Jump to content

Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Hopper - S212/Joey S264 Software Experiences/Bugs


  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#21 OFFLINE   renpar61

renpar61

    Legend

  • Registered
  • 138 posts
Joined: Aug 05, 2006

Posted 24 May 2012 - 12:27 PM

S212 seems to have solved the problems I was having with remotely viewing the timers and schedules on my Hopper boxes. At least it fixed them with the iPad app. I have not checked it out with Dish Online.


iOS Apps now work, timers, schedule, rentals still no go on Dishonline, which in my view is very poor anyway, besides the pretty interface.
It seems like they prioritized the online viewing, more than controlling your DVR remotely. I am still able to access dish.sling.com which mirrors the iOS App and works well.

#22 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,765 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 24 May 2012 - 01:55 PM

Last midnight [PDT] S2.12/S2.64 become national.

#23 OFFLINE   356B

356B

    Icon

  • Registered
  • 894 posts
  • LocationNorthern California
Joined: Oct 11, 2008

Posted 24 May 2012 - 05:58 PM

Last midnight [PDT] S2.12/S2.64 become national.

Yep...my second Hopper got it last night. Nothing to shout about though...:sure:
Thank you and
Best of luck

#24 OFFLINE   bigdog9586

bigdog9586

    Legend

  • Registered
  • 109 posts
Joined: Jan 17, 2008

Posted 24 May 2012 - 06:38 PM

Got the 2.12 hopper update and now my timers are all screwed up. I noticed a Half hour show Lawman that I record each day was recording for 5 hours. Got it to stop and tried deleting it only to have it delete the other 9 lawmans I had recorded. Further checking shows all my timers for the next 8 days except for prime all show no info avail. even though my guide works plus the timers that are listed after the weeks schedule all are right. Every timer that says no info available all have at least double and some many hours to record even though 99% of them are for an hour. Any ideas on fixing this?

#25 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,765 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 24 May 2012 - 08:03 PM

Cold reboot could help.

My technical observation: the h2k's CPU [BCM7420] is producing so much heat ! The small heat-sink is not adequate for the job, need to create constant airflow, but the small fan is not rotating !!!
They make worst design what I've seen starting from 622 ... :( It's amuse to me how they don't learning from own mistakes for many years. :(
It would major reason for malfunctioning software (reboots, hangups, not run timers, etc) of h2k.

Measured - the temperature is 60C/140F with custom made heat-sink (4x bigger) with open cover during transition from idle to 2x HD programs..

Edited by P Smith, 24 May 2012 - 09:42 PM.


#26 OFFLINE   bigdog9586

bigdog9586

    Legend

  • Registered
  • 109 posts
Joined: Jan 17, 2008

Posted 25 May 2012 - 05:08 PM

Whatever the problem was it was ok the following morning.

#27 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,765 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 25 May 2012 - 06:20 PM

Whatever the problem was it was ok the following morning.


Because of nightly reboot.
Same solution what I offered to you, but delayed to midnight (1am ?).

#28 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,765 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 25 May 2012 - 06:21 PM

Measured idling mode: 52C - still hot,
too hot, I can't hold my finger on the heat-sink. :eek2:

#29 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,765 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 02 June 2012 - 01:04 AM

Measuring temps ... for now , just by the FW, what is reporting a drive's temperature, not a CPU's.

Get some Unicode wrong symbol - degree. Look as Chinese web site with incorrect chars encoding.

#30 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,765 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 02 June 2012 - 11:05 AM

Can't find the original post ...

To keep history of added features: the S2.12 does support connection between h2k and Js over Ethernet instead of coax.

A tip from an installer: before switch to Ethernet cabling, be sure you did finish download S212 and S264 to all your devices.

#31 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,765 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 04 June 2012 - 12:22 AM

After installing on top of new CPU's heatsink a small 1" 12VDC fun connected to +5V (it's running very silently) - a temp of CPU dropped to 35C/96F.

PTA method is revealed: h2k writing four separate transport streams into four files (inside of folder PTAT) as four hour segments (5-6-7 GB size) and has special files describing its segmentation [program] to show these in PTA list; when you store some programs, the DVR make a copy selected program(s) to user folder (AV_REQ_HD).
So, no - it's not whole mux [tp] recorded. Just four separate streams ie programs.

Edited by P Smith, 04 June 2012 - 12:29 AM.


#32 OFFLINE   tcatdbs

tcatdbs

    Icon

  • Registered
  • 565 posts
Joined: Jul 10, 2008

Posted 06 June 2012 - 10:13 AM

Joey crashed last night. Not exactly sure what I was doing, I think browsing with right arrow button. Froze on one channel (playing that channel fine), just lost all control (no guide, no channel changing, no off/on), no effect using buttons on the Joey itself. I left it on all night thinking it would be resolved this AM, not. Unplugged/reboot, works fine now.

#33 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,765 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 06 June 2012 - 10:46 AM

Joey crashed last night. Not exactly sure what I was doing, I think browsing with right arrow button. Froze on one channel (playing that channel fine), just lost all control (no guide, no channel changing, no off/on), no effect using buttons on the Joey itself. I left it on all night thinking it would be resolved this AM, not. Unplugged/reboot, works fine now.


Get a fan or notebook cooler, put it upside down on the cooling mat. See if it will help.

#34 OFFLINE   TheWeave

TheWeave

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: Jun 06, 2012

Posted 06 June 2012 - 11:10 AM

With the 212/264 software, 2 month old system, I have discovered the "Guide" will show 4 different episode of a series but the description for each episode is the same. And that description will be incorrect for all 4 episodes. This condition also occurs in "my recordings".

My calls to Dish TV have gone unresolved, baffles the engineers.

#35 OFFLINE   Ray C@DISH Network

Ray C@DISH Network

    Icon

  • DISH Representative
  • 914 posts
Joined: Dec 28, 2010

Posted 06 June 2012 - 11:13 AM

Please provide your receiver number to me in a PM so I can submit a trouble report to the engineers about this issue to determine if this is an isolated or a developing issue. Please let me know. Thanks.

With the 212/264 software, 2 month old system, I have discovered the "Guide" will show 4 different episode of a series but the description for each episode is the same. And that description will be incorrect for all 4 episodes. This condition also occurs in "my recordings".

My calls to Dish TV have gone unresolved, baffles the engineers.



#36 OFFLINE   356B

356B

    Icon

  • Registered
  • 894 posts
  • LocationNorthern California
Joined: Oct 11, 2008

Posted 06 June 2012 - 09:10 PM

Rumor has it 213/265 rolling perhaps tonight.
Thank you and
Best of luck

#37 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,765 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 08 June 2012 - 12:03 AM

Seems to me that parrot can't replicate well what ppl told him :).

Last night has been updated only Apps version without changing FW versions: AX040 -> AX044.

#38 OFFLINE   356B

356B

    Icon

  • Registered
  • 894 posts
  • LocationNorthern California
Joined: Oct 11, 2008

Posted 08 June 2012 - 06:56 PM

Seems to me that parrot can't replicate well what ppl told him :).

Last night has been updated only Apps version without changing FW versions: AX040 -> AX044.


The other is reporting a limited 213.
Thank you and
Best of luck

#39 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,765 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 08 June 2012 - 07:52 PM

The other is reporting a limited 213.


The word "reporting" is not applicable to rumors. :D

#40 OFFLINE   356B

356B

    Icon

  • Registered
  • 894 posts
  • LocationNorthern California
Joined: Oct 11, 2008

Posted 08 June 2012 - 09:46 PM

http://www.satellite...-summit-19.html

Could be, who knows. !pepsi! Have you no faith?
Thank you and
Best of luck




spam firewall