Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

HD DVRs, Receivers and R22: 0x05D2/0x45D2/0x5D3/0x59D/0x5CD Issues/Discussion


  • Please log in to reply
169 replies to this topic

#61 OFFLINE   Xsabresx

Xsabresx

    Icon

  • Registered
  • 981 posts
Joined: Oct 08, 2007

Posted 26 June 2012 - 07:08 AM

HR23 got it last night and the clock and guide are 3hrs behind.
Menu reset resolved the issue.
since 2001

HR20-700 -- LG 55LH55 LCD
HR23-700 -- Sony KDL-60EX500 LCD
HR21-100 --Vizio VA26LHDTV10T
H24-100 -- Hitachi 51F59 Rear Projection
H24-100 -- Some tube that wont die

...Ads Help To Support This SIte...

#62 OFFLINE   TANK

TANK

    Icon

  • DBSTalk Club
  • 876 posts
  • LocationFLORIDA
Joined: Feb 16, 2003

Posted 26 June 2012 - 07:30 AM

My HR 23 got it last night with no problems.

#63 OFFLINE   FussyBob

FussyBob

    Legend

  • Registered
  • 175 posts
Joined: Jan 11, 2009

Posted 26 June 2012 - 01:39 PM

Updated last night, 2, HR22's.

Now no TV apps, the TV app vertical screen shows with the apps, but can't scroll or select an app. Sometimes just a blank, black, vertical screen shows without the apps. Did RB reset, pulled power plug reset. It does the same for both receivers. Re-setup the network connection settings, etc.

Is the TV apps working for anyone today, maybe it's just down?



Bob P.

#64 OFFLINE   steve841

steve841

    New Member

  • Registered
  • 8 posts
Joined: Sep 12, 2010

Posted 26 June 2012 - 08:28 PM

Since the update, I've had:

A freeze.. Requiring a reset.
Several occasions of tuner lag... Change channel and it takes several seconds to show on screen.
Scrolling thru guide gets several long pauses ...same when going thru menus in dvr.
Sound drops are still present.

So far, not impressed.

#65 OFFLINE   allenn

allenn

    Icon

  • Registered
  • 702 posts
  • LocationGeorgia
Joined: Nov 19, 2005

Posted 26 June 2012 - 08:40 PM

Can someone explain why some of us get the updates and have zero problems, and others have mega-problems?

PrimeStar/DIRECTV subscriber since 10/30/1994.
Roswell, GA (Atlanta Area)
2 D* HR24-100s and AM21s
MRV - D* SWiM LNB, PI-21 module, and Wireless DECA Cinema Connection Kit (CCK-W)
Linksys WRT310N


#66 OFFLINE   FussyBob

FussyBob

    Legend

  • Registered
  • 175 posts
Joined: Jan 11, 2009

Posted 26 June 2012 - 08:42 PM

Updated last night, 2, HR22's.

Now no TV apps, the TV app vertical screen shows with the apps, but can't scroll or select an app. Sometimes just a blank, black, vertical screen shows without the apps. Did RB reset, pulled power plug reset. It does the same for both receivers. Re-setup the network connection settings, etc.

Is the TV apps working for anyone today, maybe it's just down?



Bob P.




Both receivers fixed themselves at the same time, apps now work fine!

I think there was an issue from DTV's end.

#67 OFFLINE   Earlyadopt

Earlyadopt

    Mentor

  • Registered
  • 41 posts
Joined: Jan 20, 2007

Posted 26 June 2012 - 08:59 PM

Hey there,

I've got 3 hr22/100s going thru a Yamaha receiver and am getting a ton of video dropouts during recorded shows.

I've restarted etc. . . no change.

they all got 0x5d2 on 6/20.

hitting the resolution button seems to temporarily get rid of the problem.


DRAG.


#68 OFFLINE   BlackCoffee

BlackCoffee

    AllStar

  • Registered
  • 56 posts
Joined: May 23, 2009

Posted 27 June 2012 - 07:54 AM

Hey there,

I've got 3 hr22/100s going thru a Yamaha receiver and am getting a ton of video dropouts during recorded shows.

I've restarted etc. . . no change.

they all got 0x5d2 on 6/20.

hitting the resolution button seems to temporarily get rid of the problem.


DRAG.


I have an HR-21 and HR-22. I have noticed drop outs on the HR-21 which are not isolated to recording. My HR-22 seems fine in recording and playback.

Since these drop outs are intermittent, I suspect signal or signal strength problems. I have pretty good signal strength and have not experienced drop out problems that other people have complained about related to software updates.

The only real problems I experience are slow menus (not too bad with the latest release) and the recent spat of HDMI handshake problems that I believe are solved in this last release.

#69 OFFLINE   Dan B

Dan B

    Legend

  • Registered
  • 112 posts
Joined: Mar 06, 2007

Posted 27 June 2012 - 08:07 AM

The HR21-700 got the 0x5D2 update 2 days ago & it fixed my HDMI issues & I have had no problems so far with that one.


Unfortunately, our R22-100 got 0x5D2 last night & is stuck in a start up loop. It goes from "almost there...just a few more seconds" to "running receiver self-check" & then repeats. I'm going to unplug it & see what happens...

Unplugging for 10 minutes didn't change anything. I'm going to try swapping in the component video cable. I am seeing a lot of screen flickering before it goes to the self-check stage. It's currently using an HDMI-DVI cable plugged into an older rear-projection HDTV (with no HDMI), maybe something is weird with that...

FIXED UPDATE: So, I unplugged the HDMI-DVI cable...and it started right up. :lol: Once it started, I re-connected the HDMI-DVI cable, and it is working fine with that connection now. I am thinking it might be safer to use the component video cable with that TV from now on, although the DVI connection does look just a bit better to me.

Edited by Dan B, 27 June 2012 - 09:03 AM.


#70 OFFLINE   jtbell

jtbell

    AllStar

  • Registered
  • 92 posts
Joined: Nov 24, 2008

Posted 27 June 2012 - 09:51 AM

This appears to have fixed the HDMI handshake issues on my system. Components are listed in my signature.
Current Configuration:
HR22-100
Yamaha RX-A710BL
Samsung UN60D7000V
Klipsch RCW-5 in-wall speakers x4
Klipsch RC-53 center
Klipsch KW-100 sub

#71 OFFLINE   sbelmont

sbelmont

    Legend

  • Registered
  • 220 posts
Joined: Aug 05, 2007

Posted 27 June 2012 - 01:11 PM

Received the update on my HR24 yesterday. When I went to play a recorded program I got no video or sound. This was the case for a program recorded on that DVR or through whole home from another DVR. I rebooted the HR24 and it came up with no picture/sound on live programming also. I did a quick power off/on sequence and everything started working again.

Still waiting for an update on my HR20 boxes. They are still having HDMI issues through my Yamaha AVR.

#72 OFFLINE   retired flyer

retired flyer

    Cool Member

  • Registered
  • 26 posts
Joined: Nov 12, 2007

Posted 27 June 2012 - 01:50 PM

0x5D2 updated last night on HR-21. Handshake issue is gone with 1080i only selected. Handshake issue reappears if 1080i & 1080p are both selected. Nice try Directv, but no cigar.

#73 OFFLINE   Nighthawk68

Nighthawk68

    Godfather

  • DBSTalk Club
  • 348 posts
  • LocationNorthern Michigan
Joined: Oct 14, 2004

Posted 27 June 2012 - 08:39 PM

HR21-200 Got the 0x5d2 update today and the HR22-100 got the update yesterday. The HR22 is hooked up to a Denon receiver, handshake issue is gone, and resolution bug is now resolved (native on) 1080i & 1080p both selected.

#74 OFFLINE   sbelmont

sbelmont

    Legend

  • Registered
  • 220 posts
Joined: Aug 05, 2007

Posted 27 June 2012 - 10:47 PM

Received the update on my HR20 boxes today. The handshake issue is gone between them and my Yamaha AVR. We've had no issues with either box or switching between inputs.

#75 OFFLINE   T-Mac

T-Mac

    AllStar

  • Registered
  • 92 posts
Joined: Feb 16, 2012

Posted 28 June 2012 - 07:21 AM

Anybody know why the H25-500s and H25-100s are not getting updated? The H25-700s have received the latest release (5D2), but my H25-500 has not and it never got the previous release either. It's been stuck on 59D for a while now.

#76 OFFLINE   retired flyer

retired flyer

    Cool Member

  • Registered
  • 26 posts
Joined: Nov 12, 2007

Posted 28 June 2012 - 07:45 AM

HR21-200 Got the 0x5d2 update today and the HR22-100 got the update yesterday. The HR22 is hooked up to a Denon receiver, handshake issue is gone, and resolution bug is now resolved (native on) 1080i & 1080p both selected.


Selecting "Native On" solved the handshake problem with 1080i & 1080p selected. Thanks

#77 OFFLINE   skyboysea

skyboysea

    Icon

  • Registered
  • 540 posts
Joined: Nov 01, 2002

Posted 28 June 2012 - 03:02 PM

Got 5d2 on my HR20 yesterday and today at about 1:15pm the rebooted for no obvious reason.

The resolution bug is fixed. Receiver is slow to respond to the remote and key-press are missed way too often.

#78 OFFLINE   Burt

Burt

    AllStar

  • Registered
  • 111 posts
Joined: Jul 14, 2005

Posted 28 June 2012 - 06:38 PM

I've had 0x5d2 for a few weeks now. Both the HDMI handshake and the 720p bugs seem fixed.

There is a new intermittent bug; the 30 second forward skip button frequently craps out. It won't advance the program.

Anyone else experiencing this problem?

Burt

#79 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 12,492 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 28 June 2012 - 06:45 PM

This can happen with locally inserted ads when 30slip works but not 30skip.

#80 OFFLINE   Burt

Burt

    AllStar

  • Registered
  • 111 posts
Joined: Jul 14, 2005

Posted 28 June 2012 - 08:27 PM

This can happen with locally inserted ads when 30slip works but not 30skip.


That's puzzling. I have 30skip enabled and I'm getting the problem.




spam firewall