Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Hopper - S213/Joey S265 Software Experiences/Bugs


  • Please log in to reply
163 replies to this topic

#21 OFFLINE   js0873

js0873

    Legend

  • Registered
  • 144 posts
Joined: Apr 18, 2005

Posted 27 June 2012 - 11:10 AM

For anyone that has this update, and also had a problem with playing DVR recordings for channels that you're no longer subscribed to, does this update fix that problem?

...Ads Help To Support This SIte...

#22 OFFLINE   TxDave

TxDave

    Mentor

  • Registered
  • 46 posts
Joined: Mar 28, 2006

Posted 27 June 2012 - 04:49 PM

I've had s213 on both hoppers and s265 on 3 joeys since early Tuesday morning and so far it is working well. All 3 Joeys see and play content from both hoppers and and hoppers can see and play content from the other. Very cool. I didn't expect to see this working already, I had heard a while back that it would be later in the summer. With this and the PTAT with auto hop and a cold beer I'm good to go on these 106 degree days

#23 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,324 posts
  • LocationBay Area
Joined: Jul 25, 2002

Posted 27 June 2012 - 05:29 PM

Both Hoppers and both Joeys are up on 213 and 265 here. I can share recordings across the house which is cool. The Den Hopper just froze. I've reset power to it so we'll see what happens. This is the first time either Hopper has hung for a while, now.

Acquiring satellite signal.....

Back.

We'll see how it goes.

Scott

From EHD or from internal drives ?

#24 OFFLINE   BarneyC

BarneyC

    Mentor

  • Registered
  • 44 posts
Joined: Jan 08, 2005

Posted 27 June 2012 - 09:09 PM

I have two Hoppers, each of which has two linked Joeys. Since S265 was loaded this am none of the Joeys can play any of the recordings (the Hoppers can). TheJoeys "see" them under the My Recordings tab but when I click on them to play noting happens. If I open the Edit tab for a particular recording it shows 0 GB and 0 Min. I know they're still there because I can play them from the Hopper. Dish tech support was stumped and sent out a tech this am. He couldn't find the problem either. He and T/S decided it was a software problem. Said I'd have to wait for a fix to DL and left.


I just discovered that the screwed up 'leg' of my system is running S212/S265/S265 wheras the leg that works correctly is running S213/S265/S65.

Maybe Santa's elves will come down my dish tonite and fix this freaking thing once and for all.

Stay tuned!

#25 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,324 posts
  • LocationBay Area
Joined: Jul 25, 2002

Posted 27 June 2012 - 10:00 PM

Post first 6 digit of your Rxxxxxx7890 number and Santa's elf could take it ;).

#26 OFFLINE   BarneyC

BarneyC

    Mentor

  • Registered
  • 44 posts
Joined: Jan 08, 2005

Posted 27 June 2012 - 10:05 PM

Post first 6 digit of your Rxxxxxx7890 number and Santa's elf could take it ;).


R188148

Thanks!

#27 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,324 posts
  • LocationBay Area
Joined: Jul 25, 2002

Posted 27 June 2012 - 10:07 PM

One of the elves telling ... the range could be covered in a day or two ... ;)

#28 OFFLINE   gregleg

gregleg

    AllStar

  • Registered
  • 53 posts
Joined: Jan 04, 2004

Posted 27 June 2012 - 10:10 PM

I have 213 on one Hopper, 212 on the other. 265 on both Joeys. Problems encountered so far.

213 Hopper had the IR remote reset to disabled. I reenabled it but the Hopper still refuses to acknowledge my Harmony remote. I consider this a MAJOR issue.

213 Hopper can't see 212's recordings, but I didn't expect that to work.

The Joeys on 265 have problems playing recordings back from the 212 Hopper, when paired with either the 213 OR the 212 Hopper (they show the recordings, but when I select one to play they just jump back to live TV). Neither has any problems playing recordings on the 213 Hopper.

212 Hopper can't connect to any of the On Demand stuff, even though it has an IP address via the HIC and I can see my timers/recordings on the 212 Hopper just fine from the Dish Android app (so I know 212 Hopper is correctly connected to the internet). 213 Hopper sees On Demand just fine.

I'm hoping things improve when both Hoppers go to 213, but so far this is the worst release from my perspective. The loss of my IR remote is a big step backwards. I'll try hard resetting that Hopper later when I know it's not recording anything and see if that helps.

#29 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,324 posts
  • LocationBay Area
Joined: Jul 25, 2002

Posted 28 June 2012 - 12:04 AM

New spool, but only S265 for Joey and extended serial number's range: R1881149258-R1881325778.
Speed is the same [25 KB/s] as yesterday, so it will take 45 mins to download. Regular speed is 200 KB/s.

#30 OFFLINE   gregleg

gregleg

    AllStar

  • Registered
  • 53 posts
Joined: Jan 04, 2004

Posted 28 June 2012 - 06:56 AM

So a red button reset fixed the IR problem on the first Hopper that picked up 213.

The second Hopper picked up 213 last night. On Demand seems to work again in brief testing, and the Joeys can play back recordings on this Hopper again (again, only tested briefly, but it seems to work)

#31 OFFLINE   BarneyC

BarneyC

    Mentor

  • Registered
  • 44 posts
Joined: Jan 08, 2005

Posted 28 June 2012 - 06:57 AM

Gregleg-

Sounds all too familiar. I just cancelled my (third) tech visit originally scheduled for today until the elves do their thing.

On behalf of Dish Network, I'd like to to give a big THANK YOU to the E.I.C. (Elf In Charge).

Barney

#32 OFFLINE   Ray C@DISH Network

Ray C@DISH Network

    Icon

  • DISH Representative
  • 905 posts
Joined: Dec 28, 2010

Posted 28 June 2012 - 07:44 AM

Deleted.

Edited by Ray C@DISH Network, 28 June 2012 - 07:50 AM.
Already addressed.


#33 OFFLINE   356B

356B

    Icon

  • Registered
  • 878 posts
  • LocationNorthern California
Joined: Oct 11, 2008

Posted 28 June 2012 - 09:04 AM

I got all H&J updated apparently last night.
Hopper to Hopper; Hoppers can see each others content with the exception of the EHD.
I had a lock up when viewing content from one Hopper to another, could not stop, move to live TV, a simple turning off and on the receiver got me out of that mode. Conversely when using other Hopper there was not this issue, using the options to delete, DVR or live TV worked normally.
Joey sees Hopper/EHD linked to as it always has, the issue is both Hoppers do not see the EHD, perhaps this will be addressed with later updates or not......Interestingly when in the "network" menu for Hopper 1 there is no unlinked or linked graphic for Hopper 2.
Thank you and
Best of luck

#34 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,324 posts
  • LocationBay Area
Joined: Jul 25, 2002

Posted 28 June 2012 - 11:29 AM

So a red button reset fixed the IR problem on the first Hopper that picked up 213.

The second Hopper picked up 213 last night. On Demand seems to work again in brief testing, and the Joeys can play back recordings on this Hopper again (again, only tested briefly, but it seems to work)


I didn't watch the spool whole night, only first hour, there wasn't S2.13.

Can you tell, what time of S213 update? press System Info for that.

#35 OFFLINE   356B

356B

    Icon

  • Registered
  • 878 posts
  • LocationNorthern California
Joined: Oct 11, 2008

Posted 28 June 2012 - 11:38 AM

I didn't watch the spool whole night, only first hour, there wasn't S2.13.

Can you tell, what time of S213 update? press System Info for that.

6/27/12, 11:41pm pst. similar to 212 last month.
Thank you and
Best of luck

#36 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,324 posts
  • LocationBay Area
Joined: Jul 25, 2002

Posted 28 June 2012 - 12:35 PM

6/27/12, 11:41pm pst. similar to 212 last month.


Perhaps other sat/tpn did spool the S2.13 while I did stick to 129W tp21 watching S2.65 ... Or cut my observation too early, before the S2.13 went out ...

#37 OFFLINE   dunkonu23

dunkonu23

    Legend

  • Registered
  • 185 posts
Joined: Sep 10, 2006

Posted 28 June 2012 - 02:22 PM

From EHD or from internal drives ?


Just from the internal drives. My one surviving older EHD still doesn't work.

Scott
--
Fly RC Helicopters!
Team ALeeS RC

#38 OFFLINE   dunkonu23

dunkonu23

    Legend

  • Registered
  • 185 posts
Joined: Sep 10, 2006

Posted 28 June 2012 - 02:27 PM

New problem...

From the kitchen Joey which is normally linked to the Den Hopper, I tried to link to the Bedroom Hopper. The bedroom Hopper has the upstairs bedroom Joey linked. This attempt caused the Kitchen Joey to be hung at "Please wait while the Joey is trying to link to "Bedroom Hopper". I sat there for about 10 minutes before powering off the Joey and repowering. After boot, the Joey said it was linked to the Bedroom Hopper but attempting to view anything, including the guide resulted in the message above. I was however able to relink to the Den Hopper. Interesting.

Scott
--
Fly RC Helicopters!
Team ALeeS RC

#39 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,324 posts
  • LocationBay Area
Joined: Jul 25, 2002

Posted 28 June 2012 - 03:41 PM

Seems to me we got involved into silent beta testing ...

#40 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 38,665 posts
Joined: Apr 17, 2003

Posted 28 June 2012 - 04:39 PM

Seems to me we got involved into silent beta testing ...

Too many words to be silent. :D




spam firewall