the TiVo service to initiate.)

Steve

My Setup


#4 OFFLINE   Shades228

Shades228

    Hall Of Fame

  • Banned User
  • 5,914 posts
Joined: Mar 18, 2008

Posted 03 May 2012 - 03:24 PM

Legacy TiVo software has never been through the satellite stream it was always done throught he phone line.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#5 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,702 posts
  • LocationBay Area
Joined: Jul 25, 2002

Posted 03 May 2012 - 03:52 PM

Legacy TiVo software has never been through the satellite stream it was always done throught he phone line.

:rolleyes:

Oh ! Really ?! Then you should look at tp27 on 101W; there you'll find TiVo SW streaming !

#6 OFFLINE   Shades228

Shades228

    Hall Of Fame

  • Banned User
  • 5,914 posts
Joined: Mar 18, 2008

Posted 03 May 2012 - 04:28 PM

:rolleyes:

Oh ! Really ?! Then you should look at tp27 on 101W; there you'll find TiVo SW streaming !


Yes I should have put prior to but that's why we keep you around. I should also clarify that I didn't include the HR10-250 as a legacy receiver.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#7 OFFLINE   kevinturcotte

kevinturcotte

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,940 posts
  • LocationOutside Portland, ME
Joined: Dec 19, 2006

Posted 03 May 2012 - 04:30 PM

Legacy TiVo software has never been through the satellite stream it was always done throught he phone line.


The software update itself comes over the satellite, but the receiver requires a "Phone home" to actually install it.

#8 OFFLINE   Shades228

Shades228

    Hall Of Fame

  • Banned User
  • 5,914 posts
Joined: Mar 18, 2008

Posted 03 May 2012 - 04:43 PM

I remember getting mine in chunks through the phone lines with my old Sony and Phillips however it was ages ago and I could be confusing it with another system I had as well so I'll just chalk this up to being wrong as I don't want to research it.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#9 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,702 posts
  • LocationBay Area
Joined: Jul 25, 2002

Posted 03 May 2012 - 04:43 PM

Yes I should have put prior to but that's why we keep you around. I should also clarify that I didn't include the HR10-250 as a legacy receiver.


You keep me ? Around ? Oh, yeah ... keep doing that. :rolleyes:

The TiVo slices for 6.4a spooling regardless if you'll keep me or not.:lol:

#10 OFFLINE   Shades228

Shades228

    Hall Of Fame

  • Banned User
  • 5,914 posts
Joined: Mar 18, 2008

Posted 03 May 2012 - 04:44 PM

You keep me ? Around ? Oh, yeah ... keep doing that. :rolleyes:

The TiVo slices for 6.4a spooling regardless if you'll keep me or not.:lol:


Clearly if you stopped posting the spooling would stop:lol:
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#11 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,702 posts
  • LocationBay Area
Joined: Jul 25, 2002

Posted 03 May 2012 - 04:49 PM

You didn't that well when I've been banned here, duh ! Oh ! Wait ! That time the spool stopped for while... yeah !

#12 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,702 posts
  • LocationBay Area
Joined: Jul 25, 2002

Posted 03 May 2012 - 05:04 PM

To OP: simple search for "6.4a" brought a lot of info and the key thread http://www.dbstalk.c...ad.php?t=152578

#13 OFFLINE   sbl

sbl

    Icon

  • DBSTalk Club
  • 835 posts
Joined: Jul 21, 2007

Posted 03 May 2012 - 07:20 PM

Initially, DTiVo software updates did come over the phone line. At some point, though, it was changed to being downloaded over satellite with the phone call needed only for the trigger to do the update. I don't remember how long ago that was, but I would say 2005 or thereabouts.

Steve

My Setup


#14 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,702 posts
  • LocationBay Area
Joined: Jul 25, 2002

Posted 03 May 2012 - 08:41 PM

I've seen the streaming SW in 2004,5,6 ...

#15 OFFLINE   codespy

codespy

    Go Pack Go!

  • Registered
  • 693 posts
  • LocationWisconsin
Joined: Mar 29, 2006

Posted 03 May 2012 - 09:19 PM

If I am not mistaken, some update versions would be in the stream for a long length of time and take a phone call to the mothership to install, then eventually removed from the stream and be downloaded solely over the phone, then installed.

When I was purchasing DVR40's, etc on eBay back in the day for other family members, I would receive them with 3.1 S/W, and it would take a long time to download the 6.2 S/W over the phone, because the introduction of folders and speed was a big deal back then. And, you had to pick the correct call in number for your area, which is not the case with the new HD DirecTiVo's.

I remember the process like it was yesterday because it would take so darn long, wasting many hours of my life doing so.

Remember the "Pending Restart" message we were always hopeful for after forcing a connection for the S/W update? Boy times have changed.

#16 OFFLINE   Diana C

Diana C

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,741 posts
  • LocationNew Jersey
Joined: Mar 30, 2007

Posted 05 May 2012 - 01:35 PM

Version 6.4a was delivered to DirecTiVos back in 2008 (that was the file date on the slices on my last remaining DSR80). If you used an image of 6.2 (the most popular hacked version) after that date, you or may not have gotten 6.4a downloaded. My DSR80 has not been connected to phone line since sometime in 2006 or so and 6.4a was there and waiting for me. I installed the slices to the boot partition and reset the unit and, after some "processing of the service update" I had 6.4a running. No phone call was ever made and all the locals were back in the guide.

So, a phone call is clearly NOT required to get the software, only to install it.

If anyone with a hacked unit has a problem with getting a call to work (most of the 6.2 local numbers are defunct), PTVupgrades (the InstantCake folks) have a prepackaged script called the Slicer that will move 6.4a onto your boot partition.

Dish Network Customer from 1998-2001
DirecTV Customer since October, 2001
Moderator, DBSDish.com 1999-2000
Co-Founder and Administrator, DBSForums.com 2000-2006

Current setup:
DirecTV: HR34-700 (1TB) / HR24-100 (1TB) / HR24-500 (1TB) / HR21-700 (320GB) / HR21-100 (1TB) / 2 H25s / C41-500 / SWiM16 / Nomad / CCK

FiOS: 2 Tivo Roamio Pros (6 TB total) / 5 Tivo Minis attached via MOCA


#17 OFFLINE   Gofastr

Gofastr

    Cool Member

  • Registered
  • 35 posts
Joined: Sep 19, 2006

Posted 07 May 2012 - 06:33 AM

Maybe someone can answer a question for me, regarding the HR 10-250 TiVo unit.
I currently do not have a landline and my receiver has lost its local channels.
If I were to disconnect the unit from the coax/dish, and bring the unit next door to a friends house
And plug unit into their phone line, would this allow unit to upgrade software?
DTV has been of no help in solving this problem!
Any suggestions would be greatly appreciated.

#18 OFFLINE   Davenlr

Davenlr

    Geek til I die

  • Registered
  • 9,087 posts
Joined: Sep 16, 2006

Posted 07 May 2012 - 06:40 AM

Works on Stand-Alones. Dont know about a DirecTv unit. Guess it depends if it will boot and let you into the menu's without a sat signal.

Might also just go to WalMart and get a 100' phone cable and run it between the two houses, or buy a Magic Jack for $20 and have a landline for the Tivo off your internet connection. Might have to drop the connect rate on the Tivo modem down to 28.8 for it to work reliably though.

Tivo Premier XL4, Tivo Premier, Tivo HD whole home on Xfinity HD, DirecTv Whole Home with 39" high gain KaKu dish, Roku3,SageTv 8 TB Win8 Server -> DVDO Edge-> Denon AVR, Klipsch KB15's/Panasonic 55ST60 plasma"


#19 OFFLINE   LI-SVT

LI-SVT

    Icon

  • Registered
  • 646 posts
Joined: May 18, 2006

Posted 07 May 2012 - 11:08 AM

Yes, that will work.

Ultimate plus movie channels

One Genie

Two HR21P


#20 OFFLINE   Gofastr

Gofastr

    Cool Member

  • Registered
  • 35 posts
Joined: Sep 19, 2006

Posted 07 May 2012 - 12:48 PM

Well hooked up receiver to my neighbors phone line went thru all the usual steps and still no locals
Unit connected with TiVo service as indicated but software version remains unchanged!
The unit states that it next scheduled call will be tonight
.so one call to TiVo has not returned local channels.




spam firewall