Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Can i specify which hd dvr to record from?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   allturbo1

allturbo1

    New Member

  • Registered
  • 9 posts
Joined: Sep 27, 2009

Posted 28 July 2012 - 01:53 PM

I currently have a hr-24 and 2 h23 receivers and Whole Home service. I am planning on replacing one the receivers with a hr 34 hmc. If I keep the hr24 and replace one of the h23's with a hr34 can I specify from the hr24 or hr34 which hd dvr I want it to record on? Also, how will the h23 know which receiver to record to? Thanks for any help.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   wmschultz

wmschultz

    DBSTalk Club Member

  • DBSTalk Club
  • 1,131 posts
Joined: Jul 18, 2006

Posted 28 July 2012 - 02:35 PM

The HR24 will record anything on the HR24. The HR34 will recording anything on the HR34. Only the H23 will be able to tell something where to record.

Someone else can correct me, but I don't believe you can set a default recording device on the H23. You have to tell it each time where to record.

#3 OFFLINE   Justin23

Justin23

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,212 posts
Joined: Jan 10, 2008

Posted 28 July 2012 - 02:44 PM

You can use the DIRECTV App (both phone & iPad) to specify which receiver to record to. Nothing like that is available on the receiver, though.

#4 OFFLINE   allturbo1

allturbo1

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 9 posts
Joined: Sep 27, 2009

Posted 28 July 2012 - 02:57 PM

Thanks for your answering my questins so quickly!

#5 OFFLINE   jdspencer

jdspencer

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,573 posts
Joined: Nov 07, 2003

Posted 28 July 2012 - 06:54 PM

You can also use the web site to schedule recordings on any DVR in your system.
DirecTV since '96, Waivers for ABC, CBS, NBC, & Fox, HR23-700 & HR24-500/AM21, using ethernet based MRV.

#6 OFFLINE   ITSec_Guy

ITSec_Guy

    AllStar

  • Registered
  • 63 posts
  • LocationWashington, DC
Joined: Sep 23, 2007

Posted 30 July 2012 - 10:22 AM

Slightly off-topic (but still in the same ballpark)...

Does the HR34 have the database limitations that all other HRx models had regarding the limitation to setup only 50 recordings?

I agree that in this age of HMC, there should be a way to determine which receiver a particular recording can go to when setting up a recording on the HR-34.

#7 OFFLINE   afulkerson

afulkerson

    MI Citizen Corps Vol of Year

  • DBSTalk Club
  • 1,667 posts
Joined: Jan 14, 2007

Posted 30 July 2012 - 11:50 AM

Slightly off-topic (but still in the same ballpark)...

Does the HR34 have the database limitations that all other HRx models had regarding the limitation to setup only 50 recordings?


I assume you are talking about the series links for recordings. The HR34 has a limit of 100 Series Links. Other DVR's have a limit of 50 Series Links.




Protected By... spam firewall...And...