Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

DirecTV App for iPad v1.9.x: Issues/Discussion


  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#41 OFFLINE   acostapimps

acostapimps

    Hall Of Famer

  • DBSTalk Club
  • 1,346 posts
  • LocationIllinois
Joined: Nov 05, 2011

Posted 10 January 2013 - 11:08 PM

Any particular one, as I have gone back and looked at the 8 comments that were posted... and curious on what issue you are seeing in those comments.


The Ipad app is not working for me now when I try to use the "Watch on Ipad" feature. The loading icon just keeps spinning. I can watch live tv via the guide however.


This and other ones I read in the App Store but also I'm in no hurry to update unless there's more live tv channels or other features, don't get me wrong I updated before on many occasions just not this one for now.

...Ads Help To Support This SIte...

#42 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Fortuna! Fameux des Halles

  • DBSTalk Club
  • 11,451 posts
  • LocationWinters, California
Joined: Dec 02, 2010

Posted 10 January 2013 - 11:10 PM

At least one "review" went off with one star solely due to "lack of Airplay". Sheesh. Another because his home network doesn't work.

I don't bother with iTunes reviews of apps from places I trust. Too many crazies and angry folks out there anyway.

Works just fine for me.

Enjoy!
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#43 OFFLINE   acostapimps

acostapimps

    Hall Of Famer

  • DBSTalk Club
  • 1,346 posts
  • LocationIllinois
Joined: Nov 05, 2011

Posted 10 January 2013 - 11:20 PM

At least one "review" went off with one star solely due to "lack of Airplay". Sheesh. Another because his home network doesn't work.

I don't bother with iTunes reviews of apps from places I trust. Too many crazies and angry folks out there anyway.

Works just fine for me.

Enjoy!


I don't either but i sometimes read some of em before making bad decisions on my part before doing anything maybe I'm looking for the sweet spot review or just too skeptical I guess.

#44 OFFLINE   Laxguy

Laxguy

    Fortuna! Fameux des Halles

  • DBSTalk Club
  • 11,451 posts
  • LocationWinters, California
Joined: Dec 02, 2010

Posted 10 January 2013 - 11:30 PM

It pays to be skeptical!

At the same time, I am convinced there's a bunch of folks who comb through Yelp, iTunes, etc. just to give great reviews to awful places or things, and crap reviews to good things. Sometimes it's trashing by competitors, esp. in the restaurant business, but no one's immune.
"Laxguy" means a guy who loves lacrosse.

#45 OFFLINE   lugnutathome

lugnutathome

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,616 posts
  • LocationWoodburn, OR
Joined: Apr 13, 2009

Posted 10 January 2013 - 11:51 PM

Well after updating I still have my last receiver displayed but not selectable in the switch to control receiver (lower left) drop down. As described earlier I can slide to it but as soon as I lift my finger it scrolls back down. Reminds me of an old screen language I used to code in where if input array had a different value than the display array (in this case 1 more) you could see the item until you toggled into input mode where it would fall out of boundary and disappear. Though in this realm it could be my non retina display iPad not having the resolution to display it on the main page drop down's boundary lines.

And the 30 pin connector still does not pass audio for the iPad app (it works normal for iTunes and other audio outputs so not hardware here)
iPhone app works fine thru the 30 pin.

POOP! Mongo see same things as before

Don "why do I always get a warped one?" Bolton

Edited by lugnutathome, 11 January 2013 - 12:00 AM.

What's a dazzling urbanite like you doing in a rustic setting like this?


#46 OFFLINE   lugnutathome

lugnutathome

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 2,616 posts
  • LocationWoodburn, OR
Joined: Apr 13, 2009

Posted 11 January 2013 - 12:10 AM

Earl:

I have tried to follow the link before to rate the app and it failed on me (haven't tried for quite awhile though) and haven't taken time to hit the app store for that purpose. My apologies.

I find it very useful for remote recording scheduling and having an on the go "TV" when I'm here on the farm and not in any of the media source locations but need my NCIS marathon fix.

I'll swing out to the app store eventually. Meanwhile tell your team thank you for a really cool product and tell yourself that while you are at it. Thanks! I know its a complex undertaking in so few megs of code space.

Don "everywhere is such an subjective term in marketing circles:grin:" Bolton

What's a dazzling urbanite like you doing in a rustic setting like this?


#47 OFFLINE   gpg

gpg

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,696 posts
  • LocationLong Island
Joined: Aug 18, 2006

Posted 11 January 2013 - 09:00 AM

This and other ones I read in the App Store but also I'm in no hurry to update unless there's more live tv channels or other features, don't get me wrong I updated before on many occasions just not this one for now.


I want you to know I did get the app working when I shut down and rebooted my Ipad, although it still can't recognize what's playing on my Genie.
HR24-200,HR23-700,HR21-200, HR21-100, HR34-700,
Sony KDS-R50XBR1,HDMI, LG 37LH40,HDMI Vizio 390-A1,HDMI,Sony KDL-40NX711, HDMI, Vizio VO320E, HDMI, SWM16 with DECA,
Sony STR-DG1000 AV Receiver optical cable connection for HR24-200, GenieGo

#48 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,407 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 11 January 2013 - 09:11 AM

I could be mis-remembering, but I thought in the past, my OTA recordings on the playlist showed the correct channel #, even if they incorrectly showed the SAT channel's call letters. IOW, I'd see 4-1 & WNBC, instead of 4-1 & WNBCDT.

Yesterday, I noticed the Deception OTA recording was showing 4 & WNBC, same as the sat back-up. Only pointing it out because in order to play back the OTA recording, I had to take the extra step of checking the INFO to see which room it recorded in. I don't remember having to do that in the past, but I could be mistaken.

Attached Thumbnails

  • IMG_0240.jpg

/steve

#49 OFFLINE   woj027

woj027

    Icon

  • Registered
  • 807 posts
Joined: Sep 03, 2007

Posted 24 January 2013 - 11:56 AM

just installed the ipad app (1.9.9) for my wife yesterday. It seems pretty good so far. I had to put in the IP addresses for HRxx's but all else seems good.

Not knowing networking. Will it recognize when IP addresses change? Should I make em static? Can I make em static?

#50 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Topic Starter
  • Registered
  • 10,227 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 24 January 2013 - 12:00 PM

just installed the ipad app (1.9.9) for my wife yesterday. It seems pretty good so far. I had to put in the IP addresses for HRxx's but all else seems good.

Not knowing networking. Will it recognize when IP addresses change? Should I make em static? Can I make em static?


If the IP address of the receiver changes, you might have to update it in the app. I use DHCP reservations for my receivers. When I recently moved a receiver to a new IP address, I needed to update the IP address in the app manually.

In most cases, even if you are using DHCP to have an IP address assigned to a receiver, it will most likely not change as the lease will keep renewing the same IP address. If you do have issues, I would recommend using DHCP reservations, if your router allows it.

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#51 OFFLINE   woj027

woj027

    Icon

  • Registered
  • 807 posts
Joined: Sep 03, 2007

Posted 24 January 2013 - 12:23 PM

OK thanks. I assume my router does. It's a Apple Airport Extreme (2 yrs old)

#52 OFFLINE   Brandon Wedgeworth

Brandon Wedgeworth

    Icon

  • Administrators
  • 561 posts
  • LocationAlabaster, AL
Joined: Jan 06, 2007

Posted 24 January 2013 - 01:42 PM

Am I missing something, or is there no way to select "First Run Only" when scheduling a series to record via the ipad app?

DBSTalk Site Administrator

U-Verse U450 w/Whole Home DVR

Cisco ISB7500 (upgraded to 1TB) >> 32" LG LCD
Cisco ISB7000 >> 60" LG Plasma
Cisco IPN330HD 46" Sharp Aquos LCD
Cisco ISB7005 (Wireless) >> 42" Philips LCD
2Wire/Pace 3801HGV Gateway

LIVESTRONG_logo_small.png - 2 Time Cancer Survivor


#53 OFFLINE   woj027

woj027

    Icon

  • Registered
  • 807 posts
Joined: Sep 03, 2007

Posted 24 January 2013 - 08:14 PM

So I take it there is no way to stream a recorded show from dvr to iPad? But I can stream specific channels to the iPad? What's the difference?

#54 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Topic Starter
  • Registered
  • 10,227 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 24 January 2013 - 10:36 PM

Am I missing something, or is there no way to select "First Run Only" when scheduling a series to record via the ipad app?


I believe it defaults to whatever you have the Recording Defaults set for on your receiver when making a SL via the iPad app. I wish there was a way to specify First Run and/or Repeats so that when I want Repeats recorded I wouldn't need to go to the receiver and modify the SL.

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#55 OFFLINE   TMan

TMan

    Legend

  • Registered
  • 206 posts
Joined: Oct 30, 2007

Posted 25 January 2013 - 08:17 AM

I just wish the iPad app, Android app, or web site would let me schedule a recording in the first place, much less do a season pass and alter the season pass options. :(
October 2012 DirecTV subscriber - HR34(Genie)/C31/C31 - AU9-S-SWM Five LNB - Premier

#56 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Topic Starter
  • Registered
  • 10,227 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 25 January 2013 - 08:35 AM

I just wish the iPad app, Android app, or web site would let me schedule a recording in the first place, much less do a season pass and alter the season pass options. :(


What happens when you try to schedule a recording via one of the apps or website?

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#57 OFFLINE   TMan

TMan

    Legend

  • Registered
  • 206 posts
Joined: Oct 30, 2007

Posted 25 January 2013 - 09:30 AM

What happens when you try to schedule a recording via one of the apps or website?

- Merg


Unbelievable. Using the web site and the Chrome browser, I picked some random HBO movie this afternoon and it apparently allowed me to schedule it. I have been unable to do this successfully for at least six weeks. (Then again, my attempts to do so have tapered off because it never seemed to work. Prior to today, I think I have successfully scheduled two recordings via web site/Android/iPad since I got service in October.) I guess your car won't make that funny noise when you show it to the mechanic, either.:D

Okay, I tried a second movie for today. Got "We were unable to process your request at this time. Please try again, or call Customer Service at 1-800-531-5000." I hit the Record button again several seconds later from that same screen, and it worked. "This title has been scheduled to record on Fri, Jan 25, 1:30 PM CST on channel 502 HB2eHD for the following receiver(s): LIVING RM - xxxxxxx"

Tried a third program, this time on AMC. It failed despite trying the Record button about six times.

I think the iPad app and the web site present a different message when the error occurs, but you get the point.

The iPad app is hit or miss in even reaching my HR34. When it doesn't, I am not presented with the fields to put in an IP address. When it does, I am presented with the fields, but then I obviously don't need them. It just seems backwards. It's just sort of random and I have to play with it later. The HR34 is, as far as I can tell, happily connected to the internet and I've never had trouble downloading on-demand content.

Also, when I log in on the web site and look at the program guide, it shows me Los Angeles and New York locals (KCBS, WCBS, KABC, WABC, etc.) instead of my own. Sometimes clicking around a bit will magically make my proper locals appear, so it's a bit annoying and unreliable. And nearly useless thus far. With today's playing around, I haven't been able to see my proper locals.
October 2012 DirecTV subscriber - HR34(Genie)/C31/C31 - AU9-S-SWM Five LNB - Premier

#58 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Topic Starter
  • Registered
  • 10,227 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 10 February 2013 - 09:16 AM

Issue: CBS VOD Will Not Record
Went into the app while off my local network. I performed a search for Elementary with the anticipation of recording the episode from Super Bowl Sunday. I then found that any CBS show listed as VOD would not allow me to record the episode. It tells me that "You are currently not authorized to view this program." It also has the symbol to indicate that the show is a PPV. I verified that VOD on other networks show up fine. This only occurred with VODs for CBS.

- Merg

Attached Thumbnails

  • image-30667884.jpg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#59 OFFLINE   gpg

gpg

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,696 posts
  • LocationLong Island
Joined: Aug 18, 2006

Posted 10 February 2013 - 10:52 AM

Issue: CBS VOD Will Not Record
Went into the app while off my local network. I performed a search for Elementary with the anticipation of recording the episode from Super Bowl Sunday. I then found that any CBS show listed as VOD would not allow me to record the episode. It tells me that "You are currently not authorized to view this program." It also has the symbol to indicate that the show is a PPV. I verified that VOD on other networks show up fine. This only occurred with VODs for CBS.

- Merg


I just tried it and it works for me. Maybe if you logout and then login again your authorization will be reset.
HR24-200,HR23-700,HR21-200, HR21-100, HR34-700,
Sony KDS-R50XBR1,HDMI, LG 37LH40,HDMI Vizio 390-A1,HDMI,Sony KDL-40NX711, HDMI, Vizio VO320E, HDMI, SWM16 with DECA,
Sony STR-DG1000 AV Receiver optical cable connection for HR24-200, GenieGo

#60 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Topic Starter
  • Registered
  • 10,227 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 10 February 2013 - 11:16 AM

I just tried it and it works for me. Maybe if you logout and then login again your authorization will be reset.


Well, signing out and back in did not work. What it did though is completely reset all of my settings for the app, such as my LiveTV list, etc... :(

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom





spam firewall