Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Autotune


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 OFFLINE   mrro82

mrro82

    Legend

  • Registered
  • 522 posts
  • LocationThumb web of the mitten :>)
Joined: Sep 11, 2012

Posted 20 September 2012 - 01:49 PM

Out of curiosity, why can't I autotune on my HR24 like I can on my H24?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,474 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 20 September 2012 - 01:53 PM

I am told that the logic is that since you have a DVR you are going to Record instead of watch.
I too would like to Autotune.

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM,   HR24-100 HDMI to 32" Sharp LED,
HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#3 OFFLINE   mrro82

mrro82

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 522 posts
  • LocationThumb web of the mitten :>)
Joined: Sep 11, 2012

Posted 20 September 2012 - 02:16 PM

I am told that the logic is that since you have a DVR you are going to Record instead of watch.
I too would like to Autotune.


I think autotune would be a nice addition. Or a simple reminder notification. Either or.

#4 OFFLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,474 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 20 September 2012 - 02:49 PM

This is a link to an Autotune that this person made for Windows.
They say it works for the DVRs. I have not tried it.
http://www.dbstalk.c...ad.php?t=204819

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM,   HR24-100 HDMI to 32" Sharp LED,
HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#5 OFFLINE   mrro82

mrro82

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 522 posts
  • LocationThumb web of the mitten :>)
Joined: Sep 11, 2012

Posted 20 September 2012 - 02:56 PM

This is a link to an Autotune that this person made for Windows.
They say it works for the DVRs. I have not tried it.
http://www.dbstalk.c...ad.php?t=204819


I saw your post there. Not sure I want to get up to set an auto tune. Neat idea though.

#6 OFFLINE   damondlt

damondlt

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 4,179 posts
Joined: Feb 27, 2006

Posted 20 September 2012 - 03:47 PM

I would like autotune as well.

 

 

 


#7 OFFLINE   pablo

pablo

    Icon

  • Registered
  • 899 posts
Joined: Oct 11, 2007

Posted 20 September 2012 - 05:04 PM

Yeah I don't see how autotune and recording is mutually exclusive.

#8 OFFLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,474 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 20 September 2012 - 06:11 PM

I wrote to them and asked why couldn't that be a choice on the menu when you clicked on Info, More Info ? They said that once people got used to recording that it was not that big of a deal.
I have got to where I look at the guide and see when, say the NASCAR Sprint Cup is coming on and press the record button. If I forget and I am watching something else I notice that the orange light comes on and I check the list to see what it is recording, then change channels.

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM,   HR24-100 HDMI to 32" Sharp LED,
HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#9 OFFLINE   RACJ2

RACJ2

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,852 posts
Joined: Aug 02, 2008

Posted 20 September 2012 - 07:48 PM

If all you want is a reminder, just set that up in your smart phone. When it goes off, change channel.
HR34-700, HR22-100

#10 OFFLINE   mrro82

mrro82

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 522 posts
  • LocationThumb web of the mitten :>)
Joined: Sep 11, 2012

Posted 20 September 2012 - 07:53 PM

If all you want is a reminder, just set that up in your smart phone. When it goes off, change channel.


I could do that but the way I look at it is if I can do it on a H24 why not its big brother the HR24 ya know?

#11 OFFLINE   Racer88

Racer88

    Icon

  • Registered
  • 801 posts
Joined: Sep 12, 2006

Posted 20 September 2012 - 07:57 PM

Count me in for missing autotune too, primarily for NASCAR programs too. I really don't care that much for watching pre-race shows, qualifying, practice, etc, and it's nuts that I have to record and delete that stuff every week, just on the off chance I might be interested that week.

I would set an autotune for them as I did in the pre-DVR days just to have them come on in the background just in case I might be interested on a given week though.

#12 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 12,901 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 20 September 2012 - 07:58 PM

There are certain features that are available on non DVRs, auto tune is one of them. I'd like to see them added as well, though auto tune for me is fairly low.

#13 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 12,901 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 20 September 2012 - 07:59 PM

Count me in for missing autotune too, primarily for NASCAR programs too. I really don't care that much for watching pre-race shows, qualifying, practice, etc, and it's nuts that I have to record and delete that stuff every week. (BOOLEAN search NASCAR TTITLE autorecord)

I would set an autotune for them as I did in the pre-DVR days just to have them come on in the background just in case I might be interested on a given week though.


Couldn't you exclude those with nnot?

#14 OFFLINE   RACJ2

RACJ2

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,852 posts
Joined: Aug 02, 2008

Posted 20 September 2012 - 08:02 PM

I could do that but the way I look at it is if I can do it on a H24 why not its big brother the HR24 ya know?

I understand, but just offering a suggestion.

I upgraded to an HR34 and it won't hold the buffer when you turn it off and then back on the next day. All the other models of DVR's will buffer, so to me that's definitely odd. So I just leave the HR34 power on all the time and then it buffers. Sometimes you have to find a work around.
HR34-700, HR22-100

#15 OFFLINE   mrro82

mrro82

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 522 posts
  • LocationThumb web of the mitten :>)
Joined: Sep 11, 2012

Posted 20 September 2012 - 08:48 PM

I understand, but just offering a suggestion.

I upgraded to an HR34 and it won't hold the buffer when you turn it off and then back on the next day. All the other models of DVR's will buffer, so to me that's definitely odd. So I just leave the HR34 power on all the time and then it buffers. Sometimes you have to find a work around.


I totally understand. I took it as a suggestion. If that's what I have to do then so be it. Its a viable work around. :)

#16 OFFLINE   yanksno1

yanksno1

    Mentor

  • Registered
  • 47 posts
  • LocationBoynton Beach, FL
Joined: Jun 04, 2004

Posted 07 January 2013 - 09:59 PM

This is something I'd like as well. I don't need to record morning sports radio talk shows, but I like to tune into them every morning. Works great for my receiver, just wish it'd be available on the DVRs as well. Seems like a pretty simple feature to me.
Lets Go Yankees!!!!

#17 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Registered
  • 10,253 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 07 January 2013 - 11:19 PM

There are still may of us that would like Auto-Tune on the DVRs. I don't see it happening though.

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#18 OFFLINE   f150intally

f150intally

    Mentor

  • Registered
  • 43 posts
Joined: Nov 05, 2007

Posted 08 January 2013 - 07:53 AM

#1 missed feature when converting from non-dvr machines to the HR line! Bring auto-tune back!!!!!

#19 OFFLINE   RunnerFL

RunnerFL

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 15,828 posts
Joined: Jan 04, 2006

Posted 08 January 2013 - 08:49 AM

#1 missed feature when converting from non-dvr machines to the HR line! Bring auto-tune back!!!!!


Can't bring back what was never there.

Why add yet another feature that will slow the unit down more when you can just set a recording??
THIS SPACE FOR RENT

#20 OFFLINE   Karen

Karen

    Godfather

  • DBSTalk Club
  • 314 posts
Joined: Oct 04, 2007

Posted 08 January 2013 - 11:09 AM

I would also like autotune on my DVR. I have work-a-rounds, but they are annoying.




Protected By... spam firewall...And...