Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Connecting HR20 to network


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 OFFLINE   dlt4

dlt4

    Godfather

  • Registered
  • 447 posts
  • LocationFlorida
Joined: Oct 04, 2006

Posted 27 August 2012 - 02:29 PM

Received my CCK this morning and got my HR22 connected to my wifi network. I also received a DECA to connect my HR20 to the network. When the tech was here last week doing the install, I thought he said I only needed to connect the Ethernet cable from the DECA to the HR20, but that doesn't work. The Default Gateway and DNS spaces were blank (Result Code 86-468) so i tried using the same ones from the HR22, but that doesn't work, nor does putting the DECA inline.

Not being a networking guru, I'm not sure what the problem is. Any help would be appreciated.

DirecTV customer since 2003
HR44-700 --> Sony KDL-46XBR4
HR24-500 --> Sony KDL-32EX500


...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,864 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 27 August 2012 - 02:37 PM

Sounds like you need:
1 CCK to bridge to your home network,
1 DECA for your HR22,
1 DECA for your HR20.

Is this what you have?
A.K.A VOS

#3 OFFLINE   dlt4

dlt4

    Godfather

  • Topic Starter
  • Registered
  • 447 posts
  • LocationFlorida
Joined: Oct 04, 2006

Posted 27 August 2012 - 02:42 PM

I don't have a DECA connected to the HR22, although it is connected through a SWM. I have the CCK connected to the HR22 also.

DirecTV customer since 2003
HR44-700 --> Sony KDL-46XBR4
HR24-500 --> Sony KDL-32EX500


#4 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,864 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 27 August 2012 - 02:49 PM

I don't have a DECA connected to the HR22, although it is connected through a SWM. I have the CCK connected to the HR22 also.

There are ways to use a WCCK in double duty mode, but it also requires a BSF on the receiver's input.

Might help if you would post a layout of your setup. "It can be done in crayons" as it doesn't need to look good, but only show what you have and how it's wired.
A.K.A VOS

#5 OFFLINE   dlt4

dlt4

    Godfather

  • Topic Starter
  • Registered
  • 447 posts
  • LocationFlorida
Joined: Oct 04, 2006

Posted 27 August 2012 - 04:35 PM

The installer left me his cell number and said he was available for 30 days, so he's coming back tomorrow to set everything up. Thanks for the replies though!

DirecTV customer since 2003
HR44-700 --> Sony KDL-46XBR4
HR24-500 --> Sony KDL-32EX500


#6 OFFLINE   jdspencer

jdspencer

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,573 posts
Joined: Nov 07, 2003

Posted 27 August 2012 - 05:05 PM

Depending on what the manufacturer (-xxx) is for the HR20 I think I remember that the connection is a bit different.
This link may help.
http://www.dbstalk.c...ad.php?t=200573
DirecTV since '96, Waivers for ABC, CBS, NBC, & Fox, HR23-700 & HR24-500/AM21, using ethernet based MRV.

#7 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,864 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 27 August 2012 - 05:55 PM

Depending on what the manufacturer (-xxx) is for the HR20 I think I remember that the connection is a bit different.
This link may help.
http://www.dbstalk.c...ad.php?t=200573

While there is, it isn't applicable here with a HR20-700
A.K.A VOS

#8 OFFLINE   LameLefty

LameLefty

    I used to be a rocket scientist

  • Registered
  • 12,106 posts
  • LocationMiddle Tennessee
Joined: Sep 28, 2006

Posted 27 August 2012 - 06:31 PM

Have you tried going into the Networking portion of the Setting menu and resetting everything to defaults after connecting the DECA? If the HR20 and DECA are properly connected, it should be pulling the gateway and DNS settings from your router.

"Human sacrifice, dogs and cats living together... mass hysteria!"
Directv since 1997
Will Work for Beer


#9 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,864 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 27 August 2012 - 06:38 PM

Have you tried going into the Networking portion of the Setting menu and resetting everything to defaults after connecting the DECA? If the HR20 and DECA are properly connected, it should be pulling the gateway and DNS settings from your router.

Think what you may/might be missing is the HR20 + DECA doesn't have "anybody to talk to", since the WCCK it using the HR22's ethernet port, and most likely not connected to the coax.

Like this:

http://www.dbstalk.c...=1&d=1311788989

And not this:

http://www.dbstalk.c...=1&d=1311788989
A.K.A VOS

#10 OFFLINE   dlt4

dlt4

    Godfather

  • Topic Starter
  • Registered
  • 447 posts
  • LocationFlorida
Joined: Oct 04, 2006

Posted 28 August 2012 - 02:32 PM

Think what you may/might be missing is the HR20 + DECA doesn't have "anybody to talk to", since the WCCK it using the HR22's ethernet port, and most likely not connected to the coax.

Like this:

And not this:


I talked with the tech last night, and you're right, he said the HR20 couldn't talk with the HR22 as long as the the 22 had the Ethernet cable from the CCK attached. He told me to unplug the cable after I had the DECA attached to the 20, then reset both receivers. I did that, and now even the CCK won't connect to my wifi network.

I've about given up. He said he would be by tomorrow to straighten thing out.

DirecTV customer since 2003
HR44-700 --> Sony KDL-46XBR4
HR24-500 --> Sony KDL-32EX500


#11 OFFLINE   dlt4

dlt4

    Godfather

  • Topic Starter
  • Registered
  • 447 posts
  • LocationFlorida
Joined: Oct 04, 2006

Posted 28 August 2012 - 02:33 PM

Have you tried going into the Networking portion of the Setting menu and resetting everything to defaults after connecting the DECA? If the HR20 and DECA are properly connected, it should be pulling the gateway and DNS settings from your router.


I did try that, but no luck.

DirecTV customer since 2003
HR44-700 --> Sony KDL-46XBR4
HR24-500 --> Sony KDL-32EX500


#12 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,864 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 28 August 2012 - 03:36 PM

I talked with the tech last night, and you're right, he said the HR20 couldn't talk with the HR22 as long as the the 22 had the Ethernet cable from the CCK attached. He told me to unplug the cable after I had the DECA attached to the 20, then reset both receivers. I did that, and now even the CCK won't connect to my wifi network.

I've about given up. He said he would be by tomorrow to straighten thing out.

Until your HR22 looks like this:
http://www.dbstalk.c...=1&d=1311788989

You're just pissing in the wind.
A.K.A VOS

#13 OFFLINE   dlt4

dlt4

    Godfather

  • Topic Starter
  • Registered
  • 447 posts
  • LocationFlorida
Joined: Oct 04, 2006

Posted 28 August 2012 - 05:24 PM

So you're saying I need a DECA on both receivers? I'm in no position to argue since networking is not something I grasp very well, but the tech said I only needed one on the HR20 because the HR22 was connected through a SWM. (Or at least I thought that's what he said).

DirecTV customer since 2003
HR44-700 --> Sony KDL-46XBR4
HR24-500 --> Sony KDL-32EX500


#14 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,864 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 28 August 2012 - 05:29 PM

So you're saying I need a DECA on both receivers? I'm in no position to argue since networking is not something I grasp very well, but the tech said I only needed one on the HR20 because the HR22 was connected through a SWM.

"He said" I don't know what I'm talking about, OH wait, That's what I said. :lol:

The image I've double posted is how it will work.

Another option is to use a bandstop filter between the WCCK and the HR22, but you do need to connect the WCCK to the coax, and then ethernet to the HR22.

The WCCK will work with the other DECA, also through ethernet to the HR22, and connect through WiFi to your router.
The techs were NEVER taught how to do this, but it too works.
The "key" is you need a BSF or the SAT input will have problems on the HR22.
A.K.A VOS




Protected By... spam firewall...And...