Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

HR34 Genie, version 0x05FD - Issues/Discussion


  • Please log in to reply
181 replies to this topic

#126 OFFLINE   bond111

bond111

    Cool Member

  • Registered
  • 10 posts
Joined: Feb 04, 2010

Posted 02 February 2013 - 11:09 AM

I've been having issues lately with my HR34-700 unit. When it records some programs, it freezes up when I'm watching the show after it has been recorded. No rhyme or reason as to it only happening on certain shows either.

I also have a regular dvr in my basement HR20-500 that does some recording as well, and some shows are recorded on both DVR units. One will work great while watching, the other will freeze. Is this an issue with it trying to record the same some on both dvr units?

Any insight on what I can do?

My whole setup is as follows:

HR20-500
HR34-700
H24-200

...Ads Help To Support This Site...

#127 OFFLINE   Supramom2000

Supramom2000

    In Loving Memory of Onyx-2/23/09

  • Registered
  • 3,680 posts
  • LocationColbert, WA
Joined: Jun 20, 2007

Posted 02 February 2013 - 12:37 PM

I've been having issues lately with my HR34-700 unit. When it records some programs, it freezes up when I'm watching the show after it has been recorded. No rhyme or reason as to it only happening on certain shows either.

I also have a regular dvr in my basement HR20-500 that does some recording as well, and some shows are recorded on both DVR units. One will work great while watching, the other will freeze. Is this an issue with it trying to record the same some on both dvr units?

Any insight on what I can do?

My whole setup is as follows:

HR20-500
HR34-700
H24-200


I'm pretty sure a new software push will resolve this issue. Not sure when that will happen though.

Shannon

"But the freedom that they fought for, and the country grand they wrought for, is their monument today, and for aye." "This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave."

My Setup


#128 OFFLINE   unixguru

unixguru

    Godfather

  • Registered
  • 678 posts
Joined: Jul 09, 2007

Posted 02 February 2013 - 01:44 PM

Even though I do not have "native" selected and only 1080i and 1080p selected as resolutions in the set-up menus, my HR34 will start to out-put 480p about every other day. I will notice a poorer PQ and when I toggle through the "formats" it will go back to 1080i and the PQ will be back to normal. Is anyone else having this problem


I see this sometimes although not nearly that often.

Toggling native on/off also fixes it.

#129 OFFLINE   Bigjohn4real

Bigjohn4real

    New Member

  • Registered
  • 9 posts
Joined: Feb 10, 2012

Posted 04 February 2013 - 05:52 AM

I'm having a number of problems, all dating since the last update came out last week.

1. Missed recordings - three different shows tonight were not recorded, and all it says in history is "This episode was canceled because of an unexpected error (39)" two say error 3 instead of 39.

2. If I attempt to select a program from the guide that is being recorded currently, the screen goes black. I can see the DVR UI, I can go into the list and select another program which plays fine, when I exit I am back to the black screen. I can change the channel but the screen stays black, no audio. Just the info banner shows channel changed. I tried double play to see if it was a single tuner, but that didn't work either. Had to menu restart the box.

There were always minor bugs in this thing but it was reasonably reliable for the 10 months or so I've had it, but this is pretty bad.


I am having the same issue as above and a hard reset is the only thing that will work to correct it now. RBR worked the first time, however a week later I had the same issue and had to cycle the power to correct it after the BRB failed to solve the issues.
HR34-700
HR24-100
HR24-200
HR22-100
H24-200
R16-500
D12-100
HR21-200
R16-500

Whole Home DVR Service
3 RVU Clients

#130 OFFLINE   ohioviper

ohioviper

    AllStar

  • Registered
  • 73 posts
Joined: Sep 18, 2007

Posted 04 February 2013 - 08:16 PM

I can not get 3d from my HR34 to my Onkyo HT-S5500 then to my LG-55-6400 3d tv. The HR34 will pass 3d on to the tv with the Onkyo out of the loop just fine.

#131 OFFLINE   Bigwayne13

Bigwayne13

    Cool Member

  • Registered
  • 30 posts
Joined: Aug 07, 2010

Posted 04 February 2013 - 08:30 PM

My info bar is not displaying the correct info...it just says 206 NFL Live no matter what channel I'm on. All guide info is correct.

#132 OFFLINE   ohioviper

ohioviper

    AllStar

  • Registered
  • 73 posts
Joined: Sep 18, 2007

Posted 04 February 2013 - 08:34 PM

Well I just figured it out. Duh.. I had to go to settings on HR-34 and enable 720 and 480 ect. I had set it to 1080 only.Now I am getting 3d from the HR-34 through my Onkyo to my LG tv.

#133 OFFLINE   RunnerFL

RunnerFL

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,359 posts
Joined: Jan 04, 2006

Posted 04 February 2013 - 08:39 PM

I can not get 3d from my HR34 to my Onkyo HT-S5500 then to my LG-55-6400 3d tv. The HR34 will pass 3d on to the tv with the Onkyo out of the loop just fine.


Do you have a 3D blu-ray player and if so does it pass a 3D signal through the Onkyo?

When you hook the HR34 directly to your LG have you tried with both cables? It's possible that one of the HDMI cables is not passing 3D.

It's not something the HR34 is or is not doing, you proved that by hooking the HR34 directly to your LG and it works.
THIS SPACE FOR RENT

#134 OFFLINE   skiingj

skiingj

    Cool Member

  • Registered
  • 16 posts
Joined: Jan 30, 2009

Posted 04 February 2013 - 08:43 PM

Every couple days my box (HR34/700) stops recording (unexpected error (39/0/). Only way to get it back it to pull the power or reboot. Many people have reported the same problems. Anyone know when this will get fixed?

#135 OFFLINE   skiingj

skiingj

    Cool Member

  • Registered
  • 16 posts
Joined: Jan 30, 2009

Posted 05 February 2013 - 09:55 AM

Every couple days my box (HR34/700) stops recording (unexpected error (39/0/). Only way to get it back it to pull the power or reboot. Many people have reported the same problems. Anyone know when this will get fixed?


Does anyone think re-downloading the software is worth a try to fix this? For the HR34 does pressing '02468' at the welcome screen still work to force a download?
Thanks!

#136 OFFLINE   bdot79

bdot79

    New Member

  • Registered
  • 11 posts
  • LocationMS Gulf Coast
Joined: Nov 13, 2012

Posted 05 February 2013 - 11:07 AM

Last night for the second time (first time about two weeks ago), I turned on the the HR34 only to see a blank screen with only the info banner visible. I can change channels but I get no audio or video. I can get to the Menu and my Recording list but no live audio or video. The first recording I played froze with a blank screen for about a minute until it recognized the stop button I pressed 30 seconds prior. My next two recordings played normally but still had no live feed only the info banner. Also none of the scheduled recordings were recorded.

I chose a to reboot via red button and now all is well.

HR34, AM21n & (3)H25 Whole Home DVR w/ wireless CCK Slimline Dish w/ SWM 5 LNB
OTA Attic Antenna: McLapp M8 DTV since Aug. 2012

Edited by bdot79, 05 February 2013 - 11:43 AM.
Add Equip.


#137 OFFLINE   samrs

samrs

    MANC

  • DBSTalk Club
  • 1,410 posts
  • LocationFlat Branch, NC
Joined: May 30, 2004

Posted 06 February 2013 - 07:23 AM

Report Number 20130206-28EC

Turned the HR34 on at 8AM no audio or vidio.

Info banner, menu and list all appeared on screen.

Selecting program from HR34 playlist resulted in no playback.

Selecting program from HR24 resulted in no audio vidio packets received message.

TV Apps worked.:)

Youtube resulted in no playback.

Remote response became slugish while DVR was busy doing whatever.

Selecting Pandora has resulted in please wait for the last 15 minutes, unit will not responed to the remote.

Approaching Red Reset Button......
HR20-100, HR20-700, HR24-100, HR34-700/AM21

#138 OFFLINE   samrs

samrs

    MANC

  • DBSTalk Club
  • 1,410 posts
  • LocationFlat Branch, NC
Joined: May 30, 2004

Posted 06 February 2013 - 07:38 AM

Report Number 20130206-2AD2

After RBR everything back to normal.

Youtube plays.

Tv Apps work.

Plays from remote DVRS.
HR20-100, HR20-700, HR24-100, HR34-700/AM21

#139 OFFLINE   rcork

rcork

    AllStar

  • Registered
  • 73 posts
Joined: Jul 17, 2007

Posted 06 February 2013 - 12:30 PM

I can not get 3d from my HR34 to my Onkyo HT-S5500 then to my LG-55-6400 3d tv. The HR34 will pass 3d on to the tv with the Onkyo out of the loop just fine.


I have a similar issue with my Denon 1612. HR34->Denon 1612->Samsung D7000. In order to watch 3D channels i have to turn off the HR34 and back on. I believe it's a sequencing issue with the HR34 turning on before the Denon but i never had this issue with my old HR24. With the HR24, it didn't matter the sequence i turned on the devices, i would work as expected. Hopefully DTV can make the HR34 act in similar fashion to the HR24 when determining whether a TV is 3D compatible.

#140 OFFLINE   Bajanjack

Bajanjack

    Icon

  • Registered
  • 681 posts
Joined: Oct 22, 2006

Posted 06 February 2013 - 08:09 PM

I have a similar issue with my Denon 1612. HR34->Denon 1612->Samsung D7000. In order to watch 3D channels i have to turn off the HR34 and back on. I believe it's a sequencing issue with the HR34 turning on before the Denon but i never had this issue with my old HR24. With the HR24, it didn't matter the sequence i turned on the devices, i would work as expected. Hopefully DTV can make the HR34 act in similar fashion to the HR24 when determining whether a TV is 3D compatible.


I just installed the HR34 to replace my bricked HR24-500 and had the same problem with my Denon 2112>Samsung D7000. I had directv "reauthorize" the 3D channels and that fixed the problem
HR34-700, HR20-700, HR21-100,HR24-500,H24-100, R16-300

#141 OFFLINE   codespy

codespy

    Go Pack Go!

  • DBSTalk Club
  • 764 posts
  • LocationWisconsin
Joined: Mar 29, 2006

Posted 08 February 2013 - 12:15 AM

Genie "missed" American Idol tonight....

Unhappy wife informed me of the news at :45 after the hour that the HR34 is not recording Idol which is set on series link. After research, SL record icon was "on" in the guide and on channel banner, but record light was not illuminated on the front bezel. Had no picture on any local, national or OTA channels.

All my other HR24's in the house work fine, including my THR TiVo. Recording history on HR34 said "This episode was cancelled because of an unexpected error (3)".

Hit the menu restart, and after the pink startup screen, live TV has re-appeared and hit record just in time to catch the last minute of Idol.

Now my wife is starting to give me dirty looks. :nono2:

#142 OFFLINE   Bajanjack

Bajanjack

    Icon

  • Registered
  • 681 posts
Joined: Oct 22, 2006

Posted 08 February 2013 - 09:37 AM

I just installed the HR34 to replace my bricked HR24-500 and had the same problem with my Denon 2112>Samsung D7000. I had directv "reauthorize" the 3D channels and that fixed the problem


Well-the 3D is gone.........
HR34-700, HR20-700, HR21-100,HR24-500,H24-100, R16-300

#143 OFFLINE   RACJ2

RACJ2

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,854 posts
Joined: Aug 02, 2008

Posted 08 February 2013 - 08:00 PM

Genie "missed" American Idol tonight....

Unhappy wife informed me of the news at :45 after the hour that the HR34 is not recording Idol which is set on series link. After research, SL record icon was "on" in the guide and on channel banner, but record light was not illuminated on the front bezel. Had no picture on any local, national or OTA channels.

All my other HR24's in the house work fine, including my THR TiVo. Recording history on HR34 said "This episode was cancelled because of an unexpected error (3)".

Hit the menu restart, and after the pink startup screen, live TV has re-appeared and hit record just in time to catch the last minute of Idol.

Now my wife is starting to give me dirty looks. :nono2:

My Genie taped American Idol just fine last night. You may need t do 2 quick resets to flush the guide and have it repopulate.
HR34-700, HR22-100

#144 OFFLINE   ohioviper

ohioviper

    AllStar

  • Registered
  • 73 posts
Joined: Sep 18, 2007

Posted 09 February 2013 - 01:10 PM

Is it possible to see only the HD channels in the guide ? I have my favorites set up but it does not look like it shows whether it is HD or not.

#145 OFFLINE   RunnerFL

RunnerFL

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,359 posts
Joined: Jan 04, 2006

Posted 09 February 2013 - 01:46 PM

Is it possible to see only the HD channels in the guide ? I have my favorites set up but it does not look like it shows whether it is HD or not.


Yes, turn on "Hide SD Duplicates" in the Settings. This will however still show SD channels if there is no HD equivalent.
THIS SPACE FOR RENT

#146 OFFLINE   Bajanjack

Bajanjack

    Icon

  • Registered
  • 681 posts
Joined: Oct 22, 2006

Posted 10 February 2013 - 02:55 PM

I have a similar issue with my Denon 1612. HR34->Denon 1612->Samsung D7000. In order to watch 3D channels i have to turn off the HR34 and back on. I believe it's a sequencing issue with the HR34 turning on before the Denon but i never had this issue with my old HR24. With the HR24, it didn't matter the sequence i turned on the devices, i would work as expected. Hopefully DTV can make the HR34 act in similar fashion to the HR24 when determining whether a TV is 3D compatible.


I reached the wrong conclusion in my previous response to you- reauthorization is not the solution. I am experiencing the same exact problem. I also replaced an HR24 that had no problems with 3D. I have the same tv, and the Denon 2112 receiver. Turning the HR34 off and back on gets me the 3D channels as you experienced. It also restores the on screen master volume indicator. Clearly a handshake issue. Thanks.

Edited by Bajanjack, 11 February 2013 - 08:28 AM.

HR34-700, HR20-700, HR21-100,HR24-500,H24-100, R16-300

#147 OFFLINE   unixguru

unixguru

    Godfather

  • Registered
  • 678 posts
Joined: Jul 09, 2007

Posted 11 February 2013 - 08:52 AM

Last evening I turned on my C31 and had a black screen, and unresponsive, until I did a RBR on it.

Then a bit later, around 7:30pm central, I noticed the following regarding the show Battlestar Galactica: Blood & Chrome on SyFy:

  • Show was running, had started at 7pm, and was in guide as it should be.
  • I had marked it for recording a few days ago and it was still in my ToDo list for 8pm.
  • It was not recording.
  • When I went into Info->View Upcoming it showed two entries, neither marked with orange circled R.
  • I pressed Record; it started recording.
  • The Info screen sometimes showed orange circled R and sometimes didn't.
  • The guide entry sometimes showed the orange circled R and sometimes didn't. Sometimes it was just a few pixels of the top of the icon.
After noticing that I'd seen it before I killed the recording. Things seemed to work fine the rest of the evening.

This morning I'm getting intermittent freezes, audio dropouts, etc. Hitting pause for a few seconds snaps it out of it - for awhile.

Going to reboot the HR34 now. Wish I could reboot it from the C31 (why not, the C31 lets me run self test and look at server status).

#148 OFFLINE   Datagg

Datagg

    Legend

  • Registered
  • 248 posts
  • LocationMesa, AZ
Joined: May 17, 2009

Posted 13 February 2013 - 02:20 AM

I've been having issues lately with my HR34-700 unit. When it records some programs, it freezes up when I'm watching the show after it has been recorded. No rhyme or reason as to it only happening on certain shows either.


Mine was doing same thing plus. freezing while watching, forward/back not working.. etc. new box installed Monday, all good.... Based on that, I dont believe its a firmware issue. Im current on new unit, working great... Other was going to make me commit suicide it was so bad.

#149 OFFLINE   samrs

samrs

    MANC

  • DBSTalk Club
  • 1,410 posts
  • LocationFlat Branch, NC
Joined: May 30, 2004

Posted 13 February 2013 - 05:42 AM

Report Number 20130213-364F

Turned server on at 0630 AM, no audio/video just black screen.

Menu, List, Info all appear on screen.

Plays back local and remote recordings.

Menu reboot corrected issue.
HR20-100, HR20-700, HR24-100, HR34-700/AM21

#150 OFFLINE   skiingj

skiingj

    Cool Member

  • Registered
  • 16 posts
Joined: Jan 30, 2009

Posted 14 February 2013 - 07:18 PM

Anyone have a clue when Directv will fix these blank screen/system freezes some of us have been experiencing? I've done both a warm and cold boot even re-downloaded the software to no avail. I keep missing shows, very frustrating!




Protected By... spam firewall...And...