Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Nomad - Your DIRECTV account has been disabled


  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mike_TV

Mike_TV

    Legend

  • Registered
  • 155 posts
Joined: Jan 17, 2006

Posted 25 September 2012 - 07:31 AM

Nomad was working fine yesterday. Today I start up the client on my laptop and receive the following error.

Your DIRECTV account has been disabled.

There is a problem with your DIRECTV account. Please call Customer Service at 1-800-531-5000.

"Error code" 4-4001-1

Do a cold reboot of Nomad (unplug power, wait, replug back in) even though all lights were blue. Restart the client and still have the error.

Try my iPhone client. Same message different code (AR/3002).

Call Customer Service. They say Engineering will have to look at it and they'll get back to me in three to five days.

Anyone else seeing this issue?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   mwzimm

mwzimm

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Nov 02, 2009

Posted 25 September 2012 - 07:46 AM

Same issue just appeared this morning. Used it on the laptop last night to download some shows and this morning all devices give the same error. Got the same response.

#3 OFFLINE   boulder_gp

boulder_gp

    Mentor

  • Registered
  • 31 posts
Joined: Mar 31, 2003

Posted 25 September 2012 - 07:49 AM

I'm seeing the same thing on my Mac (error AR/3002) and two iPads. Uninstalled and reinstalled on the iPad, getting an "Unable to add your device" error AR/1001 on both.
HR20-700 connected via HDMI to Samsung LN-52A650 (R.I.P. Toshiba 50H81) (networked)
HR20-100 connected via HDMI to Samsung LN-S2651D (networked)
HR20-700 connected via HDMI to Samsung LN-S3251D (networked)

#4 OFFLINE   hdtvfan0001

hdtvfan0001

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 31,614 posts
Joined: Jul 28, 2004

Posted 25 September 2012 - 07:49 AM

That sounds like a server problem on their end.

Typically those get corrected the same day.
DBSTalk CHAT ROOM MODERATOR
DirecTV Customer Since 1996

#5 OFFLINE   Go Beavs

Go Beavs

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,268 posts
  • LocationPortland, OR DMA
Joined: Nov 18, 2008

Posted 25 September 2012 - 07:51 AM

Seeing the same thing here on my iPad and my Mac.

Obviously this is a DIRECTV problem. Lets hope they resolve it quickly.

Genie, Hx2x, nomad
D* customer since Oct '99


#6 OFFLINE   nelsonrl

nelsonrl

    AllStar

  • Registered
  • 79 posts
Joined: Aug 15, 2007

Posted 25 September 2012 - 07:55 AM

Same issue - Directv had me remove the IPAD app and readd it. Now get the AR/10001 error. I am on IOS6 - wonder if that is the issue.

They told me to call back in a couple of days and see if issue is resolved. They did try for a couple of minutes to blame it on my device being an IPAD that is not supported, but they did not push that stream very hard.

#7 OFFLINE   UMich99

UMich99

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: Sep 25, 2012

Posted 25 September 2012 - 08:31 AM

Same thing happened to me this morning on both my iPad and iPhone. I deleted the iPhone App and same message as everyone else. iPad still showing the AR/3002. DirecTV tech service people are so awful again blaming it on me because everything checks out on their end. Please call them again and say you aren't the only so this gets resolved. Everything is working on my end... except for the Nomad App. So frustrating.

#8 OFFLINE   MikeW

MikeW

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,538 posts
Joined: May 16, 2002

Posted 25 September 2012 - 09:16 AM

Same here.

#9 OFFLINE   alexcohen

alexcohen

    AllStar

  • Registered
  • 109 posts
Joined: Sep 27, 2006

Posted 25 September 2012 - 09:28 AM

I'm on the phone with Directv now, it took me three times to get through. They're not blaming it on me but have no idea what's going on.

#10 OFFLINE   alexcohen

alexcohen

    AllStar

  • Registered
  • 109 posts
Joined: Sep 27, 2006

Posted 25 September 2012 - 09:36 AM

The CSR keeps asking for my nomad registered ID, anyone know what would be?

#11 OFFLINE   David Ortiz

David Ortiz

    Thirsty from pretzels

  • DBSTalk Club
  • 2,070 posts
  • LocationFresno, CA
Joined: Aug 21, 2006

Posted 25 September 2012 - 09:51 AM

The CSR keeps asking for my nomad registered ID, anyone know what would be?


My guess is that it's your directv.com username/email address.

#12 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Super Moderators
  • 36,829 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 25 September 2012 - 09:54 AM

The CSR keeps asking for my nomad registered ID, anyone know what would be?


If you go to DIRECTV.com, My Account, My Equipment, Accessories, you can get the serial number of the Nomad. Maybe that is what they want.
Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

#13 OFFLINE   MikeW

MikeW

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,538 posts
Joined: May 16, 2002

Posted 25 September 2012 - 09:59 AM

If you go to DIRECTV.com, My Account, My Equipment, Accessories, you can get the serial number of the Nomad. Maybe that is what they want.

Do you have any inside info on what's going on here, or when it may be resolved?

#14 OFFLINE   alexcohen

alexcohen

    AllStar

  • Registered
  • 109 posts
Joined: Sep 27, 2006

Posted 25 September 2012 - 09:59 AM

We're (Directv & I) are pretty sure it's my email address. This isn't your finest hour Directv. Not as much for the Nomad problem as your CSR's lack of knowledge about the Nomad. such as not knowing what's going on or not knowing about user id's

#15 OFFLINE   alexcohen

alexcohen

    AllStar

  • Registered
  • 109 posts
Joined: Sep 27, 2006

Posted 25 September 2012 - 10:04 AM

Do you have any inside info on what's going on here, or when it may be resolved?

Nobody knows nothin'!

#16 OFFLINE   volkl

volkl

    Legend

  • Registered
  • 124 posts
Joined: Jun 17, 2007

Posted 25 September 2012 - 11:42 AM

Same thing on my macbookpro and iphone (iOS 5) --- error AR/3002. I can't even watch programs that have already been downloaded to the devices.

This couldn't have happened at a worst time. I'm traveling on a long flight tonight. Hope they fix it fast.

#17 OFFLINE   NomadInAZ

NomadInAZ

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: Sep 25, 2012

Posted 25 September 2012 - 11:50 AM

Is the problem an IOS 5 to 6 issue?? I am still on IOS 5

#18 OFFLINE   nelsonrl

nelsonrl

    AllStar

  • Registered
  • 79 posts
Joined: Aug 15, 2007

Posted 25 September 2012 - 12:03 PM

Well, it let me download a show last night, then broken this morning. Could be Ios6, but I would think it would have happened last night when I setup a download. The show did completely transfer to the iPad.


anyone with ios5 having the problem?

#19 OFFLINE   Howie

Howie

    Godfather

  • Registered
  • 283 posts
Joined: Aug 16, 2006

Posted 25 September 2012 - 12:07 PM

I'm having the same problems. I thought it might be iOS 6 related. It won't let me add my devices after deleting and reinstalling the app.

#20 OFFLINE   Mike_TV

Mike_TV

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 155 posts
Joined: Jan 17, 2006

Posted 25 September 2012 - 12:31 PM

iOS 5 or iOS 6...doesn't matter. This is happening on my Windows 7 laptop. With everyone reporting similar problems, this appears to be a problem on the DIRECTV server side. Uninstalling and attempting to reinstall probably just complicates the matter and won't fix anything until they get the server side fixed.




spam firewall