Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Moved D*TV rcvr up two flights, not getting all channels


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 OFFLINE   pocolocobob

pocolocobob

    Cool Member

  • Registered
  • 22 posts
Joined: Dec 30, 2011

Posted 14 June 2012 - 02:54 PM

Did some room & furniture moving, including moving my newer HR23 box upstairs to bedroom where I had the HR20. Still on single cable no new cables, but it was set for two tuners so I had forgot about that and reset system. Then my son reminded me I only have one SAT cable in the bedroom so I did the dish setup and specified One tuner and it rebooted and I got signal strength fine and about half my channels. All channels are listed in the guide, but about have have no programming information in the time slots. I know this is either the time it takes to rebuild the guide or maybe some setting that is blocking half my channels.

Should I just wait 24 hours or is there something to try?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Registered
  • 10,265 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 14 June 2012 - 03:00 PM

If the receiver is rebooted twice within 30 minutes it will flush the Guide. It will take about 24 hours for the Guide to fully populate again. Just give it time.

With regard to the comment that you only get half your channels, what happens when you tune to the other channels?

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#3 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,088 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 14 June 2012 - 03:00 PM

Did you take off the B Band Converter that was on the HR20?

#4 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Registered
  • 10,265 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 14 June 2012 - 03:04 PM

Did you take off the B Band Converter that was on the HR20?


Good call.

The HR23 doesn't need the BBC like the HR20 does. Missed that one.

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#5 OFFLINE   pocolocobob

pocolocobob

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 22 posts
Joined: Dec 30, 2011

Posted 15 June 2012 - 09:09 AM

OK, heading back home today will check to see if HR23 guide is fully populated. Also, I did leave the BBConverter on... so I should take it off? Only using one (1) sat feed line from the dish upstairs on the HR23.

Thanks for the help... hope this solves the problem. I'll post back later today.

Bob

#6 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,088 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 15 June 2012 - 09:14 AM

Yes, take off the BBC. In your setup, the HR20 needs it, but it is built into the HR23. The HR23 is the only one that has one built in. If you ever move to a SWM setup, you'd get rid of them entirely.

#7 OFFLINE   pocolocobob

pocolocobob

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 22 posts
Joined: Dec 30, 2011

Posted 17 June 2012 - 01:53 PM

Just wanted to note that removing the BBC and giving the guide a chance to catch up worked. Thanks for the help guys. As long as I have the HR20 (still working like a charm) I can't do that SWM deal... thats where you can split the signal from one wire into like 8 wires? I only have three boxes, don't plan on any more, but it would be nice to have the DVRs all seeing two separate sets of signals LOL.

Mike

#8 OFFLINE   kevinwmsn

kevinwmsn

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,346 posts
Joined: Aug 19, 2006

Posted 17 June 2012 - 01:58 PM

HR20 works fine in SWM setup. There are plenty of people with SWM setup with HR20s.
my setup here

#9 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Registered
  • 10,265 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 17 June 2012 - 02:00 PM

Just wanted to note that removing the BBC and giving the guide a chance to catch up worked. Thanks for the help guys. As long as I have the HR20 (still working like a charm) I can't do that SWM deal... thats where you can split the signal from one wire into like 8 wires? I only have three boxes, don't plan on any more, but it would be nice to have the DVRs all seeing two separate sets of signals LOL.

Mike


HR20 works fine in SWM setup. There are plenty of people with SWM setup with HR20s.


Yup. HR20 works fine with SWM. SWM just allows a single coax to be used for dual-tuner receivers (DVRs). You can also use splitters in your setup as long as you use SWM compatible splitters.

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom





Protected By... spam firewall...And...