Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

TIVO SW version 6.4


  • Please log in to reply
121 replies to this topic

#51 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,342 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 15 May 2012 - 01:36 PM

NO good news for me - forced a phone call & rebooted my 6.3.e SAMSUNG SIR-S4080R & got NO MESSAGE re a service update - just the same old reloading channels to 84% with no local or PBS channels.


Can you check your box, if these 6.4a slices stored on a drive ?

If not, then no way to upgrade your TiVo without spooling SW from sat.

...Ads Help To Support This Site...

#52 OFFLINE   sbl

sbl

    Icon

  • DBSTalk Club
  • 863 posts
Joined: Jul 21, 2007

Posted 15 May 2012 - 01:43 PM

There is no way for an unhacked TiVo to be able to tell. If you can use TiVoWeb+, you can look at the MFS database under swsystem.

Steve

My Setup


#53 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,342 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 15 May 2012 - 02:09 PM

Perhaps take the drive out and use Linux or MFSLive or like that ?

#54 OFFLINE   Diana C

Diana C

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,102 posts
  • LocationNew Jersey
Joined: Mar 30, 2007

Posted 15 May 2012 - 06:13 PM

If your DirecTiVo was active and operating in the 2008 timeframe, you SHOULD have the 6.4a slices on your harddrive. If your box was offline between 2007 and 2009, you might have nothing later than 6.3.

If you have a hacked box (e.g. you have MRV working) then installing the 6.4 slices (however it is done, whether by the Slicer or any other means) WILL install the stock TivoApp which will undo hacks like MRV enablement, longer buffers, backdoors, etc. The good news is that TivoApp did not change in 6.4a, so the existing versions of superpatch will work fine. The version number tests will need to be changed to test for version 6.3 or higher instead of just 6.3 (change the '==' to '>='). For example:
if { [string range $SwVer 0 2] == "6.3" }
becomes
if { [string range $SwVer 0 2] >= "6.3" }

Several 6.4a compatible (already edited) versions of superpatch are also floating around the internet (Google is your friend).

As noted above, if you have TivoWebPlus running on your Tivo, it is easy to see what slices you have by looking under swsystem in the MFS database.

For unhacked boxes, the only option is to get the call to work, since any of the manual methods will require at least telnet access, and ftp as well in many cases.

Edited by Diana C, 15 May 2012 - 06:26 PM.

Dish Network Customer from 9/1998-11/2001
DirecTV Customer 10/2001 - 7/2014

FiOS TV/TiVo Customer since 6/2014
Moderator, DBSDish.com 1999-2000
Co-Founder and Administrator, DBSForums.com 2000-2006

Current setup:
DirecTV: HR34-700 (1TB) / HR24-100 (1TB) / HR24-500 (1TB) / HR21-700 (320GB) / HR21-100 (1TB) / 2 H25s / C41-500 / SWiM16 / Nomad / CCK

FiOS: 2 Tivo Roamio Pros (6 TB total) / 5 Tivo Minis attached via MOCA


#55 OFFLINE   wishbone4401

wishbone4401

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Apr 07, 2012

Posted 15 May 2012 - 06:50 PM

Also, as near as I can tell, my season pass manager is still intact (the selections and to do list seem normal) but if it still works or not is another issue.


Now that my receiver has had a chance to download part of the guide, it appears all the season passes will have to be re-entered. The to do list and season pass lists look normal but they are not finding the programs to record. At least the season passes can be re-entered and deleted one at a time without having to work from a written list, screen photographs or memory.

#56 OFFLINE   hrsala

hrsala

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Jul 05, 2010

Posted 16 May 2012 - 09:58 AM

Starting to get an uneasy feeling. Glad to hear some downloads of 6.4 are working. However my R10 still is stuck on 6.3 even after forced call in's twice a day. More disturbing is during the call in, it blasts by the "receiving info" without a hint of anything downloading and nothing "loads". Still waiting on engineering help as promised by the Conflict Resolution Specialist at DTV.

#57 OFFLINE   Diana C

Diana C

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,102 posts
  • LocationNew Jersey
Joined: Mar 30, 2007

Posted 16 May 2012 - 10:49 AM

Now that my receiver has had a chance to download part of the guide, it appears all the season passes will have to be re-entered. The to do list and season pass lists look normal but they are not finding the programs to record. At least the season passes can be re-entered and deleted one at a time without having to work from a written list, screen photographs or memory.


It seems one of the changes in 6.4a was how the local chanel number remapping is handled (your locals are actually delivered on high channel numbers, and then the software remaps them down to the local numbers). As a result, the mapping table needs to be rebuilt, which is what the "Clear program infomation..." does. As a result, once the new map is in place, all your season passes need to be recreated so they will use it. This is also why some channels, prior to the rebuild, are black screens - the "map" points to an invalid program ID.

Dish Network Customer from 9/1998-11/2001
DirecTV Customer 10/2001 - 7/2014

FiOS TV/TiVo Customer since 6/2014
Moderator, DBSDish.com 1999-2000
Co-Founder and Administrator, DBSForums.com 2000-2006

Current setup:
DirecTV: HR34-700 (1TB) / HR24-100 (1TB) / HR24-500 (1TB) / HR21-700 (320GB) / HR21-100 (1TB) / 2 H25s / C41-500 / SWiM16 / Nomad / CCK

FiOS: 2 Tivo Roamio Pros (6 TB total) / 5 Tivo Minis attached via MOCA


#58 OFFLINE   Sunner73

Sunner73

    AllStar

  • Registered
  • 70 posts
Joined: Feb 28, 2012

Posted 17 May 2012 - 01:38 AM

It's been a week now and ONLY 2 of my 5 Tivos have lost the locals... not sure why I haven't lost the other 3 units but hey I'm not going to rock the boat on those 3 as it could be any day now, sigh........

Anyway, I've changed 1 of the 2 Tivos so it now connects via the "network" to DTV and have verified that it can. I've initiated the "Connect to the DVR service now" multiple times and it goes through the processes but nothing downloads.

I've verified that the only SW is my old 6.2a. TWP also confirms it. Any idea when I might expect to get the download?

P.S. As my signature indicates I'm MRV'ed.
Directv customer since 2001
1 HR34-50" Projection TV
2 HR24-27" HDTV/Monitor & 27" CRT
2 DSR704 DTivo's (no locals)-32" CRTs
1 DSR7000 DTivo-27" CRT
Only the 2 DSR704's MRV'ed

Upgraded to AU9 Slimline w/SWM16 w/uS575 stacker feeding a LAL20a amp supplying single coax to each of the 3 DSR's w/dual destackers.

#59 OFFLINE   sbl

sbl

    Icon

  • DBSTalk Club
  • 863 posts
Joined: Jul 21, 2007

Posted 17 May 2012 - 09:09 AM

Have you changed your bootp parameters to disable software installs? Usually those who have hacked their TiVos do this.

Steve

My Setup


#60 OFFLINE   Sunner73

Sunner73

    AllStar

  • Registered
  • 70 posts
Joined: Feb 28, 2012

Posted 17 May 2012 - 12:08 PM

Have you changed your bootp parameters to disable software installs? Usually those who have hacked their TiVos do this.


I don't know what file you're referring to.... I read the rc....author file but I didn't see anything there.

So...I've gone the route of wget from dvrupgr... to get 6.4a;

TivoWebPlus
V2.1.B3
[192.168.1.59]
UI More System Logs Restart HackMan NPL-Q FileUtilities Info Folderize
Directory listing of /SwSystem
NAME TYPE ID DATE TIME SIZE
6.2a-01-2-301 tyDb 4808 03/07/07 11:28 724
6.4a-01-2-101 tyDb 6037402 05/17/12 10:37 780
ACTIVE tyDb 4808 03/07/07 11:28 724

So Thanks for your response, I will install asap after transferring the final recordings

Edited by Sunner73, 28 October 2012 - 09:06 AM.

Directv customer since 2001
1 HR34-50" Projection TV
2 HR24-27" HDTV/Monitor & 27" CRT
2 DSR704 DTivo's (no locals)-32" CRTs
1 DSR7000 DTivo-27" CRT
Only the 2 DSR704's MRV'ed

Upgraded to AU9 Slimline w/SWM16 w/uS575 stacker feeding a LAL20a amp supplying single coax to each of the 3 DSR's w/dual destackers.

#61 OFFLINE   Diana C

Diana C

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,102 posts
  • LocationNew Jersey
Joined: Mar 30, 2007

Posted 18 May 2012 - 06:09 AM

I've don't know what file you're referring to.... I read the rc....author file but I didn't see anything there.

So...I've gone the route of wget from dvrupgr... to get 6.4a;


If you followed any of the popular hacking guides, or used a packaged script, you probably ran a command that set a flag instructing the TiVo to not install any upgrades. Basically, the upgrade process installs the new software on an alternate boot partition and then switches that partition to be the primary. The program used to set the boot partition and parameters is bootp. This command is run only once, while the drive is being hacked, so it doesn't appear in the init file.

Just remember that MRV will be disabled in 6.4a until you rerun superpatch.

Dish Network Customer from 9/1998-11/2001
DirecTV Customer 10/2001 - 7/2014

FiOS TV/TiVo Customer since 6/2014
Moderator, DBSDish.com 1999-2000
Co-Founder and Administrator, DBSForums.com 2000-2006

Current setup:
DirecTV: HR34-700 (1TB) / HR24-100 (1TB) / HR24-500 (1TB) / HR21-700 (320GB) / HR21-100 (1TB) / 2 H25s / C41-500 / SWiM16 / Nomad / CCK

FiOS: 2 Tivo Roamio Pros (6 TB total) / 5 Tivo Minis attached via MOCA


#62 OFFLINE   Sunner73

Sunner73

    AllStar

  • Registered
  • 70 posts
Joined: Feb 28, 2012

Posted 18 May 2012 - 02:23 PM

If you followed any of the popular hacking guides, or used a packaged script, you probably ran a command that set a flag instructing the TiVo to not install any upgrades. Basically, the upgrade process installs the new software on an alternate boot partition and then switches that partition to be the primary. The program used to set the boot partition and parameters is bootp. This command is run only once, while the drive is being hacked, so it doesn't appear in the init file.

Just remember that MRV will be disabled in 6.4a until you rerun superpatch.


Memory.... if you don't use it you lose it..... it's been 4 yrs since I've had to do anything to the 5 units.... lucky I guess. It's just a matter of time before they will start failing. So I'm going to order my drives then swap them out for the newer ones.

Thanks for the kick start.....
Directv customer since 2001
1 HR34-50" Projection TV
2 HR24-27" HDTV/Monitor & 27" CRT
2 DSR704 DTivo's (no locals)-32" CRTs
1 DSR7000 DTivo-27" CRT
Only the 2 DSR704's MRV'ed

Upgraded to AU9 Slimline w/SWM16 w/uS575 stacker feeding a LAL20a amp supplying single coax to each of the 3 DSR's w/dual destackers.

#63 OFFLINE   Sunner73

Sunner73

    AllStar

  • Registered
  • 70 posts
Joined: Feb 28, 2012

Posted 20 May 2012 - 02:05 AM

Just remember that MRV will be disabled in 6.4a until you rerun superpatch.


I was under the impression that MRV was not possible even with superpatch..... has that changed?
Directv customer since 2001
1 HR34-50" Projection TV
2 HR24-27" HDTV/Monitor & 27" CRT
2 DSR704 DTivo's (no locals)-32" CRTs
1 DSR7000 DTivo-27" CRT
Only the 2 DSR704's MRV'ed

Upgraded to AU9 Slimline w/SWM16 w/uS575 stacker feeding a LAL20a amp supplying single coax to each of the 3 DSR's w/dual destackers.

#64 OFFLINE   Diana C

Diana C

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,102 posts
  • LocationNew Jersey
Joined: Mar 30, 2007

Posted 20 May 2012 - 07:31 AM

I have not tried it myself, since I only have one TiVo left active, but lots of people have had MRV on 6.4 for years.

Edit: It should be said that you can get the functionality on 6.4a, but it is with add on software, not from the "Now Playing" list.

Edited by Diana C, 21 May 2012 - 03:46 PM.

Dish Network Customer from 9/1998-11/2001
DirecTV Customer 10/2001 - 7/2014

FiOS TV/TiVo Customer since 6/2014
Moderator, DBSDish.com 1999-2000
Co-Founder and Administrator, DBSForums.com 2000-2006

Current setup:
DirecTV: HR34-700 (1TB) / HR24-100 (1TB) / HR24-500 (1TB) / HR21-700 (320GB) / HR21-100 (1TB) / 2 H25s / C41-500 / SWiM16 / Nomad / CCK

FiOS: 2 Tivo Roamio Pros (6 TB total) / 5 Tivo Minis attached via MOCA


#65 OFFLINE   Sunner73

Sunner73

    AllStar

  • Registered
  • 70 posts
Joined: Feb 28, 2012

Posted 23 May 2012 - 12:21 AM

I have not tried it myself, since I only have one TiVo left active, but lots of people have had MRV on 6.4 for years.

Edit: It should be said that you can get the functionality on 6.4a, but it is with add on software, not from the "Now Playing" list.


That seems to be what I have been noticing while reading many threads @ different sites.

Because I'm not interested in downloading shows (to computer) or things like that ALL I was hoping was to have a similar process of sharing shows.... my mother (80 now) has one and we all want to be able to simply do a transfer for one DTivo to another.

I do enjoy TWP and some of the other utilities but that's just me, as I'm the only computer person in this house.
Directv customer since 2001
1 HR34-50" Projection TV
2 HR24-27" HDTV/Monitor & 27" CRT
2 DSR704 DTivo's (no locals)-32" CRTs
1 DSR7000 DTivo-27" CRT
Only the 2 DSR704's MRV'ed

Upgraded to AU9 Slimline w/SWM16 w/uS575 stacker feeding a LAL20a amp supplying single coax to each of the 3 DSR's w/dual destackers.

#66 OFFLINE   kencrane

kencrane

    Cool Member

  • Registered
  • 16 posts
Joined: Nov 18, 2010

Posted 24 May 2012 - 01:31 AM

I am pessimistic that DTV/TIVO will ever fix the problem of the missing local channels. Jump back to 2008/2009 - my phone was permanently connected & calling in successfully when the 6.4 software came available & it didn’t upgrade then. Also in this time frame the daily telephone call stopped being able to connect not only for me but most if not all Tivos. There are threads one can search if interested re this on DBS Talk & Tivo community. DTV could not or couldn’t be bothered to apparently fix this daily connect in 2008/2009 so I disconnected the phone. Jump to the present: 2012: DTV upgrades something in their system & people with Standard definition Tivos lose local channels. DTV has now ‘miraculously’ fixed the phone ‘call in’ connect problem & I have been able to connect every day for the last 7 weeks but have not received the 6.4 software upgrade. Could DTV/TIVO fix this problem? – I have no doubt if it was system wide affecting thousands of customers it would be fixed by now.
My receiver/TV details are:
· Tivo model number - SAMSUNG SIR-S4080R
· Tivo current software version - 6.3e – 01—2-381
· Tivo Service Number - 381-0000-EO5D-BF78
· My Tivo does NOT have any "modifications" to its original software
· TV brand & model number? SONY – KV-32XBR48
· My Tivo is connected to my TV via – COAX



Starting to get an uneasy feeling. Glad to hear some downloads of 6.4 are working. However my R10 still is stuck on 6.3 even after forced call in's twice a day. More disturbing is during the call in, it blasts by the "receiving info" without a hint of anything downloading and nothing "loads". Still waiting on engineering help as promised by the Conflict Resolution Specialist at DTV.



#67 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,342 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 24 May 2012 - 08:58 AM

I am pessimistic that DTV/TIVO will ever fix the problem of the missing local channels. Jump back to 2008/2009 - my phone was permanently connected & calling in successfully when the 6.4 software came available & it didn’t upgrade then. Also in this time frame the daily telephone call stopped being able to connect not only for me but most if not all Tivos. There are threads one can search if interested re this on DBS Talk & Tivo community. DTV could not or couldn’t be bothered to apparently fix this daily connect in 2008/2009 so I disconnected the phone. Jump to the present: 2012: DTV upgrades something in their system & people with Standard definition Tivos lose local channels. DTV has now ‘miraculously’ fixed the phone ‘call in’ connect problem & I have been able to connect every day for the last 7 weeks but have not received the 6.4 software upgrade. Could DTV/TIVO fix this problem? – I have no doubt if it was system wide affecting thousands of customers it would be fixed by now.
My receiver/TV details are:
· Tivo model number - SAMSUNG SIR-S4080R
· Tivo current software version - 6.3e – 01—2-381
· Tivo Service Number - 381-0000-EO5D-BF78
· My Tivo does NOT have any "modifications" to its original software
· TV brand & model number? SONY – KV-32XBR48
· My Tivo is connected to my TV via – COAX

If 6.4a is not placed on second boot partition (could you check if it there ?) then you've no luck - DTV did stop spooling it last year.

For reference - in gct's channel's tables you can find special (TiVo dedicated) network [40962] where listed TiVo FW spool's location for SD and HD models.
I recall it was at 101W tp27 PIDs: 3f1, 3f2, 3f3, 3f4.
Found it:
Name Number Net TP PID Description
TIVOS 102 40962 27 03F3 TiVo Software Download Channel.
TIVOSHD 103 40962 27 03F4 TiVo HD Software Download Channel.
TIVOR 100 40962 27 03F2 TiVo Test Channel.
TIVOD 101 40962 27 03F2 TiVo Test Channel.

Edited by P Smith, 24 May 2012 - 09:11 AM.


#68 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,853 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 24 May 2012 - 11:43 PM

If 6.4a is not placed on second boot partition (could you check if it there ?) then you've no luck - DTV did stop spooling it last year.

For reference - in gct's channel's tables you can find special (TiVo dedicated) network [40962] where listed TiVo FW spool's location for SD and HD models.
I recall it was at 101W tp27 PIDs: 3f1, 3f2, 3f3, 3f4.
Found it:

Name Number Net TP PID Description
TIVOS 102 40962 27 03F3 TiVo Software Download Channel.
TIVOSHD 103 40962 27 03F4 TiVo HD Software Download Channel.
TIVOR 100 40962 27 03F2 TiVo Test Channel.
TIVOD 101 40962 27 03F2 TiVo Test Channel.


You won't find it on any satellite transponders. The v6.4a update is supposed to be downloading via phone line. But it's still not working for most folks. DirecTV says that Tivo is working on the problem using information that some of you have provided.
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#69 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,342 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 25 May 2012 - 12:00 AM

You won't find it on any satellite transponders. The v6.4a update is supposed to be downloading via phone line. But it's still not working for most folks. DirecTV says that Tivo is working on the problem using information that some of you have provided.

1) I've seen it and had logs, plus I just did show you system info what you quoted;
2) do you know total size of these slices ?
3) it would take years to DL it via phone line.

Forget the statement "The v6.4a update is supposed to be downloading via phone line" as huge mistake, if you really want to bring something valuable here.

#70 OFFLINE   wahooq

wahooq

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 922 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 25 May 2012 - 05:48 PM

Forget the statement "The v6.4a update is supposed to be downloading via phone line" as huge mistake, if you really want to bring something valuable here


Why? Litzdog is very knowlegable and in line with things that are happening....he usually knows whats going on and has helped several people resolve this issue...
My comments and opinions are my own and not necessarily those of DirecTV.

#71 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,342 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 25 May 2012 - 06:16 PM

I'm not against his generosity to help; it just unfortunate for him to pass someone's words what have no meaning.

#72 OFFLINE   RobertE

RobertE

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,024 posts
Joined: Jun 09, 2006

Posted 25 May 2012 - 06:40 PM

I'm not against his generosity to help; it just unfortunate for him to pass someone's words what have no meaning.


Software/firmware for any of the legacy DTivos hasn't been streamed via sat in quite some time. So Litzdog is correct.
Have an Error or Diagnostic code? Find out what it means and how to fix it here: Click Me
Having issues with your HD locals? Report them here: Click Me
Is your receiver compatible with MRV? Check Here

#73 OFFLINE   wahooq

wahooq

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 922 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 25 May 2012 - 06:45 PM

Actually Litz has helped several people get this issue resolved...go back and follow his instructions he posted
My comments and opinions are my own and not necessarily those of DirecTV.

#74 OFFLINE   texasbrit

texasbrit

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,531 posts
Joined: Aug 09, 2006

Posted 25 May 2012 - 07:01 PM

OK, more info. TiVo had apparently said that the update would be downloaded via the phone line, seemed unbelieveable at the time and now they are changing their mind. It will be downloaded the same way it always was, a phone call to set it up and then via the satellite stream. The current message from TiVo (via DirecTV) is that they have found the problem and are cleaning up their database so people should be able to download "soon". Whatever "soon" means in TiVospeak....

#75 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,342 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 25 May 2012 - 07:56 PM

At 7pm PDT, 101W tp27 doesn't have any TiVo FW PID active.




Protected By... spam firewall...And...