Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo

FEATURE REQUEST: Option on timer event to set HD or SD recording


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   MM-etech

MM-etech

    Cool Member

  • Registered
  • 17 posts
Joined: Oct 16, 2003

Posted 21 January 2004 - 11:40 AM

The recording mode (HD/SD) of recordings is driven by the mode of the receiver, so if you use coax for a second TV, you have to switch to SD and as the result, all of your recording will be in SD. This functionallity should be set for each timer event separatly regardless of what mode the receiver is displaying current programs.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   David_Levin

David_Levin

    Icon/Supporter

  • Gold Members
  • 1,227 posts
Joined: Apr 22, 2002

Posted 21 January 2004 - 12:01 PM

Wow, that's bizarre. I thought the sat stream is directly recorded (without modification).

So, it'll downconvert an HD channel and record it?

Yes, that should be a selectable option !!!

#3 OFFLINE   Slordak

Slordak

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,476 posts
Joined: Dec 17, 2003

Posted 21 January 2004 - 01:30 PM

Ack. Haven't checked the disk space used by recordings so far, but... I can only hope that it is the case that if you record a program from a regular SD channel (say normal HBO, not HBO-HD), that the program records at the correct resolution and uses the correct (SD) amount of disk space, rather than the hefty HD amount of space, even if the receiver is in HD mode (with the blue light on)??

Meaning please tell me this bug is only in one direction... If it's in both directions (HD material can get saved as SD, and SD can get saved as HD), then this is another showstopper type bug!

#4 OFFLINE   Mark Lamutt

Mark Lamutt

    Your Neighborhood Liasion

  • Registered
  • 12,527 posts
Joined: Mar 23, 2002

Posted 21 January 2004 - 01:55 PM

I don't believe this is true. The satellite stream is first recorded to disk, and all upconversion/downconversion is done when the stream is played back from disk. SD, HD, 480p, 720p, 1080i, 16x9, 4x3#1, 4x3#2 are all display options, not recording options.
Mark Lamutt
markdl@dbstalk.com
Your DBSTalk.Com Community Liaison to Dish Network

#5 OFFLINE   MM-etech

MM-etech

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 17 posts
Joined: Oct 16, 2003

Posted 22 January 2004 - 09:22 AM

I don't believe this is true. The satellite stream is first recorded to disk, and all upconversion/downconversion is done when the stream is played back from disk. SD, HD, 480p, 720p, 1080i, 16x9, 4x3#1, 4x3#2 are all display options, not recording options.


I will double check on this tonight.




spam firewall