Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

DirecTV App for iPad v1.9.x: Issues/Discussion


  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#1 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Registered
  • 10,265 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 18 December 2012 - 11:31 PM

DIRECTV App for iPad 1.9 is available in the App Store now and through updates on your device.

New features:
  • Beautiful HD graphics for the iPad 3 Retina display
  • Closed captioning support for DirecTV Everywhere and Live TV streaming
  • Optimized for iOS 6
  • Support for C31 receivers
Recently Added:

Now you can watch AUDIENCE NETWORK TV channel on your iPad whenever and wherever you want--at home or on the go. Go to the "Watch on iPad" tab located at the bottom right of the iPad app and select "Live TV" to start watching now.


- Merg

Edited by The Merg, 18 December 2012 - 11:36 PM.

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   afulkerson

afulkerson

    MI Citizen Corps Vol of Year

  • DBSTalk Club
  • 1,664 posts
Joined: Jan 14, 2007

Posted 19 December 2012 - 07:39 AM

Installed the new app 1.9.8 and it is unable to find any of my receivers. It does list all five of them by access card but tells you to verify connection to wifi network (that I used to download the new app)? It then wants you to look at settings. There it says you should tap blue arrow and follow instructions but there are no instructions.

:confused::confused:

#3 ONLINE   lugnutathome

lugnutathome

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,746 posts
  • LocationWoodburn, OR
Joined: Apr 13, 2009

Posted 19 December 2012 - 03:22 PM

Download fixed nothing till I did an uninstall and re-install then playlist works fine but I then needed to reset all of my prior customizations.

Available receiver list (Select Reciever List invoked lower left corner) may have been tweaked for those with the retina display, but for those of us souls not having that and having a receiver count >9 cannot select the LAST receiver. Window allows scroll down but pops back up to line above when finger is lifted. Unable to select that last receiver. Verifed its external connections were set to allow, even toggled them off and back on.

It is like the display memory construct boundary has a count one less than the the actual result set. It is visble but outside the boundary of the display/input control.

Also the release notes state C31 support but mine is a no show UPDATE when it is ON it shows, when off it does not.

Don "hello help desk? I'd like to submit a change request to make today Friday" Bolton

Edited by lugnutathome, 20 December 2012 - 06:44 PM.
Further info after focused testing

What's a dazzling urbanite like you doing in a rustic setting like this?


#4 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,621 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 19 December 2012 - 03:29 PM

Also the release notes state C31 support but mine is a no show

Don, was your C31 on and attached to the server? I'm able to see mine. It shows up with it's "friendly name", and the designation "C31/RVU client" on the "Select Your Receiver" pop-up.
/steve

#5 OFFLINE   Smuuth

Smuuth

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,222 posts
Joined: Oct 04, 2005

Posted 19 December 2012 - 03:43 PM

Also the release notes state C31 support but mine is a no show


Both of my clients show up but, as Steve noted, they do have to be on and paired to the server.
Eschew Obfuscation!


Patriot Guard Riders

#6 ONLINE   lugnutathome

lugnutathome

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,746 posts
  • LocationWoodburn, OR
Joined: Apr 13, 2009

Posted 19 December 2012 - 07:50 PM

Ahh, attached yes, on no, got it

Don "first the powder then the pellets" Bolton

What's a dazzling urbanite like you doing in a rustic setting like this?


#7 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,621 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 19 December 2012 - 07:57 PM

Ahh, attached yes, on no, got it

Don "first the powder then the pellets" Bolton

Ya. My guess is when the C31s are "off", they're really off, not in standby, so they don't consume any HMC resources.
/steve

#8 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Topic Starter
  • Registered
  • 10,265 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 20 December 2012 - 05:27 PM

Issue: Updating Currently Watching When HR34 in Standby
Well, the issue of the Currently Watching stuck with the message of "Updating Currently Watching" is still there if the HR34 is in Standby Mode. I assume this issue has to do with the HR34 not holding onto a tuner when it is in Standby mode. As a test though, I told the HR34 to record something that was currently on TV via the iPad app. After closing the app and reloading it, I found that the iPad app could see what was on the HR34. In checking the HR34, the HR34 was now out of Standby Mode, however, the channel it was tuned to was not the same channel off show that I told it to record.

- Merg

Edited by The Merg, 20 December 2012 - 05:58 PM.

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#9 ONLINE   lugnutathome

lugnutathome

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,746 posts
  • LocationWoodburn, OR
Joined: Apr 13, 2009

Posted 20 December 2012 - 07:07 PM

Yep! That solved that issue and makes sense. Active tuners/devices leave a trail but this has nothing in queue when it is off.

Don "i'm leaning toward giant lizards with titanium Slinkys as the root cause" Bolton

Ya. My guess is when the C31s are "off", they're really off, not in standby, so they don't consume any HMC resources.


What's a dazzling urbanite like you doing in a rustic setting like this?


#10 OFFLINE   firemantom26

firemantom26

    Mentor

  • Registered
  • 119 posts
Joined: Dec 02, 2006

Posted 22 December 2012 - 08:31 PM

I am having problems with my Iphone 5 and my Iphone Mini DIRECTV app. It works fine for a while but then it loses connection to the DECA. If I unplug the DECA and plug it in again it works fine and I can stream live TV, but after 30 minutes or so I log back in and it can’t find my receivers. I have a HR24 and 4 H25.

#11 ONLINE   lugnutathome

lugnutathome

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,746 posts
  • LocationWoodburn, OR
Joined: Apr 13, 2009

Posted 23 December 2012 - 05:34 PM

Set up to do some serious cooking this AM and connected the iPad to a Crosley dock/audio system for background. Normally I get audio from this connection in addition to keeping the iPad juiced up. I have a short cable that has the proper end combinations so I have use of my device despite it being docked. Eith the enhanced sound it makes a great kitchen viewing station.

No audio from the iPad app via the dock connector. I ended up using a stereo mini plug for the headphone out and the aux in on the Crosley which got the desired result but.

I tried my wife's iPad with the same result. ITunes music flowed normally upon connections requiring it be paused (there is no stop) but no iPad app audio on the 30 pin docking connector.

Tried volume changing, searching for a mute control, headphone out which worked as expected, but could not get the 30pin to produce audio. On either Ipad. One of which is a new re-install and the other a normal in place upgrade.

These are iPad 2 s. our iPhone4 devices work fine on the iPhone app upgrade.

Don "able to work around but a bit unexpected" Bolton

What's a dazzling urbanite like you doing in a rustic setting like this?


#12 OFFLINE   NR4P

NR4P

    Dad

  • DBSTalk Club
  • 4,978 posts
  • LocationSunny Florida
Joined: Jan 15, 2007

Posted 23 December 2012 - 09:16 PM

Installed the new app 1.9.8 and it is unable to find any of my receivers. It does list all five of them by access card but tells you to verify connection to wifi network (that I used to download the new app)? It then wants you to look at settings. There it says you should tap blue arrow and follow instructions but there are no instructions.

:confused::confused:



Same problem here. Had to manually enter IP addresses and validate them to get the receivers to show up.

#13 OFFLINE   firemantom26

firemantom26

    Mentor

  • Registered
  • 119 posts
Joined: Dec 02, 2006

Posted 23 December 2012 - 09:25 PM

I have tried everything and the app works for a while then it can't find my receivers. I than reboot the DECA and it works fine. :(

#14 OFFLINE   firemantom26

firemantom26

    Mentor

  • Registered
  • 119 posts
Joined: Dec 02, 2006

Posted 27 December 2012 - 09:58 PM

Any thoughts on how to fix it?

#15 OFFLINE   Jnelson

Jnelson

    Cool Member

  • Registered
  • 19 posts
Joined: Oct 14, 2010

Posted 28 December 2012 - 12:09 PM

Receivers recognized and all else working, but when I ask for Playlist it freezes on "Loading Playlist". Uninstall, re-install and playlist works until I leave app, then cycle starts again.

#16 OFFLINE   Earl Bonovich

Earl Bonovich

    Lifetime Achiever

  • Registered
  • 30,092 posts
Joined: Nov 15, 2005

Posted 28 December 2012 - 01:11 PM

Receivers recognized and all else working, but when I ask for Playlist it freezes on "Loading Playlist". Uninstall, re-install and playlist works until I leave app, then cycle starts again.


Are any of your receivers set to block playlist?
Earl - Gotta Love Karma

DIRECTV employee since April 2008.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#17 OFFLINE   firemantom26

firemantom26

    Mentor

  • Registered
  • 119 posts
Joined: Dec 02, 2006

Posted 29 December 2012 - 10:04 PM

Any thoughts on how to fix it?


Maybe it's a bad deca ?

#18 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Topic Starter
  • Registered
  • 10,265 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 30 December 2012 - 09:34 PM

Issue: iPad App Will Not Validate IP Address of Receiver
Opened up the app and found that two of my receivers were not found by the app, to include my HR34-700. I had changed up some IP addresses recently, but the HR34 that was not found had never changed. I manually entered in the IP address of the receiver that had its IP address changed and it found it right away. When I enter in the IP address of the HR34 and hit Validate, it does nothing. The screen flashes and the button still says Validate and says "Invalid/No Receiver Found". Going back to the receiver list shows the HR34 as red as if it does not see it. I cannot get this resolved. My network does see the HR34 on my network and MRV works fine with the HR34.

- Merg

Attached Thumbnails

  • image-198210151.jpg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#19 OFFLINE   TMan

TMan

    Legend

  • Registered
  • 206 posts
Joined: Oct 30, 2007

Posted 31 December 2012 - 12:43 PM

I have intermittent luck with the iPad app and my HR34.

About half the time, it will not appear in the app. If I go to the settings page under the "cog" icon, no equipment is listed. If I visit that page when it does show up, then I get the stuff with the IP address, the validate button, etc. There is no place to type in an IP address during those times when it doesn't show up...which would seem like an ideal time to be able to specify an IP address and make the app poll that IP for a response.

When it does show up, I can successfully perform remote control operations and look at my playlist. What I CANNOT do, which I find really irritating, is schedule recordings. It always says unable to schedule. Likewise with using the DirecTV web site. I occasionally will spend some time looking for programs airing in the next several days, and it is a bit ridiculous to have to take notes and then come back and schedule them on the actual DVR instead of a couple of taps in the app to get it scheduled. What is causing this?
October 2012 DirecTV subscriber - HR34(Genie)/C31/C31 - AU9-S-SWM Five LNB - Premier

#20 OFFLINE   pappasbike

pappasbike

    Godfather

  • Registered
  • 489 posts
Joined: Sep 19, 2006

Posted 02 January 2013 - 08:30 AM

Just in the last two days this app has completely failed. I have the iPad 3 and it's always worked before. When I now launch the app I get the spinning wheel with the checking network connection. It just stays on that screen, the app doesn't actually launch. I've tried completely closing the app out, deleting the app and redownloading from the App Store, rebooting the iPad, all to the same result. The only thing that works is turning off wifi on the iPad ( I have the 3G/wifi iPad so still have an internet connection with wifi off ) then launching the app again. The app launches correctly with my info but of course it can't find any networked receivers since wifi is off. If I close the app to turn wifi on when I go back I get that checking network connection screen and the app doesn't launch.

Is anyone else having problems with this app? I also have the iPhone DTV app which works fine both on my phone and iPad so I can't figure out what the problem is.




Protected By... spam firewall...And...