Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

HR34: Version 0x057C Issues/Discussion


  • Please log in to reply
160 replies to this topic

#21 OFFLINE   TedBarrett

TedBarrett

    Godfather

  • Registered
  • 291 posts
Joined: Oct 10, 2007

Posted 09 August 2012 - 01:30 PM

The HR34 needs to be "on" for the App to see it, at least for me.


It was

...Ads Help To Support This SIte...

#22 OFFLINE   BigFoot48

BigFoot48

    Mentor

  • Registered
  • 49 posts
Joined: Aug 30, 2007

Posted 09 August 2012 - 02:02 PM

Thanks you DirecTV for getting rid of the Great Black Fog Of Confusion! Looking forward to using Pandora and not having to hear the same ch856 New Age songs over and over again.

Edited by BigFoot48, 09 August 2012 - 03:47 PM.

DTV since 1998. HR-34 since Feb 2012.

#23 OFFLINE   joemorrowil

joemorrowil

    New Member

  • Registered
  • 2 posts
Joined: Aug 09, 2012

Posted 09 August 2012 - 03:40 PM

After this update, my receiver has started complaining about my HDMI cable not being sufficient for the copy protection required. It wants me to use component cables.

Anyone else having this problem, or should I call directv. Do I really need to switch to component? I'll change the HDMI when this TV dies.

First post here, hoping this is in the right place. Love the site.

#24 OFFLINE   Beerstalker

Beerstalker

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,986 posts
Joined: Feb 09, 2009

Posted 09 August 2012 - 03:54 PM

After this update, my receiver has started complaining about my HDMI cable not being sufficient for the copy protection required. It wants me to use component cables.

Anyone else having this problem, or should I call directv. Do I really need to switch to component? I'll change the HDMI when this TV dies.

First post here, hoping this is in the right place. Love the site.


I'm guessing you are seeing this on a different TV hooked up to the HR34 over something other than HDMI? And you are probably trying to watch a premium channel like HBO, Cinemax, etc.

If both of these are the case then this is because of HDCP. The premium movie channels have started enforcing HDCP on their programming. When you have a TV hooked up over HDMI with the TV turned off it doesn't properly complete the HDCP handshake. When the DirecTV receiver doesn't get a proper HDCP handshake it shuts down all video ouput and puts up the screen telling you to switch to component video.
Sometimes when I reflect back on all the beer I drink I feel ashamed. Then I look into the glass and think about the workers in the brewery and all of their hopes and dreams. If I didn’t drink this beer, they might be out of work and their dreams would be shattered. Then I say to myself, "It is better that I drink this beer and let their dreams come true than be selfish and worry about my liver."
-by Jack Handy

#25 OFFLINE   joemorrowil

joemorrowil

    New Member

  • Registered
  • 2 posts
Joined: Aug 09, 2012

Posted 09 August 2012 - 03:59 PM

I'm guessing you are seeing this on a different TV hooked up to the HR34 over something other than HDMI? And you are probably trying to watch a premium channel like HBO, Cinemax, etc.

If both of these are the case then this is because of HDCP. The premium movie channels have started enforcing HDCP on their programming. When you have a TV hooked up over HDMI with the TV turned off it doesn't properly complete the HDCP handshake. When the DirecTV receiver doesn't get a proper HDCP handshake it shuts down all video ouput and puts up the screen telling you to switch to component video.


No, I have an older Sony SXRD connected to the HR34 via HDMI w/audio directly to a reciever. It's only 1080i and pretty old as far as HDMI goes.

The message only shows on the premium channels after a few hours. If i restart, it goes away for a while, but I think it comes back after I shut off the tv/dvr.

I suppose I could revert to the component cable instead, but was hoping not to have to crawling around behind to rewire it.

#26 OFFLINE   mtsz52784

mtsz52784

    Legend

  • Registered
  • 173 posts
Joined: Jun 26, 2006

Posted 09 August 2012 - 04:56 PM

In the guide on some channels there is a white triangle flag in the top right corner... what does this mean or do?
If you can read this thank a teacher -AND- since its in english thank a soldier!

#27 OFFLINE   wahooq

wahooq

    Icon

  • Registered
  • 922 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 09 August 2012 - 05:47 PM

No, I have an older Sony SXRD connected to the HR34 via HDMI w/audio directly to a reciever. It's only 1080i and pretty old as far as HDMI goes.

The message only shows on the premium channels after a few hours. If i restart, it goes away for a while, but I think it comes back after I shut off the tv/dvr.

I suppose I could revert to the component cable instead, but was hoping not to have to crawling around behind to rewire it.


Dont believe that model is hdcp compliant
My comments and opinions are my own and not necessarily those of DirecTV.

#28 OFFLINE   parts.man

parts.man

    Cool Member

  • Registered
  • 31 posts
Joined: May 23, 2012

Posted 09 August 2012 - 06:05 PM

There go the folders on Directv2PC.

#29 OFFLINE   vector1701

vector1701

    New Member

  • Registered
  • 6 posts
Joined: Oct 19, 2009

Posted 09 August 2012 - 07:08 PM

So far so good on the update, I like it. Very happy with the progress bar cloud fis and the 2 second option for the graphics.

Can someone explain the following which were identified as updated and improved?

YouTube landing page & My DIRECTV improvements

#30 OFFLINE   slacker_x

slacker_x

    Mentor

  • Registered
  • 51 posts
Joined: Oct 08, 2007

Posted 09 August 2012 - 08:09 PM

So I got a wonderful pink screen when I turned it on today. A simple reset fixed it but it was annoying to have to reset it. Does this update fix on demand so that I can actually watch on demand programs?

#31 OFFLINE   usnret

usnret

    Icon

  • Registered
  • 579 posts
Joined: Jan 16, 2009

Posted 09 August 2012 - 08:43 PM

I had a program set to record at 11:04 last nite. It didn't record "due to a software update". I got the new update at 3:42 this morning. Is that normal to have something
canceled approx 3 1/2 hrs before an update? No big deal, just wondering.
Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning to dance in the rain.

#32 OFFLINE   Jerry_K

Jerry_K

    Godfather

  • Registered
  • 433 posts
Joined: Oct 21, 2006

Posted 09 August 2012 - 09:27 PM

So the "wonderful" HR34 decided to update right in the middle of a program we were watching. OK so it updated and at least came back on after a long time. Now the stupid thing starts the screensaver while we are watching a recorded program. Sound continues, picture is the dumb logo crawling over the screen. The screensaver should only be on if some person selects it to be on. No screensaver should be the default.
Genie (nee HR34) 2TB Internal, Magnavox NR1601, Sharp 40" LED
HR24 2TB Internal, Magnavox NR1501, Sansui 32" LCD

#33 OFFLINE   lehozle

lehozle

    AllStar

  • Registered
  • 55 posts
Joined: Sep 04, 2007

Posted 10 August 2012 - 04:45 AM

So the "wonderful" HR34 decided to update right in the middle of a program we were watching. OK so it updated and at least came back on after a long time. Now the stupid thing starts the screensaver while we are watching a recorded program. Sound continues, picture is the dumb logo crawling over the screen. The screensaver should only be on if some person selects it to be on. No screensaver should be the default.


I have the same issue with the screen saver.

#34 OFFLINE   augisdad

augisdad

    AllStar

  • Registered
  • 116 posts
Joined: Sep 29, 2011

Posted 10 August 2012 - 06:38 AM

same here - was watching Perception and I know it came on at least 3x while watching it. Didn't time it to see if it's consistently doing it or just random. Maybe I'll do that tonite.
HR20-100 since 2008 w/27" Sony SDTV
HR34 since 4/3/2012 w/47" Mitsubishi HDTV
HMC since 4/3/2012

#35 OFFLINE   BadeMillsap

BadeMillsap

    Cool Member

  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 01, 2008

Posted 10 August 2012 - 07:40 AM

So after this "update" ... there is apparently a sequencing issue when powering up my Sony Brava and the HR34 ... I use a Logitech Harmony remote ... programmed for "Watch TV" which powers the TV and the DVR ... after this update ... that causes the TV to be PINK on all channels unless I manually (via remote) "power off" the HR34 after the TV is powered up and then power on the DVR ... I tried switching the sequence of power up ... but the SONY TV's power sequence is apparently too long and so the DVR gets power before the synch can take place ... didn't happen before this update ... anyone know a way around this annoyance? :mad:

#36 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 12,919 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 10 August 2012 - 07:40 AM

The screensaver should only be on if some person selects it to be on. No screensaver should be the default.


I definitely disagree here. Screensaver on should be the default. This particular behavior of it coming on when it's not paused does need fixed.

#37 OFFLINE   augisdad

augisdad

    AllStar

  • Registered
  • 116 posts
Joined: Sep 29, 2011

Posted 10 August 2012 - 08:56 AM

Went to turn closed captioning off on a recording I was watching. The main banner went away, but the closed captioning selection box remained on the screen. Not sure how long it stayed on the screen as I had paused the recording and gotten up to go do something. I know it was longer than 30secs though.
HR20-100 since 2008 w/27" Sony SDTV
HR34 since 4/3/2012 w/47" Mitsubishi HDTV
HMC since 4/3/2012

#38 OFFLINE   BigFoot48

BigFoot48

    Mentor

  • Registered
  • 49 posts
Joined: Aug 30, 2007

Posted 10 August 2012 - 10:00 AM

The Rotten Tomatoes movie review ratings have gone away! Boooooo!!!!!
DTV since 1998. HR-34 since Feb 2012.

#39 OFFLINE   rickjag

rickjag

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: May 24, 2008

Posted 10 August 2012 - 10:21 AM

While listening to Pandora I went to change to another one of my music channels and it locked up saying please wait and all I could here then was whatever TV channel it was tuned to. A reboot got it going again. I haven't tried switching again in Pandorda yet to see if I can make fail.

#40 OFFLINE   kepper

kepper

    Cool Member

  • Registered
  • 19 posts
Joined: Nov 17, 2005

Posted 10 August 2012 - 12:44 PM

The Rotten Tomatoes movie review ratings have gone away! Boooooo!!!!!


Same here. I have to go to other my other DVRs to see Rotten Tomatoes. It kind of defeats the purpose of having a "media server"




Protected By... spam firewall...And...