Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Just received my new backlit remote for an Hr20-700. The 2 remote codes for all DTV h


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   chris vesuvio

chris vesuvio

    Mentor

  • Registered
  • 33 posts
Joined: Jul 05, 2007

Posted 01 September 2012 - 08:16 AM

Re-post
Just received my new backlit remote for an Hr20-700. The 2 remote codes for all DTV hd DVR's in the instruction manual will not work. I have also tried the others just to see. Tried searching forum, could not find anything.
Any help would be great.
Thanks.
“Great things are not accomplished by those who yield to trends and fads and popular opinion.” Jack Kerouac

...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,857 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 01 September 2012 - 08:18 AM

What was the model number of the old remote and what is the model number of this new remote ?
For the old one to have been in RF mode it would have needed and "R" after the model. Example: RC64R.

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM,   HR24-100 HDMI to 32" Sharp LED,
HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#3 OFFLINE   Go Beavs

Go Beavs

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,420 posts
  • LocationPortland, OR DMA
Joined: Nov 18, 2008

Posted 01 September 2012 - 08:21 AM

Your receiver might be in RF mode while the remote is in IR mode. Change one or the other.

Genie, Hx2x, nomad
D* customer since Oct '99


#4 OFFLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,857 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 01 September 2012 - 08:26 AM

Use the old remote:

Press the Info button on the remote and hold it down for 3 or 4 seconds. The system Info will come to the screen. Choose more Info. Scroll down the screen until you get to Remote Type.

What does it say, IR or RF ?

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM,   HR24-100 HDMI to 32" Sharp LED,
HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#5 OFFLINE   chris vesuvio

chris vesuvio

    Mentor

  • Topic Starter
  • Registered
  • 33 posts
Joined: Jul 05, 2007

Posted 01 September 2012 - 08:28 AM

Got it !!!
I just went thru the standard RF setup and it is working.... :D
Thanks for the replies & help. Wife is :D now!!

Woooo Hooooo .....
“Great things are not accomplished by those who yield to trends and fads and popular opinion.” Jack Kerouac




Protected By... spam firewall...And...