Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

HD DVRs, Receivers and R22: 0x05D2/0x45D2/0x5D3/0x59D/0x5CD Issues/Discussion


  • Please log in to reply
169 replies to this topic

#51 OFFLINE   lparsons21

lparsons21

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,570 posts
  • LocationHerrin, IL
Joined: Mar 04, 2006

Posted 23 June 2012 - 07:24 AM

Now that I've had 0x5D2 for about a week, some things are happening that weren't before.

1. While the number of audio/video glitches is much less than previous, they are much more pronounced. Lasting longer and much more obvious, and some even requiring a channel switch and switch back to clear up.

2. Audio completely gone after a skip is not uncommon, requiring a skip-back and then forward again. I had this loss of audio before, but very rarely, now more common.

3. Overall speed has slowed some, not enough to really care, but noticeable.

4. Remote response/ignoring is now showing up more often although not as bad as with previous versions.

Lloyd
Receiver : Dish Hopper w/Sling & Super Joey, Genie
HDTV : Mitsi WD-73742 73" 3D DLP
Surround: Denon AVR-2113ci 7.1 Setup

 


...Ads Help To Support This Site...

#52 OFFLINE   Jerry_K

Jerry_K

    Godfather

  • Registered
  • 433 posts
Joined: Oct 21, 2006

Posted 23 June 2012 - 11:45 AM

Well the double play no audio on "new" tuner is now fixed by the DOWNGRADE to both tuners when you go into doubleplay. Neither tuner has audio. Have to do HDMI switch on the receiver to get audio back. Sure wonder why we keep getting downgrades. Why don't these things just keep the buffer for the two tuners all the time like the TiVo? It's dumb to have to build a buffer to watch double play properly (without commercials).

PLEASE bring back the SD GUI.
Genie (nee HR34) 2TB Internal, Magnavox NR1601, Sharp 40" LED
HR24 2TB Internal, Magnavox NR1501, Sansui 32" LCD

#53 OFFLINE   Thwarter

Thwarter

    Cool Member

  • Registered
  • 23 posts
Joined: Mar 19, 2008

Posted 24 June 2012 - 11:54 AM

With 05D2 I'm finding the guide is often slower to populate and respond. Not every time, but often enough to notice. When I press GUIDE an empty guide screen will come up, then it takes anywhere from 5 to 15 seconds to populate, and the remote won't respond at all during that time.

The LIST function seems to come up OK though. That was a problem a couple versions ago and at least that seems OK now.
DirecTV HR22-100
Yamaha RX-A3000
Sony KDL-55HX800
Sony PlayStation 3 (40GB Fat and 160GB Slim)
Definitive Technology BP-20 (F), CLR-1000 ©, BP-2 ®, PowerField 1500 (sub)
Monster HTS2500 PowerCenter
Sony SAT-A2 (retired)

DirecTV Customer since Oct '96

#54 OFFLINE   beestea

beestea

    AllStar

  • Registered
  • 60 posts
Joined: Dec 12, 2006

Posted 24 June 2012 - 09:51 PM

HR24-100 0x5d2.... Can't 30 sec skip some local? commercials. Bug or "feature" ? I remember this happening one other time on a test release.

#55 OFFLINE   Sea bass

Sea bass

    Icon

  • Registered
  • 673 posts
Joined: Jun 09, 2005

Posted 25 June 2012 - 01:29 PM

HR24-500 0x5d2. Found Game Search "Off" in settings + info & test + more info. Where can Game Search be switched to "On"??

#56 OFFLINE   wxguy

wxguy

    AllStar

  • Registered
  • 91 posts
Joined: Feb 17, 2008

Posted 25 June 2012 - 02:44 PM

The handshake problem when switching to a 3d channel has been fixed with this version. It loaded in last night and that was the first thing I checked this AM. Good fix programmers.

#57 OFFLINE   bobvick1983

bobvick1983

    Godfather

  • Registered
  • 277 posts
  • LocationNW Alabama
Joined: Mar 21, 2007

Posted 25 June 2012 - 04:45 PM

Since all of my HR24's (4) have gotten this update, my HR34 playlist no longer alphabetizes the entire network playlist. The playlist is alphabetized by DVR, I.E. each of the 4 DVR's individual playlist is in order. This did not happen until I got this update. I hope they come out with a fix for this.

DIRECTV
DIRECTV AU9-SL3 dish, SWM 16, HR44-700, HR24-100 2TB external HDD, HR24--200 1TB external HDD, HR24-200 1TB external HDD, HR21-700 receivers 2TB interal HDD, DECA Networked

 

C-BAND

7.5' SAMI C-Band dish, Chaparral Dual C feed, Norsat 8115C-Band LNB's, GEOSat Pro MicroHD, GBox V3000 Positioner
 


#58 OFFLINE   Sea bass

Sea bass

    Icon

  • Registered
  • 673 posts
Joined: Jun 09, 2005

Posted 25 June 2012 - 07:29 PM

HR24-500 0x5d2. Found Game Search "Off" in settings + info & test + more info. Where can Game Search be switched to "On"??


Nevermind, GameSearch Off has disapeared from the menu...If you are checking, look below completion code.

#59 OFFLINE   NCDolphinFan

NCDolphinFan

    Cool Member

  • Registered
  • 10 posts
  • LocationWesley Chapel, FL
Joined: Apr 25, 2007

Posted 26 June 2012 - 05:31 AM

Since all of my HR24's (4) have gotten this update, my HR34 playlist no longer alphabetizes the entire network playlist. The playlist is alphabetized by DVR, I.E. each of the 4 DVR's individual playlist is in order. This did not happen until I got this update. I hope they come out with a fix for this.

Interesting. Since my 2 HR-24s have gotten this update, it corrected the playlist order problem. I have two HR22s and two HR24s. Prior to this update the 24s had the playlist issue when the 24s were on x059e and the 22s where on x05cd.

It was discussed in this thread:
http://www.dbstalk.c...ad.php?t=205862

#60 OFFLINE   RunnerFL

RunnerFL

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,154 posts
Joined: Jan 04, 2006

Posted 26 June 2012 - 07:00 AM

Since all of my HR24's (4) have gotten this update, my HR34 playlist no longer alphabetizes the entire network playlist. The playlist is alphabetized by DVR, I.E. each of the 4 DVR's individual playlist is in order. This did not happen until I got this update. I hope they come out with a fix for this.


They will, eventually. The HR34 is behind the HR2X's in the development process.

Interesting. Since my 2 HR-24s have gotten this update, it corrected the playlist order problem. I have two HR22s and two HR24s. Prior to this update the 24s had the playlist issue when the 24s were on x059e and the 22s where on x05cd.

It was discussed in this thread:
http://www.dbstalk.c...ad.php?t=205862


Your issue was fixed because your client is an HR24, his is an HR34.
THIS SPACE FOR RENT

#61 OFFLINE   Xsabresx

Xsabresx

    Icon

  • Registered
  • 986 posts
Joined: Oct 08, 2007

Posted 26 June 2012 - 07:08 AM

HR23 got it last night and the clock and guide are 3hrs behind.
Menu reset resolved the issue.

since 2001

HR20-700 -- LG 55LH55 LCD
HR23-700 -- Sony KDL-60EX500 LCD
HR21-100 --Vizio VA26LHDTV10T
HR24-500 -- Samsung UN32EH5000FXZA

 

#62 OFFLINE   TANK

TANK

    Icon

  • DBSTalk Club
  • 885 posts
  • LocationFLORIDA
Joined: Feb 16, 2003

Posted 26 June 2012 - 07:30 AM

My HR 23 got it last night with no problems.

#63 OFFLINE   FussyBob

FussyBob

    Legend

  • Registered
  • 186 posts
Joined: Jan 11, 2009

Posted 26 June 2012 - 01:39 PM

Updated last night, 2, HR22's.

Now no TV apps, the TV app vertical screen shows with the apps, but can't scroll or select an app. Sometimes just a blank, black, vertical screen shows without the apps. Did RB reset, pulled power plug reset. It does the same for both receivers. Re-setup the network connection settings, etc.

Is the TV apps working for anyone today, maybe it's just down?



Bob P.

#64 OFFLINE   steve841

steve841

    New Member

  • Registered
  • 8 posts
Joined: Sep 12, 2010

Posted 26 June 2012 - 08:28 PM

Since the update, I've had:

A freeze.. Requiring a reset.
Several occasions of tuner lag... Change channel and it takes several seconds to show on screen.
Scrolling thru guide gets several long pauses ...same when going thru menus in dvr.
Sound drops are still present.

So far, not impressed.

#65 OFFLINE   allenn

allenn

    Icon

  • Registered
  • 702 posts
  • LocationGeorgia
Joined: Nov 19, 2005

Posted 26 June 2012 - 08:40 PM

Can someone explain why some of us get the updates and have zero problems, and others have mega-problems?

PrimeStar/DIRECTV subscriber since 10/30/1994.
Roswell, GA (Atlanta Area)
2 D* HR24-100s and AM21s
MRV - D* SWiM LNB, PI-21 module, and Wireless DECA Cinema Connection Kit (CCK-W)
Linksys WRT310N


#66 OFFLINE   FussyBob

FussyBob

    Legend

  • Registered
  • 186 posts
Joined: Jan 11, 2009

Posted 26 June 2012 - 08:42 PM

Updated last night, 2, HR22's.

Now no TV apps, the TV app vertical screen shows with the apps, but can't scroll or select an app. Sometimes just a blank, black, vertical screen shows without the apps. Did RB reset, pulled power plug reset. It does the same for both receivers. Re-setup the network connection settings, etc.

Is the TV apps working for anyone today, maybe it's just down?



Bob P.




Both receivers fixed themselves at the same time, apps now work fine!

I think there was an issue from DTV's end.

#67 OFFLINE   Earlyadopt

Earlyadopt

    Mentor

  • Registered
  • 41 posts
Joined: Jan 20, 2007

Posted 26 June 2012 - 08:59 PM

Hey there,

I've got 3 hr22/100s going thru a Yamaha receiver and am getting a ton of video dropouts during recorded shows.

I've restarted etc. . . no change.

they all got 0x5d2 on 6/20.

hitting the resolution button seems to temporarily get rid of the problem.


DRAG.


#68 OFFLINE   BlackCoffee

BlackCoffee

    AllStar

  • Registered
  • 56 posts
Joined: May 23, 2009

Posted 27 June 2012 - 07:54 AM

Hey there,

I've got 3 hr22/100s going thru a Yamaha receiver and am getting a ton of video dropouts during recorded shows.

I've restarted etc. . . no change.

they all got 0x5d2 on 6/20.

hitting the resolution button seems to temporarily get rid of the problem.


DRAG.


I have an HR-21 and HR-22. I have noticed drop outs on the HR-21 which are not isolated to recording. My HR-22 seems fine in recording and playback.

Since these drop outs are intermittent, I suspect signal or signal strength problems. I have pretty good signal strength and have not experienced drop out problems that other people have complained about related to software updates.

The only real problems I experience are slow menus (not too bad with the latest release) and the recent spat of HDMI handshake problems that I believe are solved in this last release.

#69 OFFLINE   Dan B

Dan B

    Legend

  • Registered
  • 114 posts
Joined: Mar 06, 2007

Posted 27 June 2012 - 08:07 AM

The HR21-700 got the 0x5D2 update 2 days ago & it fixed my HDMI issues & I have had no problems so far with that one.


Unfortunately, our R22-100 got 0x5D2 last night & is stuck in a start up loop. It goes from "almost there...just a few more seconds" to "running receiver self-check" & then repeats. I'm going to unplug it & see what happens...

Unplugging for 10 minutes didn't change anything. I'm going to try swapping in the component video cable. I am seeing a lot of screen flickering before it goes to the self-check stage. It's currently using an HDMI-DVI cable plugged into an older rear-projection HDTV (with no HDMI), maybe something is weird with that...

FIXED UPDATE: So, I unplugged the HDMI-DVI cable...and it started right up. :lol: Once it started, I re-connected the HDMI-DVI cable, and it is working fine with that connection now. I am thinking it might be safer to use the component video cable with that TV from now on, although the DVI connection does look just a bit better to me.

Edited by Dan B, 27 June 2012 - 09:03 AM.


#70 OFFLINE   jtbell

jtbell

    AllStar

  • Registered
  • 92 posts
Joined: Nov 24, 2008

Posted 27 June 2012 - 09:51 AM

This appears to have fixed the HDMI handshake issues on my system. Components are listed in my signature.
Current Configuration:
HR22-100
Yamaha RX-A710BL
Samsung UN60D7000V
Klipsch RCW-5 in-wall speakers x4
Klipsch RC-53 center
Klipsch KW-100 sub

#71 ONLINE   sbelmont

sbelmont

    Legend

  • Registered
  • 223 posts
Joined: Aug 05, 2007

Posted 27 June 2012 - 01:11 PM

Received the update on my HR24 yesterday. When I went to play a recorded program I got no video or sound. This was the case for a program recorded on that DVR or through whole home from another DVR. I rebooted the HR24 and it came up with no picture/sound on live programming also. I did a quick power off/on sequence and everything started working again.

Still waiting for an update on my HR20 boxes. They are still having HDMI issues through my Yamaha AVR.

#72 OFFLINE   retired flyer

retired flyer

    Cool Member

  • Registered
  • 26 posts
Joined: Nov 12, 2007

Posted 27 June 2012 - 01:50 PM

0x5D2 updated last night on HR-21. Handshake issue is gone with 1080i only selected. Handshake issue reappears if 1080i & 1080p are both selected. Nice try Directv, but no cigar.

#73 ONLINE   Nighthawk68

Nighthawk68

    Godfather

  • DBSTalk Club
  • 360 posts
  • LocationNorthern Michigan
Joined: Oct 14, 2004

Posted 27 June 2012 - 08:39 PM

HR21-200 Got the 0x5d2 update today and the HR22-100 got the update yesterday. The HR22 is hooked up to a Denon receiver, handshake issue is gone, and resolution bug is now resolved (native on) 1080i & 1080p both selected.

#74 ONLINE   sbelmont

sbelmont

    Legend

  • Registered
  • 223 posts
Joined: Aug 05, 2007

Posted 27 June 2012 - 10:47 PM

Received the update on my HR20 boxes today. The handshake issue is gone between them and my Yamaha AVR. We've had no issues with either box or switching between inputs.

#75 OFFLINE   T-Mac

T-Mac

    AllStar

  • Registered
  • 92 posts
Joined: Feb 16, 2012

Posted 28 June 2012 - 07:21 AM

Anybody know why the H25-500s and H25-100s are not getting updated? The H25-700s have received the latest release (5D2), but my H25-500 has not and it never got the previous release either. It's been stuck on 59D for a while now.




Protected By... spam firewall...And...