Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

nomad Activation Issue


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 OFFLINE   Go Beavs

Go Beavs

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,385 posts
  • LocationPortland, OR DMA
Joined: Nov 18, 2008

Posted 03 June 2012 - 10:56 PM

So, I'm all excited for my nomad to arrive after ordering one last week. It gets here on Saturday and after baseball and church, I get it connected to my home network and download the app to my iPad and Mac.

Then, in the midst of my excitement to watch all my shows whenever and wherever I want, I get a nomad activation failure: "There is a problem registering your Nomad. Please try again or call Customer Service at 1-800-531-5000 and report the diagnostic code displayed below". The code is (Nomad/65535).

The nomad itself seemed fine (blue lights) and all my DVRs are internet connected, so I call. The first CSR doesn't know the code so he eventually transfers me to case management. The CM rep looks up the code and has me reset the nomad (2 minute reset), delete and reinstall the iPad app, and do it all again after he activated nomad service on my account. No luck.

The CM rep told me the error code is that all the licenses are used up on my account. Pretty hard to do if you've just purchased this unit from DIRECTV. Anyway, he says that he needs to email the engineering dept. and get them to reset my account. He'll call me back Tuesday evening for a followup.

So, as I wait for Tuesday, does anyone have any thoughts on a quicker solution, or is the CM rep on the right track here? Does anyone know if that error codes jives with the info the CM rep gave me?

Any comments or suggestions are welcomed. Thank guys!

Edited by Go Beavs, 04 June 2012 - 06:46 AM.

Genie, Hx2x, nomad
D* customer since Oct '99


...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Justin23

Justin23

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,212 posts
Joined: Jan 10, 2008

Posted 03 June 2012 - 11:35 PM

Did you purchase your nomad from DIRECTV directly or elsewhere (EBay, etc)?

#3 OFFLINE   Go Beavs

Go Beavs

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 3,385 posts
  • LocationPortland, OR DMA
Joined: Nov 18, 2008

Posted 04 June 2012 - 05:57 AM

I bought it brand spanking new from DIRECTV.

Genie, Hx2x, nomad
D* customer since Oct '99


#4 OFFLINE   Go Beavs

Go Beavs

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 3,385 posts
  • LocationPortland, OR DMA
Joined: Nov 18, 2008

Posted 04 June 2012 - 11:08 PM

I tried activating again when I got home and viola, success!

It appears that DIRECTV engineers fixed whatever issue that was causing my problem. Now I'm adding shows to nomad's queue and waiting for the preparation process to complete.

I hope DIRECTV can fix the issue preemptively for anyone else who purchases a nomad device so they don't have to wait to use their cool new gadget.

Edited by Go Beavs, 05 June 2012 - 07:41 AM.

Genie, Hx2x, nomad
D* customer since Oct '99


#5 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Fortuna! Fameux des Halles

  • DBSTalk Club
  • 12,987 posts
  • LocationWinters, California
Joined: Dec 02, 2010

Posted 05 June 2012 - 12:27 AM

I tried activating again when I got home and viola, success!

It appears that DIRECTV engineers fixed whatever issue that was causing my problem. Now I'm adding shows to nomad's queue and waiting for the preparation process to complete.

I hope DIRECTV can fix the issue preemptively for anyone else who purchases a nomad device so they don't have to wait to their cool new gadget.


Glad that did it for you.

It may well not have been any engineered change, for several of us have found activation to be sometimes hit-or-miss.

Enjoy!
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#6 OFFLINE   Go Beavs

Go Beavs

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 3,385 posts
  • LocationPortland, OR DMA
Joined: Nov 18, 2008

Posted 05 June 2012 - 09:53 AM

Glad that did it for you.

It may well not have been any engineered change, for several of us have found activation to be sometimes hit-or-miss.

Enjoy!


Yeah could have been an issue with a server or something. Case management is supposed to call me tonight and I'll ask if they know what the problem was.

Thanks!

Genie, Hx2x, nomad
D* customer since Oct '99


#7 OFFLINE   tpieples

tpieples

    New Member

  • Registered
  • 2 posts
Joined: Oct 06, 2012

Posted 06 October 2012 - 12:35 PM

I have the exact same issue with the exception that I purchased the Nomad on Ebay. Directv told me that purchasing it from a third party is not a problem. Rather they have to unlink it from the original owner's account. Why would this take a week to do?? Is there something else I can do in the meantime? I already reset the Nomad and unistalled and then re-installed the software on my PC. Grrr.....

Edited by tpieples, 06 October 2012 - 12:55 PM.


#8 OFFLINE   peds48

peds48

    🙈🙉🙊📡

  • DBSTalk Club
  • 11,941 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Jan 10, 2008

Posted 06 October 2012 - 08:31 PM

I have the exact same issue with the exception that I purchased the Nomad on Ebay. Directv told me that purchasing it from a third party is not a problem. Rather they have to unlink it from the original owner's account. Why would this take a week to do?? Is there something else I can do in the meantime? I already reset the Nomad and unistalled and then re-installed the software on my PC. Grrr.....


don't know how long is supposed to take, but the fact is that DirecTV has to remove it from the last customer account before it can be activated on your account.
Here’s to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The the troublemakers.
The round pegs in the square holes.

The ones who see things different.
They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo.


Think Differently 

#9 OFFLINE   tpieples

tpieples

    New Member

  • Registered
  • 2 posts
Joined: Oct 06, 2012

Posted 07 October 2012 - 01:01 PM

Thanks for the reassurance that it's not just a runaround. I guess I need to be patient. I feel like a kid a week before Christmas.




Protected By... spam firewall...And...