Jump to content

Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

S2 SD tivos rebooting ????


  • Please log in to reply
86 replies to this topic

#41 OFFLINE   billsnj

billsnj

    New Member

  • Registered
  • 9 posts
Joined: Aug 24, 2011

Posted 15 November 2012 - 06:16 PM

My config - 2 Series 2 TIVO DVR's one with a upgradedHD 2010 the other has a standard HD.

Both continue to do random reboots.

Latest was at 6:48 PM EST - the unit with the upgraded HD
Approx. 7:02 PM EST the other unit rebooted
Called Directv CS they claim they have noknowledge of this issue.

#42 OFFLINE   ADent

ADent

    AllStar

  • Registered
  • 86 posts
Joined: Jul 07, 2002

Posted 16 November 2012 - 03:08 AM

There are more reports over at the TiVo forums: http://www.tivocommu...ad.php?t=495885 .

#43 OFFLINE   RMichals

RMichals

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 145 posts
Joined: Sep 27, 2008

Posted 16 November 2012 - 11:20 AM

Reboot 3:25 am this morning compared to 3:55 am yesterday, so will my next reboot be at 1:55pm? Stay tuned.

#44 OFFLINE   RMichals

RMichals

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 145 posts
Joined: Sep 27, 2008

Posted 16 November 2012 - 12:07 PM

Reboot 3:25 am this morning compared to 3:55 am yesterday, so will my next reboot be at 1:55pm? Stay tuned.


12:55pm reboot

#45 OFFLINE   RMichals

RMichals

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 145 posts
Joined: Sep 27, 2008

Posted 16 November 2012 - 03:05 PM

And then reboot again at 1:58 pm on the same receiver only 3 minutes later then predicted by pattern.
Yesterday afternoon reboot was around 2:25 pm so there seems to be this pattern that moves 30 minutes earlier each day.

#46 OFFLINE   ADent

ADent

    AllStar

  • Registered
  • 86 posts
Joined: Jul 07, 2002

Posted 16 November 2012 - 06:02 PM

I rebooted at
Nov 15 17:22:41, Nov 15 19:59:48, Nov 15 22:30:18

Nov 16 03:27:13, Nov 16 10:48:17, Nov 16 13:24:51

Nov 17 01:26:22, Nov 17 03:02:50, Nov 17 06:36:10, Nov 17 09:08:49, Nov 17 17:02:18, Nov 17 22:23:35

Nov 18 03:21:50, Nov 18 04:53:11, * ,Nov 18 20:55

Nov 19 02:54:59, Nov 19 04:52:55, Nov 19 05:56:07, Nov 19 09:59:27, Nov 19 10:48:59, Nov 19 14:56:11, Nov 19 15:48:10, Nov 19 16:41:49, Nov 19 21:27:22

Nov 20 00:59:51, Nov 20 01:49:31, Nov 20 02:57:55, Nov 20 03:27:59, Nov 20 03:58:03, Nov 20 04:28:02, Nov 20 04:58:02, Nov 20 05:28:04, Nov 20 05:57:59, Nov 20 06:27:56, Nov 20 06:57:53, Nov 20 07:27:51, Nov 20 07:57:55

Those are times in UTC, so subtract 7 hours for local time.


* Missing data. Logs rotated twice during this time and I don't have data.

DSR6000

Edited by ADent, 20 November 2012 - 02:07 AM.


#47 OFFLINE   mccoady

mccoady

    AllStar

  • Registered
  • 125 posts
Joined: Jul 28, 2008

Posted 16 November 2012 - 06:07 PM

Both our series 2 Samsung's have been rebooting at least twice a day between 8:30am-9:00am and between 3:00-4:00pm for a week... my son thinks it's rebooting more often than that.

Every time our units reboot the screen says something about not being able to retrieve the latest guide info but during the normal updates between 2:30-3:30 in the morning they always say "Successful".

#48 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,766 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 16 November 2012 - 07:15 PM

Reading the posts as epitaphs on graves ...

:)

#49 OFFLINE   RMichals

RMichals

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 145 posts
Joined: Sep 27, 2008

Posted 16 November 2012 - 09:22 PM

????


Are they reading this, within 3 minutes of typing I had a reboot at 10:25pm

Edited by RMichals, 16 November 2012 - 09:35 PM.


#50 OFFLINE   JohnTSmith

JohnTSmith

    Legend

  • Registered
  • 162 posts
Joined: Dec 05, 2009

Posted 16 November 2012 - 09:39 PM

Until I found this message thread, I thought it was something wrong with my dish and/or coax connections

Two HR10-250 receivers and one R10 are all restarting... started about a week ago

Really irritating... making me think about updating to HD equipment

#51 OFFLINE   RMichals

RMichals

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 145 posts
Joined: Sep 27, 2008

Posted 16 November 2012 - 09:58 PM

So lets review, in the last 19hrs on a single receiver that I checked;

3:25am
12:55pm
1:55pm
5:55pm
8:25pm
10:25pm
1:25am

All my other receivers are rebooting too just don't keep track on those other then hearing about it.

Edited by RMichals, 17 November 2012 - 11:09 AM.


#52 OFFLINE   JohnTSmith

JohnTSmith

    Legend

  • Registered
  • 162 posts
Joined: Dec 05, 2009

Posted 17 November 2012 - 10:42 AM

Same problem here

My 1st HR10-250 would forget that it had a valid account AND it would restart
My 2nd HR10-250 (from closet reserve) never lost the account, but it DID restart
My R10 (final closet reserve) never lost the account, but it DOES restart

I was actually looking for information on the THR22 DTivo, when I found this message thread about "all over" restarts with SD equipment

Since my two HR23 receivers have not had any problems, I am now concluding that the problem is not with my equipment... but is a problem with a malformed data stream from DTV

If DTV is not able, or willing, to fix the current problem, I may just have to find out if they have a "special" to replace my HR10-250 with an HD DVR... when I upgraded to HD service almost 3 years ago, I got new dish and two HR23 boxes at no cost because DTV had a special going on... I did, of course, have to commit to the usual 2 years of service, but since I've been a customer since 1995 and have NO interest in leaving DTV, another 2 years was a "no price" deal for me to get HD service

Anyway, I no longer think the problem is at my end, due to this discussion

#53 OFFLINE   JohnTSmith

JohnTSmith

    Legend

  • Registered
  • 162 posts
Joined: Dec 05, 2009

Posted 17 November 2012 - 06:13 PM

I just talked to "Terri" in tech support... she checked for me, and said the "engineers know about the problem, and are working on a fix"

She said, from what she read, that a software update was going to be the fix

#54 OFFLINE   RMichals

RMichals

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 145 posts
Joined: Sep 27, 2008

Posted 17 November 2012 - 06:25 PM

With Thanksgiving coming up I don't think we will be seeing anything this week, Today I have had like 8 reboots so far on each box about double the amount just 2 days ago.

#55 OFFLINE   tdfxman

tdfxman

    Cool Member

  • Registered
  • 32 posts
Joined: Nov 13, 2012

Posted 17 November 2012 - 08:10 PM

I'll note we've been seeing the same problem -- rebooting of our Samsung SIR 4080R. We brought the unit to Weaknees thinking it might be a disk failure (we've had occasional pixelation, and given the unit is 8 years old...), but there are no disk or tuner problems. They indicated they've been getting a load of units in during the last two weeks with rebooting problems, and they believe it is a DirecTV problem.


Wow, ours has been doing this as well lately. I just saw this thread.

We are getting pixalation on our s4080r and decided maybe it is time to go HD and reset prices. Interesting to see this is a bigger issue than our old 6 year old box, which until lately has been perfect.

#56 OFFLINE   biker

biker

    New Member

  • Registered
  • 5 posts
Joined: Mar 05, 2007

Posted 17 November 2012 - 11:38 PM

Three reboots tonight!

#57 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,766 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 18 November 2012 - 01:25 AM

OMG ! Can you watch it ? Or there is no more life without TV ?:D

#58 OFFLINE   mccoady

mccoady

    AllStar

  • Registered
  • 125 posts
Joined: Jul 28, 2008

Posted 18 November 2012 - 10:54 AM

With Thanksgiving coming up I don't think we will be seeing anything this week, Today I have had like 8 reboots so far on each box about double the amount just 2 days ago.


I have to agree the reboots are getting far worse I started with maybe 2 a day on each box but now several times a day. I had programs set to record Friday evening 7-10 and it rebooted on all three programs so now it's starting to get irritating.

#59 OFFLINE   volkl

volkl

    Legend

  • Registered
  • 124 posts
Joined: Jun 17, 2007

Posted 19 November 2012 - 07:17 PM

I wonder if D* will have this fixed before CES?

Any opinions on whether we should disconnect the receivers until a fix is introduced or not? I believe some have said the rebooting is not hard on the hard disk because it does not spin down the drive.

I've left mine connected.

I could handle it with 4-5 reboots a day, but the reboots have intensified dramatically.

D* needs a better deal than they currently have for switching receivers. I don't want to pay for a HDTivo, and I don't want one of their SD DVRs.

The protection plan doesn't help unless you are willing to accept non-Tivo dvr.

Any guess on how many subscribers are effected?

#60 OFFLINE   tjames

tjames

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: Aug 04, 2008

Posted 19 November 2012 - 10:25 PM

Perhaps there is a pending software download/upgrade that is bad. A poster stated that a box plugged in without the satellite (potentially carrying a software upgrade), doesn't reboot. If the box thinks it needs to upgrade, but it isn't ever successful, it would keep trying and failing whenever the upgrade is downloaded.




spam firewall