Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

TIVO SW version 6.4


  • Please log in to reply
121 replies to this topic

#26 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,225 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 08 May 2012 - 09:51 PM

It was removed from the stream a couple of years ago. DirecTV was/is apparently trying to get it back in the stream but I haven't seen any evidence it has actually happened yet..


Seen the stream (101W tp27) ?
Seems to me it was there all the time. But not today ...
Any hard evidence of the claim ?

...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,780 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 09 May 2012 - 12:32 AM

Seen the stream (101W tp27) ?
...
Any hard evidence of the claim ?


Besides that fact that numerous people have connected their Tivos to a phone line, successfully forced "daily calls", and their Tivos still haven't updated? If v6.4a is truly in the satellite stream, then something else seems to be preventing these Tivos from updating themselves.
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#28 OFFLINE   texasbrit

texasbrit

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 4,348 posts
Joined: Aug 09, 2006

Posted 09 May 2012 - 06:45 AM

Seen the stream (101W tp27) ?
Seems to me it was there all the time. But not today ...
Any hard evidence of the claim ?


We know it was not in the stream a month ago, because a DirecTv internal contact confirmed it was not there, and had not been for some time (a couple of years). They were working with TiVo to get the daily call working and the software back in the stream. As litzdog says, the daily call now seems to be working, but no-one can get the software. So either the real software is not actually in the stream, or something else is stopping the download.

#29 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,225 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 09 May 2012 - 09:08 AM

I added a line after I did check the transponder ... Not there ...

#30 OFFLINE   texasbrit

texasbrit

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 4,348 posts
Joined: Aug 09, 2006

Posted 11 May 2012 - 09:57 AM

Any sign of 6.4a being in the stream??

#31 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,225 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 11 May 2012 - 11:16 AM

Any sign of 6.4a being in the stream??


Just did check all 31 tpns of 101W ( tp26 is SB and not visible here) for you - nope. TiVo slices should be on tp27, but there is no one FW PID exist.

#32 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,780 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 12 May 2012 - 03:11 PM

OK ... finally some news from our DirecTV contacts. Hopefully this gets things moving in a positive direction. v6.4a software IS available via Tivo phone calls, so your boxes SHOULD be updating. DirecTV has requested that you provide the following information here to help them work with Tivo to troubleshoot why you're not getting the v6.4a update.

  • Your Tivo model number?
  • What Tivo software version do you currently have?
  • Your Tivo Service Number (TSN)? .... Should be in the system information display.
  • Does your Tivo have any "modifications" to its original software?
  • TV brand & model number?
  • How is your Tivo connected to your TV?
  • If you have an HR10-250 HD Tivo, what video output resolution(s) are you using?

If you're not comfortable posting this information here you can send me a private message and I'll pass it along to my DirecTV contacts.
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#33 OFFLINE   wahooq

wahooq

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 922 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 12 May 2012 - 09:38 PM

OMG thanks Litzdog been wanting to post that since i started this thread!
My comments and opinions are my own and not necessarily those of DirecTV.

#34 OFFLINE   Sunner73

Sunner73

    AllStar

  • Registered
  • 70 posts
Joined: Feb 28, 2012

Posted 13 May 2012 - 01:19 AM

. If you used an image of 6.2 (the most popular hacked version) after that date, you or may not have gotten 6.4a downloaded. ....... I installed the slices to the boot partition and reset the unit and, after some "processing of the service update" I had 6.4a running. No phone call was ever made and all the locals were back in the guide.

If anyone with a hacked unit has a problem with getting a call to work (most of the 6.2 local numbers are defunct), PTVupgrades (the InstantCake folks) have a prepackaged script called the Slicer that will move 6.4a onto your boot partition.



Are you or have you been using "superpatch" by chance? Are you indicating that by slicing 6.4a onto the 6.2 you still have the MRV capability?

As of last night 2 of my 4 SD Tivos have lost the major 4 locals, CBS, NBC, ABC & Fox. Multiple attempts at reauthorization via the web site met with no stations. Even spent time w/DTV tech support which were convinced that a "clear program info and to do list" would solve the issue but ......
nope.

P.S. All 4 have the 6.2 SW.

Edited by Sunner73, 28 October 2012 - 08:46 AM.

Directv customer since 2001
1 HR34-50" Projection TV
2 HR24-27" HDTV/Monitor & 27" CRT
2 DSR704 DTivo's (no locals)-32" CRTs
1 DSR7000 DTivo-27" CRT
Only the 2 DSR704's MRV'ed

Upgraded to AU9 Slimline w/SWM16 w/uS575 stacker feeding a LAL20a amp supplying single coax to each of the 3 DSR's w/dual destackers.

#35 OFFLINE   Shades228

Shades228

    DaBears

  • DBSTalk Club
  • 5,938 posts
Joined: Mar 18, 2008

Posted 13 May 2012 - 06:36 AM

OK ... finally some news from our DirecTV contacts. Hopefully this gets things moving in a positive direction. v6.4a software IS available via Tivo phone calls, so your boxes SHOULD be updating. DirecTV has requested that you provide the following information here to help them work with Tivo to troubleshoot why you're not getting the v6.4a update.

  • Your Tivo model number?
  • What Tivo software version do you currently have?
  • Your Tivo Service Number (TSN)? .... Should be in the system information display.
  • Does your Tivo have any "modifications" to its original software?
  • TV brand & model number?
  • How is your Tivo connected to your TV?
  • If you have an HR10-250 HD Tivo, what video output resolution(s) are you using?

If you're not comfortable posting this information here you can send me a private message and I'll pass it along to my DirecTV contacts.


Known reason the software update won't take effect on modified TiVo's is because it was built into the hacks to disable software updates in the bootpage.

So most people should have the slices but their modifications will never allow it to be installed.

http://www.tivocommu...ad.php?t=486467

Post 13

#36 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,780 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 13 May 2012 - 11:01 AM

Known reason the software update won't take effect on modified TiVo's is because it was built into the hacks to disable software updates in the bootpage.

So most people should have the slices but their modifications will never allow it to be installed.

http://www.tivocommu...ad.php?t=486467

Post 13


True. But some folks without any hacks are not getting the update. I've forwarded their information to DirecTV so that Tivo's engineers can try to figure out what's going on.
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#37 OFFLINE   texasbrit

texasbrit

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 4,348 posts
Joined: Aug 09, 2006

Posted 13 May 2012 - 02:14 PM

Let me ask a different question.
Has ANYONE successfully downloaded 6.4a from the stream in the past few days?

#38 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,225 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 13 May 2012 - 03:43 PM

Let me ask a different question.
Has ANYONE successfully downloaded 6.4a from the stream in the past few days?

It must be preface more important question - was there 6.4a spool last days ? If it was, then: what sat/tpn/PID used ? To help customers verify signal level at least.

#39 OFFLINE   hrsala

hrsala

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Jul 05, 2010

Posted 14 May 2012 - 09:05 AM

I have a virgin, never tampered with, R10, and have had the unit call in every morning (sucessfully) followed with a restart for over two weeks. Still have 6.3 and no locals. When reacquiring sat info on restart, it never gets past 97%.

#40 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,225 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 14 May 2012 - 10:34 AM

I have a virgin, never tampered with, R10, and have had the unit call in every morning (sucessfully) followed with a restart for over two weeks. Still have 6.3 and no locals. When reacquiring sat info on restart, it never gets past 97%.


You should wait when DTV will bring back spooling of the 6.4a.

#41 OFFLINE   texasbrit

texasbrit

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 4,348 posts
Joined: Aug 09, 2006

Posted 14 May 2012 - 12:32 PM

litzdog - see my post above. Although DirecTV seems to believe this is in the stream, I have yet to see a post from ANYONE who has been successful downloading it.

#42 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,225 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 14 May 2012 - 01:23 PM

litzdog - see my post above. Although DirecTV seems to believe this is in the stream, I have yet to see a post from ANYONE who has been successful downloading it.


Duh ? That way by the wording ?
That's is hilarious.

Are they are sending the 6.4a or not ?

#43 OFFLINE   texasbrit

texasbrit

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 4,348 posts
Joined: Aug 09, 2006

Posted 14 May 2012 - 01:36 PM

Note litzdog's post. DirecTv is asking for information from people who can''t get the download.
QUOTE:OK ... finally some news from our DirecTV contacts. Hopefully this gets things moving in a positive direction. v6.4a software IS available via Tivo phone calls, so your boxes SHOULD be updating. DirecTV has requested that you provide the following information here to help them work with Tivo to troubleshoot why you're not getting the v6.4a update. UNQUOTE

So they think people should be able to get 6.4a (otherwise why ask?)

#44 OFFLINE   hrsala

hrsala

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Jul 05, 2010

Posted 14 May 2012 - 02:21 PM

I have been exchanging emails with a DTV "Resolution Specialist" who really thougnt the forced call in and restart would help load 6.4. She has now informed me that she has now "escalated this to our engineering group for further review". For the first time i believe DTV is really trying to fix the problem.

#45 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,225 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 14 May 2012 - 02:49 PM

Note litzdog's post. DirecTv is asking for information from people who can''t get the download.

QUOTE:OK ... finally some news from our DirecTV contacts. Hopefully this gets things moving in a positive direction. v6.4a software IS available via Tivo phone calls, so your boxes SHOULD be updating. DirecTV has requested that you provide the following information here to help them work with Tivo to troubleshoot why you're not getting the v6.4a update. UNQUOTE


So they think people should be able to get 6.4a (otherwise why ask?)


I noted, questioned him ... for both of you - nothing is spooling.

BTW, you're quoting method is not accepted by local vB version - use it as above.

#46 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,780 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 15 May 2012 - 12:41 AM

Latest update from my DirecTV contacts ....

Here's what we know at this time.

1. Thanks to your help the issue has been identified. The download is in the stream but there is an authentication issue preventing some models from receiving it.
2. DirecTV is working with TiVo to resolve.
3. No official ETA but a fix is expected soon (can't commit a time frame yet)
4. Outside of the phone connection there should be no need for users to take additional steps.

So they claim that the software is available via phone calls, not necessarily in the satellite stream. Hopefully they'll get it fixed soon. Stay tuned.
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#47 OFFLINE   wishbone4401

wishbone4401

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Apr 07, 2012

Posted 15 May 2012 - 10:11 AM

Okay - the good news - I provided my DVR / TIVO information (HR10-250) to Litzdog911 and when I forced the phone call this morning, it lasted only a few seconds and the call status came back showing “pending restart” as opposed to “successful”. After forcing the restart, the system came back during the power up message saying a service update was in progress and may take up to an hour. It took about 15 minutes and when it came back up, the system information display showed the software version was now 6.4a. The bad news - not all of the local channels came back. Those that had been totally missing from the guide are back (in my case in Denver 6,12,31) Those that had been in the guide but produced a blank screen (4,7,9 - network channels) were not and a re-authorization did not solve the problem. The original guidance from Directv was that if this happened after the update, to wait 4 hours and then go to the “restart or reset system” menu and select the “clear program information and to do list” option which will require re-entering season pass information. Since I didn’t have season pass information on this receiver that I cared about, I went ahead and did it. It took about 2 hours for the receiver to complete the task and when it finished, all the local channels returned. Also, as near as I can tell, my season pass manager is still intact (the selections and to do list seem normal) but if it still works or not is another issue.

Regarding comments about hacked boxes having a flag set to not allow software updates, this receiver has a replacement hard drive from DVRupgrade that was on 6.3e and was always hooked up to a phone line. In this case, it didn’t have network connectivity (PTVnet was not installed) so I’m assuming the flag wasn’t set since the update worked.

#48 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,780 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 15 May 2012 - 10:23 AM

Excellent news, wishbone! Thanks for the update.
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#49 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,225 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 15 May 2012 - 10:43 AM

Since there is no FW streaming from 101W tp27, that would mean - your TiVo has the slices from days of spooling (last year it was there to be DL to a drive for long enough time) and the phone authorization just triggered the upgrade process.

#50 OFFLINE   kencrane

kencrane

    Cool Member

  • Registered
  • 16 posts
Joined: Nov 18, 2010

Posted 15 May 2012 - 01:28 PM

NO good news for me - forced a phone call & rebooted my 6.3.e SAMSUNG SIR-S4080R & got NO MESSAGE re a service update - just the same old reloading channels to 84% with no local or PBS channels.




Protected By... spam firewall...And...