Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

On Demand not working


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 OFFLINE   SamC

SamC

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,947 posts
Joined: Jan 20, 2003

Posted 26 July 2012 - 02:52 PM

Recently upgraded from plain DVR (internet connected) to whole-home. Worked fine for a couple of day, but now the 1000 channels say "you are not subscribed to this channel" when I try to record something (I get all non-porn English channels). CSRs are clueless. Internet form yeilds a robo-response.

Ideas.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   wahooq

wahooq

    Icon

  • Registered
  • 922 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 26 July 2012 - 03:10 PM

How was your "plain DVR" connected and what model was it? Press and hold the dash key on your remote and see if it says you are internet connected.
My comments and opinions are my own and not necessarily those of DirecTV.

#3 OFFLINE   SamC

SamC

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 1,947 posts
Joined: Jan 20, 2003

Posted 26 July 2012 - 03:54 PM

Plain DVR (HR 20) was connected to the internet the regular way, cord from the back of the box into a slot in the router. Upgrade included a "DECA Broadband Adapter". Internet connection tests out fine and the thing worked for several days after the instal. Its not the normal fail "you are not connected to the internet" but rather what one would see if one, say, did not get HBO but tried to download a show from the HBO On-Demand channel, but on every channel, all of which I subscribe to. It will let me download PPVs from ch 1000 itself.

#4 OFFLINE   hasan

hasan

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,844 posts
  • LocationOgden, IA
Joined: Sep 22, 2006

Posted 26 July 2012 - 06:23 PM

Plain DVR (HR 20) was connected to the internet the regular way, cord from the back of the box into a slot in the router. Upgrade included a "DECA Broadband Adapter". Internet connection tests out fine and the thing worked for several days after the instal. Its not the normal fail "you are not connected to the internet" but rather what one would see if one, say, did not get HBO but tried to download a show from the HBO On-Demand channel, but on every channel, all of which I subscribe to. It will let me download PPVs from ch 1000 itself.


Go to the DirecTV site and send re-authorization to the unit that isn't working for VOD.

...hasan, N0AN

SlimLine5-SWiMLNB/DECA/WHDVR
HR44-700, WD20EURX 2 TB eSATA/ThermalTake Max 5 Enclosure

HR24-200, WD20EVDS 2 TB eSATA/ThermalTake Dock

HR24-200, H21-200. Samsung UN60C6400 60" LED/LCD

DirecTV since 1995


#5 OFFLINE   wahooq

wahooq

    Icon

  • Registered
  • 922 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 26 July 2012 - 11:03 PM

HR20-? some HR20's require a special hookup
My comments and opinions are my own and not necessarily those of DirecTV.

#6 OFFLINE   davring

davring

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,382 posts
Joined: Jan 13, 2007

Posted 26 July 2012 - 11:27 PM

HR20-? some HR20's require a special hookup


Not for a hard wire connection as was his original unit.
HR20-700(2.0TB)>Sony XBR-55HX929
HR20-700>Sony KDL40V2500
OTA RS outdoor ant
Hardwire networked to Cysco Router 6.0 AT&T DSL
MRV enabled
R15-500>Samsung LNT2342H
DirecTV customer since 1997

#7 OFFLINE   wahooq

wahooq

    Icon

  • Registered
  • 922 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 27 July 2012 - 12:14 AM

Not for a hard wire connection as was his original unit.


Thanks for your input...again what model HR20-???
My comments and opinions are my own and not necessarily those of DirecTV.

#8 OFFLINE   Beerstalker

Beerstalker

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,986 posts
Joined: Feb 09, 2009

Posted 27 July 2012 - 09:22 AM

The question is, is the HR20 the DVR he is still using and having trouble with or does he mean he replaced it with an HR34? If he is still using the HR20 it should now be hooked up with a DECA adapter since he got a CCK added to his setup. Does Whole Home DVR work on this HR20?

We need a clearer picture of what he has before we can really come up with answers on how to fix it.
Sometimes when I reflect back on all the beer I drink I feel ashamed. Then I look into the glass and think about the workers in the brewery and all of their hopes and dreams. If I didn’t drink this beer, they might be out of work and their dreams would be shattered. Then I say to myself, "It is better that I drink this beer and let their dreams come true than be selfish and worry about my liver."
-by Jack Handy

#9 OFFLINE   SamC

SamC

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 1,947 posts
Joined: Jan 20, 2003

Posted 27 July 2012 - 03:51 PM

HR-20-700
Software updated 6/27
Hooked up to DECA. Everything works, whole home, TV aps, Nomad, everything. Internet tests out right. Everything worked find for several days after install.

But now,

WILL let me download PPVs from channels such as 1000. (thus internet connection is obviously connected).

BUT, only problem, gives the following message when I try to download from a channel such as 1311 "Would you like to add this channel to your DIRECTV line up? Call (blah, blah, blah) to subscribe." However, I DO already subscribe to 311. Box is "convinced" that I do not. CSR have no ideas at all.

Rehitting the box and RBR do not fix issue.

#10 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Registered
  • 10,253 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 28 July 2012 - 09:02 AM

HR-20-700
Software updated 6/27
Hooked up to DECA. Everything works, whole home, TV aps, Nomad, everything. Internet tests out right. Everything worked find for several days after install.

But now,

WILL let me download PPVs from channels such as 1000. (thus internet connection is obviously connected).

BUT, only problem, gives the following message when I try to download from a channel such as 1311 "Would you like to add this channel to your DIRECTV line up? Call (blah, blah, blah) to subscribe." However, I DO already subscribe to 311. Box is "convinced" that I do not. CSR have no ideas at all.

Rehitting the box and RBR do not fix issue.


Did you try resending authorization to your receiver as suggested? Log in to your DirecTV account and there will be an option for resending/refreshing authorization.

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#11 OFFLINE   SamC

SamC

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 1,947 posts
Joined: Jan 20, 2003

Posted 28 July 2012 - 10:22 AM

Did you try resending authorization to your receiver as suggested? Log in to your DirecTV account and there will be an option for resending/refreshing authorization.


Yeah, that is what I mean by "rehitting the box" (old time BUD ligno). Didn't work either.

Played CSR Roulette and they now say that its a systemic problem at their end affecting many customers. Really doubt that, as I would assume that the forums would have more people asking about it than just little ole me. In any event they are tossing me some PPV coupons.




spam firewall