Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

New Hopper Feature Working!


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#21 OFFLINE   dishwater

dishwater

    Cool Member

  • Registered
  • 24 posts
Joined: May 29, 2009

Posted 12 July 2012 - 02:41 PM

I am a directv customer but I am scheduled to have Dish installed next Tuesday. I am scheduled to get 1 hopper and 3 joeys, but the more I read about the Hopper, the more I am worried that the 3 tuners aren't going to be enough for my 4 TV setup. I plan on using the slingbox adapter also.

Dish rep told me that if I wanted to put a 2nd hopper instead of one of the joeys, the monthly charges would be the same, but it would cost me $99 up front for the 2nd hopper. Does this sound right?

So if the 2 hoppers communicate after this software update, do they function as one big DVR as far as scheduling and recording? I.E. if I schedule a show, will it record on either hopper, whichever has tuners available? Or do I have balance my recordings by scheduling conflicting shows on separate hoppers, then have a 'recorded shows' list for each hopper? Am I making sense here? :)

The two hoppers will not function as "one big DVR". In other words, if you have something scheduled to record on one hopper, and that hopper has conflicts, the recording will not be pushed over to the other hopper for it to record automatically. You will have to manually balance what you want recorded on each hopper.

...Ads Help To Support This SIte...

#22 OFFLINE   moman19

moman19

    Icon

  • Registered
  • 710 posts
Joined: Oct 22, 2004

Posted 13 July 2012 - 06:29 AM

I would think 1 Hopper for 4 tv's would not be optimal, depending obviously on how much they are used. Get the 2nd Hopper. Even with the 2nd Hopper we his issue on tuners being used (4 tv's also), the latest release on hopper to hopper integration has made things a lot easier.


An OTA option with multiple tuners would be a nice addition. Three sat tuners shared by four TVs will prove to be insufficient, especially during non-Prime Time periods when much may be going on. It's no big deal now during the Summer doldrums but can be an issue when TV actually heats up in the Fall.
All I want is a Perfect DVR!

#23 OFFLINE   Jhon69

Jhon69

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,637 posts
Joined: Mar 27, 2006

Posted 13 July 2012 - 08:02 AM

An OTA option with multiple tuners would be a nice addition. Three sat tuners shared by four TVs will prove to be insufficient, especially during non-Prime Time periods when much may be going on. It's no big deal now during the Summer doldrums but can be an issue when TV actually heats up in the Fall.



Yes it would but all we have seen so far is a single OTA USB Module which makes no sense when your previous OTA Module the MT2 for the 922&722k&222 has 2 OTA tuners.

Of course I have always thought that when the Hopper came out it was 1 satellite tuner short(should have had 4 satellite tuners),and 2 OTA tuners short for my preferences and satellite viewing and recording needs.;)

#24 OFFLINE   komondor

komondor

    Mentor

  • Registered
  • 40 posts
Joined: Jul 23, 2011

Posted 14 July 2012 - 04:44 PM

I just had my system installed yesterday and found out once they updated that they all talk it is really nice as now you only need on set for PTAT and any tv can watch it. The really optimum setuo is one hopper or one joey for any TV that is used a lot but for an exercise room guest room the 2nd joey is fine i have 5 TVs with 2 hoppers it is really nice the only thing I miss is coax out I have several older TVs and the picture looks like crap on those now. But my bedroom plasma never looked so good!

#25 OFFLINE   komondor

komondor

    Mentor

  • Registered
  • 40 posts
Joined: Jul 23, 2011

Posted 08 October 2012 - 02:18 PM

Well for some reason my Joey's have a really bad lag when Fast Forwarding about 1/4 Thur at 60x if i stop and play I am 3/4 done at 300X it is impossible. Dish tech here now seems pretty clueless he is replacing the LNB that was just replaced when I got the Hopper/Joeys and the switch which is also new without checking to see how well they are communicating?

Not 2nd guessing it is just that troubleshooting is my primary job and for me indetify possible problems before you start trying solutions.

Will let you know how it works out the tech does not even have a switch on his truck so another tech is bringing one over?

Well after recording new shows the same problem exists, it also happens with the 2 Hoppers watching shows on the other one the MOCA shows full bars but not broadband except on the one Hopper I have hard wired.

It is pretty bad at this point I am not sure what the solution would be unless the Dish tech has a way to measure the actual speed from one unit to another to find and issue but since it happens between every unit in the house and they installed a new switch outside i thing it is just a software /speed issue, would having all the units on broadband help?

Edited by komondor, 09 October 2012 - 06:09 AM.


#26 OFFLINE   komondor

komondor

    Mentor

  • Registered
  • 40 posts
Joined: Jul 23, 2011

Posted 08 October 2012 - 03:28 PM

well the tech replaced 3 coax connectors 1 to a Hopper and 2 to Joeys, the LNB and the Switch, here is the weird part he said that shows I already recorded will not Fast Forward properly I need to record some new shows to see how it works?

Will wait until tonight to see




Protected By... spam firewall...And...