Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Hard reset - should recordings auto resume?


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 OFFLINE   unislick

unislick

    Cool Member

  • Registered
  • 21 posts
Joined: May 16, 2006

Posted 14 October 2012 - 07:56 PM

Using HR34 and HR24...do recordings disturbed during a hard reset auto resume? Just switched from Dish and this was a nice feature especially when receiver rebooted (power outage, etc...) and we were not home.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Davenlr

Davenlr

    Geek til I die

  • Registered
  • 9,090 posts
Joined: Sep 16, 2006

Posted 14 October 2012 - 07:59 PM

I believe under most circumstances, they do if you push the reset button, but do not if you reset via the menu (preferred).

Tivo Premier XL4, Tivo Premier, Tivo HD whole home on Xfinity HD, DirecTv Whole Home with 39" high gain KaKu dish, Roku3,SageTv 8 TB Win8 Server -> DVDO Edge-> Denon AVR, Klipsch KB15's/Panasonic 55ST60 plasma"


#3 OFFLINE   yosoyellobo

yosoyellobo

    Icon

  • Registered
  • 1,964 posts
Joined: Nov 01, 2006

Posted 14 October 2012 - 08:00 PM

Can't talk about the HR34 but the HR24 will start again.

#4 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,481 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 14 October 2012 - 08:20 PM

Using a ups is also recommended. No fun losing several minutes of a recording for a 15 second power blip.

#5 OFFLINE   augisdad

augisdad

    AllStar

  • Registered
  • 120 posts
  • LocationKC area
Joined: Sep 29, 2011

Posted 15 October 2012 - 06:47 AM

I reset my HR34 via the MENU Saturday night @ 10:27 prior to SNL. It did note that I would be interrupting the scheduled recording, but did not resume recording after the Software Download of 0x5cd. I had it set on the HR20, so didn't miss it.
HR20-100 since 2008 w/27" Sony SDTV
HR34 since 4/3/2012 w/47" Mitsubishi HDTV
HMC since 4/3/2012

#6 OFFLINE   TBlazer07

TBlazer07

    Grumpy Grampy

  • Registered
  • 4,777 posts
Joined: Feb 05, 2009

Posted 15 October 2012 - 07:49 AM

I reset my HR34 via the MENU Saturday night @ 10:27 prior to SNL. It did note that I would be interrupting the scheduled recording, but did not resume recording after the Software Download of 0x5cd. I had it set on the HR20, so didn't miss it.


SNL didn't record for me this weekend. History shows "deleted" but that was absolutely 100% impossible. My reset was Friday night.

#7 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Registered
  • 10,268 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 15 October 2012 - 07:54 AM

I believe under most circumstances, they do if you push the reset button, but do not if you reset via the menu (preferred).


Correct. If you do a RBR, the DVR sees that as a power loss and will resume the recording upon reboot.

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#8 OFFLINE   nelsonrl

nelsonrl

    AllStar

  • Registered
  • 79 posts
Joined: Aug 15, 2007

Posted 15 October 2012 - 07:55 AM

A menu reset of mine did not complete prior to a show was set to record. The recording did not start when the reset completed.

#9 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Registered
  • 10,268 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 15 October 2012 - 08:53 AM

A menu reset of mine did not complete prior to a show was set to record. The recording did not start when the reset completed.


Correct. A menu reset will not resume an interrupted recording. Even though the reset started before the recording started, it still sees that as, what I'll call, a voluntary reset.

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom





Protected By... spam firewall...And...