Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Hopper - S213/Joey S265 Software Experiences/Bugs


  • Please log in to reply
163 replies to this topic

#26 OFFLINE   BarneyC

BarneyC

    Mentor

  • Registered
  • 44 posts
Joined: Jan 08, 2005

Posted 27 June 2012 - 10:05 PM

Post first 6 digit of your Rxxxxxx7890 number and Santa's elf could take it ;).


R188148

Thanks!

...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,221 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 27 June 2012 - 10:07 PM

One of the elves telling ... the range could be covered in a day or two ... ;)

#28 OFFLINE   gregleg

gregleg

    AllStar

  • Registered
  • 53 posts
Joined: Jan 04, 2004

Posted 27 June 2012 - 10:10 PM

I have 213 on one Hopper, 212 on the other. 265 on both Joeys. Problems encountered so far.

213 Hopper had the IR remote reset to disabled. I reenabled it but the Hopper still refuses to acknowledge my Harmony remote. I consider this a MAJOR issue.

213 Hopper can't see 212's recordings, but I didn't expect that to work.

The Joeys on 265 have problems playing recordings back from the 212 Hopper, when paired with either the 213 OR the 212 Hopper (they show the recordings, but when I select one to play they just jump back to live TV). Neither has any problems playing recordings on the 213 Hopper.

212 Hopper can't connect to any of the On Demand stuff, even though it has an IP address via the HIC and I can see my timers/recordings on the 212 Hopper just fine from the Dish Android app (so I know 212 Hopper is correctly connected to the internet). 213 Hopper sees On Demand just fine.

I'm hoping things improve when both Hoppers go to 213, but so far this is the worst release from my perspective. The loss of my IR remote is a big step backwards. I'll try hard resetting that Hopper later when I know it's not recording anything and see if that helps.

#29 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,221 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 28 June 2012 - 12:04 AM

New spool, but only S265 for Joey and extended serial number's range: R1881149258-R1881325778.
Speed is the same [25 KB/s] as yesterday, so it will take 45 mins to download. Regular speed is 200 KB/s.

#30 OFFLINE   gregleg

gregleg

    AllStar

  • Registered
  • 53 posts
Joined: Jan 04, 2004

Posted 28 June 2012 - 06:56 AM

So a red button reset fixed the IR problem on the first Hopper that picked up 213.

The second Hopper picked up 213 last night. On Demand seems to work again in brief testing, and the Joeys can play back recordings on this Hopper again (again, only tested briefly, but it seems to work)

#31 OFFLINE   BarneyC

BarneyC

    Mentor

  • Registered
  • 44 posts
Joined: Jan 08, 2005

Posted 28 June 2012 - 06:57 AM

Gregleg-

Sounds all too familiar. I just cancelled my (third) tech visit originally scheduled for today until the elves do their thing.

On behalf of Dish Network, I'd like to to give a big THANK YOU to the E.I.C. (Elf In Charge).

Barney

#32 OFFLINE   Ray C@DISH Network

Ray C@DISH Network

    Icon

  • DISH Representative
  • 914 posts
Joined: Dec 28, 2010

Posted 28 June 2012 - 07:44 AM

Deleted.

Edited by Ray C@DISH Network, 28 June 2012 - 07:50 AM.
Already addressed.


#33 OFFLINE   356B

356B

    Icon

  • Registered
  • 903 posts
  • LocationNorthern California
Joined: Oct 11, 2008

Posted 28 June 2012 - 09:04 AM

I got all H&J updated apparently last night.
Hopper to Hopper; Hoppers can see each others content with the exception of the EHD.
I had a lock up when viewing content from one Hopper to another, could not stop, move to live TV, a simple turning off and on the receiver got me out of that mode. Conversely when using other Hopper there was not this issue, using the options to delete, DVR or live TV worked normally.
Joey sees Hopper/EHD linked to as it always has, the issue is both Hoppers do not see the EHD, perhaps this will be addressed with later updates or not......Interestingly when in the "network" menu for Hopper 1 there is no unlinked or linked graphic for Hopper 2.
Thank you and
Best of luck

#34 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,221 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 28 June 2012 - 11:29 AM

So a red button reset fixed the IR problem on the first Hopper that picked up 213.

The second Hopper picked up 213 last night. On Demand seems to work again in brief testing, and the Joeys can play back recordings on this Hopper again (again, only tested briefly, but it seems to work)


I didn't watch the spool whole night, only first hour, there wasn't S2.13.

Can you tell, what time of S213 update? press System Info for that.

#35 OFFLINE   356B

356B

    Icon

  • Registered
  • 903 posts
  • LocationNorthern California
Joined: Oct 11, 2008

Posted 28 June 2012 - 11:38 AM

I didn't watch the spool whole night, only first hour, there wasn't S2.13.

Can you tell, what time of S213 update? press System Info for that.

6/27/12, 11:41pm pst. similar to 212 last month.
Thank you and
Best of luck

#36 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,221 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 28 June 2012 - 12:35 PM

6/27/12, 11:41pm pst. similar to 212 last month.


Perhaps other sat/tpn did spool the S2.13 while I did stick to 129W tp21 watching S2.65 ... Or cut my observation too early, before the S2.13 went out ...

#37 OFFLINE   dunkonu23

dunkonu23

    Legend

  • Registered
  • 185 posts
Joined: Sep 10, 2006

Posted 28 June 2012 - 02:22 PM

From EHD or from internal drives ?


Just from the internal drives. My one surviving older EHD still doesn't work.

Scott
--
Fly RC Helicopters!
Team ALeeS RC

#38 OFFLINE   dunkonu23

dunkonu23

    Legend

  • Registered
  • 185 posts
Joined: Sep 10, 2006

Posted 28 June 2012 - 02:27 PM

New problem...

From the kitchen Joey which is normally linked to the Den Hopper, I tried to link to the Bedroom Hopper. The bedroom Hopper has the upstairs bedroom Joey linked. This attempt caused the Kitchen Joey to be hung at "Please wait while the Joey is trying to link to "Bedroom Hopper". I sat there for about 10 minutes before powering off the Joey and repowering. After boot, the Joey said it was linked to the Bedroom Hopper but attempting to view anything, including the guide resulted in the message above. I was however able to relink to the Den Hopper. Interesting.

Scott
--
Fly RC Helicopters!
Team ALeeS RC

#39 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,221 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 28 June 2012 - 03:41 PM

Seems to me we got involved into silent beta testing ...

#40 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 40,784 posts
Joined: Apr 17, 2003

Posted 28 June 2012 - 04:39 PM

Seems to me we got involved into silent beta testing ...

Too many words to be silent. :D

#41 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,221 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 28 June 2012 - 05:49 PM

You're counting my words, while I did try to count the company's.... ;) Actually we got no one word about the S2.13 and such 'Easter Egg' as MRV or whatever named as such.

#42 OFFLINE   bgullicksen

bgullicksen

    Legend

  • Registered
  • 238 posts
Joined: Oct 01, 2006

Posted 28 June 2012 - 06:30 PM

I have two hoppers and two joeys. One pair, hopper and joey is working perfectly. The good hopper can see the second and play its recordings, etc.

The second pair will not link. The joey just keeps searching for it's hopper. The hopper only sees the Hopper Internet Connector. The DVR Menu does not have the hopper selector menu, that space is just blank.

It can't see any other devices, but functions as a standalone system. Can't say this software is working very well for me. I've tried reseting both hopper and joey, I've disconnected the joey, then pulled the power on the hopper. Waited 5 minutes powered on the hopper and after it was fully up powered up the joey. They just won't connect so I've lost use of one TV. I've done the power off / on 4 times with no success.
-----------------------------------------------
Dish Network - Since 2010
America's Everything Pak
2 Hoppers
2 Joeys
1 Sling Adapter
Blockbuster @Home

#43 OFFLINE   gregleg

gregleg

    AllStar

  • Registered
  • 53 posts
Joined: Jan 04, 2004

Posted 28 June 2012 - 10:02 PM

Can you tell, what time of S213 update?


Hopper 1 received S213 on 6/26 at 4:05am.

Hopper 2 received S213 on 6/28 at 2:22am.

During the time the versions didn't match, Hopper 2 and both Joeys were acting very erratically. If I had to guess I'd say something in the updated network protocol for S213/S265 wasn't fully backwards-compatible with the earlier versions, causing a confused system until everyone spoke the same language.

#44 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,221 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 29 June 2012 - 12:14 AM

I don't see any new spool for the models.

Only new test for ViP722: L7.25.

#45 OFFLINE   gregleg

gregleg

    AllStar

  • Registered
  • 53 posts
Joined: Jan 04, 2004

Posted 29 June 2012 - 06:35 AM

The second pair will not link. The joey just keeps searching for it's hopper. The hopper only sees the Hopper Internet Connector. The DVR Menu does not have the hopper selector menu, that space is just blank.


What happens if you pair that Joey to the working Hopper? Since you say the working Hopper can see the "bad" one's recordings, pairing that Joey to the working Hopper should at least give you the ability to view recordings, which would get you your lost TV back...

#46 OFFLINE   oldengineer

oldengineer

    Godfather

  • Registered
  • 455 posts
Joined: May 25, 2008

Posted 29 June 2012 - 06:56 AM

I got the updates on both H/J on 6-28. Everything is working OK as far as MRV functions. The Joeys now have DHCP assigned IP addresses from my router.

One of my Hoppers has a problem dropping local channels from custom favs lists, This problem was not corrected by S213 and in fact seems to have gotten worse.

2H/1J


#47 OFFLINE   BarneyC

BarneyC

    Mentor

  • Registered
  • 44 posts
Joined: Jan 08, 2005

Posted 29 June 2012 - 07:10 AM

Still beta testing the 265/212 combo. Still not working.

#48 OFFLINE   356B

356B

    Icon

  • Registered
  • 903 posts
  • LocationNorthern California
Joined: Oct 11, 2008

Posted 29 June 2012 - 10:32 AM

With the 213/265 update can anyone see a EHD on the "integrated" Hopper?
Thank you and
Best of luck

#49 OFFLINE   bigdog9586

bigdog9586

    Legend

  • Registered
  • 109 posts
Joined: Jan 17, 2008

Posted 29 June 2012 - 10:38 AM

Got the update Wed on one hopper but other one and both joeys still on old software. Kind of makes it a pain when you can't watch recordings using all equipment.

#50 OFFLINE   hasbeen29650

hasbeen29650

    Cool Member

  • Registered
  • 59 posts
Joined: Mar 25, 2012

Posted 29 June 2012 - 02:07 PM

I got one Hopper and two Joey's updated. One Joey linked to unupdated Hopper. Had to power off and restart the Joey to get it to work.




Protected By... spam firewall...And...