Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo

dish guy going to direct, need help in wiring system


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   kspeters

kspeters

    Mentor/Supporter

  • Gold Members
  • 161 posts
Joined: Aug 12, 2003

Posted 02 May 2012 - 08:50 PM

I have a new install coming in a week and would like to see a wiring diagram to see if what I have existing will work.
I will have a hr34 and 2 hd receivers to hook up. Can anyone lead me to a wiring diagram?
Does direct do a single wire from the dish?
If not how many leads come in and what happens from there?
I have tried the search and can't seem to find what i need.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   RACJ2

RACJ2

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,840 posts
Joined: Aug 02, 2008

Posted 02 May 2012 - 09:15 PM

I have a new install coming in a week and would like to see a wiring diagram to see if what I have existing will work.
I will have a hr34 and 2 hd receivers to hook up. Can anyone lead me to a wiring diagram?
Does direct do a single wire from the dish?
If not how many leads come in and what happens from there?
I have tried the search and can't seem to find what i need.

This [thread] has a lot of the wiring diagrams, depending on what set up you have. Yours would probably be like post 8, since you have less then 8 tuners.
HR34-700, HR22-100

#3 ONLINE   inkahauts

inkahauts

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,995 posts
Joined: Nov 13, 2006

Posted 02 May 2012 - 09:16 PM

There is an install section here.. You will likely find the most diagrams there, but ...

One wire from the dish for your setup.

Is your wiring rg6?

#4 OFFLINE   kaminar

kaminar

    Mentor

  • Registered
  • 173 posts
Joined: Mar 25, 2012

Posted 03 May 2012 - 06:26 AM

Quickest reply would be to post question at:

http://forums.directv.com

>> Installation/Set-up

The TechKnows (and some installers) are experts and will post detailed diagrams.

Good luck!

-=K=-

#5 OFFLINE   kspeters

kspeters

    Mentor/Supporter

  • Topic Starter
  • Gold Members
  • 161 posts
Joined: Aug 12, 2003

Posted 03 May 2012 - 03:37 PM

There is an install section here.. You will likely find the most diagrams there, but ...

One wire from the dish for your setup.

Is your wiring rg6?



Yes, all RG6
So if I understand you correctly there will be one rg6 from dish to the swm switch or what ever and then from the swm 1 rg6 to each receiver?

#6 OFFLINE   funnyfarm299

funnyfarm299

    AllStar

  • Registered
  • 90 posts
Joined: Mar 03, 2012

Posted 03 May 2012 - 05:36 PM

Yes, all RG6
So if I understand you correctly there will be one rg6 from dish to the swm switch or what ever and then from the swm 1 rg6 to each receiver?


There is essentially two options. The most common is to use a SWM LNB. This includes the switch in the LNB, so all you need in the house is splitters. 1 wire from the dish to the first splitter, then do it like cable tv. You would just need to add a power inserter to provide 21 volts for the LNB.

The other option is an actual SWM switch. This requires four wires from the dish to the switch, which then has one wire to each TV. The reason for this is the SWM LNB only supports eight tuners max. EG, if you wanted an HR34 (5 tuners) and four more TVs, you would need the separate switch.

You may want to read this.

#7 OFFLINE   kspeters

kspeters

    Mentor/Supporter

  • Topic Starter
  • Gold Members
  • 161 posts
Joined: Aug 12, 2003

Posted 03 May 2012 - 06:51 PM

Well, I really would like the 1 coax solution b/c I am already set up for that. It sure would make my installation much easier for everyone.
Thansk fro all the information.
Now about the dish,,,,,,,,do I just need a mounting pad the size of the mount or will there be struts?




spam firewall