Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

DirecTV Locals - City By City (v3)


  • This topic is locked This topic is locked
376 replies to this topic

#226 OFFLINE   xrobmn

xrobmn

    Legend

  • Registered
  • 209 posts
Joined: Oct 22, 2007

Posted 08 November 2012 - 07:46 AM

:blowout:

Rochester, MN HD LILs up in *TEST Today.

*KAAL	6	671	24	109	1020	1022	11	160	A3 Rochester, MN 06 KAAL ABC	ABC  television  services  from  KAALDT-TV, 06, Rochester, MN.
*KIMT	3	671	24	109	1010	1012	11	160	A3 Rochester, MN 03 KIMT CBS	CBS  television  services  from  KIMTDT-TV, 03, Rochester, MN.
*KXLT	47	671	24	109	1060	1062	11	160	A3 Rochester, MN 47 KXLT FOX	FOX television services from KXLTDT-TV, 47, Rochester, MN.
*KYIN	24	671	24	109	1050	1052	11	160	A3 Rochester, MN 24 KYIN PBS	PBS  television  services  from  KYINDT-TV, 24, Rochester, MN.
*KTTC	10	671	24	109	1030	1032	11	160	A3 Rochester, MN 10 KTTC NBC	NBC  television  services  from  KTTCDT-TV, 10, Rochester, MN.
*KSMQ	15	671	24	109	1040	1042	11	160	A3 Rochester, MN 15-2 KSMQ IND	Independent television services from KSMQDT-TV, 15-2, Rochester, MN.
A few other changes coming!!

Follow gct's report for details

Doctor j


WOOT!!! Shortest test in history (maybe).. But all the Rochester HD locals are up and running as of 6:50am CST today!!

...Ads Help To Support This Site...

#227 OFFLINE   markman07

markman07

    Godfather

  • Registered
  • 382 posts
  • LocationMinnesota
Joined: Dec 22, 2005

Posted 08 November 2012 - 08:18 AM

Wow - According to http://www.directv.c...equestid=824556 it says the same thing ! A one day test! :D

#228 OFFLINE   SPACEMAKER

SPACEMAKER

    Freethinker

  • Registered
  • 3,183 posts
  • LocationMason, MI
Joined: Dec 11, 2007

Posted 08 November 2012 - 09:04 AM

Lansing MI HD locals launched today.

Sony KDL-55EX720
HR44-700
C41-400
XBoxOne
Sony KDL-40EX720
HR24-200

 


#229 OFFLINE   Alan Gordon

Alan Gordon

    Chancellor

  • Topic Starter
  • Registered
  • 9,081 posts
  • LocationDawson, Georgia
Joined: Jun 07, 2004

Posted 08 November 2012 - 01:08 PM

:blowout:

WOOT!!! Shortest test in history (maybe).. But all the Rochester HD locals are up and running as of 6:50am CST today!!


Two questions:

  • Is KSMQ in HD or SD?!
  • Is The CW the feed from Washington, D.C., or the local Rochester sub-channel affiliate?


#230 OFFLINE   Newshawk

Newshawk

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,427 posts
Joined: Sep 02, 2004

Posted 08 November 2012 - 04:01 PM

Wow - According to http://www.directv.c...equestid=824556 it says the same thing ! A one day test! :D


Will they ever change the banner on that page? He looks like an intern in that photo and House is no more!

DIRECTV employee April 2004-November 2012.
The above comments are my own because I don't know if anyone would care about my opinions anymore.


#231 OFFLINE   Tubaman-Z

Tubaman-Z

    Godfather

  • Registered
  • 524 posts
Joined: Jul 30, 2007

Posted 08 November 2012 - 08:50 PM

Re: channel 15 in Rochester, it is interesting that D* chose to distribute it as 15-2 and it is actually duplicating subchannel 4 (15-4). Any idea why they wouldn't distribute it simply as "15" and choose the main (15-1) channel? None of the broadcast channels are actually in HD so that doesn't matter.

Kevin

My top 5 wishlist: 1) Free MRV HR to HR 2) Fix Channels I Receive so that it is accurate 3) > 50 SeriesLink 4) Usage of both internal and external drives concurrently 5) Support for other video providers as DoD (i.e. Hulu, CBS)   

DirecTV HR21-200, 2008 (DirecTV anniversary gift)
DirecTV HR20-100 (2TB eSATA), 2007
DirecTV since 1995

<><


#232 OFFLINE   acostapimps

acostapimps

    Hall Of Famer

  • Registered
  • 1,866 posts
  • LocationIllinois
Joined: Nov 05, 2011

Posted 08 November 2012 - 09:13 PM

Directv should add WCPX ch 38 Chicago since they remove my national ION HD channel from Spanish package since that is the only channel missing in HD

#233 OFFLINE   xrobmn

xrobmn

    Legend

  • Registered
  • 209 posts
Joined: Oct 22, 2007

Posted 08 November 2012 - 10:30 PM

Two questions:

  • Is KSMQ in HD or SD?!
  • Is The CW the feed from Washington, D.C., or the local Rochester sub-channel affiliate?


KSMQ is in SD.. still had my antenna up this morning.. disconnected that and it's in SD.. and a subchannel as well. odd.. that's also in HD.

Had the CW in HD earlier today.. as of now, it's the local and in SD....

#234 OFFLINE   twiseguy

twiseguy

    Legend

  • Registered
  • 177 posts
  • LocationStow, Ohio
Joined: Jan 31, 2011

Posted 09 November 2012 - 08:34 AM

Cleveland, Oh WUAB 43 MY TV
Mansfield, Oh. WMFD 68 Ind.

Now available HD on Direct TV
I believe that means ALL Cleveland DTV is HD.

Now if DTV would actually get the OTA AM21 database up to date for the subchannels.......

Edited by twiseguy, 09 November 2012 - 09:03 AM.


#235 OFFLINE   Tubaman-Z

Tubaman-Z

    Godfather

  • Registered
  • 524 posts
Joined: Jul 30, 2007

Posted 09 November 2012 - 11:33 AM

Two questions:

  • Is KSMQ in HD or SD?!
  • Is The CW the feed from Washington, D.C., or the local Rochester sub-channel affiliate?


  • KSMQ is in SD. Same as it is OTA.
  • Not sure about the CW feed. But it is the same as 10-2 (KTTC).

Kevin

My top 5 wishlist: 1) Free MRV HR to HR 2) Fix Channels I Receive so that it is accurate 3) > 50 SeriesLink 4) Usage of both internal and external drives concurrently 5) Support for other video providers as DoD (i.e. Hulu, CBS)   

DirecTV HR21-200, 2008 (DirecTV anniversary gift)
DirecTV HR20-100 (2TB eSATA), 2007
DirecTV since 1995

<><


#236 OFFLINE   Tubaman-Z

Tubaman-Z

    Godfather

  • Registered
  • 524 posts
Joined: Jul 30, 2007

Posted 09 November 2012 - 02:29 PM

Had the CW in HD earlier today.. as of now, it's the local and in SD....


Was that off D* or OTA?

Kevin

My top 5 wishlist: 1) Free MRV HR to HR 2) Fix Channels I Receive so that it is accurate 3) > 50 SeriesLink 4) Usage of both internal and external drives concurrently 5) Support for other video providers as DoD (i.e. Hulu, CBS)   

DirecTV HR21-200, 2008 (DirecTV anniversary gift)
DirecTV HR20-100 (2TB eSATA), 2007
DirecTV since 1995

<><


#237 OFFLINE   Alan Gordon

Alan Gordon

    Chancellor

  • Topic Starter
  • Registered
  • 9,081 posts
  • LocationDawson, Georgia
Joined: Jun 07, 2004

Posted 09 November 2012 - 03:06 PM

Re: channel 15 in Rochester, it is interesting that D* chose to distribute it as 15-2 and it is actually duplicating subchannel 4 (15-4). Any idea why they wouldn't distribute it simply as "15" and choose the main (15-1) channel? None of the broadcast channels are actually in HD so that doesn't matter.


So... in the GUIDE, KSMQ (provided by DirecTV) is 15-2?

Had the CW in HD earlier today.. as of now, it's the local and in SD....


Was that off D* or OTA?


My question exactly?! :confused:

#238 OFFLINE   jamieh1

jamieh1

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,408 posts
Joined: May 01, 2003

Posted 09 November 2012 - 04:55 PM

My local My Network TV station continues to offer it to Directv free of charge, but they say Directv continues not to add it.
WITN DT2 is MNTV.

#239 OFFLINE   xrobmn

xrobmn

    Legend

  • Registered
  • 209 posts
Joined: Oct 22, 2007

Posted 09 November 2012 - 10:47 PM

So... in the GUIDE, KSMQ (provided by DirecTV) is 15-2?



My question exactly?! :confused:


Yes. 15-2 is provided by Directv.. in SD

#240 OFFLINE   mcl77

mcl77

    AllStar

  • Registered
  • 108 posts
Joined: Nov 25, 2008

Posted 11 November 2012 - 05:08 PM

WSBK is in testing... Shh! ;) :D


nice watching phantom gourmet in HD this morning.

#241 OFFLINE   Tubaman-Z

Tubaman-Z

    Godfather

  • Registered
  • 524 posts
Joined: Jul 30, 2007

Posted 11 November 2012 - 09:14 PM

Yes. 15-2 is provided by Directv.. in SD


To be clear:

I have an HR20-100 and the guide shows two 15-2's. One of them is the D* satellite broadcast (listed as KSMQ2) and the other is the OTA broadcast (listed as KSMQDT2). The D* provided 15-2/KSMQ2 is their carriage/rebroadcast of the OTA KSMQDT4/15-4. Does that make sense?

Kevin

My top 5 wishlist: 1) Free MRV HR to HR 2) Fix Channels I Receive so that it is accurate 3) > 50 SeriesLink 4) Usage of both internal and external drives concurrently 5) Support for other video providers as DoD (i.e. Hulu, CBS)   

DirecTV HR21-200, 2008 (DirecTV anniversary gift)
DirecTV HR20-100 (2TB eSATA), 2007
DirecTV since 1995

<><


#242 OFFLINE   Alan Gordon

Alan Gordon

    Chancellor

  • Topic Starter
  • Registered
  • 9,081 posts
  • LocationDawson, Georgia
Joined: Jun 07, 2004

Posted 12 November 2012 - 12:57 PM

To be clear:

I have an HR20-100 and the guide shows two 15-2's. One of them is the D* satellite broadcast (listed as KSMQ2) and the other is the OTA broadcast (listed as KSMQDT2). The D* provided 15-2/KSMQ2 is their carriage/rebroadcast of the OTA KSMQDT4/15-4. Does that make sense?


Thanks... that clarified my question better.


I gotta say... I really like the whole KSMQ2 label better than what they've done with my locals.

  • Instead of labeling my PBS as the station call letters (WABW), it's labelled GPB (Georgia Public Broadcasting).
  • Instead of labeling my ABC with call letters (WALB2) like they did your second PBS, they labelled it ABC.
  • Instead of labeling The CW affiliate with call letters (WSWG3), they labelled it CW.

Posted Image

To make matters weirder, when my locals launched, we had a neighboring market's ABC and The CW affiliates... ABC on channel #25 and The CW on channel #17. When DirecTV added the local NBC's sub-channel of ABC, they added the ABC affiliate on channel #11 (NBC's on #10) and deleted the neighboring market's affiliate, but when they replaced The CW, they left it on the same channel (#17) instead of moving it to channel #45 or #46.

#243 OFFLINE   jamieh1

jamieh1

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,408 posts
Joined: May 01, 2003

Posted 12 November 2012 - 02:14 PM

I have several stations that way.

my cw station is a sub channel of our cbs station.
Listed as CW instead of WNCT2

My PBS station WUNK is listed as
UNC

My pbs also offers a 2nd channel WUNK2 on Directv,
listed as
UNCEX

#244 OFFLINE   Alan Gordon

Alan Gordon

    Chancellor

  • Topic Starter
  • Registered
  • 9,081 posts
  • LocationDawson, Georgia
Joined: Jun 07, 2004

Posted 12 November 2012 - 02:22 PM

I have several stations that way.

my cw station is a sub channel of our cbs station.
Listed as CW instead of WNCT2

My PBS station WUNK is listed as
UNC

My pbs also offers a 2nd channel WUNK2 on Directv,
listed as
UNCEX



Yeah... I don't like it that way.

I'd prefer WALB2 to ABC, WABW to GPB, and WSWG3 to CW.

Some people might prefer them to change all the major networks to this way, but not me.

#245 OFFLINE   doctor j

doctor j

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,567 posts
  • LocationBirmingham, Al.
Joined: Jun 14, 2006

Posted 14 November 2012 - 06:09 AM

Fargo, ND HD LILs are ACTIVE this AM

Doctor j

MFH-2 System : 2 Major Viewing Areas. 2 x HR20-700's & H21 in each area via E2/SWM-8. Hardwire gigabit switch to 30 mb/sec internet.


#246 OFFLINE   I WANT MORE

I WANT MORE

    CowboySooner

  • Registered
  • 1,213 posts
  • LocationNorthern plains
Joined: Oct 03, 2006

Posted 14 November 2012 - 06:49 AM

Fargo, ND HD LILs are ACTIVE this AM

Doctor j


Available ChannelsNetwork Affiliate Local Channel # 3-Digit Channel #
(older receivers)
HD Channel
CBS KXJB 4 4
ABC WDAY 6 6
ABC WDAZ 8 8
NBC KVLY 11 11
PBS KFME 13
CW CW 14
FOX KVRR 15 15

The D* on line tool shows no PBS in HD. Is this correct?
Perhaps I Misremembered.

#247 OFFLINE   sprouts

sprouts

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Apr 01, 2010

Posted 14 November 2012 - 07:12 AM

What a great way to start the day!!! :)

#248 OFFLINE   rmmccann

rmmccann

    AllStar

  • Registered
  • 284 posts
  • LocationND, USA
Joined: Apr 16, 2012

Posted 14 November 2012 - 07:52 AM

Available ChannelsNetwork Affiliate Local Channel # 3-Digit Channel #
(older receivers)
HD Channel
CBS KXJB 4 4
ABC WDAY 6 6
ABC WDAZ 8 8
NBC KVLY 11 11
PBS KFME 13
CW CW 14
FOX KVRR 15 15

The D* on line tool shows no PBS in HD. Is this correct?


I checked this morning and PBS was in HD. CW was not.
If you judge a fish on its ability to climb a tree, you will live your whole life believing it is stupid.

#249 OFFLINE   I WANT MORE

I WANT MORE

    CowboySooner

  • Registered
  • 1,213 posts
  • LocationNorthern plains
Joined: Oct 03, 2006

Posted 14 November 2012 - 08:27 AM

I checked this morning and PBS was in HD. CW was not.


Cool. Thanks
Perhaps I Misremembered.

#250 OFFLINE   redfield99

redfield99

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Sep 06, 2011

Posted 14 November 2012 - 09:43 AM

Dr J's original post made no mention of CW being in HD in Fargo. Can I hope that it actually will be HD?

I am not home to check or verify listings, but a friend just reported that the guide shows the channel name twice with odd names for the HD channels (such as A3 instead of Fox). Hiding the duplicates does not make a difference.

Also reporting no sound on channel 4 (cbs).




Protected By... spam firewall...And...