Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

HR34: Version 0x057C Issues/Discussion


  • Please log in to reply
160 replies to this topic

#1 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Super Moderators
  • 36,860 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 08 August 2012 - 03:13 PM

This is the official Issues and Discussion thread for HR34, version 0x057C

Release notes: http://www.dbstalk.c...ad.php?t=207685

We ask that you keep polite and focused within this thread, and post as much detail as possible. If your receiver is set up for network issue reporting, please post the key generated by the receiver.

Being part of the DBSTalk community means working together to help each other document issues and come up with solutions. While everyone gets upset from time to time, this is not the appropriate place for vents or rants. All off-topic posts and discussion will be deleted.


Thanks!

Edited by Stuart Sweet, 09 August 2012 - 10:19 AM.

Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   mjwagner

mjwagner

    Icon

  • Registered
  • 521 posts
Joined: Oct 08, 2005

Posted 09 August 2012 - 08:15 AM

I suppose that the change to the "small" progress bar is included in your "UI improvements" line but that is a HUGE item and one many of us have been waiting/asking for. Ithought that one would have gotten a line of its own....:D
Mark

HR34-700, Epson PowerLite Pro Cinema 1080 UB Projector
HR21-200, Samsung UN-60ES8000
C31, Samsung PN-42A450
H25-700, Samsung LN-S3296D

#3 OFFLINE   TedBarrett

TedBarrett

    Godfather

  • Registered
  • 291 posts
Joined: Oct 10, 2007

Posted 09 August 2012 - 09:12 AM

Did not fix my iPad can't find the HR34 issues. Even with today's iPad app update.

#4 OFFLINE   BadeMillsap

BadeMillsap

    Cool Member

  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 01, 2008

Posted 09 August 2012 - 10:09 AM

First update I've had to cause actual viewing problems ....

Had to BRB reboot after HR34 was dead this AM >.. really took a long time then had periodic drop outs of sound/picture (to black) for a few seconds then back ... then after a few minutes rinse and repeat ... did a normal RESET ... seemed to be ok after that .... turned off. Came back, turned on ... PINK PINK PINK ... every channel ... did RESET ... seems to be OK for now ...

So far ... not my favorite update! :nono:

#5 OFFLINE   Sixto

Sixto

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,965 posts
Joined: Nov 17, 2005

Posted 09 August 2012 - 10:17 AM

Did not fix my iPad can't find the HR34 issues. Even with today's iPad app update.

The HR34 needs to be "on" for the App to see it, at least for me.
DirecTV: Genie, H25, CCK, GenioGo, SWiM-16 & SWiM-8, DECA to Gigabit Switch with FiOS (75/35)
FiOS: Roamio Pro's (2), Roamio Plus, Mini's (4) with Ultimate HD (My Roamio Thoughts)

#6 OFFLINE   cmasia

cmasia

    Icon

  • Registered
  • 669 posts
Joined: Sep 18, 2007

Posted 09 August 2012 - 11:12 AM

Hi all. Got the update this morning, and have not seen any new problems or issues.

Pandora is a nice addition.

I've heard you can watch TV and listen to Pandora at the same time.

Is this possible?

How does it work?

I searched the forums for an answer, but came up empty.

Thanks in advance for any advice.

Edit:

In the onscreen Help guide, it says:

"You can also listen to Pandora while watching a program. While listening to Pandora, press EXIT on your remote and select "Yes, Play Pandora" to display video on screen."

When I hit EXIT on Pandora, I get a box that says:

"Leaving this screen will stop Pandora. Are you sure you want to stop Pandora".

There are 2 options:
1) Yes, Stop Pandora
2) No, Play Pandora.

If I click on Yes, Pandora closes.
If I click on No, It reverts to the oriiginal Pandora screen.

There is no "Yes, Play Pandora" option.

Thoughts???

Edited by cmasia, 09 August 2012 - 11:36 AM.


#7 OFFLINE   joshjr

joshjr

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 4,347 posts
  • LocationNE Oklahoma
Joined: Aug 02, 2008

Posted 09 August 2012 - 11:29 AM

First update I've had to cause actual viewing problems ....

Had to BRB reboot after HR34 was dead this AM >.. really took a long time then had periodic drop outs of sound/picture (to black) for a few seconds then back ... then after a few minutes rinse and repeat ... did a normal RESET ... seemed to be ok after that .... turned off. Came back, turned on ... PINK PINK PINK ... every channel ... did RESET ... seems to be OK for now ...

So far ... not my favorite update! :nono:


I had audio and video dropouts until a RBR was done. I was thinking I had another HR34 with the HDMI port going out. How annoying.
Directv & Sunday Ticket Sub Since 8/19/2008
HR24-200 Leased, HR24-200 Owned, R22-200 Owned, HR22-100 Owned, HR22-100 Owned, HR34-700 Leased. 5 LNB Setup W/SWM 16 Switch
Sony KDL-46HX800

#8 OFFLINE   RunnerFL

RunnerFL

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 15,773 posts
Joined: Jan 04, 2006

Posted 09 August 2012 - 11:45 AM

Hi all. Got the update this morning, and have not seen any new problems or issues.

Pandora is a nice addition.

I've heard you can watch TV and listen to Pandora at the same time.

Is this possible?

How does it work?

I searched the forums for an answer, but came up empty.

Thanks in advance for any advice.

Edit:

In the onscreen Help guide, it says:

"You can also listen to Pandora while watching a program. While listening to Pandora, press EXIT on your remote and select "Yes, Play Pandora" to display video on screen."

When I hit EXIT on Pandora, I get a box that says:

"Leaving this screen will stop Pandora. Are you sure you want to stop Pandora".

There are 2 options:
1) Yes, Stop Pandora
2) No, Play Pandora.

If I click on Yes, Pandora closes.
If I click on No, It reverts to the oriiginal Pandora screen.

There is no "Yes, Play Pandora" option.

Thoughts???


Maybe in the next release.
THIS SPACE FOR RENT

#9 OFFLINE   tonydi

tonydi

    Mentor

  • Registered
  • 61 posts
Joined: Jul 10, 2010

Posted 09 August 2012 - 11:53 AM

I suppose that the change to the "small" progress bar is included in your "UI improvements" line but that is a HUGE item and one many of us have been waiting/asking for. Ithought that one would have gotten a line of its own....:D


Yes, much better. Now if we could just get them to make it disappear when doing slo-mo or frame-by-frame that would be ideal. Don't know why but the things I'm trying to see in those modes is almost always down in the area of the progress bar!

Same experience with the Pandora feature as cmasia.

#10 OFFLINE   bflora

bflora

    Legend

  • Registered
  • 129 posts
Joined: Nov 05, 2007

Posted 09 August 2012 - 12:18 PM

For my wish list-
1. Not having to search 30 skip each time the receiver resets.
2. Progress bar not showing during 30 second skip.

#11 OFFLINE   raromr

raromr

    Legend

  • Registered
  • 188 posts
Joined: Jun 24, 2010

Posted 09 August 2012 - 12:27 PM

AMEN!!!!!

#12 OFFLINE   tonydi

tonydi

    Mentor

  • Registered
  • 61 posts
Joined: Jul 10, 2010

Posted 09 August 2012 - 12:28 PM

Two improvements....

Channel surfing is vastly improved. I can get "ahead" of the channel changes by a large amount and it always lands on the correct channel. Even if I'm going forward rapidly and then back up a channel, it gets it right. I think this is about as good as channel surfing can get on a DTV setup.

At first I thought the same was not true for Guide surfing, but a reset resulted in a much better experience (this was the first update I didn't have weird fonts on the GUI and needed to reset, so I hadn't). No guide GUI redrawing issues when scrolling and it doesn't stutter and hang.

Also, when you press the Info button on the remote, the banner comes up with the More Info button highlighted.

Thanks, DTV!!

#13 OFFLINE   2tonedug

2tonedug

    AllStar

  • Registered
  • 59 posts
Joined: Nov 28, 2006

Posted 09 August 2012 - 12:33 PM

For my wish list-
1. Not having to search 30 skip each time the receiver resets.
2. Progress bar not showing during 30 second skip.


what do you mean "1. Not having to search 30 skip each time the receiver resets." what am i missing???

#14 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 12,645 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 09 August 2012 - 12:39 PM

what do you mean "1. Not having to search 30 skip each time the receiver resets." what am i missing???


The default behavior is to slip 30 seconds, which is more similar visually to a fast forward. An undocumented feature, is if you do a keyword search for 30skip, it changes the behavior of the button to skip forward 30 seconds. The bug is when you reboot the box, that setting has to be reentered.

#15 OFFLINE   RunnerFL

RunnerFL

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 15,773 posts
Joined: Jan 04, 2006

Posted 09 August 2012 - 12:41 PM

The default behavior is to slip 30 seconds, which is more similar visually to a fast forward. An undocumented feature, is if you do a keyword search for 30skip, it changes the behavior of the button to skip forward 30 seconds. The bug is when you reboot the box, that setting has to be reentered.


Technically the default isn't even 30 second slip at the moment. It doesn't work properly unless you search for 30SLIP.
THIS SPACE FOR RENT

#16 OFFLINE   cmasia

cmasia

    Icon

  • Registered
  • 669 posts
Joined: Sep 18, 2007

Posted 09 August 2012 - 12:43 PM

I'm noticing a quicker response on all commands and I really like the 2 second Banner Time option.

#17 OFFLINE   2tonedug

2tonedug

    AllStar

  • Registered
  • 59 posts
Joined: Nov 28, 2006

Posted 09 August 2012 - 12:44 PM

Technically the default isn't even 30 second slip at the moment. It doesn't work properly unless you search for 30SLIP.


i thought something was different from my old dvr. i like the skip. i think there should be an option between slip and skip. thanks for the heads up....

#18 OFFLINE   Drucifer

Drucifer

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 7,835 posts
  • LocationNY Hudson Valley
Joined: Feb 12, 2009

Posted 09 August 2012 - 12:47 PM

The default behavior is to slip 30 seconds, which is more similar visually to a fast forward. An undocumented feature, is if you do a keyword search for 30skip, it changes the behavior of the button to skip forward 30 seconds. The bug is when you reboot the box, that setting has to be reentered.

Only when you keyword it. Until you do, the HMC acts like it has no default.

DREW

Do it Right, Do it Once
LR: HR34-7, Den: HR24-1, MB: HR24-5, Bsm: HR21-2, Kit: H25-5
PrimeStar '95, DirecTV  '00


#19 OFFLINE   2tonedug

2tonedug

    AllStar

  • Registered
  • 59 posts
Joined: Nov 28, 2006

Posted 09 August 2012 - 12:50 PM

30 second skip is back.....YAHOO!

#20 OFFLINE   RunnerFL

RunnerFL

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 15,773 posts
Joined: Jan 04, 2006

Posted 09 August 2012 - 01:09 PM

i thought something was different from my old dvr. i like the skip. i think there should be an option between slip and skip. thanks for the heads up....


There is an option. If you do a keyword search for 30SKIP it's 30 second skip you get. If you search for 30SLIP it's 30 second slip you get.
THIS SPACE FOR RENT




spam firewall