Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

HR34: Version 0x05C2 Issues/Discussion


  • Please log in to reply
157 replies to this topic

#26 OFFLINE   gio12

gio12

    Icon

  • Registered
  • 860 posts
Joined: Jul 31, 2006

Posted 27 September 2012 - 01:53 PM

My Whole Home issues persist. It's amazingly frustrating that for 4 straight firmware updates now , my HR34 cannot see my HR24 boxes and vice versa. WH was fine when I got the HR34 for many months, until it wasn't. Super super annoyed ...


Same here. Every time I get an update, I loose it and have to do the network set-up gain. This time I can not get it to work! restarted the HR34 and everything! My HR21 can see the HR34, but not vice versa.

Any idea folks?

...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   BuffaloDenny

BuffaloDenny

    Icon

  • Registered
  • 691 posts
Joined: Mar 18, 2007

Posted 27 September 2012 - 06:33 PM

I received a message saying that I needed to turn double play off on my 2nd tuner if I wanted to record a 2nd show. Hmmmmm, 5 tuners shouldn't necessitate that type of message when only 2 shows are recording. I subsequently tested recording 5 shows at once, and it did, but the messages with this release are annoying and confusing.
HR20-100S/Seagate
H20-100
Panasonic TH-58PZ800U Plasma
Pioneer Elite AVR SC-05
Toshiba HD-A1 HD DVD
Sony PS3 Blu-Ray

#28 OFFLINE   Drucifer

Drucifer

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,502 posts
  • LocationNY Hudson Valley
Joined: Feb 12, 2009

Posted 27 September 2012 - 07:19 PM

I received a message saying that I needed to turn double play off on my 2nd tuner if I wanted to record a 2nd show. Hmmmmm, 5 tuners shouldn't necessitate that type of message when only 2 shows are recording. I subsequently tested recording 5 shows at once, and it did, but the messages with this release are annoying and confusing.

Genie will occasionally use four tuners.

DREW
Do it Right, Do it Once
LR: HR34-7, Bsm: HR24-1, Den HR24-2, MB: HR24-5, Kit: H25-5
PrimeStar '95, DirecTV  '00


#29 OFFLINE   Vesper

Vesper

    New Member

  • Registered
  • 6 posts
Joined: Dec 11, 2011

Posted 27 September 2012 - 09:23 PM

DirecTV2PC still isn't showing folders.

#30 OFFLINE   gimp

gimp

    AllStar

  • Registered
  • 108 posts
Joined: Jul 29, 2006

Posted 27 September 2012 - 11:40 PM

My HR34 updated last night. I have 2TB & AM21 attached. New problems since update:

1) no audio or video on ch242

2) no sound on random channels. E.g., csi recording from last night has no sound but sap works (first time we ever used sap; it was hilarious).

3) OTA channels a/v stutter; didn't before.

4) while recording last resort there was no sound. Which is why I tried switching to OTA. Stopping recording didn't help.

5) menus are now very very slow to respond.

In an attempt to get things working again I turned OFF genie and restarted. Nothing got any better.

Maybe it wasn't such a great idea to make such a big change during network premiere week. I missed a bunch of premieres tonight due to these problems.

#31 OFFLINE   T-Mac

T-Mac

    AllStar

  • Registered
  • 92 posts
Joined: Feb 16, 2012

Posted 28 September 2012 - 07:28 AM

This update is bad. Genie seems like a feature most people won't use and the pop-up messages "to record this program" are VERY ANNOYING and completely unnecessary.

The white triangles on so many channels in the guide are ugly and bring clutter to what was a simple, clean interface.

DirecTV seems to be going the way of many software companies with "feature bloat". How about just refining the features most people use and getting those to be rock-solid?

#32 OFFLINE   Jason Whiddon

Jason Whiddon

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,282 posts
Joined: Aug 17, 2006

Posted 28 September 2012 - 07:31 AM

Agreed.
65" VT50 / BDP-S7200
Denon AVR-4520CI
Klipsch RF82 II and RC62 II / Hsu VTF-15H (2)
Directv HR44-200 / HR24-500

 


#33 OFFLINE   gimp

gimp

    AllStar

  • Registered
  • 108 posts
Joined: Jul 29, 2006

Posted 28 September 2012 - 08:39 AM

This update is bad. Genie seems like a feature most people won't use and the pop-up messages "to record this program" are VERY ANNOYING and completely unnecessary.

The white triangles on so many channels in the guide are ugly and bring clutter to what was a simple, clean interface.

DirecTV seems to be going the way of many software companies with "feature bloat". How about just refining the features most people use and getting those to be rock-solid?


Agreed. As a former early TiVo adopter I never liked Tivo's version and always turned it off. Based on the activity in this thread it seems my problems are unique?

#34 OFFLINE   usnret

usnret

    Icon

  • Registered
  • 589 posts
Joined: Jan 16, 2009

Posted 28 September 2012 - 09:08 AM

I just checked my "to do" list on on 34. It showed a "Vegas" recording set to run on Sunday. Near as I could tell, it's not even on Sunday. So I hit the red button to cancel it, hit Select and up pops a window saying that it is recording now. Whats that all about?
I have not turned Genie on, nor will I after reading of all the problems. I have put up with a lot of "boo boo's" with the 34 and now they add this "bonus". What are you thinking D??
Seems like they keep piling on the problems to this DVR with out a care in the world about fixing problems first.
Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning to dance in the rain.

#35 OFFLINE   some_raisins

some_raisins

    Cool Member

  • Registered
  • 27 posts
Joined: Mar 13, 2007

Posted 28 September 2012 - 10:09 AM

I have most series set to "First-Run", but as we all know sometimes all episodes get added by mistake.

I went to delete some recordings from the To-Do list and was prompted with the message: "Show Has Already Started Recording". Then after I selected I still wanted to delete the episode, I was asked if I wanted to keep the partial recording.

This was from a show that isn't airing for a week, not a current one.


I noticed the same thing.

I just got DTV installed yesterday & my HR34 updated to this release immediately. But everything I set to record recorded, and everything that I watched had audio. I did enable the Dolby audio for shows that have Dolby. Menus/guides are responsive enough. Probably on-par with the Dish VIP722k that I just replaced. I'm glad I was able to disable the scroll feature in the HR34 guide. I'll have to check into the 30skip thing I see mentioned here...

#36 OFFLINE   gregftlaud

gregftlaud

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,093 posts
Joined: Nov 20, 2005

Posted 28 September 2012 - 11:13 AM

Gio12 i'm having the same exact problem with whole home and have been since i got my HR34 a few months ago my HR21 can see my HR34 but at times my 34 cant see my 21. A restart always fixes it. I normally lose ability to see my HR21 from my HR34 like once a week so doing the restart thing is beginning to get on my nerves........hate restarting for a little glitch like this.

Edited by gregftlaud, 28 September 2012 - 05:20 PM.


#37 OFFLINE   RunnerFL

RunnerFL

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,233 posts
Joined: Jan 04, 2006

Posted 28 September 2012 - 11:15 AM

Gio12 i'm having the same exact problem with whole home and have been since i got my HR34 a few months ago only difference is my HR21 can see my HR34 (it's not both ways). A restart always fixes it. I normally lose ability to see my HR21 from my HR34 like once a week. Never had an issue with my HR21 seeing my 34. Seems very odd for the 21 to be able to see my 34 when at times my 34 cant "see" my 21.


I was having intermittant loss of HR2X servers on my setup as well until this newest version.
THIS SPACE FOR RENT

#38 OFFLINE   nmetro

nmetro

    Godfather

  • Registered
  • 724 posts
Joined: Jul 11, 2006

Posted 28 September 2012 - 11:36 AM

OK. I turned off Genie and some of things I was experiencing are no longer happening.

That is, I have not seen the DirecTV screen saver.

Various recording popups remain. Record program and go back to beginning of a program being recorded. Turning off Recording Tips does not work.

I am suspecting the DirecTV screen saver issue may have been the result of Genie wanting all 5 tuners to use at once.

The programming guide issue still exists.

As for dropped audio issue, it has not happened again, since Genie has been turned off.

Edited by nmetro, 28 September 2012 - 07:19 PM.


#39 OFFLINE   Drucifer

Drucifer

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,502 posts
  • LocationNY Hudson Valley
Joined: Feb 12, 2009

Posted 28 September 2012 - 03:35 PM

Premieres - Is OK, appears to be fairly accurate.

Top 20 - At least half are unbelievable being in the Top 20

Kids - Never populated, so have no idea.

Spanish - Didn't Look

By Interest - Missing 'Sports', 'SciFi', 'Horror', 'Science', etc.

By Show Type - Missing 'Series', 'Sport Events', Have no idea what 'Standup' is because it never populated.


Summary - Useless

DREW
Do it Right, Do it Once
LR: HR34-7, Bsm: HR24-1, Den HR24-2, MB: HR24-5, Kit: H25-5
PrimeStar '95, DirecTV  '00


#40 OFFLINE   gregftlaud

gregftlaud

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,093 posts
Joined: Nov 20, 2005

Posted 28 September 2012 - 05:23 PM

I'm curious at to why with all the glitches still needing to be ironed out with the HR34....why there wuld be such a huge type of software update like this including this brand new "service" (Genie)???

Also why only the 34 and not other DVR's? B/c the 34 has more space?

#41 OFFLINE   Drucifer

Drucifer

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,502 posts
  • LocationNY Hudson Valley
Joined: Feb 12, 2009

Posted 28 September 2012 - 05:39 PM

I'm curious at to why with all the glitches still needing to be ironed out with the HR34....why there wuld be such a huge type of software update like this including this brand new "service" (Genie)???

Also why only the 34 and not other DVR's? B/c the 34 has more space?

Not space. More tuners.

DREW
Do it Right, Do it Once
LR: HR34-7, Bsm: HR24-1, Den HR24-2, MB: HR24-5, Kit: H25-5
PrimeStar '95, DirecTV  '00


#42 OFFLINE   mattgt

mattgt

    New Member

  • Registered
  • 4 posts
Joined: Sep 28, 2012

Posted 28 September 2012 - 09:56 PM

After the update my RVU - Samsung 6000 series TVs are now disconnecting randomly with "RVU Session Closed" and then I have to reboot the HR34. I use to have to do this once a week or so, but now every time I turn off one of my RVU TVs I have to restart the HR34 to turn the RVU TV back on. It just cycles "Connecting to RVU server" then "RVU server session closed."

This is ridiculous. :mad:

#43 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Honi Soit Qui Mal Y Pense.

  • DBSTalk Club
  • 14,730 posts
  • LocationWinters, CA, between Napa and Sacramento
Joined: Dec 02, 2010

Posted 28 September 2012 - 10:24 PM

Yes, that pretty well bites.

You're the first guy I've seen posting with an RVU'd Sammy. How long have you had it, and how many firmware updates did they put you through? \

And, welcome to DBSTalk!:)
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#44 OFFLINE   jibberyerkibber

jibberyerkibber

    Legend

  • Registered
  • 218 posts
Joined: Mar 01, 2012

Posted 29 September 2012 - 05:51 AM

What do they mean? Thanks!

#45 OFFLINE   RunnerFL

RunnerFL

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,233 posts
Joined: Jan 04, 2006

Posted 29 September 2012 - 05:53 AM

What do they mean? Thanks!


When in the guide move all the way to the left so the channel name, with the triangle, is highlighted. Press info. If there's a white triangle you'll see a shortcut to VOD content for the channel. If there's no white triangle there's no VOD content.
THIS SPACE FOR RENT

#46 OFFLINE   jibberyerkibber

jibberyerkibber

    Legend

  • Registered
  • 218 posts
Joined: Mar 01, 2012

Posted 29 September 2012 - 05:54 AM

When I scroll down through the channel guide, usually after I pass a promo line, the guide highlight will jump all the way to the left and highlight the channel information box.

#47 OFFLINE   jibberyerkibber

jibberyerkibber

    Legend

  • Registered
  • 218 posts
Joined: Mar 01, 2012

Posted 29 September 2012 - 06:06 AM

With 0x0583 the FFWD > PLAY > BACKSPACE (a few seconds) function worked, at least a lot of the time. Now, with 0x05c2, the BACKSPACE function doesn't work, at least most of the time. As I've posted before, my HR23 and HR24 backspace perfectly. I am clueless as to why DTV can't make the BACKSPACE function work properly on the HR34. I record tons of programs, not to watch them, but to FFWD through them and find snibbits I like to save on my computer. It's really frustrating and inconvenient to have the BACKSPACE function not work properly.

#48 OFFLINE   jibberyerkibber

jibberyerkibber

    Legend

  • Registered
  • 218 posts
Joined: Mar 01, 2012

Posted 29 September 2012 - 06:13 AM

Like with 0c0582 and 0x0583, there are no UP/DOWN arrows on the various pages that display more than one page of SMART SEARCH searches and recorded LIST items. I found those arrows helpful.

#49 OFFLINE   jibberyerkibber

jibberyerkibber

    Legend

  • Registered
  • 218 posts
Joined: Mar 01, 2012

Posted 29 September 2012 - 06:31 AM

These so-called bugs are not new with 0x05C2. 1. If I press the red button to get the SCORE GUIDE and then press the red button again to lose it, fine. But if I inadvertently press the EXIT button to lose the SCORE GUIDE, the red button will not reactivate the SCORE GUIDE unless I change channels and then go back to the original channel. Pressing EXIT to lose the SCORE GUIDE should not disable it. 2. SCORE GUIDE does not work unless you are in real-time and not on a delay. Fine. But if I press the right FFWD arrow to be sure I am in real-time, the SCORE GUIDE function is then, weirdly, disabled. Then I have to change channels and back to get the SCORE GUIDE back.

BTW: Why doesn't the SCORE GUIDE work on all channels? I have found that sometimes, very briefly, it does work on a non-sports channel. It would be nice if SCORE GUIDE worked on all channels.

#50 OFFLINE   bnwrx

bnwrx

    Icon

  • Registered
  • 1,008 posts
  • Locationcolorado, in the mountains.....
Joined: Dec 29, 2007

Posted 29 September 2012 - 07:10 AM

These so-called bugs are not new with 0x05C2. 1. If I press the red button to get the SCORE GUIDE and then press the red button again to lose it, fine. But if I inadvertently press the EXIT button to lose the SCORE GUIDE, the red button will not reactivate the SCORE GUIDE unless I change channels and then go back to the original channel. Pressing EXIT to lose the SCORE GUIDE should not disable it. 2. SCORE GUIDE does not work unless you are in real-time and not on a delay. Fine. But if I press the right FFWD arrow to be sure I am in real-time, the SCORE GUIDE function is then, weirdly, disabled. Then I have to change channels and back to get the SCORE GUIDE back.

BTW: Why doesn't the SCORE GUIDE work on all channels? I have found that sometimes, very briefly, it does work on a non-sports channel. It would be nice if SCORE GUIDE worked on all channels.


Both #1 and #2 are by design(at least they have always been that way).Yes you must be in realtime to see Scoreguide. Another way to re-populate Scoreguide is to press Guide or List. That way you don't have to change channels....

HR44-200 HDMI to Toshiba 42
HR24-100

Directv since 1996(the USSB,Pegasus days...)
...sometimes, there is no answer...
http://woodlandweather.org/





Protected By... spam firewall...And...