Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

HD DVRs, Receivers and R22: 0x062C (Winter 2013) Issues/Discussion


  • This topic is locked This topic is locked
119 replies to this topic

#1 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Super Moderators
  • 36,939 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 28 November 2012 - 01:11 PM

Receivers included in this release:
HR20-700 • HR20-100
HR21-100 • HR21-200 • HR21-700 • HR21Pro
HR22-100 • HR23-700
HR24-100 • HR24-200 • HR24-500
R22-200 • R22-100
H21-100 • H21-200 • H23-600
H24-100 • H24-200 • H24-700
H25-100 • H25-500 • H25-700


Release notes: http://www.dbstalk.c...ad.php?t=210832

We ask that you keep polite and focused within this thread, and post as much detail as possible. If your receiver is set up for network issue reporting, please post the key generated by the receiver.

Being part of the DBSTalk community means working together to help each other document issues and come up with solutions. While everyone gets upset from time to time, this is not the appropriate place for vents or rants. All off-topic posts and discussion will be deleted.


Thanks!

Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

...Ads Help To Support This Site...

#2 ONLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 42,088 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 28 November 2012 - 01:25 PM

The first thing I noticed today was I lost my custom guide.
It was simply gone and the setup showed "setup custom guide" as if I'd never done it. :confused:

The second thing I noticed was changing channels now only takes one second longer than my TV takes for OTA channels.
WooHoo for those that use native on.

720p to 1080i or back used to take 8 secs. :eek2:
A.K.A VOS

#3 OFFLINE   kenmoo

kenmoo

    Legend

  • Registered
  • 205 posts
Joined: Oct 03, 2006

Posted 28 November 2012 - 03:17 PM

Got 0x62c early am this morning on HR20-700 in Northern CA. Playlist was totally gone until I did a reboot. Now it's back but very slow to refresh after deleting a watched program.

#4 OFFLINE   hiker

hiker

    Icon

  • Registered
  • 505 posts
Joined: Mar 01, 2006

Posted 29 November 2012 - 07:32 AM

Channel changing seems to be faster (native on).

But the big plus for me is that the DirecTV Subtitles feature is now working properly. Before, the letters were intermittently being cut off vertically making subtitles illegible until channel was changed and changed back.
DirecTV customer since 1994
DirecTV H23-600 0x462c
DirecTV HR20-100 (qty 4) 0x62c
DirecTV HR20-700 (qty 5) 0x62c
TiVo Series 3 Comcast

#5 OFFLINE   bpratt

bpratt

    Godfather

  • Registered
  • 606 posts
  • LocationSalt Lake City, Utah
Joined: Nov 24, 2005

Posted 29 November 2012 - 10:48 AM

One problem I've noticed on the last 3 or 4 NRs is if I do several 30 second skip operations too fast, it will skip to the end of the recorded show or to live on a live broadcast. I have other ways to skip to the end. A 30 second skip should never skip to the end of a recording.

HR10-250   250G WD  6.4a
HR21-700   750G WD 0x0912 AM21
HR21-700 2000G WD 0x0912 AM21
HR44-500 2000G WD 0x0992
DirecTV since 1997


#6 ONLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,207 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 29 November 2012 - 10:55 AM

Hold down the 30 second slip / skip and it jumps to the end of the program has been in place for several years.
The opposite key direction will do the reverse.
Holding down the FF key will jump to a tick mark.

If you press the skip / slip key fast enough I can see where it could interpret this the same as holding it down.

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM, HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#7 OFFLINE   bpratt

bpratt

    Godfather

  • Registered
  • 606 posts
  • LocationSalt Lake City, Utah
Joined: Nov 24, 2005

Posted 29 November 2012 - 12:07 PM

Hold down the 30 second slip / skip and it jumps to the end of the program has been in place for several years.
The opposite key direction will do the reverse.
Holding down the FF key will jump to a tick mark.

If you press the skip / slip key fast enough I can see where it could interpret this the same as holding it down.


I normally pause about 1 second between skip button presses. Until recently, I would never skip to the end. Now I pause 2 to 3 seconds between button presses and sometimes it will skip to the end even with that much delay. An option to turn off skip to end with the 30 second skip would be nice.

HR10-250   250G WD  6.4a
HR21-700   750G WD 0x0912 AM21
HR21-700 2000G WD 0x0912 AM21
HR44-500 2000G WD 0x0992
DirecTV since 1997


#8 ONLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,207 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 29 November 2012 - 12:11 PM

I normally pause about 1 second between skip button presses. Until recently, I would never skip to the end. Now I pause 2 to 3 seconds between button presses and sometimes it will skip to the end even with that much delay. An option to turn off skip to end with the 30 second skip would be nice.


Can you try another remote and see if "maybe" the button is sticking ?

Some problems that appear to be the remote are actually the receiver and a Menu, Reset of the receiver usually fixes them.

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM, HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#9 OFFLINE   bjdotson

bjdotson

    Legend

  • Registered
  • 288 posts
Joined: Feb 20, 2007

Posted 29 November 2012 - 02:01 PM

Hold down the 30 second slip / skip and it jumps to the end of the program has been in place for several years.
The opposite key direction will do the reverse.
Holding down the FF key will jump to a tick mark.

If you press the skip / slip key fast enough I can see where it could interpret this the same as holding it down.


you can also start fast forward and then hit the 30 second button and it will skip to the next tick.

#10 OFFLINE   bpratt

bpratt

    Godfather

  • Registered
  • 606 posts
  • LocationSalt Lake City, Utah
Joined: Nov 24, 2005

Posted 29 November 2012 - 04:59 PM

Can you try another remote and see if "maybe" the button is sticking ?

Some problems that appear to be the remote are actually the receiver and a Menu, Reset of the receiver usually fixes them.


The problem is happening on both of my HR21-700s and has happened with 3 different remotes.

HR10-250   250G WD  6.4a
HR21-700   750G WD 0x0912 AM21
HR21-700 2000G WD 0x0912 AM21
HR44-500 2000G WD 0x0992
DirecTV since 1997


#11 ONLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,207 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 29 November 2012 - 05:12 PM

you can also start fast forward and then hit the 30 second button and it will skip to the next tick.


Learn something every day.
Thanks

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM, HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#12 ONLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,207 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 29 November 2012 - 05:14 PM

The problem is happening on both of my HR21-700s and has happened with 3 different remotes.


Dis you try to reset one of the receivers.
I just hit the skip / slip button 20 fast times in a row and it did them all and did not jump to the end of the program / progress bar.

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM, HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#13 OFFLINE   bpratt

bpratt

    Godfather

  • Registered
  • 606 posts
  • LocationSalt Lake City, Utah
Joined: Nov 24, 2005

Posted 30 November 2012 - 10:40 AM

Dis you try to reset one of the receivers.
I just hit the skip / slip button 20 fast times in a row and it did them all and did not jump to the end of the program / progress bar.


OK, I reset one of my recievers and tried again hitting the skip 30 second button quickly about 10 times. It took 5 tries, but once again it skipped to the end of the recorded program. I know this problem has existed forever, but it is much worse on the last 3 or 4 NRs.

HR10-250   250G WD  6.4a
HR21-700   750G WD 0x0912 AM21
HR21-700 2000G WD 0x0912 AM21
HR44-500 2000G WD 0x0992
DirecTV since 1997


#14 ONLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,207 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 30 November 2012 - 11:34 AM

OK, I reset one of my recievers and tried again hitting the skip 30 second button quickly about 10 times. It took 5 tries, but once again it skipped to the end of the recorded program. I know this problem has existed forever, but it is much worse on the last 3 or 4 NRs.


At least it took 5 tries to make it do it. Is that improved from before the reset ?

Did you get new software last night ? Another poster in Utah did get the 62c version.

Edit: I now see the new version of software listed in your signature.

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM, HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#15 OFFLINE   lparsons21

lparsons21

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,558 posts
  • LocationHerrin, IL
Joined: Mar 04, 2006

Posted 30 November 2012 - 11:46 AM

I'm still on 5xd2 and get this skip to end issue on occasion myself. So it seems it isn't peculiar to this update.

Lloyd
Receiver : Dish Hopper w/Sling & Super Joey, Genie
HDTV : Mitsi WD-73742 73" 3D DLP
Surround: Denon AVR-2113ci 7.1 Setup

 


#16 OFFLINE   r194ondi

r194ondi

    Cool Member

  • Registered
  • 25 posts
Joined: Aug 21, 2007

Posted 01 December 2012 - 11:07 AM

I normally pause about 1 second between skip button presses. Until recently, I would never skip to the end. Now I pause 2 to 3 seconds between button presses and sometimes it will skip to the end even with that much delay. An option to turn off skip to end with the 30 second skip would be nice.

An option to return to previous firmware action of the buttons would be better!

I have the exact same thing on 2 DirecTV remotes and on my programmable remote. It NEVER did this before this week. It's very bothersome when scrolling the Program Guide and Search also! It's not the remotes nor the way I'm suddenly using them.

With the update I have not lost anything--my playlists are complete, etc.

The response from a remote is noticeably faster--a HUGE plus :)

Edited by r194ondi, 01 December 2012 - 05:19 PM.
corrections

HR20-700
Marquee 8500 Front Projector

#17 OFFLINE   georgetv

georgetv

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: Dec 02, 2012

Posted 02 December 2012 - 02:33 PM

is there a post where it explains differences in versions of receivers...
I have H25 H23 H24 H21 and so on... would like to know thanks

#18 OFFLINE   bpratt

bpratt

    Godfather

  • Registered
  • 606 posts
  • LocationSalt Lake City, Utah
Joined: Nov 24, 2005

Posted 02 December 2012 - 02:47 PM

I received software version 62c five days ago and now have seen a new problem. I record the show "Sunday Morning" on CBS every Sunday and have for several years now. This morning when I went to play it, I noticed there were 2 Sunday Mornings recording. I watched one of them and deleted it and then started watching the second recording which was exactly the same as the first one. Same date, same time, same length, same recording, same channel.

HR10-250   250G WD  6.4a
HR21-700   750G WD 0x0912 AM21
HR21-700 2000G WD 0x0912 AM21
HR44-500 2000G WD 0x0992
DirecTV since 1997


#19 ONLINE   jimmie57

jimmie57

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,207 posts
  • LocationTexas City, TX
Joined: Jun 26, 2010

Posted 02 December 2012 - 02:49 PM

is there a post where it explains differences in versions of receivers...
I have H25 H23 H24 H21 and so on... would like to know thanks


http://www.dbstalk.c...ad.php?t=200024

Click on DirecTV DVR / Tivo FAQ.

DirecTV customer since 1996 - Current :Slimline 3 SWM, HR24-100 Component cables to 46" Samsung LCD & Optical Cable to Yamaha AVR, H21-200 HDMI to Yamaha AVR & HDMI to 52" Mitsubishi LCD


#20 OFFLINE   alv

alv

    Godfather

  • Registered
  • 288 posts
Joined: Aug 13, 2002

Posted 03 December 2012 - 09:57 AM

seems more responsive than the last release

#21 OFFLINE   shedberg

shedberg

    Icon

  • Registered
  • 522 posts
Joined: Jan 20, 2007

Posted 04 December 2012 - 07:29 AM

Woke up this morning to find my front panel lights were not working on my HR20-700. No power light, no blue ring, no resolution light, and no record light. Everything else seems to be working fine. Checked and saw I got the update. Did a menu reset and lights are back on.

#22 OFFLINE   eileen22

eileen22

    Godfather

  • Registered
  • 386 posts
  • LocationPhiladelphia, PA
Joined: Mar 24, 2006

Posted 04 December 2012 - 08:41 AM

Woke up to see that the update had arrived overnight on my HR20-700. Lots of strange things happened:

1. When I first turned on TV and receiver, it was on channel 206, which is where it was when turned off the night before. This is unusual, as after an update the channel is usually on 200 (or maybe 201?). After several seconds, and without my pressing anything on remote, channel changed all by itself to 10 (my local NBC). This channel was recording at the time (which I had set up previously). I tried to start double play, I got the banner message saying to press down again, but when I did, I got the "flash" but no channel change and no double play.
2. After failing to start double play, I attempted to bring up the guide. The grid came up, with PIG, but no guide data. I waited several seconds (30+) and data never populated.
3. Tried to bring up playlist, same result - PIG but no data, even though it did show my correct free percentage.
4. Tried to do a menu reset. The unit responded to the remote and the "restart receiver" flashed when I pressed it, but it did not bring up the next screen (where you have to press the dash).
5. Did a RBR, it hung for a long time on blue receiver self-check screen, the longest I can ever remember, several minutes. I was very worried that it wouldn't reboot, but it finally did, and it flew through the the rest of the reboot, fastest I can remember for going through the two receiving satellite screens. When it fully rebooted, it resumed recording on channel 10. I again tried to start double play, and it worked, and went to 201. Tried to change channel using QuickTune, and the overlay looked funny, the channel numbers were cut off at the bottom. When I chose one of the channels (209), it bonged and told me "channel not available." I then brought up the guide, which also looked funny, it looked like it was SD, text was larger and not as clear as usual. Chose 209, and the channel changed.

After that, things started working normally. QuickTune overlay now looks normal, as does the guide. Double play is working again. I have never had these kinds of issues after an update. Before the update, the receiver had become very slow to respond to remote. I was clearing NVRAM weekly, which would help, but only for a day or so. BTW, I recently tried tuning to channel 1 for over 60 seconds without doing the red, red, blue, blue, etc. sequence, as suggested by VOS on another thread. Just tuning to channel 1 did not speed up the unit, but clearing NVRAM (on channel 1) did speed up the unit every single time, albeit temporarily.

#23 OFFLINE   Jon J

Jon J

    Grouch Extrordinaire

  • Registered
  • 1,162 posts
  • LocationMusic City, USA
Joined: Apr 22, 2002

Posted 04 December 2012 - 09:54 AM

My symptoms and fixes were the same as eileen22's. Oddly, only one of my two HR20s that received the update went bonkers. The other was not affected. ;)
When news breaks...we fix it.

#24 OFFLINE   RussBarr

RussBarr

    New Member

  • Registered
  • 8 posts
Joined: Sep 20, 2010

Posted 04 December 2012 - 04:21 PM

I received firmware 62c at 3:38am December 4. My HR20/700 receiver never rebooted. Front panel was dark buttons did nothing. Reset started the Boot but it never made it to Self Test it just kept rebooting over and over. I have a LIANLI EX-20 RAID box connected with one 2TB drive. It was working fine in 5d2 version. I disconnected the RAID box and the receiver restarted OK. Reconnecting RAID that uses Silicon Image SIL5744 RAID controller resulted in the failed boot. Removing the 2TB drive and connecting it directly to the external ESADA connector resulted in a successful reboot but the drive needed to be reformatted since it was no longer under the SteelvVine storage Processor control resulting in the loss of all recorded movies. It looks to me like the LINUX version that was used to build firmware version 62c is not compatible with SIL5744 Storage Processor.

#25 OFFLINE   AlexCF

AlexCF

    AllStar

  • Registered
  • 69 posts
Joined: Oct 14, 2006

Posted 04 December 2012 - 06:17 PM

My HR20-700 received the update shortly before 4am today. When I got home from work just a while ago, I found the list of recorded content to be empty. The rows for the show titles were there, but no text. The disk space bar at the bottom showed 40% free, which is about what it was last time I looked. I scrolled down the phantom list of recordings, and that produced garbage ASCII characters in random spots.

So I exited out of there to find that the guide wouldn't come up. Info brought the banner up, but didn't fill in any text.

The red button fixed it, and the recorded content is still there. First time I've seen an update do that.

Funny that the release notes say the update is for "stability". That's off to a fine start. :rolleyes:

I wish we could opt out of updates. I don't need the DVR to do anything more than it already does.


I guess that's similar to what eileen22 saw. The acronyms scared me away.




Protected By... spam firewall...And...