Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

**I need help**300 feet cable run using a Directv SWM STSTEM, or?


  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#41 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,726 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 09 November 2012 - 03:43 PM

Got it! Ill pass along the links to my building management.

Skywalker Signature Series RG-11 Coax cable
PI-29
SWMA2T
Cable Plastic Fits RG11 Includes 1 Inch Screw White

http://www.a1compone....ky11c95rb.aspx

SWMA2T
http://www.solidsign...sp...z-(SWMA2T)

PI-29
http://www.solidsign...sp...6-(PI-29Z)

Clips
http://www.arrisisto....php?pid=209457

The rest ill buy myself, like the rg11 connectors, cutter and compression tool, plus the rg6 cable.

Does that sound right?


Thanks

That looks very workable.
This is for several units, with each having their own dish, right?
If so, each will have all the options DirecTV offers available and the relocation of the dishes will have zero impact on their service.
A.K.A VOS

...Ads Help To Support This SIte...

#42 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,726 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 09 November 2012 - 05:13 PM

OK, so now Solid Signal has a listing for RG11 SCC:
http://www.solidsign...02&p=SKY11C95RB
A.K.A VOS

#43 OFFLINE   direcdt

direcdt

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 59 posts
Joined: Aug 15, 2012

Posted 09 November 2012 - 05:21 PM

At the moment my building management office allowed 5 tenants to place their dishes on the roof.. 3 tenants were lucky. The brackets were placed on the EAST SIDE of the building. Their drop cables was no more than 125 feet :nono: My neighbor which lives under me and I both suffered the impact. We live on the WEST SIDE of the building 300 feet away. I will help her install the dish and lay RG11 cable from POINT A TO point B then she will have to call directv to work in her apartment.

EDIT: My neighbor needs to upgrade to SWM system.

That looks very workable.
This is for several units, with each having their own dish, right?
If so, each will have all the options DirecTV offers available and the relocation of the dishes will have zero impact on their service.


Edited by direcdt, 09 November 2012 - 05:29 PM.


#44 OFFLINE   direcdt

direcdt

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 59 posts
Joined: Aug 15, 2012

Posted 09 November 2012 - 05:32 PM

Oh wow! I just turned over 2 itemized bills to my building management office. Buying the RG11 a1components helps on FREE shipping over $200


OK, so now Solid Signal has a listing for RG11 SCC:
http://www.solidsign...02&p=SKY11C95RB


Edited by direcdt, 09 November 2012 - 05:38 PM.


#45 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,726 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 09 November 2012 - 05:38 PM

Oh wow! I just turned over 2 itemized bills to my building management office. Buy the RG11 a1components helps on FREE shipping over $200

Hey, I don't work for SS, and if they couldn't give you the best price, "so be it". :lol:
A.K.A VOS

#46 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,726 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 09 November 2012 - 05:39 PM

EDIT: My neighbor needs to upgrade to SWM system.

Laying out the RG11 between the dish and her apartment should help.
A.K.A VOS

#47 OFFLINE   direcdt

direcdt

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 59 posts
Joined: Aug 15, 2012

Posted 09 November 2012 - 07:04 PM

We really appreciate all your help and the rest of the guys that participated in this thread‎, contribution, time and your patience dealing with me.. Hopefully ill start this project by next week. :hurah:


Ill keep you guys updated..

#48 OFFLINE   direcdt

direcdt

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 59 posts
Joined: Aug 15, 2012

Posted 09 November 2012 - 08:01 PM

1 more question? so you say that using this SWS4-Satellite-4Way switch with the PI-29 won't matter? That's the switch i have installed in my apartment...

http://www.solidsign...&sku=8546300083

There isn't a SWM-4, but I'd guess you have the SWiM-LNB [which is the same as the SWM8, but included in the LNB] and the 29 volts works fine with it. "In fact" with long coax runs, it's known to work better than the 21 volt.
I've run my SWiMLNB with a 29 volt for years without problems.



#49 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,726 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 09 November 2012 - 08:15 PM

1 more question? so you say that using this SWS4-Satellite-4Way switch with the PI-29 won't matter? That's the switch i have installed in my apartment...

http://www.solidsign...&sku=8546300083

This isn't a switch, but is merely a power splitter. You won't have any problems with either the 29 volt PI or this splitter.
A.K.A VOS

#50 OFFLINE   direcdt

direcdt

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 59 posts
Joined: Aug 15, 2012

Posted 09 November 2012 - 08:27 PM

Got it! I can now sleep.. :)

This isn't a switch, but is merely a power splitter. You won't have any problems with either the 29 volt PI or this splitter.



#51 OFFLINE   direcdt

direcdt

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 59 posts
Joined: Aug 15, 2012

Posted 09 November 2012 - 09:04 PM

I guess i can cut my J mount and make it into a low profile mount.


Custom mounts are always... interesting. The regular mount is designed to be used with monopoles, even when the base is secure. You may want to consider a low profile mount: http://www.solidsign...ount-(STUBMNTR)

Legacy would struggle at 300ft of RG6.

SWM would also struggle, but would likely be the way to go.

Power on SWM would be a concern. You may want to go with a PI-29 instead of a PI-21. http://www.solidsign...SWM-16-(PI-29Z)

RG11 would give you about 10 dB less loss over 300ft at 2150 mHz.

More info about the setup would be needed to properly tell if something will work for you. If you only have 1 HD receiver, SWM LNB -> 300ft SCC RG6 -> PI29 -> 10ft RG6 -> IRD, would get the job done, but would not leave room for expansion.

Coax loss calculator: http://www.net-combe...cable-loss.html



#52 OFFLINE   dielray

dielray

    Legend

  • DBSTalk Club
  • 234 posts
Joined: Aug 05, 2009

Posted 10 November 2012 - 06:09 AM

I guess i can cut my J mount and make it into a low profile mount.


No, don't do that. If you're going to stick with the standard mount, it is better to leave it as is. The low profile mount has a reinforced foot plate.

Edited by dielray, 10 November 2012 - 06:59 AM.

DirecTV Technician
My thoughts and opinions are my own, and do not necessarily represent those of DirecTV, my HSP, or anyone else.

#53 OFFLINE   direcdt

direcdt

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 59 posts
Joined: Aug 15, 2012

Posted 12 November 2012 - 12:59 AM

No problem!

No, don't do that. If you're going to stick with the standard mount, it is better to leave it as is. The low profile mount has a reinforced foot plate.



#54 OFFLINE   direcdt

direcdt

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 59 posts
Joined: Aug 15, 2012

Posted 12 November 2012 - 01:09 AM

On the way for Monday! PPC AquaTight EX11 Universal RG-11 Cable F Connector

http://www.ebay.com/...=item4607f7cf9d

100 FLEXI SCREW CLIPS F/ RG7 RG11 EX7 EX11 COAX CABLE TELECRAFTER L7BK-ST

http://www.ebay.com/...=item519f7936a5

Picked up a IDEAL compression tool at lowes Sunday..

http://www.lowes.com... &"cagpspn=pla"

#55 OFFLINE   direcdt

direcdt

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 59 posts
Joined: Aug 15, 2012

Posted 12 November 2012 - 01:13 AM

Found the pipe on ebay for $16.99 FREE SHIPPING..

http://www.ebay.com/...d=300785679486


No, don't do that. If you're going to stick with the standard mount, it is better to leave it as is. The low profile mount has a reinforced foot plate.



#56 OFFLINE   direcdt

direcdt

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 59 posts
Joined: Aug 15, 2012

Posted 15 November 2012 - 03:32 PM

Just received the RG11 cable.. WOW! I couldn't believe the thickness of this cable..
But one problem? The 14AWG conductor won't fit F-81 double female barrel connectors, PI-29 outputs and receiver outputs. So i assume using reducers RG11 to RG6 for final connection?

http://www.solidsign...ved-(PV05F81HF)

I wanted to start this job this up-coming weekend.. Any suggestions?

#57 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,726 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 15 November 2012 - 04:26 PM

You may need to search for PPC EX11 connectors



A.K.A VOS

#58 OFFLINE   direcdt

direcdt

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 59 posts
Joined: Aug 15, 2012

Posted 15 November 2012 - 05:11 PM

Looks like the connectors EX11 i ordered come with internal pins..


[quote name='direcdt']

http://www.ebay.com/...=item4607f7cf9d

1

#59 OFFLINE   direcdt

direcdt

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 59 posts
Joined: Aug 15, 2012

Posted 15 November 2012 - 11:51 PM

Question about grounding both dishes.. How far out can i ground my ground blocks from my dish? The reason i ask, i have a 9" building cast iron vent pipe at 245 feet away from the dish....

Attached Thumbnails

  • photo(7).JPG


#60 OFFLINE   direcdt

direcdt

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 59 posts
Joined: Aug 15, 2012

Posted 19 November 2012 - 05:27 PM

Job completed! Both RG11 cables has been laid. I now need help with PI-29, SWMA2T and my DirecTV 4-Way SWiM Green Label Splitter. Do i connect the RG11 cable first too the SWMA2T amplifier?

http://www.solidsign..._source=k244266

Attached Thumbnails

  • photo 1(3).JPG
  • photo 2(1).JPG
  • photo 3(2).JPG
  • photo 4.JPG
  • photo 3(3).JPG
  • photo 4 (2).JPG
  • photo 5.JPG

Edited by direcdt, 19 November 2012 - 05:41 PM.





spam firewall