Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

What do I want?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   richk

richk

    New Member

  • Registered
  • 18 posts
Joined: Dec 05, 2002

Posted 15 November 2012 - 04:38 PM

I currently have 3 HR23 receivers which I was interested in upgrading to HR24 boxes because of a speed issue, where the remote becomes unresponsive and takes a long time to switch channels. I have seen others with the same problem, and I believe changing to the newer receiver will help, based on what I have read. The people at directv are telling me it will cost something per receiver plus they are saying I need to pay for a service call to plug them in??? My current receivers were put in about 3 years ago and I already have a modern dish and a swm. They are telling me I will get a much better deal if I let them upgrade to a whole-home setup. I assume they are going to swap an HR34 in, but what else? Will I have 2 HR23 receivers and one HR34? How will that work? Do I need to have an internet connection at one of the receivers? Or, at the splitter? It seems that if I have 2 HR23 boxes still in the system, I will have the same speed problem? I would like whatever help you can provide, because I feel like I'm at a big disadvantage talking to a sales rep who is pushing what he or she is told to push today, when I have no knowledge to make intelligent choices.

...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,522 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 15 November 2012 - 05:14 PM

The only box they will guarantee is the 34. The only option at replacing the other boxes is to go to a regular receiver, or to go with C31s which do not have tuners themselves, but use one from the 34 for live TV, but have pause/ rewind live functionality.

You can keep the 23s and have the 34, but the speed on those won't improve if you already have native off etc.

#3 OFFLINE   richk

richk

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 18 posts
Joined: Dec 05, 2002

Posted 15 November 2012 - 05:22 PM

Thank you. What functions will I lose with C31? I realize programs would not be stored locally, but would be in the HR34. Would things like "previous chanel" work? Double play? What about multiple TVs with different "best" settings?

Edited by richk, 15 November 2012 - 06:10 PM.


#4 OFFLINE   tw_mn

tw_mn

    New Member

  • Registered
  • 4 posts
Joined: Nov 15, 2012

Posted 15 November 2012 - 06:49 PM

I assume they are going to swap an HR34


Don't count on them "swapping" in an HR34. More likely an HR24 (or whatever HR2x is on your Service Tech's truck) based on your setup. HR34, aka Genie, won't be given away unless you use some creative bargaining with CSRs. Good luck!

#5 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,522 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 15 November 2012 - 08:14 PM

Thank you. What functions will I lose with C31? I realize programs would not be stored locally, but would be in the HR34. Would things like "previous chanel" work? Double play? What about multiple TVs with different "best" settings?


It does do doubleplay.

Check out this thread, and the first look in the first post.
http://www.dbstalk.c...ad.php?t=208146

#6 OFFLINE   richk

richk

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 18 posts
Joined: Dec 05, 2002

Posted 15 November 2012 - 08:17 PM

Thank you

#7 OFFLINE   wahooq

wahooq

    Icon

  • Registered
  • 922 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 16 November 2012 - 02:00 AM

Will never swap a 34 for a 24...just sayin
My comments and opinions are my own and not necessarily those of DirecTV.




Protected By... spam firewall...And...