Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

ATTN: DIRT Team - DVR's locking up, not responding to remotes


  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#51 OFFLINE   catnapped

catnapped

    AllStar

  • Registered
  • 114 posts
Joined: Dec 14, 2007

Posted 14 July 2012 - 06:06 AM

Another unexpected reboot of my 622 last night...

...Ads Help To Support This Site...

#52 OFFLINE   dlt

dlt

    Legend

  • Registered
  • 132 posts
Joined: Feb 21, 2007

Posted 14 July 2012 - 06:15 AM

Many people having problems, yet I have not seen a peep from the DIRT people.

#53 OFFLINE   plasmacat

plasmacat

    Legend

  • Registered
  • 218 posts
Joined: Mar 14, 2007

Posted 14 July 2012 - 10:29 AM

My 622 froze up 3 nights ago. Had to reboot. I am in the Bay Area. I still have 710 as the software.

#54 OFFLINE   drewski11

drewski11

    Cool Member

  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jul 15, 2009

Posted 14 July 2012 - 10:48 AM

This happened a couple of days ago on both my 722 and 722k. A reset fixed things.

Today the 722k is frozen in the Dish logo "Starting up..." screen. Resets with the button and the CSR "proper troubleshooting steps" of unplugging the receiver for 10 seconds twice did not prove effective. They're sending me a new receiver.

722 is on L725 firmware.
not sure about the 722k as it appears dead now.

We're in the SF Bay Area

#55 OFFLINE   catnapped

catnapped

    AllStar

  • Registered
  • 114 posts
Joined: Dec 14, 2007

Posted 15 July 2012 - 08:47 AM

Lalala...frozen again. Becoming like clockwork now. :rolleyes:

#56 OFFLINE   Henry

Henry

    Retired Member

  • DBSTalk Club
  • 3,290 posts
  • LocationPine, CO
Joined: Nov 15, 2007

Posted 15 July 2012 - 12:43 PM

That would be a showstopper, for sure. Sorry to hear you guys are having these hang-ups.

As for me ... No "new" issues to report. My 722k downloaded L7.52 last week. The first thing I did that same morning was a power-down reboot - this follows the advice given on DBSTalk some months ago.

And, what was working with L7.50 then, is till working with L7.52 now.

What wasn't working, is still not working. For example,

1. The loss of aspect ratio when you come out of the interactive weather report still requires a graceful (come out of it using the Exit command button) termination.

2. And the Skip function arbitrarilly causes poor audio until you press the Pause button twice.

There are other "legacy" issues still unresolved but so far, I haven't seen any "new" problems arise due to L7.52.
VIP722kDVR (Living Room)
VIP211 (Bedroom)
VIP622DVR (Art Room)

DMA 18 (Denver)

#57 OFFLINE   catnapped

catnapped

    AllStar

  • Registered
  • 114 posts
Joined: Dec 14, 2007

Posted 16 July 2012 - 01:26 PM

Sadly, my assertion isn't far off. Rebooted yet again, about 26 hours after the last incident. I don't want to call them and have to waste money for another receiver when the "new" (refurb) one will probably end up doing the same thing.

#58 OFFLINE   Mr.Gadget

Mr.Gadget

    Mentor

  • Registered
  • 51 posts
Joined: Mar 28, 2004

Posted 16 July 2012 - 03:31 PM

Do not confuse the 722 and the 722k, they run on different firmware versions.

This issue (lockouts of guide, etc) has been going on and off again since L7.50 on the 722k, and sill exists on L7.52 (but not as frequently in recent days).

If the problem is now on the 722 (not k), then DISH may have migrated some bad code to that model.

When posting, try to be specific on your DVR model.

MitsuDLP60" - (2x)PanaPlasma42" - (2x)Dish 722k, 612
Chaparral Monterey 100 - Prosat DVB-FTA
1000.2k-18" Dishes - 1-90cm Offset Ku -1-7.5' Mesh Dish


#59 OFFLINE   plasmacat

plasmacat

    Legend

  • Registered
  • 218 posts
Joined: Mar 14, 2007

Posted 26 July 2012 - 10:48 AM

My 622 locked up again last night. The software is 711 (previous lockup it was 710).
Here's how it happened:
Watched a recorded show, then deleted it.
Went back to watching live TV. Went to PIP position button - have it in side by side mode. Swap button to swap channels - here's where it locked up. No buttons on remote would work. Had to reboot . Then it worked OK.

#60 OFFLINE   n-spring

n-spring

    Legend

  • Registered
  • 221 posts
Joined: Mar 05, 2007

Posted 26 July 2012 - 11:01 AM

Have no idea if it's related or not, but my Hopper froze up during playback of a recorded program on Tuesday night. I had to RBR to get it back.
DISH subscriber since March 2012
1000.2 HD dish antenna with Solo Node
Living room: XiP813 Hopper (S238) to Visio XVT553SV via HDMI; connected to 100Base-TX LAN
Home theatre: XiP110 Joey (S286) to Anthem Statement D2 via HDMI, then to Panasonic TC-P65VT50 via HDMI
Bedroom: XiP110 Joey (S286) to Sony KDL-26M3000 via HDMI
Internet access: Comcast 10Mb/s; Dynamic IP; NAT on Linksys E3200 router

#61 OFFLINE   palerider

palerider

    AllStar

  • Registered
  • 52 posts
Joined: Mar 20, 2007

Posted 29 July 2012 - 07:23 PM

+1 for two 722 receivers, mine and my neighbor's, both L7.25 software. Mine froze twice in the last week, once while navigating Guide and once while viewing an HBO channel. Froze, no response to any remote button. Neighbor's 722 - all three times while navigating Guide. Same problem, no response to any remote button. Rebooting receivers in all cases solved problem.




Protected By... spam firewall...And...